Homepagina » Het Complot » Gaddafi op bevel van Sarkozy uitgeschakeld door Franse spion
Gaddafi uitgeschakeld door Franse spion in opdracht van Sarkozy

Gaddafi op bevel van Sarkozy uitgeschakeld door Franse spion

De Libische leider Moammar Gaddafi werd niet om het leven gebracht door een rebel, maar door een Franse spion die werkte in opdracht van Nicolas Sarkozy.

De Franse oud-president had er ‘persoonlijk belang’ bij dat Gaddafi van het toneel zou verdwijnen, zo berichtte de Italiaanse krant Corriere delle Sera op basis van anonieme diplomaten.

Sarkozy was niet blij toen de financiële steun die hij van Gaddafi kreeg tijdens zijn verkiezingscampagne van 2007 openbaar werd gemaakt. In dat jaar zou hij vele miljoenen hebben ontvangen van de Libische leider.

Franse ingreep

Ook andere voormalige westerse leiders waaronder de Britse ex-premier Tony Blair zouden nauwe banden hebben onderhouden met Gaddafi. Ze bezochten hem geregeld en hielpen hem met miljoenendeals.

Eerder zei oud-premier van de Libische overgangsregering Mahmoud Jibril al op een Egyptische televisiezender dat de aanval op Gaddafi door buitenlandse inlichtingendiensten was uitgewerkt.

Rami al-Obeidi, voormalig hoofd van de Libische inlichtingendienst Abdullah al-Senussi, gaf in een interview met de Britse pers te kennen dat de hele operatie een Franse ingreep was. Parijs en Londen riepen vorig jaar het hardst om een militaire interventie in Libië, zogenaamd om de volksdemocraten er te steunen.

Mandaat

De onthulling kan grote gevolgen hebben voor Groot-Brittannië, dat afgelopen jaar RAF-toestellen naar Libië stuurde om bombardementen uit te voeren met als doel het ‘redden van burgers’. Het mandaat van de VN-missie verbood de westerse bondgenoten nadrukkelijk zich te mengen in de politieke aangelegenheden van het land.

Gaddafi zou zijn opgespoord toen hij een satelliettelefoongesprek had met de Syrische president Bashar al-Assad, aldus al-Obeidi. Experts van de NAVO plaatsten Gaddafi op basis van het communicatieverkeer in de Libische stad Sirte.

Sarkozy heeft steeds ontkend dat hij geld heeft ontvangen van Gaddafi. Hij was onbereikbaar voor commentaar, wel wachten hem een aantal verhoren met betrekking tot financiële onregelmatigheden.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blissellen
blissellen
9 jaren geleden

is het niet Qadhafi? of kadhafi?

cc
cc
9 jaren geleden

Gevolgen niet alleen voor Engeland ook voor Frankrijk denk ik, jaja de beerput stond al een beetje open maar het deksel gaat er rap af nu nu ook nog even waarheid over 911 erachteraan en hoppa alles ligt op apegapen.(regeringen).

biff
biff
9 jaren geleden

[quote name=”blissellen”]is het niet Qadhafi? of kadhafi?[/quote]

Mag allemaal, Gadhafi mag van mij ook, of Kaadaffie,

of Chadaffi

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Zoek een dal, en geef alle groten der aarde een machine geweer. Dan ruimen ze zichzelf wel op, en heeft de burger zijn verdiende VREDE.

x

Check Also

pierik

Roland Pierik stopt met onderzoek naar vaccinaties: ‘Hij verlaat het zinkende schip’

Jarenlang deed rechtsfilosoof Roland Pierik onderzoek naar ...

2g

Fleur Agema weet 2G voor derde keer uit te stellen: ‘Hopelijk komt van uitstel afstel!’

De nieuwe zorgminister Ernst Kuipers (D66) zei ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

22
0
We lezen graag je reactie!x