Homepagina » Buitenland » Rusland beïnvloedt nu ook al verkiezingen in fictieve landen. Kijk hoe VN-ambassadrice Haley voor schut wordt gezet
Rusland beïnvloedt nu ook al verkiezingen in fictieve landen. Kijk hoe VN-ambassadrice Haley voor schut wordt gezet

Rusland beïnvloedt nu ook al verkiezingen in fictieve landen. Kijk hoe VN-ambassadrice Haley voor schut wordt gezet

Laten we het jaar afsluiten met een beetje humor. En dit laat ook gelijk zien dat politici weinig meer zijn dan marionetten die maar wat uit hun nek zitten te kletsen.

De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, is voor schut gezet door twee Russische grappenmakers die haar hadden wijsgemaakt dat ze de nieuwe Poolse premier Mateusz Morawiecki aan de andere kant van de lijn had.

Het in Rusland beroemde duo Vovan en Lexus zei zich zorgen te maken over de toestand op Binomo, een eiland in de Zuid-Chinese Zee, en Russische bemoeienis bij verkiezingen aldaar.

Vuil spelletje

Haley zei op de hoogte te zijn van de ernst van de toestand aldaar en twijfelde er niet aan dat de Russen er een vuil spelletje spelen.

Vervelend voor de Amerikaanse ambassadrice is dat het eiland Binomo helemaal niet bestaat. Haley bevestigt noch ontkent het telefoongesprek.

De fake Morawiecki had Haley opgebeld omdat Polen per 1 januari voor twee jaar lid van de VN-Veiligheidsraad wordt.

Laten onderzoeken

Hoewel de ambassadrice naar eigen zeggen goed op de hoogte was van de gebeurtenissen op Binomo, verbaasde de ‘Poolse premier’ haar wel met de claim dat de in ongenade gevallen Hollywoodacteur Kevin Spacey in 2015 geprobeerd zou hebben de Oekraïense president Porosjenko te versieren.

Die informatie ga ik laten onderzoeken, beloofde Haley.

Limpopo

Het komische duo wist eerder dit jaar een soortgelijke grap uit te halen met het Amerikaanse Congreslid Maxine Waters.

Toen klonk het dat de Russen de verkiezingen in het Afrikaanse Limpopo hadden gehackt en er een marionet, Ai Bolit (Russische voor ‘au, dat doet pijn’), aan de macht was gebracht.

Limpopo heeft dezelfde fictionele omvang als Binomo.

Beluister het gesprek hieronder:

Foto: Geagea Wikimedia Commons

[Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • King of Light schreef:

  Als het waar is, dan is het prachtig hoe de gekochte Nikki Haley als napratende elite lakei aantoont hoe dom ze is. Weer een bewijs dat de wereld wordt gestuurd door idioten en psychopaten.

  33 likes
 • eksegese schreef:

  We worden bestuurd door idioten en psychopaten die er voordeel van denken te hebben om ons te verdelen, ons tegen elkaar op te moeten zetten, de waarheid te verhullen en leugens als waarheid te presenteren, ons vooral weg te houden bij onze bron.

  Heel lang geleden was er maar één geest
  die ging zich vervelen omdat hij zo lang alleen was.
  Dus besloot hij zich in tweeën te splitsen.
  Maar omdat de twee wisten dat ze van oorsprong één waren,
  was samen spelen niet erg leuk
  – alsof ze beide partijen bij het schaken waren.
  En dus spraken zij af om te vergeten waar zij vandaan kwamen;
  Ze deden alsof ze elkaar niet kenden.
  In de loop der tijd vergaten ze hun afspraak ook.
  Ze vergaten dat ze eigenlijk één waren.

  Moraal van het verhaal :
  Dit is van ons bestaan de kwaal !
  We vergeten dat we van oorsprong één zijn.
  Allemaal van één en dezelfde oorsprong, allemaal hetzelfde.
  En toch denkt de één beter te zijn dan de ander.
  De ene God overtreft de andere, de ene mens overtreft de andere,
  het ene land overtreft het andere, de ene geest voelt zich verheven boven de andere.
  Feitelijk is het allemaal verzonnen onzin, het gaat helemaal nergens over. Elk gevecht, elke oorlog, elke twist drijft ons weg van het enige wat echt is, het enige wat telt : ONZE BRON. Alles wat zich tussen de mens en zijn bron wringt zou vermeden moeten worden om weer in contact te komen met de BRON met ONS ZELF.

  26 likes
 • Denker schreef:

  Kunnen we dit soort nieuws nou niet met bewijs op een groter platform krijgen zodat iedereen kan zien en horen wat voor een leugenachtig domme oorlogs geile bitch die Nikki Haley is, zodat haar mond verder gesnoerd kan worden.

  21 likes
 • weg met ons schreef:

  Leuk, maar de onderliggende ellende maakt het wrang. Het vernietigen en in brand steken van het MO door de Verenigde Staten (nep joden), Israël (nep joden) en Saoedi-Arabië gaat ondanks alles verder. De (massa??) protesten, de zogenaamde Arabische lente (nep jiddische marketing denktank bedenksels) steken nu (aangewakkerd via sociale media?) de kop op in Iran, het land wat men net als Syrië, Libië, Irak, Afghanistan, Egypte, Afghanistan, Jemen (enz) met de grond gelijk wil maken, althans, in de macht wil krijgen.

  Het bezetten of omwentelen (vernietigen) van Europa gaat daarbij vergeleken nog enigszins soepel, ondanks vele verkrachtingen en moorden/liquidaties en het niet meer veilig op straat kunnen wandelen en uitgaan, met het totaal uitgekleed worden door de eigen volksstammen, met hier en daar een door de Mossad georganiseerde (nep) aanslag en met de linkse in trance verkerende zombies die de geïmporteerde Soros instroom van half Afrika welkom heten op en ten koste van anderen, woedt er in Europa een meer redelijk gemoedelijke machtsstrijd en stille oorlog met heel lieve en brave, voor hun Haagse en Brusselse heersers doodwerkende Nederlandse slaven voorop die het verkwanselen van Nederland in een hogere versnelling hebben gezet en dat alles zonder al te veel protest (welk kalmerende en hersendood makende stoffen zitten er nu exact in het eten?).

  Het goed afgerichte en compleet mak gemaakte NL/EU volk gaat in ieder geval volgens schema van de EU/VS nazi dictatuur niet de straat op, de volledig gecontroleerde nazi media en nazi politiek hersenspoelt het debielenvolk exact de andere kant op.

  Alleen jammer voor de EU/VS machthebbers en de goed afgerichte slaven die knikken en buigen voor hun broodheren en hoog (vooral in de VS) opgeleide psychopaten dat er in Rusland nog mensen wonen met een compleet andere visie, Rusland die door schade en schande wijs geworden is na decennia lang lijden onder een soortgelijk *links fascistische dictatuur die nu in de EU en VS zich meer en meer openbaart (*links of rechts = sluwweg bedachte marketing) en dit nieuwe Rusland heeft bakken met roet in het eten gegooid van de ongekozen EC lijers die zichzelf hebben uitgeroepen tot fascisitische heersers van de EU van het zogenaamd zo vrije Westen. Zum Kotzen zijn deze lui die allen feitelijk gezien zijn uitgekozen door de VS om hun drankgebruik, pedo/hoere-chantabelheid en inteelt verstand, waardoor ze makkelijk zijn te sturen voor de machthebbers in de VS.

  11 likes
  • weg met ons schreef:

   En weet: “als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen”…Deze derde zal uiteindelijk China zijn die als nieuwe grootmacht verder gaat en veel verder zal of kan gaan en wellicht het gele gevaar zal worden??…

   4 likes
   • Gezinusk schreef:

    @weg met ons.

    In dat opzicht heeft het westen wel een heel slecht voorbeeld afgegeven de afgelopen paar eeuwen. Het zou dus ook zo maar kunnen dat China er mee aan de haal gaat op den duur. Vermoedelijk krijgt het westen, Nederland, dan ook een koekje van eigen deeg. Een tijd dat onwetenden mogen klagen wat mij betreft.

    Al mocht het die richting uitgaan dan ben ik benieuwd wat de westerse mainstream media te melden heeft als China vind dat ze zich met interne politieke kwesties van andere landen gaan bemoeien. Of stel je voor dat China zo machtig wordt en de VN weet te overtuigen dat Nederland een groot gevaar vormt. Ook dat concept zou op den duur natuurlijk zonder pardon kunnen worden gekopieerd onder het mom van een Chinese Nieuwe Wereld Order.

    4 likes
 • jon schreef:

  Het een farce
  de hele elite van machthebbers is een groot komiek spel
  gepaard met dwaasheid en humor
  lol en lolletje
  malligheid en onzinnigheid
  een scherts
  spot van het zotten.
  het lijkt iets maar ze stellen
  Niets..voor ..
  en inderdaad marionetten
  ze hangen met elkaar verweven als draden
  aan het bovengenoemde
  zelfs hun opgerichte wereld hangt elk elite
  als een zot te bengelen..
  Het spel der dwazen…
  Een klucht met schijnvertoning..

  5 likes
 • Louise schreef:

  Ach ieder mens leeft in z’n eigen waarheid, fantasie, werkelijkheid ,afgescheidenheid……. Daarom is het soms moeilijk andere mensen te begrijpen….

  5 likes
 • rob schreef:

  Inderdaad
  Onze Bron ..
  als men alles vermijdt zou de bron zichtbaar zijn voor vele
  er bestaat maar Een werkelijkheid die voor hemel en aarde staan.
  ze heeft geen vorm noch een naam.
  ze heeft geen stem zodat oren niet kunnen horen.
  haar geest te noemen is niet in overeenstemming met haar natuur
  want dan word ze zoiets als een drogbeeld van een bloem in de lucht.
  volkomen kalm glanst zij op geheimzinnige wijze
  alleen wie heldere ogen heeft is het vergund haar waar te nemen.
  ze gaat voorbij elke vorm en geluid
  een ieder die er voor open staat en wil vernemen
  maak dan de woorden leeg
  maak het denken leeg
  Want dan kun je die ene zijn leren kennen..

  4 likes
 • Maarten V schreef:

  Dus niet Rusland is de verspreider van fake news, maar wel Vovan en Lexus (2 Russen) die de draak spelen met Amerikanen? En juist die Amerikanen (vast wel Republikeinse kiezers) die het dubbelchecken een te tijdrovende bezigheid vinden tenzij ze hun raadgevingen halen uit de (Amerikaanse) bijbel?

  Ach… fouten maken is menselijk. En het is geen wereldnieuws geworden omdat medewerkers van de ambassadrice het al hebben onderzocht of daar waarheid in zit. Via de telefoon moet je nu eenmaal snel reageren en als je niet echt een kei ben in aardrijkskunde maak je al eens fouten. Uiteraard is het fout van de ambassadrice om te zeggen dat Amerika al op de hoogte is van dat zogenaamd conflict in Binomo.

  Trump is volgens mij de grootste held in het verspreiden van fake news (en tevens ook de bedenker van deze term), maar Poetin is daar ook wel een kei in (veel beter dan Trump denk ik). Veel politici maken er gebruik van (zowel links als rechts). Om aan de macht te komen (en te blijven) moet je het volk naar je hand weten te brengen met leugens en halve waarheden lukt dat meestal wel. Het zijn als verkooppraatjes, maar dan op politiek niveau.

  Zelfs complottheoretici zijn daar sterk in. Hoe straffer hun verhalen, hoe geloofwaardiger ze worden voor gelijkgestemde volgers.

  3 likes
 • Kerrie Appelvlaai schreef:

  John Leerdam zit dit thuis lachend te lezen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >