Innovatie

NASA geeft koude fusie toe

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zegt te werken aan een manier om energie te produceren door middel van kernfusie.

NASA maakte een video over LENR (Low Energy Nuclear Reactions), maar vermijdt daarin de term ‘koude fusie’ ondanks dat het een vorm van koude fusie is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de video legt Dr. Joseph Zawodny van het NASA-onderzoeksinstituut in Langley in de staat Virginia de technologie uit. Getoond wordt hoe de technologie de potentie heeft om alle benodigde energie in je huis op te wekken met behulp van een enkel apparaat.

Echelon

Daarnaast kan LENR ook worden toegepast in de transport- en infrastructuursector. De technologie is ‘schoon’ en produceert geen ioniserende straling of afvalproducten.

Opvallend is dat de afbeelding die in de video wordt gebruikt om LENR uit te leggen is ontleend van het SPAWAR (Space and Naval Warfare Systems Command), een echelon II organisatie van de Amerikaanse marine.

E-Cat

Ondertussen blijft Andrea Rossi werken aan de productie zijn E-Cat LENR-apparaat. Hij werkt samen met het bedrijf National Instruments Corporation om het ontwerp van de E-Cat te voltooien.

De eerste eenheden kunnen alle benodigde elektriciteit voor huishoudens genereren en kunnen je huis naar wens opwarmen en afkoelen. Het apparaat zal naar verwachting eind 2012 op de markt komen. Rossi hoopt het eerste jaar een miljoen eenheden te produceren.

In april 2011 gaf NASA-wetenschapper Dennis M. Bushnell te kennen dat LENR een ‘zeer interessante en veelbelovende’ nieuwe technologie is die waarschijnlijk tamelijk snel vooruitgang zal boeken.

Bron: Mnispel.net

Gerelateerd: Energie van de toekomst: Koude fusie en ‘vrije energie’ (video)

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x