Financieel

Boze bankklanten Britse ‘grote vijf’ brengen geld elders onder

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Boze Britse bankklanten stemmen na de computercrash bij NatWest en de rentefraude bij Barclays met hun portemonnee.

Uit cijfers van de actiegroep Move Your Money UK blijkt dat klanten massaal overstappen van grote banken naar kleine alternatieven die, zo hopen zij, kiezen voor een meer ethische benadering.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Diverse kleinere banken zoals Charity Bank en de Ecology Bank melden een toename van zo’n 200 procent in het aantal spaarders en ook kredietbanken die het spaargeld van mensen investeren in de lokale economie maken een grote groei door.

Tijd voor actie

Steeds meer mensen brengen hun geld elders onder nadat Ed Balls, de verantwoordelijke voor alle financiële en economische zaken in Groot-Brittannië, heeft gezegd dat het gemakkelijker moet worden voor mensen om over te stappen op een andere bank. Volgens Balls is het nu nog te ingewikkeld en stellen ministers hervormingen die ruimte bieden voor concurrentie steeds uit. “Klanten gaan voor. Het is tijd voor actie,” aldus de Chancellor of the Exchequer.

Consumenten zijn op zoek naar alternatieven voor de reguliere banken als protest tegen de onthulling dat Barclays samenzweerde om de rentetarieven te manipuleren en de computercrash die tot gevolg had dat miljoenen RBS-klanten niet bij hun bankrekening konden.

Legitieme instelling

Move Your Money UK schat dat gemiddeld zo’n 80.000 spaarders per maand de finaniële reuzen verlaten. In totaal gaat het om een half miljoen klanten sinds het begin van 2012. De Co-operative Bank ziet het aantal vestigingen door de frustratie van het volk verdrievoudigen. De bank, die niet investeert in ondernemingen die betrokken zijn bij wapenhandel, genetische manipulatie en dierproeven, hoopt een aantal kantoren van Lloyds Banking Group over te nemen. Lloyds werd tijdens de financiële crisis uitgekocht met belastinggeld.

Move Your Money heeft bijeenkomsten en betogingen georganiseerd om alternatieven voor de zogeheten grote vijf – Barclays, Lloyds, HSBC, RBS en Santander – onder de aandacht te brengen. “Het vertrouwen neemt af,” zei woordvoerder Louis Brooke. “Je kunt je vertrouwen in een bank kwijtraken omdat je denkt dat ze niet genoeg geld hebben, maar dat is niet wat hier gebeurt. Mensen erkennen de banken niet langer als een legtieme instelling.”

Mede-eigenaar

Adam Scorer van de belangenvereniging Consumer Focus zei: “Consumenten straffen de banken die onder druk zijn komen te staan na de recente gebeurtenissen en onthullingen door over te stappen. RBS kon haar bankrekeningen niet beheren. Barclays bleek niet integer en eerlijk. Veel klanten waren tot de tachtiger jaren mede-eigenaar van Britse banken. Daarna explodeerden de sarlarissen van de bankiers en werden de winsten verdeeld onder de aandeelhouders in plaats van de spaarders.”

Andy Haldane van de Bank of England denkt dat de nieuwe alternatieven uiteindelijk rivalen kunnen worden van de banken.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

groot gelijk hebben ze …laat het maar gebeuren dan zal Engeland binnen kort ook gaan vallen …nu gaat het wel heel snel . goed nieuws wij mensen zijn er op dit gebeid klaar voor dat alles klap en er verandering voor in de plaats komt .

patrim
patrim
11 jaren geleden

Goede zaak! Een klein begin al blijft het zo dat de grootste jongen van de klas (bis-bank Bank of Internationale settlements) nog steeds profiteert!!
Het gaat vooruit maar het is niet de eindstreep

Paul
Paul
11 jaren geleden

Fraude, fraude en nog eens fraude. Dit woord komt me zo langzamerhand de strot uit. En die piefen ? Ze doen maar. Geen wonder dat de mensen het geld van de bank halen. Ditzelfde zie ik hier ook nog wel gebeuren.

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Een prachtig duidelijk teken en ja als ik zo op mijn facebook kijk en ik heb mensen uit de hele wereld erop. In elke land is het aan de gang. Daarin tegen loopt Nederland best wel achter. Maar goed alles op zijn tijd. Namasté

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x