Homepagina » Mens en Dier » Russische wetenschapper ‘voelt zich geweldig’ na injectie met 3,5 miljard jaar oude ‘eeuwig leven’-bacterie
Russische wetenschapper 'voelt zich geweldig' na injectie met 3,5 miljard jaar oude 'eeuwig leven'-bacterie

Russische wetenschapper ‘voelt zich geweldig’ na injectie met 3,5 miljard jaar oude ‘eeuwig leven’-bacterie

Een Russische wetenschapper heeft mogelijk de bron van eeuwig leven gevonden. Hij heeft zichzelf geïnjecteerd met een 3,5 miljard jaar oude bacterie. Hij voelt zich naar eigen zeggen geweldig. “Ik kan langer werken en heb de afgelopen twee jaar geen griep gehad,” vertelde hij aan de Siberian Times.

De bacterie, Bacillus F geheten, werd in 2009 in de permafrost van Jakoetië ontdekt. Wetenschappers ontdekten al snel dat muizen en fruitvliegjes die aan de bacterie waren blootgesteld, een sterker immuunsysteem kregen en langer vruchtbaar waren.

Anatoli Brouchkov van de Universiteit van Moskou wilde de bacterie daarna eens op zichzelf uitproberen, om te kijken of hij beschermt tegen celbeschadiging en mogelijk de sleutel is tot een eeuwig leven. “We moeten nog steeds experimenteren en uitvinden hoe deze bacterie het verouderingsproces tegengaat,” zei hij tegen Russia Today.

De inwoners van Jakoetië worden bij het smelten van de permafrost blootgesteld aan de bacteriën. Ze lijken niet alleen in prima gezondheid te verkeren, maar leven langer dan de mensen uit sommige andere landen.

“Ik denk dat er onsterfelijke wezens bestaan,” zei Brouchkov. “Althans, ze kunnen niet dood omdat ze zich tegen veroudering beschermen. Het zou fantastisch zijn als we de mechanismes vinden die deze bescherming bieden.”

[Knack]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...