Mens en Dier

Russische wetenschapper ‘voelt zich geweldig’ na injectie met 3,5 miljard jaar oude ‘eeuwig leven’-bacterie

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Russische wetenschapper heeft mogelijk de bron van eeuwig leven gevonden. Hij heeft zichzelf geïnjecteerd met een 3,5 miljard jaar oude bacterie. Hij voelt zich naar eigen zeggen geweldig. “Ik kan langer werken en heb de afgelopen twee jaar geen griep gehad,” vertelde hij aan de Siberian Times.

De bacterie, Bacillus F geheten, werd in 2009 in de permafrost van Jakoetië ontdekt. Wetenschappers ontdekten al snel dat muizen en fruitvliegjes die aan de bacterie waren blootgesteld, een sterker immuunsysteem kregen en langer vruchtbaar waren.

Anatoli Brouchkov van de Universiteit van Moskou wilde de bacterie daarna eens op zichzelf uitproberen, om te kijken of hij beschermt tegen celbeschadiging en mogelijk de sleutel is tot een eeuwig leven. “We moeten nog steeds experimenteren en uitvinden hoe deze bacterie het verouderingsproces tegengaat,” zei hij tegen Russia Today.

De inwoners van Jakoetië worden bij het smelten van de permafrost blootgesteld aan de bacteriën. Ze lijken niet alleen in prima gezondheid te verkeren, maar leven langer dan de mensen uit sommige andere landen.

“Ik denk dat er onsterfelijke wezens bestaan,” zei Brouchkov. “Althans, ze kunnen niet dood omdat ze zich tegen veroudering beschermen. Het zou fantastisch zijn als we de mechanismes vinden die deze bescherming bieden.”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x