Mens en Dier

Russische wetenschapper ‘voelt zich geweldig’ na injectie met 3,5 miljard jaar oude ‘eeuwig leven’-bacterie

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Russische wetenschapper heeft mogelijk de bron van eeuwig leven gevonden. Hij heeft zichzelf geïnjecteerd met een 3,5 miljard jaar oude bacterie. Hij voelt zich naar eigen zeggen geweldig. “Ik kan langer werken en heb de afgelopen twee jaar geen griep gehad,” vertelde hij aan de Siberian Times.

De bacterie, Bacillus F geheten, werd in 2009 in de permafrost van Jakoetië ontdekt. Wetenschappers ontdekten al snel dat muizen en fruitvliegjes die aan de bacterie waren blootgesteld, een sterker immuunsysteem kregen en langer vruchtbaar waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Anatoli Brouchkov van de Universiteit van Moskou wilde de bacterie daarna eens op zichzelf uitproberen, om te kijken of hij beschermt tegen celbeschadiging en mogelijk de sleutel is tot een eeuwig leven. “We moeten nog steeds experimenteren en uitvinden hoe deze bacterie het verouderingsproces tegengaat,” zei hij tegen Russia Today.

De inwoners van Jakoetië worden bij het smelten van de permafrost blootgesteld aan de bacteriën. Ze lijken niet alleen in prima gezondheid te verkeren, maar leven langer dan de mensen uit sommige andere landen.

“Ik denk dat er onsterfelijke wezens bestaan,” zei Brouchkov. “Althans, ze kunnen niet dood omdat ze zich tegen veroudering beschermen. Het zou fantastisch zijn als we de mechanismes vinden die deze bescherming bieden.”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x