Mens en DierCorona

Rabbijn vergelijkt coronabeleid met nazi-Duitsland: ‘Nederland dreigt totalitaire samenleving te worden’

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland dreigt sluipenderwijs een totalitaire samenleving te worden, waarschuwde Tamarah Benima, rabbijn van de liberale Joodse gemeente Noord-Nederland, donderdag in de Rede van Fryslân.

De Joodse journaliste en columniste sprak zich zeer kritisch uit over het coronabeleid. “Ik zie de dwingelandij om zich heen grijpen,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De noodtoestand duurt in Nederland al 1,5 jaar en het coronabeleid wordt feitelijk bepaald door drie mensen: Rutte, Grapperhaus en De Jonge. Ingefluisterd door een wel erg beperkte groep experts,” voegde ze toe.

We moeten echt op onze hoede zijn

Ze ageerde daarnaast tegen de demonisering van ongevaccineerden. “Ik weet me ook, zeg ik als Jodin, gewaarschuwd door wat er in nazi-Duitsland plaatsvond. De beleidsmakers toen, op ieder niveau, dwars door de samenleving, hadden het beste voor met iedereen. Ook toen ze Joden als ‘een gevaar voor de volksgezondheid’ aanmerkten. Ook toen ze een oorlog startten tegen het toenmalige ‘virus’. Speel dus niet met vuur door mensen nu in onze samenleving weg te zetten als ‘gevaar voor de volksgezondheid’, zoals minister De Jonge met regelmaat doet,” zei ze.

“We moeten echt op onze hoede zijn dat we geen systeem creëren dat uiteindelijk een monster blijkt te zijn,” waarschuwde Benima, wier opa werd vermoord in concentratiekamp Sobibór.

Roept dat associaties bij u op? Bij mij wel

Ze benoemde ook Aldous Huxley, auteur van het boek Brave New World. “Hij voorspelde dat totalitaire regeringen in de toekomst hun ingezetenen niet met repressie zouden onderdrukken, maar met de belofte van veiligheid de vrijheid zouden inperken; met instemming en tot volledige tevredenheid van die ingezetenen. Roept dat associaties bij u op? Bij mij wel,” zei de rabbijn.

Benima krijgt veel lovende reacties. “Het is een glijdende schaal, waar deze dappere rabbijn terecht voor waarschuwt. Gelukkig zien steeds meer mensen, juist ook uit Joodse hoek, wat er gaande is,” twittert Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD).

Statenlid Fred Walravens (FVD) voegt toe: “Rabbijn Benima heeft helemaal gelijk.”

Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden, vond de vergelijking tussen het coronabeleid en nazi-Duitsland ‘volstrekt stuitend’.

Lees hier de volledige tekst.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Die Buma is zelf een nazie en satanist!!!

Jap
Jap
2 jaren geleden

Natuurlijk vindt Sybrand Buma deze vergelijking stuitend. De nazi’s vonden hun tegenstanders ook stuitend.

politiek profeet
politiek profeet
2 jaren geleden

Buma, de staatsslaaf ,ga je zak met zilverlingen tellen zoals al die cda huichelaars.
En voor de rabbi……heb je ook de joden opgeroepen dat verschrikkelijk nazi-bolwerk in leeuwarden te boycotten waar de razzia op ongevaccineerden plaatsvond?

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

In BNdeStem staat een vooruitloper op wat er dinsdag mogelijk besloten gaat worden.

De coronapas met QR-code kan relatief eenvoudig breder ingezet worden in bijvoorbeeld culturele instellingen, doorstroomlocaties, sportscholen en zwembaden.

De Joden mochten in WO2 ook bijna nergens naar binnen, of naar parken enzo.

Hoezo gaat die vergelijking niet op, Buma ?

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x