Mens en Dier

Rutte gebruikt ‘praatclubje in Davos’ om schimmige zaakjes te doen die niet in het Torentje kunnen

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes heeft in 2015 ondanks een lobbyverbod een gesprek tussen Uber-topman Travis Kalanick en premier Rutte geregeld. De ontmoeting moest vooral niet in Nederland plaatsvinden vanwege lopende rechtszaken tegen Uber, adviseerde de ambtelijke top. Dat blijkt uit documenten die donderdag openbaar zijn gemaakt na maanden vragen.

Kamerlid Pieter Omtzigt deelt op Twitter een sms van Kroes aan Rutte uit 2015. Ze schreef: “In Goult aan het genieten? Of inspecteer je je Koninkrijk? Ben jij volgende week weer in het Torentje? Zo ja, heb jij volgende week een half uur voor mij? Heb een fascinerende ontmoeting gehad met founder van Uber. Kan mijn kleinzoon zijn. Hij doet mij denken aan Steve Jobs toen ik bij hem thuis over de vloer kwam. Je moet hem ontmoeten. Nederland heeft kansen.”

Verkeerd signaal

Rutte stelde een tête-à-tête in Davos voor. “Daar kan een gesprek tussen hem en mij een andere, minder zware lading hebben. In Davos zou ik me zo’n gesprek goed kunnen voorstellen. Maar in deze fase zou van een ontvangst in het Torentje toch een verkeerd signaal kunnen uitgaan.” Het World Economic Forum neem ik aan, aldus Omtzigt.

Hij vindt het verder opvallend dat de regering zelf een intern onderzoek begon en dat deze stukken en vragen niet in het vrijgegeven pakket voorkomen. Dat terwijl de Kamer was beloofd om de onderzoeksvraag te krijgen.

Columnist Marianne Zwagerman constateert: “De premier gebruikt het ‘praatclubje in Davos’ dus om schimmige zaakjes te doen die niet in het Torentje kunnen.”

5 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Warren
Warren
1 maand geleden

De structuur van deze maffiaorganisatie wordt steeds zichtbaarder

Toeschouwer
Toeschouwer
1 maand geleden

Regering en Rutte doet toch niets anders als “schimmige” zaken! Doortrapter criminelen heb ik in 70 jaar niet meegemaakt zelfs niet wat zich in Breda bevond!

Herman R
Herman R
1 maand geleden

Was te verw8en🤔 van die glibberige🪱 kwal👿 Rutte

Greet Resist
Greet Resist
1 maand geleden

en nu nog de gesprekken met Smartmatic Dominion, dan is de verkiezingsfraude ook opgeheldert

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

63
0
We lezen graag je reactie!x