Mens en Dier

Rutte gebruikt ‘praatclubje in Davos’ om schimmige zaakjes te doen die niet in het Torentje kunnen

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes heeft in 2015 ondanks een lobbyverbod een gesprek tussen Uber-topman Travis Kalanick en premier Rutte geregeld. De ontmoeting moest vooral niet in Nederland plaatsvinden vanwege lopende rechtszaken tegen Uber, adviseerde de ambtelijke top. Dat blijkt uit documenten die donderdag openbaar zijn gemaakt na maanden vragen.

Kamerlid Pieter Omtzigt deelt op Twitter een sms van Kroes aan Rutte uit 2015. Ze schreef: “In Goult aan het genieten? Of inspecteer je je Koninkrijk? Ben jij volgende week weer in het Torentje? Zo ja, heb jij volgende week een half uur voor mij? Heb een fascinerende ontmoeting gehad met founder van Uber. Kan mijn kleinzoon zijn. Hij doet mij denken aan Steve Jobs toen ik bij hem thuis over de vloer kwam. Je moet hem ontmoeten. Nederland heeft kansen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Verkeerd signaal

Rutte stelde een tête-à-tête in Davos voor. “Daar kan een gesprek tussen hem en mij een andere, minder zware lading hebben. In Davos zou ik me zo’n gesprek goed kunnen voorstellen. Maar in deze fase zou van een ontvangst in het Torentje toch een verkeerd signaal kunnen uitgaan.” Het World Economic Forum neem ik aan, aldus Omtzigt.

Hij vindt het verder opvallend dat de regering zelf een intern onderzoek begon en dat deze stukken en vragen niet in het vrijgegeven pakket voorkomen. Dat terwijl de Kamer was beloofd om de onderzoeksvraag te krijgen.

Columnist Marianne Zwagerman constateert: “De premier gebruikt het ‘praatclubje in Davos’ dus om schimmige zaakjes te doen die niet in het Torentje kunnen.”

5 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Warren
Warren
1 jaar geleden

De structuur van deze maffiaorganisatie wordt steeds zichtbaarder

Toeschouwer
Toeschouwer
1 jaar geleden

Regering en Rutte doet toch niets anders als “schimmige” zaken! Doortrapter criminelen heb ik in 70 jaar niet meegemaakt zelfs niet wat zich in Breda bevond!

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Was te verw8en🤔 van die glibberige🪱 kwal👿 Rutte

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

en nu nog de gesprekken met Smartmatic Dominion, dan is de verkiezingsfraude ook opgeheldert

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x