Mens en Dier

‘Rutte moet strafrechtelijk vervolgd worden, een strafblad is onvermijdelijk’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ouders zijn jarenlang vermorzeld door het toeslagensysteem van de Belastingdienst, met ongekende gevolgen. Mensen werden opgezadeld met torenhoge schulden en kregen vervolgens relatieproblemen of werden zelfs uit hun huis gezet. Ook het kabinet is verantwoordelijk voor het leed van de ouders. Een ondervragingscommissie die de toeslagenaffaire onderzocht, kwam met een vernietigend rapport, ‘Ongekend onrecht’ getiteld.

Premier Rutte zei: “Daar kunnen we ons alleen maar voor schamen.” Hij wilde nog niet zeggen of het kabinet gaat aftreden. Opiniemaker Marianne Zwagerman vindt aftreden niet genoeg. Ze wijst erop dat hij vooral bezig is geweest met deksels op doofpotten houden en het tegenwerken van kritische Kamerleden die probeerden de waarheid boven tafel te krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Rutte liegt, draait en werkt kritische volksvertegenwoordigers tegen. Rutte maakte van de doofpot het belangrijkste instrument op het Binnenhof. Aftreden is niet genoeg,” schrijft ze op Twitter.

Rutte is hoe dan ook niet meer geloofwaardig

De VVD zit met een lastig dilemma. “Als hij met zijn kabinet niet de volle verantwoordelijkheid voor de toeslagenaffaire op zich neemt, dreigt hij er nog lange tijd door te worden achtervolgd, als de premier die zich zelfs onder systematische schending van de beginselen van de rechtsstaat probeert uit te draaien. Maar aan de andere kant: hoe geloofwaardig is het als hij nu opeens wél om principiële redenen terugtreedt, en vervolgens doorgaat als lijsttrekker?” vraagt Vrij Nederland zich af.

Zwagerman antwoordt: “Niet. Rutte is hoe dan ook niet meer geloofwaardig.” Ze vindt dat de premier strafrechtelijk moet worden vervolgd en veroordeeld tot een verbod om ooit nog een functie te hebben in het openbaar bestuur.

“Een strafblad voor Rutte is onvermijdelijk.”

4.7 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
L Edewaard
L Edewaard
3 jaren geleden

Stop Rutte in die doof pof en nooit meer open doen

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Absoluut mee eens, maar uitsluiting van professie is niet genoeg. Hij moet minstens 10 jaar in een kamertje met ijzeren ramen en daarna gedwongen worden tot dienstbaarheid aan de samenleving. Voor een hongerloontje uiteraard.

Juriaan
Juriaan
3 jaren geleden

De lachende leugenaar komt er gewoon mee weg

Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Onze volksvertegenwoordigers zijn net zo corrupt als Rutte. Rutte spant weliswaar de kroon.
Eigenlijk dient het volk beschermd te worden tegen deze clan in de Tweede Kamer.
Maffiosi zijn het.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x