Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: Het regent ‘engelenhaar’ in Portugal
VIDEO: Het regent 'engelenhaar' in Portugal

VIDEO: Het regent ‘engelenhaar’ in Portugal

In Portugal regende het onlangs ‘engelenhaar’. De witte substantie, die onder ultraviolet licht ‘tot leven lijkt te komen’, stelt lokale bewoners voor een raadsel. Sommigen vragen zich zelfs af of het materiaal is achtergelaten door een passerende UFO.

Eén van de bewoners, die anoniem wilde blijven, zei: “Het [engelenhaar] viel in de namiddag uit de lucht. Ik probeerde te achterhalen of er op dat moment vliegtuigen in het gebied waren, maar kreeg geen duidelijk antwoord. Het gebeurde twee weekenden op rij.”

“Ik heb het opgestuurd voor onderzoek en het vreemde is dat het reageert op ultraviolet licht, het komt tot leven,” aldus de getuige. Ook in landen als Finland en Canada komen soortgelijke slierten uit de lucht, maar ze lossen vaak op voordat ze zorgvuldig kunnen worden geanalyseerd.

Volgens complottheoretici zouden ze gerelateerd kunnen zijn aan aandrijfsystemen van UFO’s of aan chemtrails, chemische stoffen die naar verluidt door vliegtuigen in de atmosfeer worden gesproeid.

“UFO-waarnemingen werden tot de jaren zeventig geassocieerd met engelenhaar en in het verleden werd de substantie in verband gebracht met religieuze visioenen, zoals in het Portugese Fátima in 1917,” zei schrijver Nigel Watson.

Volgens sceptici is het engelenhaar het gevolg van migrerende spinnen of stofdeeltjes die worden gepolariseerd door atmosferische elektriciteit. Het gaat volgens hen om een natuurlijk fenomeen.

[Metro]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje schreef:

  morgellons disease?

 • mike schreef:

  video is prive,waarom plaatsen julie dit dan?

 • Arwijn schreef:

  Dat zijn chemtrail-webs.

 • Dimmer schreef:

  Zo ik hoef een maandje niet meer naar de kapper.

 • x

  Check Also

  nos

  NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

  De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  >