Mens en Dier

‘Wat Ernst Kuipers hier doet, heeft niets met objectiviteit en voorlichting van doen’

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!

Onlangs antwoordde zorgminister Kuipers op vragen van FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen dat de kans om een hartspierontsteking (myocarditis) op te lopen na een corona-infectie ‘aanzienlijk hoger’ is dan na coronavaccinatie.

Hij suggereert daarmee dat het risico op hartspierontsteking door vaccinatie verwaarloosbaar is, en dat vaccinatie hier zelfs tegen zou beschermen. Deze beweringen zijn op zijn minst onvolledig en misleidend, stelt neuroloog Jan Bonte in De Andere Krant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij merkt op dat de kwaliteit van de studies waar Kuipers naar verwijst ‘bedenkelijk’ is. Daarnaast verzwijgt Kuipers dat het hier gaat om verschillende bevolkingsgroepen, aldus Bonte. Dat terwijl het risico op een hartspierontsteking na vaccinatie verreweg het hoogst is bij jongens en mannen, in de leeftijdscategorieën van 12 tot en met 30 jaar.

Verkeerd voorlichten

De neuroloog geeft de minister een veeg uit de pan: “Het is juist voor deze leeftijdsgroepen dat de uitspraak van Kuipers niet anders geclassificeerd kan worden dan als desinformatie.”

“Kuipers maakt zich hier dan ook schuldig aan het verkeerd voorlichten van een bevolkingsgroep die het laagste risico heeft op een ernstig verlopende Covid-19, daarentegen het hoogste risico heeft op een ernstige bijwerking van de mRNA-vaccins, en ook nog eens de meeste tijd van leven heeft om de potentieel ernstige, zo niet dodelijke langetermijngevolgen van deze bijwerking te ondervinden.”

Ik kan dit niet anders benoemen dan propaganda

Helaas hebben de afgelopen drie jaren geleerd dat dit het niveau van voorlichting van onze overheid is, die niet vertrouwd kan worden op de juistheid en volledigheid van de informatie die zij de burger verschaft, schrijft Bonte. “Moeiteloos wordt de één na de andere halve en hele onwaarheid de wereld in geslingerd.”

“Wat Ernst Kuipers hier doet, heeft niets met objectiviteit en voorlichting van doen. Ik kan dit niet anders benoemen dan propaganda.”

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

LURTZ KUIPERS is ook betaald door het WEF om te liegen what else is new.

roro 237
roro 237
1 jaar geleden

En hij blijft maar door prikken…………we zitten in de hel!

Henk Albarda
Henk Albarda
1 jaar geleden

Kuipers is D66 en dus uitsluitend voor desinformatie en propaganda.

Gezien enquetes, peilingen en mijn eigen ervaring, gevraagd aan bekenden en onbekenden in het winkelcentrum in mijn wijk, was, is en blijft enige vorm van geloof in de klets verhalen van Kuipers beperkt tot de die hard leden van D66.

Adriaan
Adriaan
1 jaar geleden

Gaan ze de aantallen hartspierontsteking ook even vergelijken met landen waar corona was, maar met een heel lage vaccinatiegraad?
Ik ben benieuwd…

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x