Mens en Dier

VIDEO: Reusachtig zeemonster komt tevoorschijn uit de diepte

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Japanse vissers keken in de Baai van Toyama raar op toen ze dit gigantische ‘zeemonster’ voorbij zagen komen. Tussen de schepen door zagen ze een zeldzame reuzeninktvis zwemmen, meldt CNN.

Het 3,7 meter lange dier bleef urenlang rondhangen. Iets wat normaal niet zou mogen gebeuren, aangezien de reuzeninktvis meestal op een diepte van 650 meter leeft. Het betreft hier een jong exemplaar. Een volwassen ‘Architeuthis’ kan wel 13 meter lang worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Voor het eerst

Beheerder Tatsuya Wakasugi zei dat de reuzeninktvis meerdere uren in de haven bleef en verschillende keren tussen enkele duikers zwom. “Het is voor het eerst dat we zo’n grote inktvis levend op deze plek zagen,” klonk het.

Duiker Akinobu Kimura maakte de bijzondere beelden van het dier. “Mijn nieuwsgierigheid won het van de angst en dus ben ik het water ingedoken,” zei hij. “De inktvis was niet beschadigd en zag er levendig uit. Hij spoot inkt en probeerde me met zijn tentakels te pakken te krijgen. Ik begeleidde de inktvis terug naar de oceaan, waar het dier in de diepte verdween.”

Vijf procent

Het is niet de eerste keer dat Japan wordt bezocht door een reuzeninktvis. In 2013 werden de eerste beelden van een Architeuthis onthuld door het National Museum of Nature and Science in Tokio. Een team van het museum dook 100 keer met een onderzeeër om er één vast te leggen met een speciale camera.

Hoe kan de reuzeninktvis zo goed verborgen blijven? “We hebben nog maar zo’n vijf procent van onze oceanen verkend,” zei inktvisexpert Edith Widder in 2013 tijdens een TED-lezing.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
8 jaren geleden

Holy sh*t, wil wel eens een grote van 13 meter zien dan. ‘:)

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Happy Cthulhu New Year everyone! XD

Neo
Neo
8 jaren geleden
Jer
Jer
8 jaren geleden

Misschien hebben de Japanners ook wel Godzilla gezien XD.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x