Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Reusachtig zeemonster komt tevoorschijn uit de diepte
VIDEO: Reusachtig zeemonster komt tevoorschijn uit de diepte

VIDEO: Reusachtig zeemonster komt tevoorschijn uit de diepte

Japanse vissers keken in de Baai van Toyama raar op toen ze dit gigantische ‘zeemonster’ voorbij zagen komen. Tussen de schepen door zagen ze een zeldzame reuzeninktvis zwemmen, meldt CNN.

Het 3,7 meter lange dier bleef urenlang rondhangen. Iets wat normaal niet zou mogen gebeuren, aangezien de reuzeninktvis meestal op een diepte van 650 meter leeft. Het betreft hier een jong exemplaar. Een volwassen ‘Architeuthis’ kan wel 13 meter lang worden.

Voor het eerst

Beheerder Tatsuya Wakasugi zei dat de reuzeninktvis meerdere uren in de haven bleef en verschillende keren tussen enkele duikers zwom. “Het is voor het eerst dat we zo’n grote inktvis levend op deze plek zagen,” klonk het.

Duiker Akinobu Kimura maakte de bijzondere beelden van het dier. “Mijn nieuwsgierigheid won het van de angst en dus ben ik het water ingedoken,” zei hij. “De inktvis was niet beschadigd en zag er levendig uit. Hij spoot inkt en probeerde me met zijn tentakels te pakken te krijgen. Ik begeleidde de inktvis terug naar de oceaan, waar het dier in de diepte verdween.”

Vijf procent

Het is niet de eerste keer dat Japan wordt bezocht door een reuzeninktvis. In 2013 werden de eerste beelden van een Architeuthis onthuld door het National Museum of Nature and Science in Tokio. Een team van het museum dook 100 keer met een onderzeeër om er één vast te leggen met een speciale camera.

Hoe kan de reuzeninktvis zo goed verborgen blijven? “We hebben nog maar zo’n vijf procent van onze oceanen verkend,” zei inktvisexpert Edith Widder in 2013 tijdens een TED-lezing.

[Nieuwsblad]


Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Happy Cthulhu New Year everyone! XD

  3 likes
 2. Holy sh*t, wil wel eens een grote van 13 meter zien dan. ‘:)

  2 likes
 3. Valt me nog mee dat ze hem niet hebben opgegeten.

  2 likes
 4. Misschien hebben de Japanners ook wel Godzilla gezien XD.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdown

Lockdown faalt: Thuiszitters vaker besmet dan mensen met vitaal beroep

De Franse arts en microbioloog Didier Raoult ...

pearl harbor

De aanval op Pearl Harbor kwam voor het Amerikaanse volk als een grote schok, maar niet voor president Roosevelt. Ontdek hier waarom

Tijdens de geschiedenisles heeft u ongetwijfeld geleerd ...