Homepagina » Buitenland » Satellietbeelden van geheimzinnige legerbasis bij Area 51 acht jaar niet bijgewerkt. Wat hebben ze te verbergen?
Satellietbeelden van geheimzinnige legerbasis bij Area 51 acht jaar niet bijgewerkt. Wat hebben ze te verbergen?

Satellietbeelden van geheimzinnige legerbasis bij Area 51 acht jaar niet bijgewerkt. Wat hebben ze te verbergen?

Lange tijd was Tonopah Test Range in Nevada, een geheimzinnige legerbasis, te zien op Google Maps, maar de beelden van het gebied werden acht jaar lang niet bijgewerkt.

Twee mensen besloten satellietbeelden van de locatie te kopen omdat ze vermoedden dat er sprake was van censuur.

Ze vroegen Google waarom de beelden al jaren niet zijn bijgewerkt.

Schrijver Brendan Byrne en ingenieur Dhruve Mehrotra vroegen de internetreus ook of zij met de Amerikaanse overheid heeft afgesproken om dit gebied niet meer te laten zien op Google Maps.

Onduidelijk

Volgens een woordvoerder van Google is de basis in Nevada niet gecensureerd, maar ‘was er simpelweg geen interesse in het gebied’.

Het tweetal mocht de beelden voor 1984 dollar leasen van een bedrijf dat Apollo Mapping heet. Ze mogen de satellietbeelden niet openlijk tonen en dus is niet duidelijk wat erop te zien is.

Opvallend is dat Google het gebied nu opeens wel heeft bijgewerkt, met beelden uit 2017.

Kopen

De legerbasis bevindt zich op ruim 100 kilometer van Area 51, een basis die in verband wordt gebracht met UFO-waarnemingen en aliens, en er worden naar verluidt diverse wapens en vliegtuigen getest.

Ook zou het eerste Amerikaanse stealthvliegtuig er zijn ontwikkeld.

Zelfs Google moet geregeld beelden van legerbases kopen van satellietbedrijven, merken Byrne en Mehrotra op.

Foto: Rcbutcher Wikimedia Commons

[Newser]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Ik weet wat er allemaal gesuggereerd wordt over dit gebied. Daarin ben ik niet zo sceptisch, maar meer van; alles is mogelijk, zelfs het onmogelijke. Dat ze het gebied niet uitgebreid belichten is natuurlijk niet zo raar. Een nieuw type wapen, hoe verwerpelijk dan ook, ga je niet aan je vijanden tonen. Dat lijkt me toch wel een simpele verklaring. Dat er ook nog meer te verbergen valt, zou zomaar kunnen.

  12 likes
 • rob schreef:

  Nou ja zeg ..iedereen heeft wel eens iets te verbergen ..

  4 likes
  • Gezinusk schreef:

   rob,

   Uiteraard rob, maar in dit geval verdwijnt er in de VS enorm veel belastinggeld naar zogenoemde black-budjet programma’s. Vanuit Washington DC kan niemand vertellen om hoeveel miljarden het gaat waarbij ze tegelijkertijd roepen dat ze democratisch bezig zijn. Hier is geen enkele controlle over terwijl de Amerikaanse bevolking het recht heeft om te weten waar hun belastingcenten naar toe gaan, niet dan?

   8 likes
 • Sint Zwarte Biff schreef:

  Ik wil nu eindelijk eens VOLLEDIGE TRANSPARANTIE over ALLES.
  Dus geen geheim gedoe meer. Wij zijn de burgers, wij betalen de belastingen, wij willen niet langer voorgelogen worden over niks niet.

  Wederom doe ik een dringend beroep op premier Rutte om ook hierover de onderste steen boven te halen.
  Het is nu tijd dat ALLE onderste stenen boven komen.

  de laag onderste stenen moet worden vervangen door een stevig fundament liefst van organisch en duurzaam materiaal.

  6 likes
 • rob schreef:

  Gezinusk,,. het gaat om het iets [geheim] ze verbergen een iets en dat iets [geheim] is dat weet men niet de rest is invulling en/of frustratie omdat dat iets onduidelijkheid geeft bij veel mensen , alles wat onduidelijk is geeft men dan een invulling [woorden] zelfs deze is al onderhevig en beïnvloedbaar want een geheim is een geheim en dat mag niet duidelijk zijn of eigenlijk gezegd het is wel duidelijk dat onduidelijkheid creëren een geheim is van dat iets ..daarop volgt invulling maar zelfs die invulling is niet duidelijk want het geheim lost er niet mee op ..of het nu om belasting gelden gaat of een black-budjet die je toevoegt aan dat iets, het geheim [het verborgene] lost er niet mee op ..men leeft in een democratie die vol is van geheimen soms moet het zo blijven want als het geheim of een verborgene aan het licht komt kan de gevolgen nog erger zijn en/of zelfs grotere schade oplopen aan een Democratie. weet wel dat ninefornews genoeg oproept bij vele ,neem ze niet al te serieus ze bestaan er van ..

  2 likes
 • Sparky schreef:

  Volgens Elon Musk kunnen we over een aantal jaar zelf naar mars, dan kunnen we met eigen ogen zien wat er allemaal te doen is!!!!

  1 likes
 • formidabele schreef:

  Juist, die onzekerheid in het ongewisse laten, dat geeft de machthebber juist zo’n overmacht?

  0 likes
 • x

  Check Also

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  >