Mens en Dier

Scherpe kritiek op hypocrisie van Halsema: ‘Recht op demonstratie my ass’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Het recht op demonstratie hoort bij een vrije en democratische samenleving, het geeft een stem aan iedereen die het ergens niet mee eens is, zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema naar aanleiding van de protesten zondag rondom de opening van het Nationaal Holocaustmuseum.

De protesten waren gericht op de aanwezigheid van de Israëlische president Isaac Herzog bij de opening. Zijn komst leidde tot veel verontwaardigde reacties vanwege de oorlog tussen Israël en Gaza.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rutte: onze burgemeesters bedrijven geen politiek

Halsema krijgt op sociale media een storm van kritiek over zich heen. “Behalve als je coronademonstrant was. Dan mocht je prima tot bloedens toe op demonstranten inslaan, honden erin laten bijten, Romeo’s erop los laten rellen, met busjes over fietsen rijden, honderden mensen oppakken of uren insluiten waardoor vrouwen op de openbare weg moesten plassen omringd door andere mensen, met waterkanonnen mensen proberen te onthoofden, et cetera,” merkt advocaat Bart Maes op. “Recht op demonstratie my ass.”

Demissionair premier Rutte sprong voor Halsema in de bres na een felle uithaal van PVV-leider Wilders. Die noemde het een ‘ongekende schande’ dat pro-Palestijnse demonstranten zo dicht bij de openingsceremonie konden komen.

“Als het gaat om het handhaven van de openbare orde bedrijven onze burgemeesters geen politiek,” beweerde Rutte.

Daarom stond Halsema ook bij die BLM-demonstratie

Ook hij krijgt ervan langs. “Niks van gemerkt op 17 januari 2021. In opdracht van Halsema werd de ME toen ingezet tegen onschuldige demonstranten. Ik schaam me om in Amsterdam geboren te zijn, na te hebben vernomen wat er is gebeurd. Stap alstublieft op, heer Rutte. Gijzel Nederland niet langer,” zegt huisarts Els van Veen.

Cultureel antropoloog Jan van de Beek voeg toe: “Dit is onjuist. Femke Halsema liet corona-gerelateerde demonstraties met geweld beëindigen, maar liet wel BLM-protesten toe en dat was puur politiek bedrijven.”

“Daarom stond Halsema ook bij die BLM-demonstratie gedurende de coronacrisis,” vult bioloog Richard Steenvoorden aan.

Heel neutraal

“Halsema dient af te treden. Eerst het brute geweld bij vredelievende coronademonstraties. Nu geen respect tonen voor het Holocaustmuseum. Ze blijft radicaliseren in mijn ogen. Past niet bij Amsterdam. Het is tijd voor een verbindende burgemeester die echt inclusief is,” vindt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Publicist Maaike van Charante schrijft: “Vandaar dat onder Halsema die BLM-demo de coronaregels mocht schenden, en dat geweldloze coronademonstranten in elkaar werden geslagen. Heel neutraal.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
2 maanden geleden

Ruttekaagistan wat een keurig mooi landje, maar dodelijk over geregeld, overal paadjes, overal struikjes, overal bordjes, alles onder controle, een paradijselijk asiel voor verdoofden; een soort van open gevangenis waar ze nooit uit zullen weglopen want ze weten niet hoe dat moet, en waarom zouden ze. Er hoeft dus geen prikkeldraad om heen.

apyr
apyr
2 maanden geleden

Aub verlos ons van rutte en trawanten maakt me niet uit hoe als hij maar verdwijnt

Bep
Bep
2 maanden geleden

Dus de conclusie op sociale media is gewoon posten als een demonstratie dan mag alles. De SDA is niet van kracht!

Margie
Margie
2 maanden geleden

BLM????? Blank lives matter. Niet meer en minder.!!!!!!!!!

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x