Natuur en Milieu

De woorden van Tesla en het IJslandse landschap (video)

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1893 gaf de Servische wetenschapper en uitvinder Nicola Tesla een toespraak in het Franklin Institute in Philadelphia.

Hoewel hij vandaag de dag minder bekend is dan zijn tijdgenoten Edison en Einstein, kan hij worden gezien als de vader van het grootste gedeelte van onze moderne technologie.

Hij ontwikkelde de basis voor het Europese elektriciteitsnetwerk gebaseerd op wisselstroom en de principes van draadloze radiocommunicatie.

Vlindereffect

Indertijd werd hij sterk beïnvloed door de Oostenrijkse natuurkundige en filosoof Ernst Mach, die vond dat de wereld zou moeten worden gezien als één geheel waarin alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden en elkaar beïnvloedt.

Mach stelde dat energie een kracht is die overal doorheen loopt, of het nu anorganische materie, een organisme of menselijk bewustzijn is. Volgens deze gedachtegang heeft iedere actie gevolgen voor het hele universum, iets wat wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in de zestiger jaren probeerde te omschrijven met het vlindereffect.

De tekst:

“Like a wave in the physical world, in the infinite ocean of the medium which pervades all, so in the world of organisms, in life, an impulse started proceeds onward, at times, maybe, with the speed of light, at times, again, so slowly that for ages and ages it seems to stay, passing through processes of a complexity inconceivable to men, but in all its forms, in all its stages, its energy ever and ever integrally present.

A single ray of light from a distant star falling upon the eye of a tyrant in bygone times may have altered the course of his life, may have changed the destiny of nations, may have transformed the surface of the globe, so intricate, so inconceivably complex are the processes in Nature. In no way can we get such an overwhelming idea of the grandeur of Nature than when we consider, that in accordance with the law of the conservation of energy, throughout the Infinite, the forces are in a perfect balance, and hence the energy of a single thought may determine the motion of a universe.”

Bron: Vimeo

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

“Mach stelde dat energie een kracht is die overal doorheen loopt”

Het is even wennen.
E = F . c (of zo iets)
Dan heb ik toch liever
E = mc^2

Beschouwer
Beschouwer
9 jaren geleden

Super dit vulkanische landschap. Eigenlijk net zoiets als Java waar op een oppervlakte van 4 keer Nederland nu meer dan 100.000.000 (100 miljoen) mensen leven. Die vulkanische aarde is reusachtig (vol met voedende mineralen en energetische power door die vulkanen) en daar op Java is ook nogal wat natuur over mede omdat niet al die steile bergen voor tuinen en landbouwgronden te benutten zijn. Vele kampongs genieten van die overvloed (mede in de vorm van permacultuur) Permacultuur is niks nieuws daar op Java en elders.

Beschouwer
Beschouwer
9 jaren geleden

[quote name=”Beschouwer”]Super dit vulkanische landschap. Eigenlijk net zoiets als Java waar op een oppervlakte van 4 keer Nederland nu meer dan 100.000.000 (100 miljoen) mensen leven. Die vulkanische aarde is reusachtig (vol met voedende mineralen en energetische power door die vulkanen) en daar op Java is ook nogal wat natuur over mede omdat niet al die steile bergen voor tuinen en landbouwgronden te benutten zijn. Vele kampongs genieten van die overvloed (mede in de vorm van permacultuur) Permacultuur is niks nieuws daar op Java en elders.[/quote]
The ring of fire aldaar op Java !!

z
z
9 jaren geleden

Sory maar N. Tesla is niet Servier maar Kroat,van servische ouders.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x