Homepagina » Natuur en Milieu » De woorden van Tesla en het IJslandse landschap (video)
Nicola Tesla

De woorden van Tesla en het IJslandse landschap (video)

In 1893 gaf de Servische wetenschapper en uitvinder Nicola Tesla een toespraak in het Franklin Institute in Philadelphia.

Hoewel hij vandaag de dag minder bekend is dan zijn tijdgenoten Edison en Einstein, kan hij worden gezien als de vader van het grootste gedeelte van onze moderne technologie.

Hij ontwikkelde de basis voor het Europese elektriciteitsnetwerk gebaseerd op wisselstroom en de principes van draadloze radiocommunicatie.

Vlindereffect

Indertijd werd hij sterk beïnvloed door de Oostenrijkse natuurkundige en filosoof Ernst Mach, die vond dat de wereld zou moeten worden gezien als één geheel waarin alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden en elkaar beïnvloedt.

Mach stelde dat energie een kracht is die overal doorheen loopt, of het nu anorganische materie, een organisme of menselijk bewustzijn is. Volgens deze gedachtegang heeft iedere actie gevolgen voor het hele universum, iets wat wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in de zestiger jaren probeerde te omschrijven met het vlindereffect.

De tekst:

“Like a wave in the physical world, in the infinite ocean of the medium which pervades all, so in the world of organisms, in life, an impulse started proceeds onward, at times, maybe, with the speed of light, at times, again, so slowly that for ages and ages it seems to stay, passing through processes of a complexity inconceivable to men, but in all its forms, in all its stages, its energy ever and ever integrally present.

A single ray of light from a distant star falling upon the eye of a tyrant in bygone times may have altered the course of his life, may have changed the destiny of nations, may have transformed the surface of the globe, so intricate, so inconceivably complex are the processes in Nature. In no way can we get such an overwhelming idea of the grandeur of Nature than when we consider, that in accordance with the law of the conservation of energy, throughout the Infinite, the forces are in a perfect balance, and hence the energy of a single thought may determine the motion of a universe.”

Bron: Vimeo

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Was al die energie die er hier Tesla Kroatisch, Servisch, of anderszins laten bestaan, nu in een free energy device waren gestopt, was dat euvel al lang verholpen.

  1 likes
 2. [quote name=”Sipco”][quote name=”HOVMM”]Was al die energie die er hier Tesla Kroatisch, Servisch, of anderszins laten bestaan, nu in een free energy device waren gestopt, was dat euvel al lang verholpen.[/quote]
  Ja vergelijk dit forum maar met een verbrandings oven. Die is lekker maar het mooie is dat u zelf ook reageerd.fantastisch… haha.[/quote]

  ..that makes two of us…

  1 likes
 3. “Mach stelde dat energie een kracht is die overal doorheen loopt”

  Het is even wennen.
  E = F . c (of zo iets)
  Dan heb ik toch liever
  E = mc^2

  0 likes
 4. Super dit vulkanische landschap. Eigenlijk net zoiets als Java waar op een oppervlakte van 4 keer Nederland nu meer dan 100.000.000 (100 miljoen) mensen leven. Die vulkanische aarde is reusachtig (vol met voedende mineralen en energetische power door die vulkanen) en daar op Java is ook nogal wat natuur over mede omdat niet al die steile bergen voor tuinen en landbouwgronden te benutten zijn. Vele kampongs genieten van die overvloed (mede in de vorm van permacultuur) Permacultuur is niks nieuws daar op Java en elders.

  0 likes
 5. [quote name=”Beschouwer”]Super dit vulkanische landschap. Eigenlijk net zoiets als Java waar op een oppervlakte van 4 keer Nederland nu meer dan 100.000.000 (100 miljoen) mensen leven. Die vulkanische aarde is reusachtig (vol met voedende mineralen en energetische power door die vulkanen) en daar op Java is ook nogal wat natuur over mede omdat niet al die steile bergen voor tuinen en landbouwgronden te benutten zijn. Vele kampongs genieten van die overvloed (mede in de vorm van permacultuur) Permacultuur is niks nieuws daar op Java en elders.[/quote]
  The ring of fire aldaar op Java !!

  0 likes
 6. Sory maar N. Tesla is niet Servier maar Kroat,van servische ouders.

  0 likes
 7. Mach stelde dat energie een kracht is die overal doorheen loopt, of het nu anorganische materie, een organisme of menselijk bewustzijn is.En daar ben ik het geheel mee eens. DE AARDE Is ZOALS in de film “AVATAR” ÉÉN ORGANISME!!Wij(Mens) zijn er slechts één CEL van!!

  0 likes
 8. @Z Nikola Tesla’s ouders zijn Servisch, dus is hij ook een Servier en niet een Kroaat. Hij is geboren in het dorp Smiljan in Kroatie in de regio Lika, maar dat maakt hem nog geen Kroaat.Dat wilde ik even zeggen ter verduidelijking.Ik denk dat het nog belangrijker is om te weten wat deze man allemaal heeft uitgevonden. Hij was niet alleen een genie maar bovenal een humanist,en daarmee een bron van inspiratie voor iedereen.

  0 likes
 9. [quote name=”z”]Sory maar N. Tesla is niet Servier maar Kroat,van servische ouders.[/quote]
  Maakt toch nx uit, we moeten proberen om geen gewicht te geven aan herkomst , kleur ed.. Allemaal toch mens! Voor koningin en vaderland……allemaal slogans en valsonderscheid om de mensheid te splitsen. Dus zelfs al was Tesla Turks of grieks……………geen verschil.

  0 likes
 10. Reden waarom mensen zo weinig van N.Tesla afweten heeft met de hedendagse slavernij te maken.Ik vraag me af hoe lang we nog zo door kunnen en willen gaan.Er zal toch een dag komen waarin we allemaal over free energy beschikken maar ook andere gemakken waar Tesla het over had.Ik denk dat op die dag zijn naam in volle glorie hersteld zal worden en niemand meer het over Edison of Einstein zal hebben.

  0 likes
 11. Nikola Tesla is weldegelijk een Servier. Zijn beide ouders kwamen uit een Servische Ortodoxe priesters familie. Hij is in Smiljan geboren, wat destijds tot Servische Militaire Frontier behoorde, een gebied dat aan de terugtrekkende Servische krijgers door Austro-Hungaarse Monarchie gegeven werd. Het werd “Krajina” genoemd, wat letterlijk “grensgebied” betekent. De taak van de Serviers was om de Noord-West Europa van Ottomaanse rijk te bewaken. Daar is dus Nikola Tesla geboren. In die tijd was dat gebied GEEN Croatie, dus kan hij in geen geval Croaat zijn geweest. In zijn passpoort stond hij genoteerd als burger van Oosterijkse rijk, dacht ik, wat officieel ook klopte, Later werd hij burger van de VS, maar dit ter zijde. De essentie van het verhaal is, hij was gewoon een Servier als ie maar Servier kon zijn, en misschien ‘Oostenrijker’ een beetje en/of ‘Amerikaan’ een beetje, maar geen Kroaat! Dit gebied is LATER pas Kroatie geworden.

  0 likes
 12. Zitten we op dit forum om onenigheid over de geboorteplaats of land van Nikola Tesla te discusseren??Nou Hij is geboren, en nu graag op de inhoud van het artikel jullie reaktie,s!!!Dankzij zijn vindingen ben ik nu RADIOZENDAMATEUR.Dus feitelijk leeft Tesla in mijn hobby voort!!!En feitelijk hoort Hij bij de grootste ontdekkers en uitvinders naast EINSTEIN te staan!!En een site als wikipedia geeft je vast het antwoord waar Tesla geboren is.

  0 likes
 13. Ik dank de dag dat moeder aarde niet meer gebukt gaat onder dat wat we haar aandoen.
  Het zal een bevrijding zijn voor haar, de natuur en de gehele mensheid zodra we vrije energie kunnen gaan gebruiken. Ik ga ervan uit dat deze dag niet zo ver meer is. Laten we allen onze intentie hierop richten.

  0 likes
 14. [quote name=”Sipco”]Zitten we op dit forum om onenigheid over de geboorteplaats of land van Nikola Tesla te discusseren??[/quote]

  Als dat nodig is, dan JA! En zo te zien IS HET MEER DAN NODIG!

  [quote name=”Sipco”]En een site als wikipedia geeft je vast het antwoord waar Tesla geboren is.[/quote]

  Wikipedia geeft dus GEEN ANTWOORD op zijn geboorteplaats, Engelse Wikipedia althans niet! In rechter kolom daarop, onder zijn foto, staat dat hij binnen “Croatian Military Frontier” is geboren, maar ER BESTOND NOOIT CROATIAN MILITARY FRONTIER! Is een verzinsel!!! Er bestond wel een “Serbian Military Frontier” (Zo zijn Serviers daar gekomen nota bene, anders was Tesla ELDERS geboren!

  0 likes
 15. [quote name=”Sipco”]Dankzij zijn vindingen ben ik nu RADIOZENDAMATEUR.Dus feitelijk leeft Tesla in mijn hobby voort!!!En feitelijk hoort Hij bij de grootste ontdekkers en uitvinders naast EINSTEIN te staan!![/quote]

  Blij om dit stukje te lezen, maar dan is het wel goed om te weten waar Tesla precies vandaan komt, als hij u toch zo goed heeft geinspireerd! Het punt is, om in o.a. de tweedewereldoorlog etnische zuivering van circa 1 miljoen Serviers, Joden en Ziguiners (waarvan rond 700 000 in concentratiekamp “Jasenovac” zijn geeindigd..) + kwart miljoen verdreven Serviers van de laatste (zgn burger) oorlog, waarvan in beide gevallen grootst gedeelte slachtoffers, juist, uit dat Krajina gebied waar Tesla vandaan komt… uit de geschiedenis te wissen, is Croatie samen met bondgenoten van Navo (Amerika, Dutsland en ook beetje hulp van Vatican) Servische geschiedenis aan het herschrijven. Doel: “KROATISCHE Internationale Nikola Tesla Prijs!” > MAG NIET GEBEUREN HOOR!

  0 likes
 16. [quote name=”Sipco”]…[/quote]
  En daarom is sinds kort geleden, “Voluntary Tesla Army” in leven gekomen!

  Hier: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.485799131450125.128442.485316458165059&type=3 vind je zo’n beetje alles erover. En anders lees op de INFO pagina volledige statement van Tesla Army: http://www.facebook.com/VoluntaryTeslaArmy/info

  0 likes
 17. De Nederlandse Wikipedia-pagina geeft keurig aan dat hij van Servische komaf is.

  0 likes
 18. [quote name=”Abel”]De Nederlandse Wikipedia-pagina geeft keurig aan dat hij van Servische komaf is.[/quote]
  Daarom is Nederlandse versie een stuk nauwkeuriger. Is nog niet besmet met leugens. Daar Croatie nu “Internationale Nikola Tesla Prijs” wil invoeren moet de boel zuiver zijn en is Engelse Nikola Tesla pagina van Wikipedia een van de eerste doelwitten.

  0 likes
 19. [quote name=”HOVMM”]Was al die energie die er hier Tesla Kroatisch, Servisch, of anderszins laten bestaan, nu in een free energy device waren gestopt, was dat euvel al lang verholpen.[/quote]
  Ja vergelijk dit forum maar met een verbrandings oven. Die is lekker maar het mooie is dat u zelf ook reageerd.fantastisch… haha.

  0 likes
 20. Helemaal niet fantastisch en ook niet grappig! Maar triest!

  Iedereen die een beetje moeite voor zou doen, zou makkelijk achter de waarheid komen. Croaten, die zo dolgraag willen dat Tesla nu Croaat is, om oa. makkelijker hun “Internationale Nikola Tesla Prijs” te mogen invoeren (zijn ze nu mee bezig!), hebben in werkelijkheid Tesla’s huis vernield + Servisch Orthodox kerkje van Tesla’s vader (Servische priester: Milutin Tesla) dat ernaast stond vernield (www.teslasociety.com/birthplace.htm) + Tesla’s standbeeld in Gospic vernield evenals de stadsplein in Gospic hernoemd (heet niet meer “Tesla’s plein”). Hiernaast is de allerjongste Tesla tijdens de etnische zuiveringen (door Croaten -en met behulp van Duitsland en Navo!) samen met kwart miljoen overige Serviers uit dat gebied (Krajina, waar Tesla was geboren) naar Servie verjaagd http://de-construct.net/?p=5778

  Ze hebben eigenlijk geen recht meer om Tesla’s naam uit te spreken!

  0 likes
 21. @tattoo: bedankt voor je aanvullende, correcte informatie en de bijbehorende links.
  @Incy:mooi gezegd! Ik sluit mij er helemaal bij.

  0 likes
 22. [quote name=”Tau Ceti”]@tattoo: bedankt voor je aanvullende, correcte informatie en de bijbehorende links.[/quote]
  U bent welkom. Overigens, hier is die Croatische artikel over de invoering van Internationale Nikola Tesla Prijs http://dalje.com/hr-hrvatska/split–medjunarodna-konferencija-o-utemeljenju–nagrade-nikola-tesla/439401 (gebruik Google Translate) waar dhr. Rudolf, de Croatische Academie van Wetenschap en Kunsten toespreekt en waarbij hij in z’n toespraak o.a. zegt dat Nikola Tesla “de allergrootste Croatische wetenschapper ooit was”. Totaal gestoord! Tot hoever wil je gaan?

  Ze mogen Wikipedia lopen wijzigen en manipuleren, elke lul kan dat -en daarna weer lekker op slot zetten, maar in Britannica http://www.britannica.com/EBchecked/topic/588597/Nikola-Tesla staat ‘t wel goed -en daar flik je ‘t niet zo gauw hoor!

  Als wereld-wetenschappers de info kent die ik hieronder al noemde, KAN -EN MAG KROATISCHE INTERNATIONALE NIKOLA TESLA PRIJS NOOIT KOMEN!

  0 likes
 23. Als ik dit nog even mag vermelden, in de eerste zin hierboven, staat als Tesla’s voornaam “Nicola” geschreven, maar de correcte spelling is “Nikola”.

  En om niet helemaal een zeikerd te zijn, vind ik de video in dit artikel prachtig gemaakt. Doet me even aan deze http://www.youtube.com/watch?v=ms21srmnG_k denken. Beide zijn (onafhankelijk van elkaar) rond dezelfde tijd upgeload en je kunt ze prima achter elkaar afspelen. In beide worden eveneens Tesla’s quotes gebruikt.

  0 likes
 24. @Tattoo: wederom bedankt voor je links.Ik ben het met je eens en ik begrijp je standpunt. Tesla is vermoord vanwege zijn baanbrekende ontdekking. Degene die verantwoordelijk zijn voor zijn dood behoren tot dezelfde kliek die de mensheid doelbewust in het ongewisse wil laten leven als makke schapen en slaven in de door deze kliek gecreeerde matrix. Wellicht heeft hij niet de erkenning gekregen zoals andere wetenschappers en uitvinders, maar hij heeft wel ontzettend veel mensen geinspireerd om te zoeken naar mogelijkheden om vrije energie te bewerkstelligen.”You can kill a revolutionary, but you can’t kill the revolution”

  0 likes
 25. [quote name=”Tau Ceti”]@Tattoo: …Tesla is vermoord vanwege zijn baanbrekende ontdekking. Degene die verantwoordelijk zijn voor zijn dood behoren tot dezelfde kliek die de mensheid doelbewust in het ongewisse wil laten leven als makke schapen en slaven in de door deze kliek gecreeerde matrix. ….”You can kill a revolutionary, but you can’t kill the revolution”[/quote]
  Er zijn allerlei theorien in omloop. Een Roemeense schrijver beweert zelfs dat Tesla een Roemeen + een alien is geweest. 😮

  Totaal schizofreen natuurlijk, zo’n bewering, wat istie nou: een alien of Roemeen? Kan niet beide lijkt mij. :p

  Heb dat verhaal rondom Otto Skorzeny wel gelezen en geloof ook wel dat het best zou kunnen kloppen. Tesla was wel oud geworden, maar er zijn vele partijen geweest die dolgraag in zijn notities een kijkje hadden willen nemen. En dat FBI geen dag kon wachten na zijn officiele doodsverklaring, is een keie feit.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Faalangst

Faalangst! Hoe kom je er vanaf?

Ben je ooit zo bang of onzeker ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

thunberg

Klimaatdeskundige fileert uitspraken Greta Thunberg tijdens hoorzitting: ‘Zonne- en windenergie onbetrouwbaar!’

Michael D. Shellenberger, oprichter van de organisatie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.