Homepagina » Innovatie » Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost
Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost

Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost

Het nieuwe kabinet Rutte II spreekt al over extra bezuingingen, nieuw beleid en ingewikkelde ombuigingen.

Hardnekkige problemen die in Nederland worden gesignaleerd in het onderwijs, de industrie en de zorg, blijken in Europese buurlanden al te zijn opgelost.

Gewaagde visies en gedurfde besluiten hebben in het buitenland geleid tot spectaculaire resultaten, terwijl Nederland te kampen heeft met problemen in de zorg, de zorgkosten verder stijgen en steeds meer banen verloren gaan.

Buitenspel

De Nieuw-Zeelandse overheid heeft de gehele medicijnmarkt overgenomen en de farmaceutische industrie buitenspel gezet. Het resultaat is dat de gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland een stuk betaalbaarder is geworden.

In Duitsland wordt flink geïnvesteerd in de duurzame industrie. Per jaar verdient het land er 300 miljard euro mee en tot dusverre heeft de tak al 380.000 banen opgeleverd.

Beste onderwijs

In Noorwegen worden hulpbehoevende senioren naar het zonnige Spanje gestuurd en wordt op die manier veel geld bespaard.

Finland kent tot besluit het beste onderwijs van Europa en doet niet onder voor topregio’s als Singapore en Shanghai. Leerkrachten in het Finse lager onderwijs moeten een universitaire opleiding hebben gehad. Wie lesgeeft heeft de status van een arts.

Bekijk de gehele uitzending hier terug.

Bron: Vpro.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

41 reacties

 1. Tja, in de Nederlandse oplossingen draait het alleen om de klinkende munt en niet om de mens. Wel betalen, met zo min mogelijk tegenprestaties. Helaas…

  0 likes
 2. Wacht.. wat? Mensen denken serieus nog dat ze de verzorgingsstaat nog kunnen uitbereiden? Of zelfs op dit niveau houden..

  En ten tweede: ‘Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost’
  Maar daar hebben ze weer andere problemen. Er is een reden dat de problemen bestaan in landen, bijvoorbeeld in de meeste gevallen wetten en dergelijke.
  Een crisis is niet iets wat je simpelweg met de genoemde punten kan oplossen.

  0 likes
 3. Het is toch duidelijk?
  Rutte blijft gewoon door Kutte.
  O, pardon.

  0 likes
 4. Maar we hebben zojuist verkiezingen gehad. Toen hebben we onze vertegenwoordigers gekozen.

  Misschien hebben we met de verkiezingen een kans voorbij laten gaan ?
  En hadden we moeten kiezen voor ‘beleid’ i.p.v. partijpolitiek.

  Het volk geeft daarmee opdracht aan de volksvertegenwoordinging een regering te formeren om beleid uit te voeren.
  Dit i.p.v. een volksvertegenwoordinging die een regering vormt die op haar beurt een beleid oplegt aan het volk.

  0 likes
 5. Er wordt nog even aan onze portemonnees gerammeld, daarna gaat de stekker eruit…
  daarom denk ik, ga zo veel mogelijk genieten van de kleine dingen en stop met spekken van de kas 🙂

  0 likes
 6. Natuurlijk lossen ze dat hier niet zo maar effe op.
  De politiek hier kan zelf niet denken en de Bilderberg maffia, de banken en farmaceutische industrie die de touwtjes in handen hebben gaan het echt niet doen.

  0 likes
 7. En weer meer overheidspropaganda op nibbie.

  De overheid moet zich juist terugtrekken, mensen dwingen dingen te doen onder dreiging van geweld gaat niks oplossen in deze wereld.

  0 likes
 8. De Nederlandse regering wil helemaal geen problemen oplossen maar de problemen voor mensen juist zo groot mogelijk maken. Men wil mensen eindeloos onder druk zetten om van zoveel mogelijk mensen af te raken. De elite wil van heel veel mensen af en door ze eindeloos te stressen worden veel mensen ziek en zwak. Jammmer maar waar. De overheid is hier sowieso satanish in de Herbeeuwse betekenis van tegenstander.
  En als je voorbeelden wil van een zoveel mogelijk tegenwerkende bureaucratie ga dan maar eens met een boer praten.

  0 likes
 9. [quote name=”mevrouw S.”]Tja, in de Nederlandse oplossingen draait het alleen om de klinkende munt en niet om de mens. Wel betalen, met zo min mogelijk tegenprestaties. Helaas…[/quote]
  Mee eens, dat gaat ons nog een keer de kop kosten!

  0 likes
 10. Er is helemaal geen crisis. Deze wordt gewoon gecreeerd. Al dat papier is allemaal waardeloos. Rente is de meest schandalige geld creatie ooit bedacht. Als rente werd afgeschaft dan zouden er niet van deze schandalige bezuinigingen (geld pikkerij)bestaan. Dan blijft geld zijn waarde houden als het al waarde zou hebben. Het zit alleen in het hoofd dat geld waarde heeft het is er in gesleurd door de banken. En daar kan je nu de gevolgen van zien. Het gaat alleen maar om macht en controle.

  0 likes
 11. die het slechts eraf komen zijn de laagst betaalde en de aow,ers en diegeen die 4000 euro netto verdienen (let op)of meer lachen in hun vuistje (ze mogen van mij leuk verdienen),die schreeuwden moord en brand omdat ze meer voor de zorg moesten betalen en nu dat dit van de baan is en de laagst betaalden worden gepakt hoor je ze niet.
  de eenheid in de nederlandse bevolking is ver te zoeken en wat je na de oorlog om voorelkander op te komen is er niet meer.
  reken er maar op dat de onderkant van de bevolking het zwaar te verduren krijgt.
  de banken (en de elite)hebben dit veroorzaakt en de ned.bevolking kan hiervoor bloeden.

  0 likes
 12. Waar zijn WIJ Nederlanders die de straat op gaan om te zeggen wat WIJ er van vinden. Iedereen heeft het blijkbaar op zijn eigen manier goed en is daarmee dankbaar. Echter waar WIJ allemaal aan voorbij gaan is dat de aarde met haar schoonheid net zo veel is van ONS als van die ander die gevoelloos graait. WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om schone lucht in te ademen. WIJ hebben recht om voldoende te eten van onze arbeid. ECHTER hier knelt het wereldwijd. ZIJ die in de top zitten vinden dat ZIJ alleen die rechten hebben. Als WIJ er over nadenken en langzamerhand eens wakker gaan worden en de EIS op tafel leggen dat WIJ onze rechten terug willen, dan zal er zeker een andere politiek komen met mooiere oplossingen. Maar echt het ligt aan ONS. WIJ gaan maar mee met de flow. WIJ laten onze zakken leegplukken. En IK durf voorop de optocht te lopen, maar niet alleen…

  0 likes
 13. hoi allemaal,waarom zitten wij in de EU dat heeft ons niets gebracht.hier moeten wij ermee stoppen.Er gaat iederjaar van onze belasting geld,van 4,en nog wat miljarden € er naar toe.als wij uit de EU stappen kunnen die miljarden aan ons Nederlandse bevolking stoppen,en hoeft er minder bezuinigd te worden.Meer geld naar het onderwijs,meer geld naar het oplossen van de energie problemen,meer naar het gezondheids gebied en noem maar op.De regering doet net in Brussel dat wij een welvaarts land zijn en er hier geen problemen zijn,over de hoofden van de bevolking.tuurlijk zegt de regering wij kunnen Griekenland helpen,wij kunnen dat,en de bevolking moet dat weer opbrengen.

  0 likes
 14. [quote name=”legaal”]hoi allemaal,waarom zitten wij in de EU dat heeft ons niets gebracht.hier moeten wij ermee stoppen.Er gaat iederjaar van onze belasting geld,van 4,en nog wat miljarden € er naar toe.als wij uit de EU stappen kunnen die miljarden aan ons Nederlandse bevolking stoppen,en hoeft er minder bezuinigd te worden.Meer geld naar het onderwijs,meer geld naar het oplossen van de energie problemen,meer naar het gezondheids gebied en noem maar op.De regering doet net in Brussel dat wij een welvaarts land zijn en er hier geen problemen zijn,over de hoofden van de bevolking.tuurlijk zegt de regering wij kunnen Griekenland helpen,wij kunnen dat,en de bevolking moet dat weer opbrengen.[/quote]

  De “regering” is afgelopen september gekozen door het volk.

  0 likes
 15. [quote name=”mevrouw S.”]Waar zijn WIJ Nederlanders die de straat op gaan om te zeggen wat WIJ er van vinden. Iedereen heeft het blijkbaar op zijn eigen manier goed en is daarmee dankbaar. Echter waar WIJ allemaal aan voorbij gaan is dat de aarde met haar schoonheid net zo veel is van ONS als van die ander die gevoelloos graait. WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om …… enz…[/quote]

  Tijdens de verkiezingen in september heb je de kans gehad.

  0 likes
 16. [quote name=”Herman de Graaf”]Maar we hebben zojuist verkiezingen gehad. Toen hebben we onze vertegenwoordigers gekozen.

  Misschien hebben we met de verkiezingen een kans voorbij laten gaan ?
  En hadden we moeten kiezen voor ‘beleid’ i.p.v. partijpolitiek.

  Het volk geeft daarmee opdracht aan de volksvertegenwoordinging een regering te formeren om beleid uit te voeren.
  Dit i.p.v. een volksvertegenwoordinging die een regering vormt die op haar beurt een beleid oplegt aan het volk.[/quote]

  jammer maar rutte is een volksverrader.

  0 likes
 17. [quote name=”mevrouw S.”] … WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om schone lucht in te ademen. WIJ hebben recht om voldoende te eten van onze arbeid. ECHTER hier knelt het wereldwijd. ZIJ die in de top zitten vinden dat ZIJ alleen die rechten hebben. Als WIJ er over nadenken en langzamerhand eens wakker gaan worden en de EIS op tafel leggen dat WIJ onze rechten terug willen, dan zal er zeker een andere politiek komen met mooiere oplossingen. Maar echt het ligt aan ONS. WIJ gaan maar mee met de flow. WIJ laten onze zakken leegplukken. En IK durf voorop de optocht te lopen, maar niet alleen…[/quote]
  Ik loop mee… wie nog?

  0 likes
 18. [quote name=”m&m”]die het slechts eraf komen zijn de laagst betaalde en de aow,ers en diegeen die 4000 euro netto verdienen (let op)of meer lachen in hun vuistje (ze mogen van mij leuk verdienen),die schreeuwden moord en brand omdat ze meer voor de zorg moesten betalen en nu dat dit van de baan is en de laagst betaalden worden gepakt hoor je ze niet.
  de eenheid in de nederlandse bevolking is ver te zoeken en wat je na de oorlog om voorelkander op te komen is er niet meer.
  reken er maar op dat de onderkant van de bevolking het zwaar te verduren krijgt.
  de banken (en de elite)hebben dit veroorzaakt en de ned.bevolking kan hiervoor bloeden.[/quote]
  Ja, heel frappant hoe snel het wetsvoorstel doorgevoerd toen de VVD’ers begonnen te piepen. Nu is het tijd dat de rest hard gaat brullen!

  0 likes
 19. [quote name=”Vincent”][quote name=”mevrouw S.”]Tja, in de Nederlandse oplossingen draait het alleen om de klinkende munt en niet om de mens. Wel betalen, met zo min mogelijk tegenprestaties. Helaas…[/quote]
  Mee eens, dat gaat ons nog een keer de kop kosten![/quote]
  Inderdaad. De mens hoort alleen maar geld op te leveren.

  0 likes
 20. [quote name=”Sander”]Wacht.. wat? Mensen denken serieus nog dat ze de verzorgingsstaat nog kunnen uitbereiden? Of zelfs op dit niveau houden..

  En ten tweede: ‘Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost’
  Maar daar hebben ze weer andere problemen. Er is een reden dat de problemen bestaan in landen, bijvoorbeeld in de meeste gevallen wetten en dergelijke.
  Een crisis is niet iets wat je simpelweg met de genoemde punten kan oplossen.[/quote]
  Er zou een begin mee gemaakt kunnen worden…

  0 likes
 21. [quote name=”Herman de Graaf”][quote name=”mevrouw S.”]Waar zijn WIJ Nederlanders die de straat op gaan om te zeggen wat WIJ er van vinden. Iedereen heeft het blijkbaar op zijn eigen manier goed en is daarmee dankbaar. Echter waar WIJ allemaal aan voorbij gaan is dat de aarde met haar schoonheid net zo veel is van ONS als van die ander die gevoelloos graait. WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om …… enz…[/quote]

  Tijdens de verkiezingen in september heb je de kans gehad.[/quote]
  Deze manier van verkiezingen klopt niet Herman. Het is altijd in het nadeel van het volk, het is geen democratie op deze manier. Onze volksvertegenwoordigers zijn klasgenoten van elkaar. Zet in ieder geval referenda in. Laat de mensen individueel stemmen, bijv. per internet en je krijgt geheel andere uitkomsten.

  0 likes
 22. [quote name=”mevrouw S.”]
  Deze manier van verkiezingen klopt niet Herman. Het is altijd in het nadeel van het volk, het is geen democratie op deze manier. Onze volksvertegenwoordigers zijn klasgenoten van elkaar. Zet in ieder geval referenda in. Laat de mensen individueel stemmen, bijv. per internet en je krijgt geheel andere uitkomsten.[/quote]
  Onzin.
  ten eerste is het via internet niet veilig, ten tweede heeft niemand zin om over ieder wetsvoorstel zijn stem uit te brengen, dan zou je dagelijks meerdere keren moeten stemmen. ten derde kun je niet van mensen verwachten overal iets van af te weten en kunnen veel mensen dus over veel zaken geen afgewogen oordeel geven. Ten vierde is 80% van de bevolking een idioot en daarvan wil je helemaal niet dat zij beslissen over gewichtige zaken.

  0 likes
 23. En Nederland importeert nu goedkoop stroom uit Duitsland (groene energie), maar ja dat gaat men niet groot aan de klok hangen. Wat ons namelijk nog niet zo lang terug werd vertelt in ‘het nieuws’ was dat de prijzen gaan stijgen met reden de kernramp in Japan en het afsluiten van kerncentrales in Duitsland..

  Nederlandse stroomcentrales hebben last van de import van goedkope, gesubsidieerde groene stroom uit Duitsland. http://www.z24.nl/economie/artikel_374604.z24/Duitse_zonnestroom_legt_Nederlandse_gascentrales_plat.html

  0 likes
 24. [quote name=”Avatar_777″][quote name=”mevrouw S.”] … WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om schone lucht in te ademen. WIJ hebben recht om voldoende te eten van onze arbeid. ECHTER hier knelt het wereldwijd. ZIJ die in de top zitten vinden dat ZIJ alleen die rechten hebben. Als WIJ er over nadenken en langzamerhand eens wakker gaan worden en de EIS op tafel leggen dat WIJ onze rechten terug willen, dan zal er zeker een andere politiek komen met mooiere oplossingen. Maar echt het ligt aan ONS. WIJ gaan maar mee met de flow. WIJ laten onze zakken leegplukken. En IK durf voorop de optocht te lopen, maar niet alleen…[/quote]
  Ik loop mee… wie nog?[/quote]

  ik ook.

  0 likes
 25. hoi #14 Herman de Graaf,ten eerste je hebt mijn berichtje niet goed gelezen.En daarin bedoel ik niet deze regering er mee.Jaren terug is er een referendum gehouden of wij bij de EU wilden behoren daarin was de meerderheid van het Nederlandse volk tegen.toen hebben ze een ander formule genomen zodat onze stem er niet meer toe deed.geen ene regering wie je ook kiest,luisterd naar het volk.4, nog wat miljard gaat ieder jaar naar Brussel toe,dat kan ook voor ons volk uitgegeven worden ect,dan omdat wij in de EU zitten moeten wij bijv,Griekenland helpen en wie weet welk land straks.Dus niet zo vlug reageren.Gr,Legaal

  0 likes
 26. [quote name=”Lacsap”]En Nederland importeert nu goedkoop stroom uit Duitsland (groene energie), maar ja dat gaat men niet groot aan de klok hangen. Wat ons namelijk nog niet zo lang terug werd vertelt in ‘het nieuws’ was dat de prijzen gaan stijgen met reden de kernramp in Japan en het afsluiten van kerncentrales in Duitsland..

  Nederlandse stroomcentrales hebben last van de import van goedkope, gesubsidieerde groene stroom uit Duitsland. http://www.z24.nl/economie/artikel_374604.z24/Duitse_zonnestroom_legt_Nederlandse_gascentrales_plat.html%5B/quote%5D
  Waarschijnlijk wordt dit niet aan de grote klok gehangen omdat in de werkelijke wereld men allang op de hoogte is van het feit dat Duitsland op grote schaal energie importeert, dit omdat de duurzaamheid voor blackouts zorgt. Dit is in de media in Duitsland namelijk groot nieuws. Waarom wil men maar niet luisteren naar de feiten en de werkelijkheid? NL produceert meer energie dan we gebruiken, waarom zouden we importeren??

  0 likes
 27. Trouwens leuk stukje propagande van de Duitse overheid, aarin zij alle subsidies even voor het gem ak weglaat en vergeet te melden, dat DUURzame energie niet 5 maal zo duur is al berekend, maar door alle aanpassingen en constant op en afregelingen van de fossiele centrales om alles draaiende te houden, bijna 17 keer zo duur is. Men importeert nu schone(atoom energie) uit Europa, om de boel draaiende te houden. Zelfd de groene partijen in Duitsland keren zich langzaam meer en meer tegen de DUURzame hoax. Daarnaast Wordt Nieuw-Zeeland aangehaald als een land met oplossingen… De miljarden verspild in het Kyoto akkoord daarmee wel in het achterhoofd? Men heeft zich officieel uit dit akkoord terug getrokken. Of zijn we al vergeten dat men geen behandeld hout meer mocht gebruiken, hiermee huiseigenaren voor tot in de honderduizende Euro’s aan schuld te storten doordat het geweldige hout dat gebruikt moest worden heel snel wegrotte?? Cherry-picking en realiteit negerend.

  0 likes
 28. Is er werkelijk iemand in Nederland die honger lijdt?
  Eendheidsbewustzijn is ook rijkdom herverdelen.
  Wat wil je dan? Alleen nederland mag het goed hebben en de rest van de wereld kan stikken? WIJ zijn de elite. Vraag het is aan een gemiddelde Griek, pool etc…die willen wel ruilen hoor.
  Als een land te welvarend is ten opzichte van andere landen prijs je jezelf de markt uit. Vandaar dus nu weer de golfbeweging richting de opkomende economien. De welvaart wordt herverdeeld en Nederland als zeer welvarend land levert wat in.

  0 likes
 29. En dan nog wat…dit hele artikel is anti-overheidspropaganda. En dan nog een hele domme ook.

  Nederlandse problemen opgelost..Senioren naar Spanje sturen..laat me niet lachen.
  Duurzame energie..Duitsland..nog harder lachen.

  En al dat gemekker over bestuurders…zijn ook maar gewone hardwerkende mensen met een baan hoor. Leg zelf nou ‘s een plan op tafel waar iedereen blij van wordt..gaat niet!

  En dan niet korte termijnpolitiek hè..waar we opeens alles in eigen zak steken (ontw.hulp, griekenl) NU meer hebben en niet nadenken over wat dat op de lange duur betekent.

  0 likes
 30. [quote name=”Wesley”][quote name=”mevrouw S.”]
  Deze manier van verkiezingen klopt niet Herman. Het is altijd in het nadeel van het volk, het is geen democratie op deze manier. Onze volksvertegenwoordigers zijn klasgenoten van elkaar. Zet in ieder geval referenda in. Laat de mensen individueel stemmen, bijv. per internet en je krijgt geheel andere uitkomsten.[/quote]
  …ten derde kun je niet van mensen verwachten overal iets van af te weten en kunnen veel mensen dus over veel zaken geen afgewogen oordeel geven. Ten vierde is 80% van de bevolking een idioot en daarvan wil je helemaal niet dat zij beslissen over gewichtige zaken.[/quote]

  80% uit de politiek is ook niet helemaal wijs. Ook politici weten niet van alle zaken alles af. Het volk heeft alleen het eigenbelang om op af te gaan maar dat is wel tengunste van het volk… het eigen belang van politici heeft het volk niks aan.

  0 likes
 31. [quote name=”Padja”]Is er werkelijk iemand in Nederland die honger lijdt?
  Eendheidsbewustzijn is ook rijkdom herverdelen.
  Wat wil je dan? Alleen nederland mag het goed hebben en de rest van de wereld kan stikken? WIJ zijn de elite. Vraag het is aan een gemiddelde Griek, pool etc…die willen wel ruilen hoor.
  Als een land te welvarend is ten opzichte van andere landen prijs je jezelf de markt uit. Vandaar dus nu weer de golfbeweging richting de opkomende economien. De welvaart wordt herverdeeld en Nederland als zeer welvarend land levert wat in.[/quote]
  Echt Padja, er is werkelijk in Nederlande een steeds grotere groep mensen die honger lijden en dakloos zijn. Dit zie je als je goed kijkt wat er in werkelijkheid gebeurt. Ouders met kinderen slapen onder de bruggen in Rotterdam. Dakloze jongeren ook. En ouderen die het niet meer kunnen betalen. Bij een eenheidsbewustzijn hoort ook een dak boven het hoofd en eten voor die groep, denk ik.

  0 likes
 32. Als ik zo de reacties lees begrijpen veel mensen het item niet helemaal. Ja er is inderdaad honger in NL de voedselbanken groeien en je moet je tegenwoordig daarvoor al inschrijven om aan bod te komen. Dus er is ook armoede in NL. Weet u dat in Scandinavië, Gr.Britain,o.a. de gezondheidszorg GRATIS is en voor Scandinavië zelfs de scholen gratis zijn tot Universitair niveau! Verder is men in België. Luxemburg en Duitsland op grote schaal bezig bij nieuwbouw-projecten om overal zonnepanelen te plaatsen voor goedkope energie wat aan de gemeenschap ten goede komt voor een LAGERE stroomprijs!!! Daar doet men dus ECHT iets voor de bevolking i.p.v. de bevolking uit te knijpen met enorme lastenverzwaringen door de roverheid!!!! Buiten dat komen daar de mensen wel in opstand en gaan de straat op om hun protesten te laten horen terwijl NL verder blijft slapen!!!

  0 likes
 33. Bob.
  Ik heb eeb groot vermoeden, dat de in Nieuw Zeeland overgenomen medicijnmarkt een truc is van de farmaceutische industrie, om zo een nog groter martktaandeel te verkrijgen. Dit onder het mom van ‘wij vallen onder het ministerie van gezondheid’. Er is geen methode onbespreekbaar bij deze tak van industrie om het inkomen te vergroten!!!

  0 likes
 34. De overheid hanteert struisvogelpolitiek, net als een hoop burgers, wie kent niet de bekende uitspraak: Dat gebeurt in Nederland niet! Dus wel. Tijd om wakker te worden en de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Stop met je kop in het zand te steken, de regering regeert bij onze gratie, wij zijn er niet vanwege hun gratie!

  0 likes
 35. [quote name=”Avatar_777″][quote name=”mevrouw S.”]
  … WIJ hebben recht op een stukje grond waar wij eten mogen verbouwen. WIJ hebben recht op liefde en zorg. WIJ hebben het recht om schone lucht in te ademen. WIJ hebben recht om voldoende te eten van onze arbeid.
  [..]
  En IK durf voorop de optocht te lopen, maar niet alleen…[/quote]
  Ik loop mee… wie nog?[/quote]

  Ik ook, ik neem mijn kinderen mee, maar dan wel als stille protest/ dus zonder geweld. I.p.v. lopen zou het helemaal geweldig zijn om een mensenketen te vormen; iedereen hand in hand van Zeeland t/m Groningen 🙂 Eens zien of dat de corrupte nieuws zou halen?

  0 likes
 36. ik woon in China. Reis veel door Azie. Naar mijn idee..als je wilt weten hoe armoede eruit ziet..ploeteren voor een paar grijpstuivers.(er zijn geen voedselbanken, uitkeringen e.d)..kom ‘s over onze landsgrenzen heen kijken. Dan besef je weer hoe goed je hebt..alleen maar omdat je zo mazzelig was om in Nederland te zijn geboren.

  Wat mij betreft; Alle grenzen open. Gelijke rechten voor iedere wereldburger.
  Maar daar is men in Ned. behoorlijk huiverig voor..waarom? omdat dan al die sloebers ons land opzoeken?

  Mensen die onder bruggen slapen is verschrikkelijk… misschien kan de die “optocht” daarlangs en concreet die mensen helpen..in huis nemen? verder helpen? Dat zou pas een positieve actie zijn, lijkt me geweldig.

  0 likes
 37. En dan heb ik nog niet eens de arabische en afrikaanse armoede genoemd.
  Dat er in Nederland mensen zijn die hulp nodig hebben bestrijd ik niet. Help die mensen dan!
  Maar ga me niet vertellen dat het zo slecht is in een van de meest welvarende landen ter wereld.

  Al eens over nagedacht als je lekker je kindjes in bad doet en in hun heerlijke bedje legt? Wie heeft die kleertjes/dekentjes/meubeltjes gemaakt? Hoe wonen en leven zij?
  Ik wel..en dan ben ik heeeeel dankbaar dat ik op dat stukje aardkloot geboren ben.

  0 likes
 38. [quote name=”Padja”]En dan heb ik nog niet eens de arabische en afrikaanse armoede genoemd.
  Dat er in Nederland mensen zijn die hulp nodig hebben bestrijd ik niet. Help die mensen dan!
  Maar ga me niet vertellen dat het zo slecht is in een van de meest welvarende landen ter wereld.

  Al eens over nagedacht als je lekker je kindjes in bad doet en in hun heerlijke bedje legt? Wie heeft die kleertjes/dekentjes/meubeltjes gemaakt? Hoe wonen en leven zij?
  Ik wel..en dan ben ik heeeeel dankbaar dat ik op dat stukje aardkloot geboren ben.[/quote]

  Hoi Padja,
  Ik ben het helemaal met je eens. Nederland is een paradijs. Maar velen zien dat niet. Met het stukje ‘WIJ’ slaat dan voor mij ook niet op Nederland. Maar de ‘WIJ’ van iedereen.

  Veel liefs, ik hoop dat je nog wat aan mijn link hebt gehad. Mijn gevoel zegt me trouwens dat ik jou ooit ben tegengekomen in Nederland. Zou wel heel gek zijn. Heb jij bekenden in Leiden?

  0 likes
 39. Hi Sun..dankjewel!
  Ik denk dat ik soms wat heftig reageer dus dat roept misschien wat weerstand op.
  Ik wordt altijd zo geïrriteerd van geklaag en oproep tot opstand enzo, dan denk ik ga toch verdorie ‘s concreet die mensen helpen die het zo moeilijk hebben..daar hebben ze meer aan.
  En jah..ik heb dat wel altijd gedaan..Hier vooral met financiële hulp..en ik sla never nooit een bedelaar over.

  Ow en Leiden..mmm nee, maar wel veel in rijswijk gewerkt (darling market) kwamen veel mensen uit Leiden. ?

  Ps. link vwb parel..was top!

  0 likes
 40. [quote name=”Padja”]
  [..]
  Ow en Leiden..mmm nee, maar wel veel in rijswijk gewerkt (darling market) kwamen veel mensen uit Leiden. ?

  Ps. link vwb parel..was top![/quote]

  had gekund ;-).
  Fijn dat je er wat aan had de link. Ik heb er zelf ook veel aan gehad. Het is toch mooi, door meer te lezen leer je jezelf beter kennen.
  Internet heeft toch echt wel zijn mooie kanten gelukkig. Kennis is o zo belangrijk.
  Ik ken zelf iemand die in China woont, ze heet Puk. Een vriendin van mijn broer. Ze heeft me het e.e.a verteld over China. Je deed me aan haar denken :-).
  Goed van jou dat je altijd geeft aan anderen.
  Ik probeer waar ik kan ook zoveel mogelijk een bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Met zijn allen komen we er wel ooit.

  0 likes
 41. [quote name=”Sun”][quote name=”Padja”]
  [..]

  Ik probeer waar ik kan ook zoveel mogelijk een bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Met zijn allen komen we er wel ooit.[/quote]

  Helemaal mee eens!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronavirus

Harvard-professor: 40 tot 70 procent wereldbevolking krijgt coronavirus. ‘We kunnen dit niet tegenhouden’

Het coronavirus is niet tegen te houden ...

klimaatontkenners

Helemaal van het padje: Professor wil klimaatontkenners laten vervolgen

Normaal gesproken maken politici de wetten. Deze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.