Binnenland

School voor hooggevoelige kinderen opent deuren in Meppel

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder de naam Chalcedoon, een steensoort, is maandag Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) van start gegaan in de wijk Oosterboer in Meppel. De school is gestart met zeven leerlingen.

De nieuwe school is een initiatief van Anita Movrin. Zij had met haar eigen kinderen problemen met het reguliere onderwijs. Haar kinderen zijn hooggevoelig, wat betekent dat ze veel waarnemen en daardoor belemmerd kunnen worden.

“Op onze school kunnen kinderen terecht die in het reguliere onderwijs vastlopen,” zegt Movrin. “Het gaat dan vooral om hooggevoelige kinderen. We merken dat er veel behoefte is aan deze vorm van onderwijs.”

De telefoon van de school staat roodgloeiend. Mensen hebben het er graag voor over om elke dag een uur te rijden zodat hun kind weer naar school kan. Op de zogeheten ‘bewust-school’ krijgen de kinderen de ruimte om zichzelf te zijn. De begeleiders passen de lesstof aan de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind aan.

“Uiteraard krijgen de kinderen ook gewoon lesmethodes als taal en rekenen, maar ze hebben soms even een moment voor zichzelf nodig,” aldus Movrin. “Ze kunnen dan iets anders gaan doen, bijvoorbeeld schilderen. Daarna wordt de draad weer opgepakt. Dat is het grote verschil met het reguliere onderwijs. Daar moeten ze hun taak doen, gaan zitten als de leerkracht dat zegt, terwijl ze op dat moment met heel andere dingen in het hoofd rondlopen.”

De school draait op vrijwilligers met lesbevoegdheid. Ze zijn speciaal opgeleid in Geleen, waar IBBO al vier je actief is. IBBO is een vorm van privé-onderwijs zonder overheidssubsidie. Ouders betalen 160 euro per maand voor huur, gas, water en licht.

[Meppeler Courant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maartje
Maartje
7 jaren geleden

Wat een GEWELDIGE beweging in het onderwijs. Ik denk dat dit hard nodig is. Ik ben zelf hooggevoelig en heb op een vrije school gezeten waar al meer aandacht is voor de individuele behoefte van een kind. Een school die hier zich nog meer mee bezig houdt is echt iets wat kinderen verdienen..!

Bob de Jong
Bob de Jong
7 jaren geleden

Ik wil best positief zijn maar de nieuwe wereld moet nog beginnen en dan komen er mensen die het echt beter weten als wij de mens van hier. De realiteit gaat een verschuiving krijgen die niet te overzien is en dus gaat alles veranderen dus ook het onderwijs.

Moi
Moi
7 jaren geleden

Op zich is het een goed initiatief maar alwéér is het een alternatief dat alleen toegankelijk voor mensen met een dikke portemonaie en die op zijn minst twee auto’s voor de deur hebben staan. Iemand die werkt heeft toch geen tijd om zijn kinderen een uur lang naar school te rijden en weer op te halen? Dan zou de partner dit al moeten doen en dan zou de andere partner al een dikbetaalde baan moeten hebben. Daar heb ik wel moeite mee. Er zijn genoeg mensen die met moeite rond komen en ook kind(eren) hebben die niet passen in het reguliere onderwijs. Deze moeten noodgedwongen thuis zitten. Daar is dan geen oplossing voor!

trackback
BOINNK!!! | School voor hooggevoelige kinderen opent deuren in Meppel
7 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x