Homepagina » Binnenland » School voor hooggevoelige kinderen opent deuren in Meppel
School voor hooggevoelige kinderen opent deuren in Meppel

School voor hooggevoelige kinderen opent deuren in Meppel

Onder de naam Chalcedoon, een steensoort, is maandag Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) van start gegaan in de wijk Oosterboer in Meppel. De school is gestart met zeven leerlingen.

De nieuwe school is een initiatief van Anita Movrin. Zij had met haar eigen kinderen problemen met het reguliere onderwijs. Haar kinderen zijn hooggevoelig, wat betekent dat ze veel waarnemen en daardoor belemmerd kunnen worden.

“Op onze school kunnen kinderen terecht die in het reguliere onderwijs vastlopen,” zegt Movrin. “Het gaat dan vooral om hooggevoelige kinderen. We merken dat er veel behoefte is aan deze vorm van onderwijs.”

De telefoon van de school staat roodgloeiend. Mensen hebben het er graag voor over om elke dag een uur te rijden zodat hun kind weer naar school kan. Op de zogeheten ‘bewust-school’ krijgen de kinderen de ruimte om zichzelf te zijn. De begeleiders passen de lesstof aan de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind aan.

“Uiteraard krijgen de kinderen ook gewoon lesmethodes als taal en rekenen, maar ze hebben soms even een moment voor zichzelf nodig,” aldus Movrin. “Ze kunnen dan iets anders gaan doen, bijvoorbeeld schilderen. Daarna wordt de draad weer opgepakt. Dat is het grote verschil met het reguliere onderwijs. Daar moeten ze hun taak doen, gaan zitten als de leerkracht dat zegt, terwijl ze op dat moment met heel andere dingen in het hoofd rondlopen.”

De school draait op vrijwilligers met lesbevoegdheid. Ze zijn speciaal opgeleid in Geleen, waar IBBO al vier je actief is. IBBO is een vorm van privé-onderwijs zonder overheidssubsidie. Ouders betalen 160 euro per maand voor huur, gas, water en licht.

[Meppeler Courant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Ik wil best positief zijn maar de nieuwe wereld moet nog beginnen en dan komen er mensen die het echt beter weten als wij de mens van hier. De realiteit gaat een verschuiving krijgen die niet te overzien is en dus gaat alles veranderen dus ook het onderwijs.

  1 likes
  • Dat zijn de voorlopers, indigo’s, chrystalkinderen kortweg nieuwetijdskinderen. Aquarius Tijdperk. Logisch dat die kinderen het instinctief al beter weten dan de 3d mens. Die blijven toch maar als een marmot op een wieltje achter hun eigen staart aanhollen door een gebrek aan visie en geen gebruik makend van hun intuitie. Ze kunnen niet verder denken dan 3D, daarna houdt het op voor ze. Die kinderen zijn speciaal naar aarde gekomen om die vicueuze cirkel te doorbreken want de doorgewinterde 3D mens kan dat bewezen niet. Daar hoeven we de veranderingen dus niet van te verwachten. En we moeten verder groeien. De evolutie stopt niet en time waits for no one.

   9 likes
   • Wat Omschrijf je het toch weer mooi Faith. Ben blij dat er mensen zoals u zijn. Ik ben zelf hoog gevoelig en ben het volkomen met u eens. Toch wil ik u vragen hoe u de toekomst voor u ziet? Ik ben soms best bang voor de toekomst en merk net zoals Bob de Jong dat ik vaak vastloopt ik deze wereld waar mensen niet het bewustzijn hebben als dat ik dat heb. Gaat er uberhaupt wel iets veranderen? Zo ja, positief of negatief. wat denkt u. Ik hoop dat het leven wat makkelijker gaat worden voor mensen zoals ik, add /hoog gevoelig.

    Peace

    8 likes
    • Om te beginnen iedereen een royaal basis salaris wereldwijd, dan is er geen criminaliteit en kunnen vluchtelingen voortaan thuis blijven. Dat schept adem voor elke wereldburger. Je kan ook gaan wonen waar je wil want je hebt je inkomen altijd. En elk mens kan zichzelf ontplooien. Wil hij/zij dat niet: ook goed. Niet zeuren hoe iemand zijn leven invult. Ik ga het liefst na de grote boem en als we weer zijn bijgekomen een lavendelveldje met lammetjes beginnen ergens in Engeland en zo zie ik nog wel wel meer grandioze ideeen voor me. Maar eerst moet de boel finaal onderuit. De Here Here zij met ons en dat kan net zo goed een vloot UFO’s zijn.

     4 likes
     • Dat klinkt werkelijk fantastische, helaas is zoiets nog heel ver weg. Wat zou de wereld er dan anders uit zien.

      1 likes
    • Als je positief blijft, verandert de wereld in positieve zin om je heen. Die duizenden doden in Tibet? Verdrietig voor de families zeer zeker…. maar die zielen zijn al weer met het volgende spannende avontuur bezig!

     3d denken is alleen stoffelijk denken. Er is meer dan alleen het stoffelijke.

     4 likes
   • @Faith

    Hoi Faith, zoals ik het begrepen heb zijn ADHD, ADD en Autistische kids en volwassenen de nieuwe tijdsmensen van deze tijd. Ik heb zelf ADD en ik merk dat ik erg voorloop met mijn bewustzijn maar ik merk ook dat het vaak botst met mensen die een egocentrische gedachte hebben die zeer vastgeroest zitten in de gemaakte wereld waar we in leven en die realiteit daarvan. En als het goed is leven wij niet meer in de 3D maar in de 4de of 1 of halve verder. De NWO Anunnaki die de tent gaat overnemen van het Vaticaan zal de nieuwe wereld gaan maken en zij weten het echt beter hoe en wat beter kan en moet.

    Laten we het afwachten want het is bijna zover.

    2 likes
 2. Wat een GEWELDIGE beweging in het onderwijs. Ik denk dat dit hard nodig is. Ik ben zelf hooggevoelig en heb op een vrije school gezeten waar al meer aandacht is voor de individuele behoefte van een kind. Een school die hier zich nog meer mee bezig houdt is echt iets wat kinderen verdienen..!

  14 likes
 3. Op zich is het een goed initiatief maar alwéér is het een alternatief dat alleen toegankelijk voor mensen met een dikke portemonaie en die op zijn minst twee auto’s voor de deur hebben staan. Iemand die werkt heeft toch geen tijd om zijn kinderen een uur lang naar school te rijden en weer op te halen? Dan zou de partner dit al moeten doen en dan zou de andere partner al een dikbetaalde baan moeten hebben. Daar heb ik wel moeite mee. Er zijn genoeg mensen die met moeite rond komen en ook kind(eren) hebben die niet passen in het reguliere onderwijs. Deze moeten noodgedwongen thuis zitten. Daar is dan geen oplossing voor!

  4 likes
  • Dat zijn ook meestal de mensen die hun kind “bijzonder” vinden.
   Ik denk dat van de 10 gevallen er 9,5 kunnen afvallen, omdat de ouders meer willen dan er is.

   4 likes
 4. Wat echt nodig is zijn scholen die onderwijzen in het innerlijk wezen van de mens. De potentie die de mens in zich draagt. Er wordt vaak gesproken over door de sluier heen zien, de matrix doorzien, maar weinige beseffen wat dat dan echt werkelijk inhoud.

  Het betekent niet enkel op mentaal niveau de 3d concepten overstijgen om jezelf vervolgens als wakker te beschouwen. Door de sluier heen zien is daarentegen een goddelijke openbaring. Een kundalini proces. Een totale transformatie van het menselijk wezen.

  De sluier is nou juist gehuld rond onze identiteit, en niet zozeer enkel rond de wereld. En alhoewel de sluier ook uiterlijk doorzien moet worden, begint het proces binnenin. Het is juist dat wat kinderen moeten leren. Leren dat ze wezens zijn met ongekende mogelijkheden.

  Wanneer je deze ontwikkeling in identiteit meegeeft aan kinderen vanaf jonge leeftijd, dan zijn ze vrijwel immuun voor manipulatie van deze wereld. Daar ligt de echte winst. Zeker gezien het feit dat veel nieuwentijdskinderen er aan toe zijn om een transformatie te ervaren.

  Deze transformatie staat bekend als het kundalini proces, het ontwaken van het innerlijk vuur. Het is extreem belangrijk dat dit gebeurd nadat een goed verankerde identiteit is ontwikkeld. Je kan niet de hemel ervaren zonder ook goed geaard te zijn. Dat is gevaarlijk.

  Kortom. Kinderen moeten vanaf vroege leeftijd worden ingewijd in het werkelijke menselijke potentieel. Daarnaast moeten ze leren om een geaard, maar tegelijkertijd ook verlicht identiteitsgevoel en bewustzijn te ontwikkelen. Dit belooft echt het hoogste potentieel.

  5 likes
 5. Er is al een project opgestart zodat die kinderen thuis onderwijs krijgen. Maar nieuwetijdskinderen zonder onderwijs komen er ook wel. We hadden vroeger wereldwijd de hippies, punkers, rockers, ook nieuwetijdskinderen. Ze waren tegen alles wat maar naar commercie rook en dat waren in de regel geen kinderen van rijke pappies en mammies. Hoewel die er wel tussen zaten. Zo’n school zoals in Meppel is dus niet doorslaggevend nodig op wereldniveau. Maar wel fijn dat die scholen er zijn.

  3 likes
 6. Komt op mij over als weer een stapje in de rommel maar wat aan richting dat het onderwijs al jaren neemt. Bij dit soort opleidingsvormen zijn de exacte vakken altijd ver te zoeken, een groot gemis wat mij betreft. En krijg je dus met name zo’n “Cultuur & Maatschappij” uitstroom.

  2 likes
 7. Sinds wanneer beslissen ouders of een kind niet mee komt op school?

  0 likes
  • Dit zou wel moeten he?

   Scholing is een verplichte sociale omgeving. Iets wat volledig tegen de menselijke natuur in gaat.

   De mens moet in vrijheid kennis vergaren en in vrijheid sociale contacten verkiezen. Dat is een natuurlijke vorm.

   De huidige vorm is een gesloten kader waarin iedereen in hetzelfde sociale model wordt opgezogen. Puur nwo.

   2 likes
 8. Er worden tegenwoordig hoofdzakelijk nog nieuwetijdskinderen geboren dus dat woord speciaal zal er binnenkort wel af zijn. Ik vraag me trouwens af waarom die types in de Story en de Prive zichzelf zo speciaal vinden want wat is daar zo speciaal aan? Die kinderen worden niet voor niets geboren. De oude wereld met zijn leugens, manipulaties, machtswellust en grenzeloze hoogmoed, arrogantie en egoisme wordt opgeruimd en enkel het goede blijft over. Types als Soros met zijn handlangers kunnen in die atmosfeer niet gedijen. Hun krachten nemen zichtbaar af. We gaan een quantumleap forwards nemen, dat kan volgende week al maar het kan ook pas in september zijn. Wees voorbereid. En nee, de aarde vergaat niet, het wordt een 5D planeet.

  1 likes
 9. Gemengde gevoelens bij dit concept. Toch ook weer hokjesdenken en doen, niet voor iedereen beschikbaar gezien hoge kosten en manier van onderwijs blijft zo sterk aan regels gebonden dat ook dit geen oplossing is. Lees deel 3 vd anastasia reeks van Vladimir Merge. Totaal andere manier en naar idee goed passend in de nieuwe wereld.

  0 likes
 10. Ook wel toevallig dat allebei haar kinderen hooggevoelig zijn. Dat zegt meer over de ouders die vinden dat hun kind niet past binnen het regulier onderwijs, dan dat er daadwerkelijk wat met de kiddo’s aan de hand is. Ze functioneren vast ook grotendeels niet omdat vader of moeder er een gestoorde opvoeding op nalaat en ze laat denken dat ze speciaal zijn.

  0 likes
 11. Wouw wat geweldig dat er zn school bestaat
  Woon zelf in Amersfoort.
  Meppel is wel erg voor mijn kinderen.
  Hoop dat hier in de buurt midden Nederland ook zn school komt.

  Geweldig dat er nog zulke mensen bestaan:)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

School maakt kinderen ziek! Waarom onderwijs de belangrijkste bedreiging is voor de menselijke gezondheid

School maakt kinderen ziek! Waarom onderwijs de grootste bedreiging is voor de menselijke gezondheid

Op school worden talenten van kinderen onbenut ...

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

De scholen zijn weer begonnen. Voor veel ...