Buitenland

Vlak voor de verkiezingen is het ineens niet meer ‘onze oorlog’? ‘Dit is zo verwrongen en fout’

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!

Vorig jaar juni kreeg premier Rutte tijdens een persconferentie de vraag of we niet langzaam maar zeker een oorlog worden ingerommeld die niet per se de onze is. “Die oorlog daar, is de onze,” zei Rutte met klem. “Laten we het daar nou wel even met elkaar over eens worden.”

Afgelopen maand zei de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met de BBC dat Oekraïne de facto lid van de NAVO is geworden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Oekraïne als een land, en de strijdkrachten van Oekraïne, werden lid van de NAVO. De facto, niet de jure. Want we hebben wapens en de kennis hoe die te gebruiken,” aldus Reznikov.

Opmerkelijk antwoord

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen stelde daar vervolgens Kamervragen over aan minister van Defensie Ollongren. Op de vraag of zij het met deze bewering eens is, antwoordde ze: “Oekraïne is geen lid van de NAVO en kan pas lid worden van de NAVO wanneer een lidmaatschapsvraag is goedgekeurd door alle NAVO-bondgenoten.”

Van Houwelingen vroeg ook of Rusland gerechtigd is oorlogsmaterieel op Nederlands grondgebied aan te vallen als dat bijvoorbeeld via de Rotterdamse of Vlissingse haven wordt getransporteerd.

Hij kreeg een opmerkelijk antwoord. “Nederland is geen partij bij het gewapende conflict dat Rusland is gestart tegen Oekraïne. Het internationaal recht biedt geen enkele rechtvaardiging voor een Russische aanval op Nederlands grondgebied. Ook niet als militair materieel bestemd voor Oekraïne op Nederlands grondgebied aanwezig is,” schrijft minister Ollongren.

Hier zijn geen woorden voor

Van Houwelingen reageert: “Oh, wat apart, nu, vlak voor de verkiezingen, is het volgens ons kabinet ineens niet meer ‘onze oorlog’? Maar waarom wordt dit dan keer op keer door onze premier gezegd? En waarom sturen we dan militair materieel naar Oekraïne?”

Hij krijgt bijval van journalist Joost Niemoller, die schrijft: “Nederland ‘is geen partij bij het militaire conflict dat Rusland is gestart met Oekraïne’. Ondertussen wordt Nederlands militair materiaal in Oekraïne door Rusland vernietigd. Dit is zo verwrongen en fout, hier zijn geen woorden voor.”

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wake UP
Wake UP
1 jaar geleden

Na de verkiezingen zullen we wel weer in oorlog zijn met Rusland. Net hoe het ze uitkomt. Dat kabinet is één groot circus, met clown Bassie aan het roer!

Annette
Annette
1 jaar geleden

En dan zijn de leden van de regering van Nederland (wat mij betreft absoluut niet MIJN regering) nog verbaasd, dat er nog maar zó weinig mensen vertrouwen hebben in dit kabinet.

Nu….. als ik hier ga beginnen met het opsommen van ALLE blunders, die die ongelooflijke nitwits hebben begaan, dan zou dat een compleet boekwerk behelzen, dus dat ga ik maar niet doen.

Wat denken die gasten nu wel? Dat wij ALLEMAAL totaal hersendood zijn? Dat wij onze verstandelijke vermogens hebben verloren?

Dat geldt zeker voor een deel van de Nederlanders, die iedere dag het OOG in de woonkamer aanzetten en dan de NPO propaganda tot zich nemen. Voor deze mensen is even geen redding meer mogelijk.

Maar….. er is inmiddels een steeds groter deel van de Nederlanders, die NIET meer naar de Nederlandse Propaganda Omroep kijken en luisteren. En DIE weten wel beter.

Wat ik ook heel opvallend aan dit verhaal vind, is, dat Oleksi Reznikov, de Oekraïense minister van defensie, tegen een reporter van de BBC zegt, dat de Oekraïne inmiddels lid van de NAVO is. WAT????

Dat wordt dan weer tegengesproken door onze minister van defensie Ollengren, die duidelijk zegt dat daarvoor eerst ALLE NAVO-leden hun goedkeuring moeten verlenen.

WIE dit alles nog begrijpt, mag het MIJ uitleggen. Want ik denk, dat geen enkel nadenkend mens dit nog kan volgen.

Misschien ben ik maar heel simpel, maar voor MIJ is het zo, dat als de regering van een land wapens en materieel stuurt naar een oorlogsgebied, dat hij dan automatisch deelneemt aan deze oorlog.

Maar ja….. wie ben ik?

Mark Rutte heeft in het afgelopen jaar, sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne (de facto een oorlog van Rusland tegen het hele Westen) meerdere keren gezegd dat het ONZE oorlog is (hij praat natuurlijk vóór zijn beurt, want het is ZEKER niet mijn oorlog).

IK spreek de hoop uit, dat de Russen korte metten maakt met dat hele zootje oorlogszuchtige tuig en dat er dan een grote schoonmaak kan gaan plaatsvinden.

Jean
Jean
1 jaar geleden

Roep dit al jaren èn de zelfgenoegzame dwazen ( SLAPERS ) hebben het nog niet door.
De linksfascistische neonazi dictatuur wordt werkelijkheid
Wat hitler niet is gelukt staat nu te gebeuren.
De eu is een linksfascistische neonazi bende onder regie van duitse neonazis
We worden in europa geregeerd door linksfascistische neonazi
s met
behulp van hun gestapo.
Het hele systeem hangt aan elkaar van pedofielen,
linksfascistische neonazi`s leugenaars bedriegers en dieven
Èn de corrupte linksfascistische rechterlijke macht en de media en bankwezen doen mee.
Hitler lenin stalin en pol pot zouden jaloers zijn

wim
wim
1 jaar geleden

Ja jongens en na de verkiezingen hebben hebben we aan die uitspraken vast geen actieve herinnering meer .

En dom Nederland trapt er weer massaal in pfffff

Hoe lang nog voor we echt na den KL@te gaan ………

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x