Het Complot

VN verklaart oorlog aan ‘gevaarlijke’ complottheorieën: ‘Wereld wordt niet heimelijk gerund door elite’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Unesco zegt zich ernstig zorgen te maken over de toename van ‘desinformatie’ en ‘complottheorieën’. “Complottheorieën kunnen gevaarlijk zijn,” waarschuwt het VN-agentschap. “Vaak negeren ze wetenschappelijk bewijs en polariseren ze de samenleving met ernstige gevolgen. Dit moet stoppen.”

De directeur-generaal van Unesco stelt dat complottheorieën ‘schade kunnen toebrengen aan mensen, aan hun gezondheid’. “Ze versterken misvattingen over de pandemie, en versterken stereotypen die geweld en gewelddadige, extremistische ideologieën kunnen aanwakkeren,” aldus Audrey Azoulay.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het VN-agentschap heeft een heuse campagne gelanceerd die mensen moet helpen om complottheorieën te herkennen, debunken en te melden (!) om te voorkomen dat ze zich verder verspreiden.

Ja, echt.

Toolkit

Deze campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met de Europese Commissie, Twitter en het World Jewish Congress. De VN heeft een toolkit gemaakt om eenieder te ‘debunken’ die ook maar durft te beweren dat overheden niet eerlijk en transparant zijn.

De VN waarschuwt ook dat George Soros, de Rothschilds en Israël niet gelinkt moeten worden aan ‘vermeende complotten’.

Wereldgebeurtenissen ‘worden niet in het geheim achter de schermen gemanipuleerd door machtige spelers met kwade bedoelingen’, beweert de VN.

Actie ondernemen

En als je iemand tegenkomt die denkt dat de wereldelite samenzweert om de macht te consolideren of gebeurtenissen te sturen, dan moet je actie ondernemen! Als je een complotdenker tegen het lijf loopt, mag je volgens het VN-agentschap onder geen beding in discussie gaan. De complotdenker zal namelijk zeggen ‘dat jij onderdeel bent van het complot en dat geloof versterken’. Bovendien zal de complotdenker zijn of haar denkbeelden ‘waarschijnlijk vurig verdedigen’. Dat is natuurlijk uit den boze.

In plaats daarvan moet je ‘empathie’ tonen, de complotdenker ‘niet ridiculiseren’ en als je een journalist bent, moet je hem of haar ‘rapporteren’ op social media en ‘contact opnemen met je lokale of nationale persraad of ombudsman’.

4.7 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

305 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

VN is een duivelse organisatie en wordt gestuurd door de elite. Zo, effe kijken hoeveel empathie ik krijg.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ze hebben het ernaar gemaakt, logisch toch dat het vertrouwen in instellingen zoals de VN volledig verdwenen is. Hoe verklaar je het stupide gedrag van de regering Rutte, zonder bij complotten uit te komen?

Loek
Loek
1 jaar geleden

Kllaus ,met zijn gekaapte Schwabinetten kunnen ook heel gevaarlijk zijn

Celia
Celia
1 jaar geleden

Mensen beschuldigen van complottheorieën is een manier om de democratie om zeep te helpen.

Back to top button
305
0
We lezen graag je reactie!x