Het Complot

VN verklaart oorlog aan ‘gevaarlijke’ complottheorieën: ‘Wereld wordt niet heimelijk gerund door elite’

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!

Unesco zegt zich ernstig zorgen te maken over de toename van ‘desinformatie’ en ‘complottheorieën’. “Complottheorieën kunnen gevaarlijk zijn,” waarschuwt het VN-agentschap. “Vaak negeren ze wetenschappelijk bewijs en polariseren ze de samenleving met ernstige gevolgen. Dit moet stoppen.”

De directeur-generaal van Unesco stelt dat complottheorieën ‘schade kunnen toebrengen aan mensen, aan hun gezondheid’. “Ze versterken misvattingen over de pandemie, en versterken stereotypen die geweld en gewelddadige, extremistische ideologieën kunnen aanwakkeren,” aldus Audrey Azoulay.

Het VN-agentschap heeft een heuse campagne gelanceerd die mensen moet helpen om complottheorieën te herkennen, debunken en te melden (!) om te voorkomen dat ze zich verder verspreiden.

Ja, echt.

Toolkit

Deze campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met de Europese Commissie, Twitter en het World Jewish Congress. De VN heeft een toolkit gemaakt om eenieder te ‘debunken’ die ook maar durft te beweren dat overheden niet eerlijk en transparant zijn.

De VN waarschuwt ook dat George Soros, de Rothschilds en Israël niet gelinkt moeten worden aan ‘vermeende complotten’.

Wereldgebeurtenissen ‘worden niet in het geheim achter de schermen gemanipuleerd door machtige spelers met kwade bedoelingen’, beweert de VN.

Actie ondernemen

En als je iemand tegenkomt die denkt dat de wereldelite samenzweert om de macht te consolideren of gebeurtenissen te sturen, dan moet je actie ondernemen! Als je een complotdenker tegen het lijf loopt, mag je volgens het VN-agentschap onder geen beding in discussie gaan. De complotdenker zal namelijk zeggen ‘dat jij onderdeel bent van het complot en dat geloof versterken’. Bovendien zal de complotdenker zijn of haar denkbeelden ‘waarschijnlijk vurig verdedigen’. Dat is natuurlijk uit den boze.

In plaats daarvan moet je ‘empathie’ tonen, de complotdenker ‘niet ridiculiseren’ en als je een journalist bent, moet je hem of haar ‘rapporteren’ op social media en ‘contact opnemen met je lokale of nationale persraad of ombudsman’.

4.7 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
305 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lies
Lies
3 maanden geleden

De kinderen bijna 2 jaar zonder school en de schade die deze organisaties, overheid, WHO, wetenschappelijk, artsen hebben verricht op deze groep en ook voor de ongevacineerde uit de maatschappij te houden. Het is tijd voor een grote rechtzaak!

Marco
Marco
3 maanden geleden

VN is een duivelse organisatie en wordt gestuurd door de elite. Zo, effe kijken hoeveel empathie ik krijg.

Victor Hugo
Victor Hugo
3 maanden geleden

Ze hebben het ernaar gemaakt, logisch toch dat het vertrouwen in instellingen zoals de VN volledig verdwenen is. Hoe verklaar je het stupide gedrag van de regering Rutte, zonder bij complotten uit te komen?

Loek
Loek
3 maanden geleden

Kllaus ,met zijn gekaapte Schwabinetten kunnen ook heel gevaarlijk zijn

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

305
0
We lezen graag je reactie!x