Buitenland

Oekraïense vrouw smeekt westerse landen: ‘Stuur geen wapens, het Oekraïense leger schiet op ons’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!

Afgelopen week werd bekend dat Nederland nog eens drie pantserhouwitsers aan Oekraïne levert. Dat maakte defensieminister Ollongren bekend tijdens een NAVO-top in Madrid. Nederland en Duitsland leverden eerder samen al 12 stuks van het zware geschut.

Oekraïne had om extra pantserhouwitsers gevraagd omdat die ‘nodig zijn voor de zware strijd tegen de Russen in het oosten van het land’. Eerder stuurde Nederland pantservoertuigen, antischeepsraketten, drones en munitie naar Oekraïne.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lokale bewoners roepen westerse landen op om vooral geen wapens te sturen omdat het Oekraïense leger het geschut volgens hen gebruikt om burgerdoelen te bestoken.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dan was het al lang voorbij geweest

“Ze doden ons met die wapens!” zei een vrouw uit Metolkine, een dorp net buiten de Oost-Oekraïense stad Severodonetsk, in gesprek met de Amerikaanse onafhankelijk journalist Patrick Lancaster. “Ze willen Donbass met de grond gelijk maken. Waarom? Dat weet ik niet.”

“Ze hebben mijn huis verwoest! Met wapens die door het buitenland worden geleverd. Grote wapens, van de NAVO,” aldus de vrouw. “Als ze die wapens niet geleverd zouden hebben, dan was het al lang voorbij geweest.”

“Er sterven mensen! Het zijn onze mensen! Zij hebben moeders. Maar wij zijn ook mensen! Waarom doden ze ons, onze kinderen?” vroeg de vrouw. Ze wees erop dat een buurman de Oekraïners steunde, maar dat zijn huis evengoed in puin ligt.

We kunnen ze niet vinden

Lancaster merkte op dat mensen uit Severodonetsk en omgeving allemaal zeggen dat Oekraïne burgers bestookt. “We proberen mensen te vinden die het narratief van de westerse media onderschrijven – dat Rusland op burgers vuurt – maar we kunnen ze niet vinden,” zei de journalist.

Zender France 24 was in het naburige Lisitsjansk, tot voor kort nog in handen van Oekraïne, en ook daar zei iedereen dat het de Oekraïners zijn die burgers onder vuur nemen. Een inwoner van Lisitsjansk zei voor de camera van France 24 dat het Oekraïense leger burgers deporteert. “Ze schoppen ons eruit.”

Zij doden onze kinderen

De meerderheid van de inwoners ziet het Oekraïense leger liever gaan dan komen. Zij zeggen dat Moskou de stad niet aanvalt en willen dat het leger van Poetin de oorlog wint. “Het Oekraïense leger schiet op ons,” zei een vrouw tegen France 24. “Zij doden onze kinderen.”

“Wij willen verenigd worden met de Russen. Dat zijn onze vrienden. Niet de Duitsers in Europa,” zei een andere vrouw. “Ik wil dat de Russen winnen.”

4.8 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Héél Oekraïne gaat door de Russen Bevrijdt worden, Rusland stopt niet totdat ALLE Doelstellingen van de Speciale Militaire Operatie-Denazificatie & Demilitarisering in OekroNazië voltooid zijn…Met de bevrijding van Lysychansk is nu de hele Volksrepubliek Loegansk bevrijdt van het juk van de NAVO-Nazis…nu nog ff al die OekroNazis & NAVO-Huurlingen in Donetsk composteren…Dan kan de Russische Federatie doorstoten naar Kiev & Transnistrië…om te eindigen bij de grens met Polen…ik persoonlijk ga ervan uit dat het complete Leger van OekroNazië die enorme Massaslachting van OekroNazis niet erg lang meer zal kunnen volhouden…Het zal verkruimelen, ineenstorten, Deserteren, Sterven & onvermijdelijk Onvoorwaardelijk gaan Capituleren….Beter zorgt Führer Zelenskyy ervoor, dat er een HH-60M Black Hawk met draaiende rotor voor z’n evacuatie klaarstaat…

Military Summary & Analysis:
https://youtu.be/ICmhYo3K624

De Russische Gehaktmolen vermaalt
onvermoeibaar al die OekroNazis & dat prachtige (geavanceerde) NAVO-Wapentuig……Oost- & Zuid-Oekraïne worden Permanent toegevoegd aan de Russische Federatie, het armzalige Restant dat Oekraïne mag blijven heten zal met 100% absoluut gegarandeerde zekerheid nooit lid worden van das Viertes Euro-Reich, maar er wordt een Puppet-Regime geïnstalleerd dat Rusland zéér Goedgezind zal zijn…Uncle Shmuel, het Keizerrijk der Leugens, das Viertes Euro-Reich & hun Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie zijn na ZÉKER 500 jaar lang Terrorisme, Genocide, Kruistochten, Plundering, Verkrachting, Marteling, inquisities, Tapijtbombardementen & ontelbare Gruwelijke (Oorlogs-) Misdaden begaan door dat immer zo moralistische Vrije Democratische Westen hélémáál KLAARRR…einde oefening…De laatste Stuiptrekkingen van die Satanische AngloZioNazis in hun Finale eindstrijd…tijd dus voor een Samson-Optie…de Russkies geven hun Bloed & Leven voor eigen lijfsbehoud, hun Strijd tegen die (WEF) Nazis is ook de onze…De Russkies hebben de Nazis in Brussel al ernstig verzwakt…

mark
mark
1 jaar geleden

Slava Z..!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

De nederelandse regering is wel heel naïef als zij meent dat meer wapens voor minder oorlog zorgen.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
1 jaar geleden

Dat is nou net datgene waar de westerse lijers (want leiders kan Ik ze al lang niet meer noemen) hun ogen voor gesloten houden en wel moedwillig.
Want Rusland moet en zal ten koste van alles verzwakt moeten worden.
Voorlopig zit het enigzins anders in elkaar en wordt de westerse burger zo ver verzwakt dat als het zo door gaat men straks nog geen eten meer kan kopen wat dan weer prcies in het straatje past van de WEF criminelen en hun handlangers.
In het pentagon denkt men nog steeds dat het Oekrainse leger dit conflikt kan winnen maar eenieder die een klein beetje geinformeerd is weet wel beter.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x