Homepagina » Gezondheid » Agressieve lobby voor genetisch gemanipuleerd voedsel
Agressieve lobby voor genetisch gemanipuleerd voedsel

Agressieve lobby voor genetisch gemanipuleerd voedsel

De Amerikaanse autoriteiten zijn betrapt op agressieve lobbypraktijken in Europese landen om zo het verzet tegen genetisch aangepaste gewassen te breken.

Dat blijkt uit ruim 900 vertrouwelijke stukken waar de Britse krant The Guardian de hand op heeft weten te leggen.

De agressieve lobby had onder andere betrekking op de verkoop van genetisch gemodificeerde sojabonen, zo blijkt uit de documenten.

Druk

De consumentenorganisatie Food & Water Watch spreekt van een zorgvuldig opgezette campagne om het verzet tegen genetisch aangepaste organismen in Europese en andere landen de kop in te drukken en tegelijkertijd de Amerikaanse voedselreuzen aan te prijzen.

Amerikaanse diplomaten moesten boeren, politici, media en wetenschappers door middel van een aantal persconferenties en bijeenkomsten overtuigen van de ‘voordelen van genetisch gemanipuleerd voedsel’.

Voorzitter van Food & Watcher Watch Wenonah Hauter vindt het verontrustend dat de Amerikaanse overheid zo veel moeite heeft gedaan om de bio-industrie aan te prijzen. De documenten laten zien dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken veel druk heeft uitgeoefend op buitenlandse regeringen.

Vergeldingslijst

In een aantal gevallen werd bijna niet de moeite genomen om die druk te verbergen. Toen Frankrijk in 2007 een verbod instelde op een transgene maïssoort van Monsanto zei Craig Stapleton, een vriend en oud-zakenpartner van George Bush: “Ons team in Parijs stelt voor dat we een vergeldingslijst opstellen die pijn veroorzaakt in heel de Europese Unie. We moeten ons richten op de grootste schuldigen.”

De stukken laten zien hoeveel macht de Amerikaanse bio-industrie heeft. Enkele dagen terug oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof nog in het voordeel van Monsanto, nadat de 75-jarige boer Vernon Bowman een rechtszaak tegen de chemiereus had aangespannen. Het Hooggerechtshof verplichtte Bowman om zijn zaaigoed van Monsanto te kopen.

Volgens Food & Water Watch werden goede resultaten geboekt met de agressieve lobbypraktijken. De diplomaten probeerden in het buitenland de etikettering van genetisch aangepaste ingrediënten te voorkomen. Daarnaast deden ze alles in hun macht om wetten tegen de import van transgene gewassen tegen te houden.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Ik neem aan dat het in samenspraak gaat met de NWO die zijn plaats moet gaan innemen in de DOME in Jeruzalem. Met de alien aankondiging zullen zij de NWO gaan leiden. Het lan ook een deel van de chaos zijn en dat er geheel geen GMO gewassen zijn!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
7 jaren geleden

De waarheid is langer houdbaar, dan genetisch manipuleren.25 mei lopen wij mee in de mars tegen Monsanto, en zijn onaardige praktijken.De domme gans zal geen eitjes leggen.

Aequus
Aequus
7 jaren geleden

Nog niet zolang geleden zag ik bij Man bijt hond een stukje over een vrouw die vertelde dat wij over een geruime tijd (+- 2025) alleen nog maar voedsel kunnen eten wat de grond niet heeft geraakt. Dit had zij in haar jongere jaren al doorgekregen en is daar zelf al naar aan het handelen en haar inzichten aan het verspreiden van hoe en wat. Ik zie de vrouw als een ontwakende ziel, zij wacht geduldig tot het zover is en de mensen dan verder kan gaan helpen. Helaas wordt zij nu nog “zeer vreemd” bevonden. De tijd zal het leren maar de Machthebbers van dit moment zijn zelf al aardig op weg om haar boodschap KRACHTIG en de WAARHEID te laten worden…

Martijn
Martijn
7 jaren geleden

Zorgelijke ontwikkelingen, alle leugens en ellende meegenomen begin ik mij langzaam aan af te vragen óf en zo ja hoe de macht van dergelijke ellendelingen te breken is.

ja we moeten ons als volk verenigen, maar hoe? En hoe krijg je voldoende kritische massa? Het enige dat ik kan is erover praten, maar ik begin inmiddels wel wat ongeduldig te worden.

biko steve
biko steve
7 jaren geleden

Gewoon uberhaupt niets of zo weinig mogelijk kopen/eten met een etiket, dan omzeil je de meeste troep bij voorbaat al.

Zwaar gemodificeerd ‘voedingsmiddel’ dat al op grote schaal schade aanricht: Tarwe.
Gooi dat uit je patroon en je bent al een heel eind.

Aequus
Aequus
7 jaren geleden

[quote name=”Martijn”]Zorgelijke ontwikkelingen, alle leugens en ellende meegenomen begin ik mij langzaam aan af te vragen óf en zo ja hoe de macht van dergelijke ellendelingen te breken is.

ja we moeten ons als volk verenigen, maar hoe? En hoe krijg je voldoende kritische massa? Het enige dat ik kan is erover praten, maar ik begin inmiddels wel wat ongeduldig te worden.[/quote]
Martijn blijf geduldig en erover praten zodat de mensen aan het nadenken gaan en met al die zelfde gedachten dat het zo niet verder kan gaan er steeds meer mensen ontwaken. Dat is onze taak van de ontwakende zielen op aarde waar wij zuinig op moeten zijn. Ga geduldig door en blijf het voortzeggen…

Linda
Linda
7 jaren geleden

[quote name=”biko steve”]Gewoon uberhaupt niets of zo weinig mogelijk kopen/eten met een etiket, dan omzeil je de meeste troep bij voorbaat al.

Zwaar gemodificeerd ‘voedingsmiddel’ dat al op grote schaal schade aanricht: Tarwe.
Gooi dat uit je patroon en je bent al een heel eind.[/quote]
En alles biologisch. Ik eet tegenwoordig speltbrood. Het is wel duurder maar er zit nog weinig ander koren doorheen. Steeds meer mensen eten het. Is bovendien gezonder. Google er maar op.

pacito
pacito
7 jaren geleden

Wacht maar af tot de EU een nieuw vrijhandelsverdrag met de VS afsluit. Zg ten voordele van beiden. Je zult zien dat de hele genetisch gemanipuleerde zooi over ons heen komt.

Dennis
Dennis
7 jaren geleden

Duh, whats new? dit doen ze al decennia’s

Red Skywalker
Red Skywalker
7 jaren geleden

Weet dat er al een Europese wet is die alleen gestandaardiseerde zaden toestaat? Het is dus niet toegestaan andere zaden dan de Europese standaard zaden te gebruiken, te verhandelen of te veredelen.
Dat betekend dat je geen andere zaden meer in je moestuin mag gebruiken. Uiteraard zullen de ‘standaard’zaden vervangen worden door de rotzooi van Monsanto.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

routekaart

Is dit de volgende stap in het grote coronaplan? Mogelijke routekaart gelekt

De Ierse YouTuber Dave Cullen, bekend onder ...

ziekenhuizen

Onthuld: ziekenhuizen telden hartaanvallen als coronadoden

Uit de jongste cijfers van de Amerikaanse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x