Gezondheid

Agressieve lobby voor genetisch gemanipuleerd voedsel

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse autoriteiten zijn betrapt op agressieve lobbypraktijken in Europese landen om zo het verzet tegen genetisch aangepaste gewassen te breken.

Dat blijkt uit ruim 900 vertrouwelijke stukken waar de Britse krant The Guardian de hand op heeft weten te leggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De agressieve lobby had onder andere betrekking op de verkoop van genetisch gemodificeerde sojabonen, zo blijkt uit de documenten.

Druk

De consumentenorganisatie Food & Water Watch spreekt van een zorgvuldig opgezette campagne om het verzet tegen genetisch aangepaste organismen in Europese en andere landen de kop in te drukken en tegelijkertijd de Amerikaanse voedselreuzen aan te prijzen.

Amerikaanse diplomaten moesten boeren, politici, media en wetenschappers door middel van een aantal persconferenties en bijeenkomsten overtuigen van de ‘voordelen van genetisch gemanipuleerd voedsel’.

Voorzitter van Food & Watcher Watch Wenonah Hauter vindt het verontrustend dat de Amerikaanse overheid zo veel moeite heeft gedaan om de bio-industrie aan te prijzen. De documenten laten zien dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken veel druk heeft uitgeoefend op buitenlandse regeringen.

Vergeldingslijst

In een aantal gevallen werd bijna niet de moeite genomen om die druk te verbergen. Toen Frankrijk in 2007 een verbod instelde op een transgene maïssoort van Monsanto zei Craig Stapleton, een vriend en oud-zakenpartner van George Bush: “Ons team in Parijs stelt voor dat we een vergeldingslijst opstellen die pijn veroorzaakt in heel de Europese Unie. We moeten ons richten op de grootste schuldigen.”

De stukken laten zien hoeveel macht de Amerikaanse bio-industrie heeft. Enkele dagen terug oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof nog in het voordeel van Monsanto, nadat de 75-jarige boer Vernon Bowman een rechtszaak tegen de chemiereus had aangespannen. Het Hooggerechtshof verplichtte Bowman om zijn zaaigoed van Monsanto te kopen.

Volgens Food & Water Watch werden goede resultaten geboekt met de agressieve lobbypraktijken. De diplomaten probeerden in het buitenland de etikettering van genetisch aangepaste ingrediënten te voorkomen. Daarnaast deden ze alles in hun macht om wetten tegen de import van transgene gewassen tegen te houden.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Ik neem aan dat het in samenspraak gaat met de NWO die zijn plaats moet gaan innemen in de DOME in Jeruzalem. Met de alien aankondiging zullen zij de NWO gaan leiden. Het lan ook een deel van de chaos zijn en dat er geheel geen GMO gewassen zijn!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De waarheid is langer houdbaar, dan genetisch manipuleren.25 mei lopen wij mee in de mars tegen Monsanto, en zijn onaardige praktijken.De domme gans zal geen eitjes leggen.

Aequus
Aequus
11 jaren geleden

Nog niet zolang geleden zag ik bij Man bijt hond een stukje over een vrouw die vertelde dat wij over een geruime tijd (+- 2025) alleen nog maar voedsel kunnen eten wat de grond niet heeft geraakt. Dit had zij in haar jongere jaren al doorgekregen en is daar zelf al naar aan het handelen en haar inzichten aan het verspreiden van hoe en wat. Ik zie de vrouw als een ontwakende ziel, zij wacht geduldig tot het zover is en de mensen dan verder kan gaan helpen. Helaas wordt zij nu nog “zeer vreemd” bevonden. De tijd zal het leren maar de Machthebbers van dit moment zijn zelf al aardig op weg om haar boodschap KRACHTIG en de WAARHEID te laten worden…

Martijn
Martijn
11 jaren geleden

Zorgelijke ontwikkelingen, alle leugens en ellende meegenomen begin ik mij langzaam aan af te vragen óf en zo ja hoe de macht van dergelijke ellendelingen te breken is.

ja we moeten ons als volk verenigen, maar hoe? En hoe krijg je voldoende kritische massa? Het enige dat ik kan is erover praten, maar ik begin inmiddels wel wat ongeduldig te worden.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x