Mens en Dier

Senator vraagt aandacht voor belangenverstrengeling OMT-leden: ‘Deze black box moet worden opengeknipt’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Momenteel is niet te controleren waarop het OMT zijn adviezen baseert en is ook niet te controleren of de onderliggende gegevens van die adviezen een getrouw beeld geven van de werkelijkheid, zei PVV-senator Marjolein Faber-van de Klashorst dinsdag in de Eerste Kamer.

In diezelfde beslotenheid van het OMT wordt wél de basis gelegd voor vérstrekkende maatregelen die grondrechten bedreigen: het recht op lichamelijke integriteit, het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer en het eigendomsrecht. Dan heb ik het nog niet eens over gelijke behandeling, zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De senator vroeg vervolgens hoe het zit met de belangenverstrengeling. “Follow the Money meldt het volgende in verband met eventuele belangenverstrengeling in relatie tot OMT-leden. Tegen één lid loopt een onderzoek wegens belangenverstrengeling en het verdienen van miljoenen door zijn eigen advies.”

Niet gemeld

“Een ander lid adviseert over het testbeleid en over de inzet van sneltesten, een bron van inkomsten voor zijn laboratorium en hemzelf. Maar dat financiële belang heeft hij niet gemeld,” vervolgde Faber-van de Klashorst.

“Weer een ander lid heeft patent op een beademingsapparaat en in 2016 zat hij in een onderzoek voor beademingsapparatuur, gefinancierd door de bedrijven Dempel and Dräger,” aldus de PVV-senator.

Black box moet worden opengeknipt

“Dat zijn precies de bedrijven waar de Staat in het voorjaar van 2020 voor miljoenen aan beademingsapparatuur kocht. In totaal kocht alleen de Nederlandse Staat voor 100 miljoen aan apparatuur,” merkte ze op.

Die black box moet worden opengeknipt. Die OMT-vergaderingen moeten openbaar worden. Die OMT-vergaderverslagen moeten worden vrijgegeven en die OMT-adviezen voorzien worden van wetenschappelijke onderbouwingen, zodat het parlement zijn werk kan doen, benadrukte Faber-van de Klashorst.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Ga daar maar rustig vanuit.
Stelletje boeven.
Preekt allemaal voor eigen parochie!

Mariposa-8
Mariposa-8
2 jaren geleden

Ja en wat gebeurd hiermee? Nemen ze nu actie?

B.O.B=Bewust Ongevaccineerde Burger
B.O.B=Bewust Ongevaccineerde Burger
2 jaren geleden

deze vrouw heeft wel gelijk maar of het nut heeft betwijfel ik in Den Haag zit men met de oren en ogen dicht indien er iets over de hoax naar buiten komt en wordt het als opruiing beoordeeld laat ze maar eens openbaar besluiten nemen kijken hoe ze door de mand vallen
we worden al jaren in het ootje genomen

Marcow
Marcow
2 jaren geleden

De beerput MOET open.
Je zal verstelt staan van de stank wat daar uit komt.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x