Great ResetBuitenland

Senator waarschuwt voor opkomst van digitale surveillancestaat: ‘Dystopische toekomst’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Australische senator Alex Antic waarschuwde in het parlement voor de opkomst van de digitale surveillancestaat. Hij vraagt zich af wat er met alle verzamelde data gebeurt.

Antic was in City of Unley in de Australische deelstaat Zuid-Australië, waar je via een scherm in Heywood Park onder het kopje ‘Smart City’ allerlei informatie kunt opvragen over het park. Bijvoorbeeld over barbecuegebruik. Stel je voor dat er een klimaatlockdown van kracht is en dat niemand vlees op de barbecue mag leggen om ‘de planeet te redden’. Dan komt de politie bij je langs om je barbecue uit te zetten, zei de senator.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dystopische toekomst

Het informatiescherm geeft daarnaast informatie over toiletgebruik. “Dat hoeven we helemaal niet te weten,” zei Antic, die denkt dat ons een ‘dystopische toekomst’ staat te wachten. Hij kon ook informatie opvragen over het gebruik van elektrische auto’s en hoe vaak ze worden opgeladen.

Er wordt ook informatie verzameld over het aantal mensen dat in het gebied aanwezig is. Stel je voor dat er een lockdown van kracht is vanwege een nieuwe uitbraak van corona of apenpokken, wat ze ook maar verzinnen. Dan kan je overheid je wegsturen als er ‘te veel’ mensen in het gebied zijn.

Sociaalkredietsysteem

“Ik vind het helemaal niks,” zei de senator. Hij vreest dat we straks een sociaalkredietsysteem gaan krijgen zoals in China.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
1 jaar geleden

hoef je niet voor te vrezen, dat komt er gewoon

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Het wef heeft enorme haast, dat blijkt wel als je ziet wat ons de laatste tijd door de strot word geduwd. Enorme onvrede en weerstand kan niet uitblijven in mijn ogen. Dat in combinatie met een opstand of een groepering als de Reichsburgers” kunnen een draai geven aan deze waanzin. Laten we ons gaan groeperen en dat binnenhof schoonvegen want dit kan zo echt niet langer want ze slopen ons hele land. Ik kan niet wachten om dat tuig Den haag uit te trappen.

Juan
Juan
1 jaar geleden

Nog erger lijkt mij

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Ik doen niet mee aan die onzin. Bekijk het maar!!

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x