Gezondheid

Slaapziekte door griepvaccin

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Acht Nederlandse kinderen, onder wie zeven peuters, zijn na inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep getroffen door de ernstige slaapziekte narcolepsie. Dat blijkt uit meldingen die zijn gedaan bij het Bijwerkingen Centrum Lareb in Den Bosch.

Door de ziekte hebben de kinderen onder meer last van onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Bij vier kinderen is het ontstaan van de ziekte mogelijk het gevolg van het griepvaccin, aldus Lareb.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

In 2009 werden in Nederland jonge kinderen gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. In 2012 werd duidelijk uit Europees onderzoek dat er een verband is tussen het gebruikte vaccin Pandemrix en de chronische slaapziekte. Volgens Lareb moet er nader onderzoek worden gedaan naar het verband.

In Scandinavische landen komt narcolepsie vaker voor na vaccinatie. Volgens Lareb-directeur Agnes Kant is het niet aannemelijk dat kinderen vijf jaar na de vaccinatie alsnog worden getroffen door de slaapziekte.

Zwitserse wetenschappers hebben het vaccin begin dit jaar gelinkt aan een verhoogd risico op narcolepsie bij jongvolwassenen. Het onderzoek verscheen in het Journal of Internal Medicine.

Pandemrix is gekweekt op eieren en bevat onder meer polysorbaat 80 (een omstreden vlamvertrager), squaleen (gewonnen uit de leverolie van haaien), het reinigingsmiddel octoxynol-10, de kwikverbinding thiomersal, natriumchloride, dinatriumwaterstoffosfaat, kaliumdiwaterstoffosfaat (wordt onder meer toegepast als kunstmest), kaliumchloride en magnesiumchloride.

Ab Osterhaus zaaide in 2009 paniek in Nederland over de mogelijk verregaande gevolgen van de Mexicaanse griep. Het Radio 1-programma Argos ontdekte dat Osterhaus aandelen had in Viroclinics, een bedrijf dat meewerkte aan de ontwikkeling van vaccins tegen die griep.

De overheid kocht miljoenen griepvaccins in, waarvan een deel uiteindelijk is weggegooid omdat de voorspelde uitbraak is uitgebleven. De ongebruikte vaccins voor de Mexicaanse griep hebben Nederland 144 miljoen euro gekost.

[NOS]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Ze maken geldverslindende angstzaak van en omdat ze bang zijn voor griepepidemieën die helemaal niet aan de orde zijn.

IIS
IIS
10 jaren geleden

En dan te bedenken: er is nooit een varkensgriep of Mexicaanse griep is geweest. Wie weet met wat voor troep ze mensen hebben gevaccineerd, niemand kan exact aangeven wat mensen zoals krijgen ingespoten en moeten maar vertrouwen op de blauwe ogen van de Pharmareuzen. Voor hetzelfde geld spuiten mensen ook nog eens even bij wijze van experiment wat stoffen in het lijf om te zien hoe een gezond mensen ziek gemaakt kan worden of hoe sterk of zwak een mens is.

Ik ben ervan overtuigd dat vroeger er oprechte mensen zijn geweest die trachten ziektes uit te bannen, maar nu maken ze mensen ziek of zeggen dat mensen ziek zijn of ziek kunnen worden en spuiten simpelweg maar wat rommel in het lijf om miljarden te kunnen verdienen.

Kan me nog herinneren dat je als kind een suikerklontje kreeg met een vaccin, waarom dan niet meer zo vaccineren, zonder schadelijke stoffen direct in de bloedbaan te injecteren. Er zullen altijd wel mogelijkheden zijn om te vaccineren, ook met stoffen die vele malen veiliger zijn. Alleen natuurlijk als het werkelijk nodig is en dan vooral niet voor de poen. Dat een commercieel bedrijf vaccins maakt en ontwikkeld moet al alarmbellen doen laten rinkelen, verder hoeft je er niet veel aan toe te voegen om duidelijk te maken waarom dezen handel op de markt is.

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

De mens beeft het meest,
voor de ziekte die hij vreest.
En die niet op komt dagen.
Er zal altijd wel iemand zijn die daar geld in ziet; of het nou n farmareus is of een kwakzalver.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Vraag me nog steeds af waarom mensen zich tegen griep laten inenten. Wat is er mis met een griepje? Enkel omdat je er een longontsteking van kán krijgen? Die kans is net zo groot als de loterij winnen. Hoe lang nog tot men zich in laat enten tegen een simpele verkoudheid? En dan nog durven beweren dat die BMR vaccinaties niet leiden tot een vorm van autisme. Wel gek dat sinds die tijd ADHD kinderen als paddestoelen uit de grond schieten.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x