Homepagina » Gezondheid » “We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”
medicijnen9284983983433

“We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”

De Deense arts Peter Gøtzsche werkte jarenlang in de farmaceutische industrie. Onlangs onthulde hij zijn ervaringen met onthutsende praktijken, waaronder omkoping, onderzoeksvervalsing en manipulatie. De meest vernietigende aanval die de geneesmiddelenindustrie ooit heeft moeten verduren, komt van iemand die de branche van binnenuit kent.

Gøtzsche vergelijkt farmaceutische bedrijven onomwonden met de maffia, omdat ze tot alles in staat zijn – omkopen, verduisteren, afpersen, bedriegen, de rechtsgang belemmeren, de politiek corrumperen en zelfs mensen met de dood bedreigen – om het succes van hun producten te verzekeren.

"We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen"

Peter Gøtzsche

Klokkenluider Peter Gøtzsche is tegenwoordig hoofd van de Scandinavische tak van de Cochrane Collaboration, een onafhankelijk onderzoeks- en informatiecentrum waar het wetenschappelijk bewijs voor veel reguliere medische behandelingen wordt onderzocht.

“De belangrijkste reden waarom we zoveel medicijnen slikken, is niet dat geneesmiddelenfabrikanten pillen verkopen, maar dat ze leugens over pillen verkopen. In alle gevallen die ik heb onderzocht, hielden ze deze schaamteloze leugens vol, zelfs nadat de onjuistheid van hun beweringen was aangetoond,” zei Gøtzsche.

“De enige reden waarom patiënten hun medicijnen vertrouwen is dat ze de huisarts die de medicijnen voorschrijft vertrouwen,” ging hij verder. “Wat patiënten niet beseffen is dat huisartsen veel over ziektes en menselijke fysiologie en psychologie kunnen weten, maar zeer weinig weten over de medicijnen die ze voorschrijven. Als je van mening bent dat het systeem niet totaal ontspoord is, mag je mij vertellen waarom medicijnen doodsoorzaak nummer drie zijn. Als zo’n gigantische epidemie zou worden veroorzaakt door een nieuwe bacterie of een nieuw virus, zouden we er alles aan doen om er grip op te krijgen.”

Na hartziekte en kanker zijn medicijnen de meest voorkomende doodsoorzaak. In zijn boek Deadly Medicines and Organised Crime: How big pharma has corrupted healthcare ontmaskert Gøtzsche de farmaceutische industrie en haar frauduleuze gedrag. De industrie heeft volgens hem geen enkel oog voor mensenlevens. Gøtzsche trekt een parallel met de tabaksindustrie, die er ook alles aan heeft gedaan om het publiek en de politici in verwarring te brengen en te misleiden.

[Medisch Dossier]


Vond je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Deze man is een held. Nou nog wachten tot de medicijnenslikkers zelf wakker worden.

  20 likes
 2. Als je net als ik hartpatient bent, weet je wel anders. Er wordt hier iets naar voren gehaald, alsof degene die die pillen slikken het erom doen en zo dom zijn, dat ze er wel in trappen. Omdat ze de arts vertrouwen? Als er door een arts, een cardioloog, aan mij wordt uitgelegd, dat deze pillen nodig zijn, omdat ik anders weer een infarct krijg, ondanks dat ik er doodziek op die pillen ben, dan zul je toch wel moeten, dunkt mij? Je hebt dan geen andere keuze?

  8 likes
  • peter …hooft zaak is de angst voor de dood. omdat de dood word ontkend doet
   men er alles aan deze te ontlopen, daar word geheel op ingespeeld …angst
   voor uitdoving.. niet meer er te zijn is onnatuurlijk voor het verstand, maar natuurlijk voor
   voor de natuur zelf.. inderdaad er zijn middelen die het leven kunnen rekken. maar de dood komt toch wel een keer. men kan beter leren inzien wanneer deze komt ,dan valt een hoop angst weg .het leven geeft angst ..zelfs zo als je een keer een pil vergeet. schrikt het al? natuurlijk heeft men een keuze ,geen keuze houd in angst

   3 likes
   • Welke keuze bedoel je? Doodgaan of medicijnen nemen?
    Het feit is gewoon dat hartkwalen niet vanzelf over gaan, dit geldt ook voor nierziekten, kanker e.d. (dit zijn geen verzonnen ziektes )
    Een kruidenpapje uit de tuin zal je leven dan niet verlengen. Het nadeel van de medicijnen zijn de bijwerkingen.
    Ik ontken niet dat de farmaceutische industrie misbruik maakt van de machtspositie. Maar de keuze wel of geen medicatie nemen is voor sommige mensen kiezen tussen leven en dood.

    Er wordt gezegd dat het gebruik van medicatie de makkelijkste manier van leven is, dat is natuurlijk flauwekul.

    5 likes
  • Kijk ook eens naar wat je jaren lang gegeten hebt, i.p.v. met de vinger te wijzen naar anderen die kritisch tegenover medicijngebruik staan.
   Meestentijds worden hart en vaatziekten (tenzij aangeboren) in de hand gewerkt door een verkeerd eetpatroon. (bv. Becel, zo goed voor hart en bloedvaten; je reinste vergif).
   Eerlijk naar je zelf kijken vereist inzicht in wat je dagelijks doet, hoe je je beweegt, hoe je in het leven staat. ( ben je vaak boos ,opgefukt of ben je slachtoffer ergens van) Vaak als mensen Yoga gaan doen , ontspannings technieken zich eigen maken, of anders met hun leven omgaan, anders in hun leven gaan staan, merkt men dat men met veel minder medicijnen toe kan. Op zich is dat idd. voor het milieu veel heilzamer. Noodzaak zal er ongetwijfeld altijd blijven, maar voor velen kunnen medicijnslikproblemen op eenvoudige manieren opgelost worden. Als je er maar voor open staat. Ondergetekende is een ervaringsdeskundige !

   4 likes
 3. Zo lang je gezond bent is het makkelijk praten over medicijnen die niet deugen. Helaas zijn veel mensen wel afhankelijk van de medicijnen door ziekte.
  Men mag toch hopen dat een arts je kan helpen bij ziekte. Logisch nadenken valt dan een beetje in het niet en zal men toch kiezen voor de medicatie, hopende in goede handen te zijn in het ziekenhuis.

  8 likes
  • Edwin heb je het verhaal wel gelezen? de meeste oorzaak dat mensen sterven is door medicijn gebruik
   ook gaan de meeste mensen dood in een ziekenhuis.. daar stoppen ze hele maal vol met pillen..?
   het is de grootste afnemer van de farmaceutische industrie .deze man maakt bekend en weet waar hij over spreekt uit ervaringen ..alleen zo kan worden voorkomen dat deze groot industrieel beletten op meer doorslaan van medicijn gebruik te beletten.. wat denk je als men medicijnen gebruikt deze komen allemaal
   in het water gebied terecht of door uitscheiding of door het toilet te spoelen ..wat men niet geheel er meer uit krijgt.. een glas water zit al stofjes verborgen ..walla een visuele cirkel..

   5 likes
 4. Meer meditatie ipv. meer medicatie zouden de medici ons moeten voorschrijven.

  11 likes
 5. De leugen reageert dat is bekend en dagelijks gebeurt dat constant
  Op leugens en bedrog daar draait de hele maatschappij op, bewust of onbewust geeft dat genoeg voeding
  waarin heel veel als een bedrog kan worden gezien , het zijn de vleugels van engelen die zich voordoen als heelmeesters en via medicijn gebruik zoveel mogelijk mensen aan deze genoemde krijgt, zelfs een nieuw woord die verzonnen word ,als men zo,n nieuw woord bedenkt voor een zogenaamde ziekte verschijnsels
  vind men gewoon weer een medicijn uit naar deze woordziekten bedenksel en word verkocht onder een ander noemer als een bestrijder van een ziekte. doods oorzaak nr 3 slim en geslepen zijn zij bedekt deze met haar dodelijke vleugels.

  4 likes
 6. Het meest trieste is dat artsen zelf ook heilig geloven in Big Farma en de mens gelooft weer heilig in wat de arts hun allemaal voorschrijft.
  Zelf niet nadenken, dat is toch de gemakkelijkste manier van leven.
  Artsen worden opgeleid door de Farma-industrie en ze leren best veel goede dingen, maar de eindbeslissing ligt bij de Farma-industrie.
  Hoe goed een arts ook een diagnose kan stellen en hoe goed hij het ook voor heeft met zijn patient, hij blijft afhankelijk van de Farma-industrie.

  5 likes
 7. Ruimde laatste mijn medicijnkastje op en wat denk je, vind ik daar toch een buisje met hele vreemde groene tabletjes. Die waren nog tegen de weetniksziekte, maar die zijn al jaaaaaren oud hoor.
  Die gebruik ik dus inmiddels niet meer.
  Maar wat ik nog wel gebruik zijn de capsules voor het niet herkennen van illusies. Daar bestel ik nog wat van bij.
  En ik heb nog wat kauwtabletjes voor goedgelovigheid.
  Maar daar ben ik ook bijna vanaf.
  Nou, toch maar goed dat er voor mij zulke goede medicijnen zijn !

  4 likes
 8. Medicijnen kunnen het beste uit de natuur gemaakt worden. De meest geneeskrachtige plant wordt immers niet voor niets als duivelsspul gekenmerkt door de medische maffia en talloze overheden, en daarom bijna wereldwijd verboden………..de cannabisplant. Tot ca. 1940 een plant waar circa 40% van de toenmalige medicijnen uit werd gemaakt.
  Zie voor meer info: http://www.mediwiet.nl

  3 likes
 9. De AllTrials-Petitie al ondertekend? Deze eist dat alle evidece-based trials worden gepubliceerd, ook en vooral die met een voor de fabrikant ongunstig resultaat, aangezien die tot nu toe vaak in de la verdwenen.

  http://www.alltrials.net/

  Nu we het eens zijn over de betrouwbaarheid van Cochrane Coll, kunnen we de Cochrane reviews ook als neutrale scheidsrechter gebruiken in discussies over werking en risico’s van vaccins of de werking van alternatieve geneesmiddelen. Twee voorbeelden:
  http://summaries.cochrane.org/CD004407/using-the-combined-vaccine-for-protection-of-children-against-measles-mumps-and-rubella
  http://summaries.cochrane.org/CD000530/echinacea-for-preventing-and-treating-the-common-cold

  1 likes
 10. Verbaast me niets.

  Ik kwam een hele tijd geleden alweer bij de longarts en de hele receptie zat volgeplakt met blauwe wuppies van een bepaald merk. Ik was nauwelijks binnen of ik kreeg de vraag of ik interesse had in het betreffende medicijn.
  Mijn zus heeft ook een keer zoiets meegemaakt en die is wat assertiever dan ik en dat is op hommeles uitgedraaid met die arts toen ze niet mee wilde werken.

  1 likes
 11. Hij is inderdaad een held want de goede man steekt nu zijn nek uit maar loopt gezien de mentaliteit van de Big Pharma wel gevaar voor eigen leven! Zo ernstig is deze kwestie dus. Ik hoop dat de mainstream deze getuigenis durft op te pakken.

  1 likes
 12. Het klopt helemaal. De fabrikanten willen alleen geld verdienen. Mensenlevens ZIJN van ondergeschikt belang.

  Op de NIEUW site http://WWW.DOSSIER-S.NL Antidepressiva een zegen of een vloek?

  vind je daarover meer.

  Groetjes

  0 likes
 13. Er is momenteel veel aandacht voor een grootschalig medisch onderzoek waar begin dit jaar over werd bericht.

  Uit dit onderzoek bleek dat de meeste geneesmiddelen niet werken. Circa 12 procent van alle voorgeschreven medicijnen en behandelingen kunnen helpen, terwijl 57 procent geen effect heeft of zelfs schadelijk is.

  Een onderzoeksteam dat samenwerkt met het British Medical Journal (BMJ) keek naar 2500 verschillende medicijnen en behandelingen. De bevindingen zijn gepubliceerd in het Clinical Evidence Handbook (2012 BMJ Publishing Group).

  0 likes
 14. Laat het nu hetzelfde Volk zijn die Farmagangsters, die lijntjes hebben met de wapenindustrie, ICT Branche etc. etc. Het draait in een grote kolk in de rondte en voedt zichzelf. Een Groot Dollar Monster als het ware. Gelukkig neemt China het heft in handen in de toekomst, zodat wij op ten duur verlost worden van de Aanbidders van het Gouden Kalf. Tolle zegt niet voor niets: ” Everything is Form and Ending.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Elk mens kan hier doorzien dat de farmaceutische industrie het rechtsapparaat omkoopt. Is deze natuurgenezeres onterecht veroordeeld?

Elk mens kan hier doorzien dat de machtige farmaceutische industrie het rechtsapparaat omkoopt. Is deze natuurgenezeres onterecht veroordeeld?

Natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen werd onlangs ...

Het zijn moordenaars! Presidentskandidaat Bernie Sanders haalt uit naar Big Pharma-directeuren

Het zijn moordenaars! Presidentskandidaat Bernie Sanders haalt uit naar Big Pharma-directeuren

De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft farmaceutische ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.