Homepagina » Gezondheid » “We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”
medicijnen9284983983433

“We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”

De Deense arts Peter Gøtzsche werkte jarenlang in de farmaceutische industrie. Onlangs onthulde hij zijn ervaringen met onthutsende praktijken, waaronder omkoping, onderzoeksvervalsing en manipulatie. De meest vernietigende aanval die de geneesmiddelenindustrie ooit heeft moeten verduren, komt van iemand die de branche van binnenuit kent.

Gøtzsche vergelijkt farmaceutische bedrijven onomwonden met de maffia, omdat ze tot alles in staat zijn – omkopen, verduisteren, afpersen, bedriegen, de rechtsgang belemmeren, de politiek corrumperen en zelfs mensen met de dood bedreigen – om het succes van hun producten te verzekeren.

"We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen"

Peter Gøtzsche

Klokkenluider Peter Gøtzsche is tegenwoordig hoofd van de Scandinavische tak van de Cochrane Collaboration, een onafhankelijk onderzoeks- en informatiecentrum waar het wetenschappelijk bewijs voor veel reguliere medische behandelingen wordt onderzocht.

“De belangrijkste reden waarom we zoveel medicijnen slikken, is niet dat geneesmiddelenfabrikanten pillen verkopen, maar dat ze leugens over pillen verkopen. In alle gevallen die ik heb onderzocht, hielden ze deze schaamteloze leugens vol, zelfs nadat de onjuistheid van hun beweringen was aangetoond,” zei Gøtzsche.

“De enige reden waarom patiënten hun medicijnen vertrouwen is dat ze de huisarts die de medicijnen voorschrijft vertrouwen,” ging hij verder. “Wat patiënten niet beseffen is dat huisartsen veel over ziektes en menselijke fysiologie en psychologie kunnen weten, maar zeer weinig weten over de medicijnen die ze voorschrijven. Als je van mening bent dat het systeem niet totaal ontspoord is, mag je mij vertellen waarom medicijnen doodsoorzaak nummer drie zijn. Als zo’n gigantische epidemie zou worden veroorzaakt door een nieuwe bacterie of een nieuw virus, zouden we er alles aan doen om er grip op te krijgen.”

Na hartziekte en kanker zijn medicijnen de meest voorkomende doodsoorzaak. In zijn boek Deadly Medicines and Organised Crime: How big pharma has corrupted healthcare ontmaskert Gøtzsche de farmaceutische industrie en haar frauduleuze gedrag. De industrie heeft volgens hem geen enkel oog voor mensenlevens. Gøtzsche trekt een parallel met de tabaksindustrie, die er ook alles aan heeft gedaan om het publiek en de politici in verwarring te brengen en te misleiden.

[Medisch Dossier]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

De leugen reageert dat is bekend en dagelijks gebeurt dat constant
Op leugens en bedrog daar draait de hele maatschappij op, bewust of onbewust geeft dat genoeg voeding
waarin heel veel als een bedrog kan worden gezien , het zijn de vleugels van engelen die zich voordoen als heelmeesters en via medicijn gebruik zoveel mogelijk mensen aan deze genoemde krijgt, zelfs een nieuw woord die verzonnen word ,als men zo,n nieuw woord bedenkt voor een zogenaamde ziekte verschijnsels
vind men gewoon weer een medicijn uit naar deze woordziekten bedenksel en word verkocht onder een ander noemer als een bestrijder van een ziekte. doods oorzaak nr 3 slim en geslepen zijn zij bedekt deze met haar dodelijke vleugels.

Anita Kroon
Anita Kroon
7 jaren geleden

Deze man is een held. Nou nog wachten tot de medicijnenslikkers zelf wakker worden.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Meer meditatie ipv. meer medicatie zouden de medici ons moeten voorschrijven.

kengai
kengai
7 jaren geleden

Het meest trieste is dat artsen zelf ook heilig geloven in Big Farma en de mens gelooft weer heilig in wat de arts hun allemaal voorschrijft.
Zelf niet nadenken, dat is toch de gemakkelijkste manier van leven.
Artsen worden opgeleid door de Farma-industrie en ze leren best veel goede dingen, maar de eindbeslissing ligt bij de Farma-industrie.
Hoe goed een arts ook een diagnose kan stellen en hoe goed hij het ook voor heeft met zijn patient, hij blijft afhankelijk van de Farma-industrie.

x

Check Also

arts

‘VWS stelt kliklijn in voor kritische artsen en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren’

Huisarts Els van Veen kreeg vorige week ...

huisarts

Coronakritische huisarts krijgt ‘intimiderende’ brief van de inspectie: ‘Shame on you, Hugo de Jonge’

Huisarts Els van Veen kreeg vrijdag een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x