Binnenland

Verklaren van de oversterfte wordt ‘complex verklaard’: dit kunnen we in het najaar verwachten

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!

Er is nog steeds oversterfte in Nederland. In het tweede kwartaal overleden ruim 39.000 mensen, 1900 meer dan verwacht, meldt het CBS. Het instituut legt zelf een verband met de ‘hitte’. In drie weken in juni was er sprake van oversterfte.

Onder inwoners van verpleeghuizen en gehandicaptenzorginstellingen overleden in het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 1350 mensen meer, ongeveer 10 procent meer dan verwacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Socioloog Tanja Traag van het CBS zegt tegen de pers: “De patronen in de sterftecijfers zijn heel diffuus aan het worden. Daardoor is het heel moeilijk om te snappen wat er precies speelt.”

Complex

Volkskrant-journalist Maarten Keulemans merkt op: “Er is in juni in ons land een Airbus 380 met ouderen neergestort, misschien vermijdbaar. Maar niemand die erom maalt, lijkt het.”

Volgens hoogleraar Marcel Olde Rikkert van het Radboudumc is het ‘complex’ om de sterftecijfers exact te kunnen verklaren.

Veelvoud

“Ah, er wordt mist gegenereerd. Het verklaren van oversterfte wordt ‘complex verklaard’. Op die toer. Zo wordt de aanhoudende oversterfte natuurlijk straks ook ‘complex verklaard’. Dat u het alvast maar weet,” zegt statisticus Herman Steigstra.

Er is 100 miljoen euro gereserveerd voor de najaarsvaccinatie. Er zijn zo’n vier miljoen vaccins ingekocht. Steigstra verwacht rond de 1300 overlijdens. “Maar omdat het voornamelijk om 80-plussers gaat, zal het er een veelvoud van zijn. We gaan het zien!”


4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
10 maanden geleden

Oversterfte van slechts 1900 personen?
dat zijn natuurlijk de uitgemergelde asielzoekers die geen medische zorg kunnen krijgen!

Thoughtful
Thoughtful
10 maanden geleden

Er liggen 4 miljoen prikken klaar?
Ik zou zeggen; pik er een stuk of 10 willekeurig uit en laat het door een onafhankelijk lab onderzoeken zonder te vermelden wat de vloeistof is.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
10 maanden geleden

Gewoon van ’t najaar die spuit er massaal weer injassen en kijken hoe onverklaarbaar er weer in piek in sterfte te zien is. Leuk experiment. Suïcidale idioten.

Eric Stairs
Eric Stairs
10 maanden geleden

De verantwoordelijken voor de wereldwijde genocide zijn zich aan het indekken…

Valt het u ook op dat er ineens allerlei berichten in de MSM verschijnen over “nieuwe ontdekkingen waardoor kanker kan ontstaan” ? Aspartaam, desinfectiegel kwamen voorbij in de afgelopen weken..

Het feit dat de prikken het ontstaan van kanker aantoonbaar flink bevorderen wordt uiteraard niet gemeld; daar heeft het niets mee te maken..

De oversterfte kunnen de “deskundigen” niet verklaren; ze tasten volledig in het duister… Da’s niet gek natuurlijk als je je kop in het zand steekt….

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x