Homepagina » Archeologie » Is de Grote Sfinx meer dan 750.000 jaar oud? Deze Oekraïense wetenschappers denken het antwoord te weten
Is de Grote Sfinx meer dan 750.000 jaar oud? Deze Oekraïense wetenschappers denken het antwoord te weten

Is de Grote Sfinx meer dan 750.000 jaar oud? Deze Oekraïense wetenschappers denken het antwoord te weten

Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de Grote Sfinx van Gizeh en er zijn tal van theorieën over het ontstaan en de vorm. Ook zouden er nog ruimtes onder de sfinx zijn, die nog niet zijn verkend.

Onderzoekers Vjacheslav Mantsjev en Alexander Parkhomenko van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne hebben recentelijk geprobeerd vast te stellen hoe oud de sfinx precies is.

Ze hebben zich laten inspireren door de uitspraken van theosoof Jelena Blavatskaja (Helena Blavatsky), die zei dat de sfinx ruim 750.000 jaar geleden is gebouwd.

Watererosie

De Oekraïense onderzoekers hebben vooral gekeken naar de invloed van overstromingen op het bouwwerk, met name de verticale muren.

Het lichaam van het bouwsel vertoont horizontale en verticale goten, die volgens de onderzoekers tekenen zijn van watererosie.

Ze wijzen erop dat in de literatuur wordt gesproken over meren in het gebied van het Pleistoceen tot het Holoceen.

800.000 jaar

“Die meren bevonden zich in de gebieden naast de Nijl,” schreven de wetenschappers, toevoegende dat de erosie bovenaan de Sfinx overeenkomt met het waterpeil in het Vroeg Pleistoceen, meer precies het Calabrien.

De Grote Sfinx moet zich in dat geologische tijdperk al op het Gizeh-plateau hebben bevonden, denken ze. Dat zou betekenen dat het bouwwerk minimaal zo’n 800.000 jaar oud moet zijn.

Onder water

Manitsjev en Parkhomenko vermoeden dat het bouwwerk op een bepaald moment helemaal onder water heeft gestaan. Ze verwijzen daarbij naar bestaande literatuur over geologisch onderzoek naar het Gizeh-plateau.

Rond het einde van het Plioceen stroomde het zeewater de Nijlvallei binnen, waardoor het gebied langzaam maar zeker overstroomde.

Lees hier het onderzoek van de Oekraïense wetenschappers.

[Ancient Code]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  In het Bucegi gebergte in Roemenië is ook een Sphynx gevonden naast enkele andere megalieten. En op een tiental meters daarnaast is door het Pentagon met behulp van satelieten ook een ondergronds complex gevonden, met afmetingen die doen denken aan reuzen (Annunaki?).

  Drie tunnels gaan hier diep de aarde in vanuit de grote zaal. In deze zaal, met een diameter van ongeveer 100m en een hoogte van 30m, is exotische apparatuur gevonden met ondermeer een holografische projector en een apparaat waarmee gedachten kunnen worden geprojecteerd. Er wordt beweerd dat men met deze apparatuur gedachten kon projecteren op mensen (waarschijnlijk ooit gebruikt om de meest invloedrijke personen in onze wereld te beinvloeden / aan te sturen).

  Er is vast een link met de Sphinx in Egypte. Zou me niks verbazen als men daar op termijn ook de restanten van een ondergronds complex zal vinden met dergelijke apparatuur, bedolven onder het zand.

  Naar verluid is de waarheid over dit complex één van de beter bewaarde geheimen van de Roemeense Vrijmetselarij. Wellicht gaat men er in Egypte op dezelfde manier mee om ‘geheimen’.

  In het boek Transilvanian Sunrise van Radu Cinamar en Peter Moon kun je er meer over lezen.
  …of hier: https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/historia_humanidad07.htm

  16 likes
  • most schreef:

   Je moest eens weten wat er allemaal achtergehouden wordt van ontdekkingen, ontdekkingen die niets kosten en de mensheid zoveel voordelen en gezondheid kan brengen! Maar ja ……..

   4 likes
   • Mike schreef:

    Had niet verwacht dat ik dit ooit zou schrijven, maar er is een reëele mogelijkheid dat de technologie die wordt achtergehouden, zo ver gaat en zo geavanceerd is dat het grootste deel van de bevolking (en daar reken ik mezelf bij) de gigantische sprong misschien niet eens aan kan.

    Het schijnt zo te zijn dat we allemaal minimaal een paar dagen in zogenaamde ‘healing-kamers’ zullen worden opgenomen om op DNA-nivo te worden bijgesteld en te genezen van de vele trauma’s en programma’s die wij in al onze levens hier hebben opgelopen.

    Stel je voor dat we vanaf morgen ineens allemaal de beschikking zouden krijgen over vrije energie, ufo-technologie, teleportatie, telepathie, instant genezing van verwondingen of ziektes enz. enz. dan staat de wereld letterlijk op zijn kop, komen vele mensen zonder baan te zitten en moeten we er ineens over gaan nadenken of we onze spruitjes gaan kopen op Jupiter of op Mars. SJeumig, ik loop nu al te stressen in de supermarkt. O nee, daar krijgen we ‘replicators’ voor: spruijes printen…

    1 likes
    • most schreef:

     Zo een vaart zal het nu ook niet lopen, anders hadden we al “supermensen” gezien in de politiek en de top van het leger.
     echter wat vrije energie betreft die is er (maar wegens de verrijking van sommigen niet vrijgegeven)

     3 likes
  • Yoepie schreef:

   Bedankt, ga je link verder afstruimen

   2 likes
 • rob schreef:

  Het mooiste is om alles in twijfel te trekken, dan doen de wetenschappers nu ook aan mee zodat
  het altijd interessant blijft wat ze vooronder stellen eerst 12500 jaar oud nu 750000 jaar, natuurlijk zo blijft het ook mysterieus straks is de oerknal geen 13.5 miljard jaar oud maar 500 miljard jaar oud.. zou zo maar in eens kunnen..

  7 likes
  • Yoepie schreef:

   Het mooiste is om alles in twijfel te trekken, klopt Rob. Alles in twijfel trekken wat je geleerd hebt! Zoals in het sprookjes boek staat. Er is niets nieuws onder de zon! En dat, Rob is letterlijk. Wetenschappers bestaan niet en hun verzinsels al helemaal niet, Alle is bekend … Er is geen oerknal en er is geen evolutie.

   1 likes
  • Cas schreef:

   Uiteindelijk gaat het nog veel verder terug. De sphinx zou uit de oudheid een leeuw zijn geweest. De verhouding van het hoofd en het lijf klopt ook niet.

   Ik denk zeker dat de mensheid een afstammeling is van een generatie die waarschijnlijk van Mars is gekomen.

   Veel onbevestigde ruïnes dat nog steeds ontkent word. Zoals het gezicht van mars een markering heeft dat lijkt dat het ooit een leeuwenkop moet zijn geweest.

   Niet ver daar vandaan staan een aantal piramides die als je ze verbind een geometrische vorm weergeeft.

   De wetenschap is daar nog niet over uit maar alles wijst er naar dat het gemaakt is door een beschaving.

   0 likes
 • helder schreef:

  ik denk dat ze wel weten wat die sfinx nou precies is en wat zich er in bevind en waartoe het dient. Geheime kennis.

  7 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >