Archeologie

Is de Grote Sfinx meer dan 750.000 jaar oud? Deze Oekraïense wetenschappers denken het antwoord te weten

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de Grote Sfinx van Gizeh en er zijn tal van theorieën over het ontstaan en de vorm. Ook zouden er nog ruimtes onder de sfinx zijn, die nog niet zijn verkend.

Onderzoekers Vjacheslav Mantsjev en Alexander Parkhomenko van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne hebben recentelijk geprobeerd vast te stellen hoe oud de sfinx precies is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ze hebben zich laten inspireren door de uitspraken van theosoof Jelena Blavatskaja (Helena Blavatsky), die zei dat de sfinx ruim 750.000 jaar geleden is gebouwd.

Watererosie

De Oekraïense onderzoekers hebben vooral gekeken naar de invloed van overstromingen op het bouwwerk, met name de verticale muren.

Het lichaam van het bouwsel vertoont horizontale en verticale goten, die volgens de onderzoekers tekenen zijn van watererosie.

Ze wijzen erop dat in de literatuur wordt gesproken over meren in het gebied van het Pleistoceen tot het Holoceen.

800.000 jaar

“Die meren bevonden zich in de gebieden naast de Nijl,” schreven de wetenschappers, toevoegende dat de erosie bovenaan de Sfinx overeenkomt met het waterpeil in het Vroeg Pleistoceen, meer precies het Calabrien.

De Grote Sfinx moet zich in dat geologische tijdperk al op het Gizeh-plateau hebben bevonden, denken ze. Dat zou betekenen dat het bouwwerk minimaal zo’n 800.000 jaar oud moet zijn.

Onder water

Manitsjev en Parkhomenko vermoeden dat het bouwwerk op een bepaald moment helemaal onder water heeft gestaan. Ze verwijzen daarbij naar bestaande literatuur over geologisch onderzoek naar het Gizeh-plateau.

Rond het einde van het Plioceen stroomde het zeewater de Nijlvallei binnen, waardoor het gebied langzaam maar zeker overstroomde.

Lees hier het onderzoek van de Oekraïense wetenschappers.

[Ancient Code]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Het mooiste is om alles in twijfel te trekken, dan doen de wetenschappers nu ook aan mee zodat
het altijd interessant blijft wat ze vooronder stellen eerst 12500 jaar oud nu 750000 jaar, natuurlijk zo blijft het ook mysterieus straks is de oerknal geen 13.5 miljard jaar oud maar 500 miljard jaar oud.. zou zo maar in eens kunnen..

Mike
Mike
6 jaren geleden

In het Bucegi gebergte in Roemenië is ook een Sphynx gevonden naast enkele andere megalieten. En op een tiental meters daarnaast is door het Pentagon met behulp van satelieten ook een ondergronds complex gevonden, met afmetingen die doen denken aan reuzen (Annunaki?).

Drie tunnels gaan hier diep de aarde in vanuit de grote zaal. In deze zaal, met een diameter van ongeveer 100m en een hoogte van 30m, is exotische apparatuur gevonden met ondermeer een holografische projector en een apparaat waarmee gedachten kunnen worden geprojecteerd. Er wordt beweerd dat men met deze apparatuur gedachten kon projecteren op mensen (waarschijnlijk ooit gebruikt om de meest invloedrijke personen in onze wereld te beinvloeden / aan te sturen).

Er is vast een link met de Sphinx in Egypte. Zou me niks verbazen als men daar op termijn ook de restanten van een ondergronds complex zal vinden met dergelijke apparatuur, bedolven onder het zand.

Naar verluid is de waarheid over dit complex één van de beter bewaarde geheimen van de Roemeense Vrijmetselarij. Wellicht gaat men er in Egypte op dezelfde manier mee om ‘geheimen’.

In het boek Transilvanian Sunrise van Radu Cinamar en Peter Moon kun je er meer over lezen.
…of hier: https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/historia_humanidad07.htm

helder
helder
6 jaren geleden

ik denk dat ze wel weten wat die sfinx nou precies is en wat zich er in bevind en waartoe het dient. Geheime kennis.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x