Homepagina » Gezondheid » Asperges zijn wapen in strijd tegen kanker
Asperges zijn wapen in strijd tegen kanker

Asperges zijn wapen in strijd tegen kanker

De asperge wordt ook wel koningin der groente of parel van het land genoemd. Asperges zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond. Het eten van deze groente zou bijvoorbeeld kanker kunnen voorkomen. De wetenschap moet het eerst nog zien, maar de eerste praktijkervaringen liegen er niet om.

Asperges zitten vol vitamines en mineralen. Ze hebben een gunstige invloed op stress, helpen bij slaapproblemen, versterken ons afweerstelsel, helpen bij darmverstopping of trage darmwerking, werken ontzurend en stimuleren de nierwerking.

De koningin van de groente heeft een kankerwerende werking vanwege het enzym glutathion, een krachtige antioxidant die een belangrijke ondersteuning is voor het imuunsysteem. De Amerikaanse natuurgeneeskundige en voedingsspecialiste Cathy Wong geeft aan dat asperges een positieve invloed hebben op het cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes, verstopping, leverziektes, nierstenen en urineweginfecties. Ze noemt ook de positieve rol die asperges zouden spelen bij de bestrijding van kanker.

Coos van Lier (63) uit Maasbree kreeg in 2010 te horen dat er een tumor in zijn rechternier zat. In maart 2011 werd hij geopereerd, waarbij de rechternier en de bijnier werden verwijderd. Ook in zijn linkernier bleek een tumor te zitten, maar die was te klein om weg te halen. Na de operatie begon Coos met het eten van asperges: ’s morgens en ’s avonds twee ons. De tumor is inmiddels veranderd in een cyste. Coos moet nog elk half jaar op controle komen. De uitslag is tot nog toe iedere keer goed. Hij heeft diverse keren tegen zijn dokter gezegd dat hij asperges eet, maar die vindt er niets van.

Bij Bert Jenniskens (64) werd in november 2010 prostaatkanker geconstateerd. Op advies van kennissen begon Bert drie tot vier keer per week asperges te eten. Zijn PSA-waarde – wat staat voor Prostaat Specifiek Antigeen – was erg hoog, maar daalde in 2013 tot een minimum. “Ik kan niet anders dan constateren dat het eten van asperges wel degelijk invloed heeft gehad.”

Simon aan den Boom (73) uit Neer werd in 1994 geopereerd aan blaaspoliepen. In 1998 kwamen ze weer terug, maar dit maal begon Simon met het eten van asperges. In het seizoen iedere dag en buiten het seizoen twee of drie keer per week. Hij heeft sindsdien geen last meer gehad van poliepen. “Ik heb de artsen in het ziekenhuis niets verteld, ze geloven het toch niet.”

Paul Dols (75) uit Oirsbeek werd in 2013 gediagnosticeerd met blaaskanker. De tumor werd operatief verwijderd, maar Paul moest ook worden bestraald. Hij begon halsoverkop asperges te eten. Hij eet ze vers, uit een potje en als poeder. Twee maanden geleden hoorde Paul van de uroloog dat er niets meer te zien was.

Nadat bij Theo Broekmans (66) in augustus 2012 de ziekte van Waldenström werd ontdekt, kreeg hij acht chemokuren. In maart 2013 begon hij met een aspergekuur. Op dit moment weet Theo de beenmergziekte onder controle te houden. Zelf heeft hij het idee dat dit te maken heeft met de aspergekuur. Theo kaartte de resultaten aan bij zijn arts, maar die ging er niet op door. “Hij kon zich er niets bij voorstellen.”

Museum De Locht in het Limburgse Melderslo wil middels een touchscreen aandacht gaan besteden aan de veronderstelde positieve invloed van asperges op kanker.

[AGF]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
7 jaren geleden

Je begint zo langzamerhand te denken dat ALLES werkt tegen kanker… Cannabis, Abrikozen pitten, asperges, aardbeien, granaatappel….

Fleur
Fleur
Reactie op  Roeland
7 jaren geleden

Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voedsel. (ben even kwijt wie dat zei)

De juiste dingen eten en ja, dan werkt er inderdaad veel tegen allerlei ziekten. Beter gezegd, je loopt wat minder kans op al die ellende, want via allerlei andere wegen doen *ze* hun stinkende best om ons ziek, zwak en doodziek te maken. Het is alleen verdomd moeilijk om nog gezond voedsel te vinden gezien alle troep die ze overal in stoppen. En als je uit hebt gevonden wat achter al die benamingen zit bij de ingrediënten, geven ze het gewoon weer ‘n andere naam. Om gek van te worden!

Je noemt al wat belangrijke dingen en zo zijn er nog wel wat te noemen.
Gebruik om te beginnen al niets uit pakjes, flesjes, potjes en allerlei andere kant en klare troep.

madelief
madelief
Reactie op  Roeland
7 jaren geleden

zag van de week op het nieuws dat er een mummie is gevonden van 3200 jaar oud ,helemaal verkankert van binnen ,blijkt uit onderzoeken !

Dimmer
Dimmer
Reactie op  Roeland
7 jaren geleden

Alles is beter dan chemo jongen.

Rini
Rini
Reactie op  Roeland
7 jaren geleden

Ja dat klopt ook ,de mens word steets slimer,ook de brain van d mens gaat vooruit.
Het is niet wat je op school geleerd hebt dat het daar stopt,en er worden steets meer mensen wakker,er worden door steeds meer mensen onder zoeken gedaan.
Houd je hard maar vast,er gaat nog veel meer vreemd nieuws uitkomen,wel goed nieuws toch 🙂
Wij gaan van veel en heeeeeel veel dingen schriken,zo dom zijn wij gehouden,maar we nemen alles terug,stukje voor stukje 🙂
Fijne avond allemaal 🙂

garriet60
garriet60
7 jaren geleden

artsen geloven alleen maar in die FARMACHEMIE heet want ook zij verdiennen hier een hoop geld mee en met die andere gezondheids vermogens .nee daar verdiennen zij niets mee die kost hun alleen maar.

Joris
Joris
7 jaren geleden

Dit artikel is geschreven door een marketingburo dat zich o.a. inzet voor de marketing van asperges. Kijk maar op http://www.AGF.nl . Oliedom om dit te plaatsen. Om het nog leuk uit te drukken.

Fleur
Fleur
Reactie op  Joris
7 jaren geleden

Het maakt toch niets uit wie dit geschreven heeft en of het marketing is? Wees blij dat ze dit schrijven en onder de aandacht brengen.
Het is al decennia lang bekent dat asperges erg gezond zijn dus hoe meer aandacht daarvoor hoe beter, vind ik.

bert
bert
5 jaren geleden

Ik had ook een blaas tumor en ben nu al 3 jaar vrij plus overal ouden doms vlekken maar door elke dag 3 stelen asperge te eten zijn deze ook allemaal weg …

x

Check Also

bhakdi

Dringende boodschap professor Bhakdi: is dit waarom zoveel mensen sterven na het Pfizer-vaccin?

Professor Sucharit Bhakdi legt in gesprek met ...

capel

Verplicht bijlesje door professor Pierre Capel voor Hugo de Jonge over bijwerkingen coronavaccins

De coronavaccins veroorzaken een heel scala aan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x