Homepagina » Archeologie » VIDEO: ‘Ingang naar onderwereld’ ontdekt in Teotihuacán
VIDEO: 'Ingang naar onderwereld' ontdekt in Teotihuacán

VIDEO: ‘Ingang naar onderwereld’ ontdekt in Teotihuacán

Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de prehistorische stad Teotihuacán vonden ze een tunnel met daarin ongeveer 50.000 rituele objecten. De onderzoekers vonden ook drie kamers, waarin mogelijk koninklijke tombes verborgen liggen.

De tunnel bevindt zich 18 meter onder een tempel van de historische stad op 50 kilometer van Mexico-Stad. In de media wordt gesproken van een soort ingang naar de ‘onderwereld’.

In de oudheid woonden er zo’n 150.000 mensen, maar Teotihuacán liep door onduidelijke oorzaken leeg. In de ruim 100 meter lange tunnel werden sieraden, wierookschalen, beeldhouwwerken, pijlpunten en messen gevonden. De inwoners van de stad verzegelden de tunnel zo’n 1800 jaar geleden.

Teothuacán betekent letterlijk ‘stad waar men tot god komt’. De tunnel bevindt zich tussen de beroemde Piramide van de zon en de Tempel van de Gevederde Slang. Van de kamers is momenteel slechts 60 centimeter uitgegraven. De opgravingen in de kamers zullen zeker nog een jaar duren. De archeologen hopen er resten aan te treffen van de personen die ooit de macht hadden in Teotihuacán.

In Teotihuacán werden nooit graftombes van leiders gevonden. Daardoor is ook weinig duidelijk over wie er de baas was en of de macht werd overgedragen door erfopvolging.

[Historiek]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carlijn
Carlijn
6 jaren geleden

Als de mensen daar tot God kwamen dan had niemand van dat volk de macht, dan waren ze allemaal gelijk.
Misschien daarom dat er geen graftombes van leiders werden gevonden. Dat “wij hebben een leider nodig” berust op het niet erkennen van jouw individuele krachten. Tot God komen is juist het erkennen en herkennen van jouw eigen goddelijke potentie welke in jezelf zit en niet in een entiteit buiten jezelf. Iets wat dit volk waarschijnlijk wist.

lalalalaria
lalalalaria
Reactie op  Carlijn
6 jaren geleden

Leiderschap is een natuurlijk fenomeen en komt op alle niveaus voor in het universum.
Denk bijvoorbeeld aan de bijenkoningin, het alfa-mannetje bij de wolven en de herder over zijn schapen.
Hier is niets mis mee, zolang de precieuze balans gerespecteerd word tussen individu, groep, omgeving en de leider zelf. Het hebben van een Leider is zeer efficient in tijden van crisis, nood of gevaar: hij kan snel beslissingen nemen. (een groep “gelijke” individueen zou bijvoorbeeld veel tijd kunnen verliezen aan tijdrovende discussies ). Helaas hebben wij op aarde geen “leiders” meer in balans met de aarde of de mensen. De poppenkast die wij regeringen noemen zijn een voorwendsel van wat democratie moet zijn. Veel mensen kijken geamuseerd toe en de media is er dol op. Maar owee wie gaat straks verantwoordelijkheid nemen als het mis gaat?!

garriet60
garriet60
Reactie op  lalalalaria
6 jaren geleden

de genen die de leiding hebben zijn het eerst weg als er iets mis gaat hier . dus LEIDERS hebben wij hier niet .dan zeggen ze BEKIJK HET MAAR

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Teothuacán betekent letterlijk ‘stad waar men tot god komt’; vreemd dat daar dan wel de ‘Ingang naar onderwereld’ ontdekt wordt en welke tegenstrijdig is aan god’s wereld.

triton333
triton333
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Het is interessant dat de naam TEO voor God overeenkomt met de Griekse naam THEOS voor God. Dit lijkt een speculatie maar de naamovereenkomst is zo groot dat er van toeval bijna geen sprake kan zijn. Zou het dan echt zo zijn dat buitenaardse ruimtevaarders zich zowel in Griekenland als in Amerika gemanifesteerd hebben? Dat kan bijna niet anders!

daan
daan
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Dit slaat werkelijk helemaal nergens op!!,weinig tot geen kennis van de geschiedenis, dat is duidelijk.

henk
henk
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Ten eerste geloof ik niet in een hollow earth maar vind het wel grappig als je deze soort van tunnel vanaf die theorie bekijkt. God word gezien boven te zijn. Als deze stad de naam heeft stad waar men tot God komt lijkt het een leuke theorie dat men van origine uit de holle aarde komt. Zichzelf vervolgens naar boven heeft gegraven en een stad gesticht. De stad waar men boven komt en waar boven is is God dus de stad waar men tot God komt. Stomme theorie hoor geloof er zelf ook niet in maar vond het wel grappig om te delen voor de holle aarde liefhebbers. Ook al vind ik dat ze niet sporen.

ben
ben
6 jaren geleden

wat ik wel vreemd vind of nooit een logische verklaring voor heb gevonden.Is dat ze al die tunnels of graftombes af moeten graven( als ik iets uitgraaf een ruimte ofzo en dat wordt 1800 jaar ongemoeidt gelaten zit het dan ineens vol met zand of puin???). Niet alleen in Zuid Amerika,of egypte. Maar denk ook maar aan dat terracote leger in china de bosnische pyramides of vergeet gobleki tepli niet. het enige archeologische plaats waar ik daadwerkelijk de archeologen zelf deze vraag heb horen stellen. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je iets prachtigs maakt en het dan gelijk dicht gooit. het klopt gewoon niet.
Als iemand daar een interresante theorie over heb hoor ik die graag. groetjesssssss

AmonRay
AmonRay
Reactie op  ben
6 jaren geleden

Inderdaad een leuke vraag. De wanden waren bekleed met fijn gepoederd pyriet. Hierdoor glansde de tunnel. Het idee van de archeologen is dat het dan om een representatie van de sterrenhemel gaat. Maar ik vraag me af misschien is die tunnel eigenlijk niets meer dan een grote diode. Dan kun je hem dicht gooien en krijg je tussen de aarde in de tunnel en buiten de tunnel een mogelijkheid tot het doorlaten van magnetische stroming of het tegenhouden er van na gelang de richting die je op wilt gaan. De statische magnetrische tijd (Magnetrische tijd als beschreven door Edward Leedskalnin) kan dan getransporteerd worden van de ene faciliteit naar de andere op deze wijze. Een ouderwets LHC maar dan een die nuttig was :P. Beetje out of the box misschien maar i.i.g. een verklaring.

henk
henk
6 jaren geleden

komen we hem daar ook tegen ??????

x

Check Also

amerikaanse

Kijk: politicus legt Amerikaanse Jaap van Dissel op de grill

Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC kunnen Amerikanen ...

regering

‘Dit zijn de foto’s waarvan de regering-Biden niet wil dat je ze ziet’

De Amerikaanse senator Ted Cruz kreeg van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x