Archeologie

VIDEO: ‘Ingang naar onderwereld’ ontdekt in Teotihuacán

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de prehistorische stad Teotihuacán vonden ze een tunnel met daarin ongeveer 50.000 rituele objecten. De onderzoekers vonden ook drie kamers, waarin mogelijk koninklijke tombes verborgen liggen.

De tunnel bevindt zich 18 meter onder een tempel van de historische stad op 50 kilometer van Mexico-Stad. In de media wordt gesproken van een soort ingang naar de ‘onderwereld’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de oudheid woonden er zo’n 150.000 mensen, maar Teotihuacán liep door onduidelijke oorzaken leeg. In de ruim 100 meter lange tunnel werden sieraden, wierookschalen, beeldhouwwerken, pijlpunten en messen gevonden. De inwoners van de stad verzegelden de tunnel zo’n 1800 jaar geleden.

Teothuacán betekent letterlijk ‘stad waar men tot god komt’. De tunnel bevindt zich tussen de beroemde Piramide van de zon en de Tempel van de Gevederde Slang. Van de kamers is momenteel slechts 60 centimeter uitgegraven. De opgravingen in de kamers zullen zeker nog een jaar duren. De archeologen hopen er resten aan te treffen van de personen die ooit de macht hadden in Teotihuacán.

In Teotihuacán werden nooit graftombes van leiders gevonden. Daardoor is ook weinig duidelijk over wie er de baas was en of de macht werd overgedragen door erfopvolging.

[Historiek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Als de mensen daar tot God kwamen dan had niemand van dat volk de macht, dan waren ze allemaal gelijk.
Misschien daarom dat er geen graftombes van leiders werden gevonden. Dat “wij hebben een leider nodig” berust op het niet erkennen van jouw individuele krachten. Tot God komen is juist het erkennen en herkennen van jouw eigen goddelijke potentie welke in jezelf zit en niet in een entiteit buiten jezelf. Iets wat dit volk waarschijnlijk wist.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Teothuacán betekent letterlijk ‘stad waar men tot god komt’; vreemd dat daar dan wel de ‘Ingang naar onderwereld’ ontdekt wordt en welke tegenstrijdig is aan god’s wereld.

ben
ben
9 jaren geleden

wat ik wel vreemd vind of nooit een logische verklaring voor heb gevonden.Is dat ze al die tunnels of graftombes af moeten graven( als ik iets uitgraaf een ruimte ofzo en dat wordt 1800 jaar ongemoeidt gelaten zit het dan ineens vol met zand of puin???). Niet alleen in Zuid Amerika,of egypte. Maar denk ook maar aan dat terracote leger in china de bosnische pyramides of vergeet gobleki tepli niet. het enige archeologische plaats waar ik daadwerkelijk de archeologen zelf deze vraag heb horen stellen. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je iets prachtigs maakt en het dan gelijk dicht gooit. het klopt gewoon niet.
Als iemand daar een interresante theorie over heb hoor ik die graag. groetjesssssss

henk
henk
9 jaren geleden

komen we hem daar ook tegen ??????

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x