Homepagina » Gezondheid » Steeds meer kinderen aan de antipsychotica

Steeds meer kinderen aan de antipsychotica

In België is het aantal minderjarigen die antipsychotica slikken in een jaar tijd gestegen van 11.008 tot 13.963, een toename van meer dan 25 procent.

Dat meldt De Morgen op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv), een openbare instelling voor sociale zekerheid.

“Zelfs voor volwassenen is dit soort medicijnen niet zonder risico’s. Wat het effect is bij jongeren, is nauwelijks onderzocht,” stelt professor Geert Dom, voorzitter van de Vereniging voor de Psychiatrie. Volgens hem gaat het om een ‘forse, gevaarlijke stijging’.

Allerjongsten

Het grootste aantal gebruikers is te vinden in de groep twaalf- tot vijftienjarigen, namelijk 5334 patiënten. Bij zes- tot elfjarigen zijn er 4818 gebruikers.

Zelfs de allerjongsten onder ons krijgen neuroleptica voorgeschreven. Er zijn in totaal meer kinderen die antipsychotica slikken dan antidepressiva. Dat zijn er 8462.

Vraagtekens

Officieel krijgen de kinderen de geneesmiddelen om aandoeningen als schizofrenie, manische episodes of bipolaire stoornis te behandelen. Dom merkt op dat die stoornissen zich pas meestal op volwassen leeftijd aandienen.

“Het betekent dat de pillen in het grootste gedeelte van de gevallen voor iets anders worden gebruikt,” concludeert hij. “Daar moeten we toch serieuze vraagtekens bij zetten.”

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Ik kreeg diazepam(valium)tegen rugpijn omdat dit een spierverslappende werking heeft!!Maar tevens raak je bij langdurig gebruik aan dit middel verslaafd.In 2003 besloot ik te stoppen.Maar dat was even schrikken.Je slaapt niet meer, bent onrustig, verward, en loopt jezelf vreselijk in de weg.Nu neem ik een medicinaal blowtje voor het slapen gaan, en heb amper nog last van de rug.Nu heb ik dus die rotzooi, als volwassene geslikt, en vraag mij nu ernstig af wat en hoe het deze kinderen in hun rest leven vergaat.Ik denk dat die antipsychotica je juist een psychoot maakt, gezien de ervaring met eigenlijk antidepresieva,die je depresiever maakt dan je wenst.Ik vond het maar steeds een rot ervaring zo slap te worden,en niet meer goed te kunnen denken.Maar wij leven in een wereld dat als we even ons niet goed voelen, er vast wel een pilletje te slikken valt,wat je zogenaamd goed doet voelen, maar waarvan de schade defenitief kan zijn.

  0 likes
 2. Sowieso jammer dat veel mensen een stempel krijgen van “Niet OK” (het lijkt wel een oude Duyvisreclame). En die dat stempel “niet OK” hebben gekregen moeten blijkbaar met pilletjes waarin nogal veel fluorverbindingen zijn verwerkt “OK” worden gemaakt. In de voormalige DDR, de Sovjet Unie en NAZI-Duitsland had men ook dit soort praktijken. En anders werden ze
  ge-euthanaseerd (geruimd).

  0 likes
 3. Hoe kunnen we de mensen beschermen tegen de psychiatrie ?
  En omdat er geen definitie van normaal is kan iedereen daardoor voor gek worden verklaard, dat is een grote fout
  ideeen zijn welkom voordat het jezelf of dierbare overkomt

  0 likes
 4. Uberhaupt wordt er heel veel geslikt, alleen al hier op mijn werk wordt er heel wat geslikt, voor hoofdpijn, buikpijn, verkoudheid enz !

  Bizar, en als je vraagt waaarom krijg je te horen, daar hebben ze die pillen toch voor.

  Groente/fuit eten ho maar, en water drinken doen ze ook niet, enkel koffie en suikerdrank

  pff, ik slik niks ! al van kinds af aan had ik er iets tegen.

  0 likes
 5. John van Dokkumburg

  Heb zelf een kleine 20 jaar geleden ondervonden wat voor een rotzooi deze antipsychotica middelen zijn, ik kan zeggen dat dit voor mij als een gevangenis werkte waarbij je continue in een schrik situatie leeft , verlammend en angst zijn de uitwerkingen en veranderd je levendige warmte in een koude douche .

  Ik verzet me tegen dit soort van symptoom bestrijders, tegen deze zwaar ingrijpende middelen en als ik de kans zou krijgen zou ik de behandelaar , wanneer het zover zou komen om te verstrekken, met een boete belonen wegens ernstige tekortkomingen in de inzichten in de sociale relatie , dus over de oorzaak, en een instellings gebrek om te werken aan alternatieven manieren die goed innerlijk herstel voor/van patient bespoedigen ..

  0 likes
 6. Vreselijk om dit soort dingen te lezen. Deze mooie wijzen zielen die maar onderdrukt worden omdat ze “anders” zijn. Kijk eens naar de ouders; het hoeft niet zo te zijn dat de ouders wat “verkeerd” doen. Maar wat iedereen vergeet is dat onze kinderen spiegels zijn!!!! OUDERS WORD WAKKER EN NEEM VERANTWOORDING!!!!! mijn kinderen (de oudste word volgende maand 11) hebben nog nooit ondersteuning nodig gehad van wat voor troep ook!!!! Ga eens verder zoeken dan een huisarts of specialist…….In liefde en zonder veroordeling 😉

  0 likes
 7. Er worden veel kinderen geboren die in een hogemate geestelijke ontwikkelt zijn. Hun ziekten beelden zijn geestelijke van aard.

  Vaak worden deze kinderen geacht te genieten van kinderlijke spelletjes zich op te offeren en lief te zijn.
  Zij zijn deze fase echter al lang voorbij en willen liever een goed gesprek en met rust gelaten worden.
  Als zij de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en uitgedaagt worden(want zij weten het vaak beter dan jij). Kijk je in mum van tijd in prachtige glansende oogjes waar je apetrots op kan zijn.

  Helaas is het vaak zo, dat degene die de struktuur aanbieden, geestelijk nog niet op het nivo zijn van deze kinderen.
  Daarmee zet je deze kinderen voor het blok, ze worden niet bevestigt omdat ze zich niet aan willen passen.
  Gaan zij zich uiteindelijk aanpassen, dan zijn de gevolgen voor het kind.

  Een pilletje kan een betere oplossing lijken dan zelfvertrouwen kweken.

  0 likes
 8. Ziekelijke ontwikkeling vind ik dit. Maar goed al jaren aan de gang hier in Nederland is het de Ggz die dit allemaal presteert. Denk dat dit een tegen effect gaat hebben dat juist jongeren die dit slikken zelfmoord plegen of een winkelcentrum verrot schieten. Vele voorbeelden gehad de laatste jaren. En nog steeds niet dieper na gaan denken waarom jongeren tegenwoordig zo gewelddadig zijn….. Namasté

  0 likes
 9. maar zal dat niet over al zij ..maar bij ons iets meer dan ..de mode is ook je bent jij gek als je geen psychiter heeft .toch

  0 likes
 10. Ik heb jaren lang een gevecht moeten leveren tegen de artsen die mij depressief bestempelde en mij aan die troep wilde helpen, omdat mijn klachten niet serieus werden genomen. Wat blijkt na die jaren zoektocht, ben ik toch slimmer dan de artsen en heb ik ze gewezen op een tekort van B12 en ja hoor ik val in de kritieke norm. Nu 4 weken bezig en mijn klachten beginnen te verdwijnen als sneeuw onder de zon. Laat u niet gek maken, die troep is bagger voor het menselijk lichaam, zeker voor een kind!!!

  0 likes
 11. [quote name=”Sunshine”]Ik heb jaren lang een gevecht moeten leveren tegen de artsen die mij depressief bestempelde en mij aan die troep wilde helpen, omdat mijn klachten niet serieus werden genomen. Wat blijkt na die jaren zoektocht, ben ik toch slimmer dan de artsen en heb ik ze gewezen op een tekort van B12 en ja hoor ik val in de kritieke norm. Nu 4 weken bezig en mijn klachten beginnen te verdwijnen als sneeuw onder de zon. Laat u niet gek maken, die troep is bagger voor het menselijk lichaam, zeker voor een kind!!![/quote]
  Hoewel ik je theorie zeker niet van te voren wil afschieten vind ik 4 weken nogal kort om een conclusie te trekken.

  Het zou ook kunnen dat je klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen doordat je vol goede moed aan deze behandelmethode bent begonnen.

  Hoe dan ook succes met je veronderstelde depressie/vitaminetekort

  0 likes
 12. Linda mijn zoon die vroeger gepest werd …en ook adhd had .krijg ook een kalmering tabletten voor volwassenen het menneke was 13 jaar ben gelijk terug naar die domme gans van een psychiater geweest want voor mij moed hij anderen geven of een andere dosering dus ik was wel gelukkig oplettend …maar er zijn mensen die nooit een bijsluiter leest .

  0 likes
 13. @silversurfer – zo zie ik het ook. de kinderen verzetten zich door opvallend (negatief) gedrag tegen dat wat wij hun hier op aarde aanbieden. ze vinden het maar niets, voelen zich onbegrepen en geven het op. herbert groenemeyer zong al in de 80er jaren: kinderen aan de macht! “gebt den kindern das kommando, sie berechnen nicht was sie tun. die welt gehoert in kinderhaende, dem truebsinn ein ende. wir werden in grund und boden gelacht – kinder an die macht!!! sie sind die wahren anarchisten, lieben das chaos…” http://www.youtube.com/watch?v=qii1ETl5GjU

  0 likes
 14. Kinderen worden afstandelijk opgevoed, moeten in kinderwagentjes en bedjes op afstand van de ouders.
  Voor veel ouders word het als vervelend ervaren om nauw contact te hebben met hun kinderen.
  Gebruik rug of buikdragers, hou contact met je kind en laat het opvoeden niet over aan scholen.

  0 likes
 15. Kinderen zijn -=perfecte=- symptomen van hun omgeving.
  Als je hun ziek verklaart zonder de omgeving scherp te analyseren ben je een misdadiger en het kappot stenigen niet waard.

  Men kan zeggen dat doctoren hun werk gewoom uitvoeren, en dit is ook zo, maar als zei dan ontastbaar zijn, wie is er dan verandwoordlijk, ik zeg de ouder is faalt zijn kinderen te beschermen tegen deze kwakzalvers.

  In mijn kind geen pillen of spuiten.

  0 likes
 16. (1)Lieve Medemensen,
  Ik weet niet of het per definitie zo is, dus corrigeer mij als jij een andere invalshoek ziet. Ik denk dat het probleem is dat mensen van mijn( onze) generatie en die na ons zijn gekomen, veel meer in contact staan met ons gevoel, en minder met logica bezig zijn.
  Wij snappen de natuurwetten meer en bovenal voelen wij dat veel meer aan. Maar gevolg daarvan is ook dat wij gevoeliger zijn voor alles dat niet met de natuur/liefde resoneert, en wij ons daar automatisch tegen verzetten. Als kind zijnde was ik eigenlijk altijd wel het mikpunt omdat ik gevoelig was, dingen anders zag, en leefde met de natuur en had daar altijd grote bewondering/respect voor, wat ik overigens gelukkig nog steeds doe. Het resulteerde er wel in dat ik maar aan de anti-depressiva moest, en nu zelfs 7 stempels heb gekregen van het oh zo geweldige GGZ. Ja ik ben schyzofreen, bi-polair,bordeline,narcisistisch,psychotisch en nog wat stempels.

  0 likes
 17. (2)Maar eens bij zichzelf nagaan waarom er zo ontzettend veel mensen zijn die hetzelfde aangeven, en steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, dat willen ze niet. Ze blijven vasthouden aan hun boekenwijsheid ( hun bijbel) , en alles wat daar vanaf wijkt is ziek.
  En qua ouders..ik snap wel dat ze het “advies” van een arts of behandelaar opvolgen, die zijn immers specialist! En dan komt het bij mij toch op angst.
  Durf je naar je eigen gevoel te luisteren/handelen..wat de natuur je als het ware influisterd, of ga je blind af op wat een ander je zegt?
  Het is en blijft moeilijk..en de strijd is nog lang niet gestreden, maar ik zie wel vooruitgang.
  Laten we met zn allen er voor onze kinderen voor zorgen dat zij een veilige plek hebben/krijgen waar zij zichzelf mogen zijn, en hun groeiproces in liefde,warmte,openheid en veiligheid mogen doorlopen.
  Veel liefde en kracht aan allen 🙂

  0 likes
 18. John van Dokkumburg

  [quote name=”Kahlan”](1)Lieve Medemensen,
  Ik weet niet of het per definitie zo is, dus corrigeer mij als jij een andere invalshoek ziet. Ik denk dat het probleem is dat mensen van mijn( onze) generatie en die na ons zijn gekomen, veel meer in contact staan met ons gevoel, en minder met logica bezig zijn.
  Wij snappen de natuurwetten meer en bovenal voelen wij dat veel meer aan. Maar gevolg daarvan is ook dat wij gevoeliger zijn voor alles dat niet met de natuur/liefde resoneert, en wij ons daar automatisch tegen verzetten.[/quote]

  Kinderen van tegenwoordig zijn voor bepaalde producenten makkelijke consumenten, en die moet je apart weer opvoeden zodat ze geen rommel in hun omgeving maken. Ik (1958) heb met hypes weinig te maken (gehad) dus minder met rommel geprikkeld en verleid Verder aan onzin minder te besteden hadden . Ik vind eigenlijk dat kinderen in een geldloze samenleving horen op te groeien , het beschermpt de maatschappij tegen uitbuiters.

  0 likes
 19. Het griezelige in onze maatschappij tegenwoordig is dat er nog maar weinig mensen zijn die niet denken aan geld verdienen! Het maakt artsen blijkbaar niets meer uit dat zij verdienen ten koste van mensen en kinderen! Iedereen het liefst een stempeltje, zonder dat stempel is er geen werk! Wordt er niets verdiend.
  Het gaat er nu nog om hoeveel vertrouwen je hebt als mens in de artsen, die misbruik maken van de mensheid! Denk je zelf na over een medicijn voor je kind of laat je, je alles aanpraten? Omdat zij de profs zijn? Vroeger koos men een beroep uit roeping tegenwoordig om te verdienen!

  0 likes
 20. Ik vindt dit een typisch voorbeeld van een maatscha(a)pij (ouderen) die niet naar hun eigen foutieve levenslessen (indoctrinatie) willen/kunnen kijken.
  Wat er m.i. gebeurd is dat kinderen worden geboren in een onnatuurlijk systeem (psychopatische leiders die vastzitten in een angstpsychose, wat zich uit in een roekeloze controledrang)
  Aangezien ouderen dit systeem wel hebben geaccepteerd (het is nu eenmaal zo zeggen ze vaak)zien ze dit zieke systeem als normaal, wat hen triest genoeg eigenlijk zelf ziek maakt.I.p.v. dat deze ouderen deze zieke gedragingen in zichzelf gaan erkennen, projecteren ze hun ziekzijn op de kinderen die hier tegenin gaan, zien dan het natuurlijke gedrag van het kind als ziek.Combineer dat met een maatschappij waar “big farma” zichzelf als beter dan de natuur ziet (natuur maakt fouten) en het kind is gedoemd tot het slikken van pilletjes om dit zieke systeem in stand te houden, wat enkel ten goede komt van de status quo(controledrang)Arme kinderen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...