Gezondheid

Steeds meer kinderen aan de antipsychotica

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In België is het aantal minderjarigen die antipsychotica slikken in een jaar tijd gestegen van 11.008 tot 13.963, een toename van meer dan 25 procent.

Dat meldt De Morgen op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv), een openbare instelling voor sociale zekerheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Zelfs voor volwassenen is dit soort medicijnen niet zonder risico’s. Wat het effect is bij jongeren, is nauwelijks onderzocht,” stelt professor Geert Dom, voorzitter van de Vereniging voor de Psychiatrie. Volgens hem gaat het om een ‘forse, gevaarlijke stijging’.

Allerjongsten

Het grootste aantal gebruikers is te vinden in de groep twaalf- tot vijftienjarigen, namelijk 5334 patiënten. Bij zes- tot elfjarigen zijn er 4818 gebruikers.

Zelfs de allerjongsten onder ons krijgen neuroleptica voorgeschreven. Er zijn in totaal meer kinderen die antipsychotica slikken dan antidepressiva. Dat zijn er 8462.

Vraagtekens

Officieel krijgen de kinderen de geneesmiddelen om aandoeningen als schizofrenie, manische episodes of bipolaire stoornis te behandelen. Dom merkt op dat die stoornissen zich pas meestal op volwassen leeftijd aandienen.

“Het betekent dat de pillen in het grootste gedeelte van de gevallen voor iets anders worden gebruikt,” concludeert hij. “Daar moeten we toch serieuze vraagtekens bij zetten.”

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik kreeg diazepam(valium)tegen rugpijn omdat dit een spierverslappende werking heeft!!Maar tevens raak je bij langdurig gebruik aan dit middel verslaafd.In 2003 besloot ik te stoppen.Maar dat was even schrikken.Je slaapt niet meer, bent onrustig, verward, en loopt jezelf vreselijk in de weg.Nu neem ik een medicinaal blowtje voor het slapen gaan, en heb amper nog last van de rug.Nu heb ik dus die rotzooi, als volwassene geslikt, en vraag mij nu ernstig af wat en hoe het deze kinderen in hun rest leven vergaat.Ik denk dat die antipsychotica je juist een psychoot maakt, gezien de ervaring met eigenlijk antidepresieva,die je depresiever maakt dan je wenst.Ik vond het maar steeds een rot ervaring zo slap te worden,en niet meer goed te kunnen denken.Maar wij leven in een wereld dat als we even ons niet goed voelen, er vast wel een pilletje te slikken valt,wat je zogenaamd goed doet voelen, maar waarvan de schade defenitief kan zijn.

Beschouwer
Beschouwer
11 jaren geleden

Sowieso jammer dat veel mensen een stempel krijgen van “Niet OK” (het lijkt wel een oude Duyvisreclame). En die dat stempel “niet OK” hebben gekregen moeten blijkbaar met pilletjes waarin nogal veel fluorverbindingen zijn verwerkt “OK” worden gemaakt. In de voormalige DDR, de Sovjet Unie en NAZI-Duitsland had men ook dit soort praktijken. En anders werden ze
ge-euthanaseerd (geruimd).

F.Esseboom
F.Esseboom
11 jaren geleden

Hoe kunnen we de mensen beschermen tegen de psychiatrie ?
En omdat er geen definitie van normaal is kan iedereen daardoor voor gek worden verklaard, dat is een grote fout
ideeen zijn welkom voordat het jezelf of dierbare overkomt

Johannes
Johannes
11 jaren geleden

Uberhaupt wordt er heel veel geslikt, alleen al hier op mijn werk wordt er heel wat geslikt, voor hoofdpijn, buikpijn, verkoudheid enz !

Bizar, en als je vraagt waaarom krijg je te horen, daar hebben ze die pillen toch voor.

Groente/fuit eten ho maar, en water drinken doen ze ook niet, enkel koffie en suikerdrank

pff, ik slik niks ! al van kinds af aan had ik er iets tegen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x