Financieel

Ontluisterend verhaal: U mag straks opdraaien voor het redden van Duitse en Italiaanse banken. ‘Niemand wil dit’

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

En weer zijn de banken negatief in het nieuws. Deutsche Bank blijkt de financieel adviseur van een lid van de Saoedische koninklijke familie smeergeld te hebben betaald in de hoop de rijke klant vast te houden.

Medewerkers van de bank hebben de adviseur één miljoen euro betaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Deutsche Bank kwam de fraude op het spoor na intern onderzoek. Na dat onderzoek verlieten zes medewerkers de bank, waarvan sommige nu topfuncties bij andere grote banken bekleden.

Op ons bordje

Het gaat al langer slecht met de door schandalen geplaagde bank.

Van alle Europese banken staat Deutsche Bank er het slechtste voor. Dat is voor ons ongunstig omdat het een systeembank is met een grote impact op het Europese financiële stelsel.

Onderzoeksjournalist Arno Wellens vreest dat de problemen bij de bank via de Europese bankenunie op ons bordje komen te liggen.

Nederlandse spaarders staan namelijk in deze unie garant voor de spaartegoeden van Duitse, Italiaanse en Spaanse banken.

Geen enkel debat

Wellens verbaast zich erover dat dit onderwerp zo weinig media-aandacht krijgt.

“Terwijl er zo gemanipuleerd wordt, duwt bondskanselier Merkel Nederland die bankenunie in, waarbij wij niet weten waar wij voor tekenen,” zegt hij.

“Nederland is hier zijn creditcard aan het weggeven,” vervolgt hij. “Eigenlijk hebben we dat al gedaan.”

Hier is geen enkel debat over geweest in de Tweede Kamer.

Niemand wil dit

Martin van Rooijen (50PLUS) wilde hier in 2018 een debat over voeren, maar dat heeft minister Hoekstra van Financiën geweigerd.

“Ik denk dat dit de grootste blunder is die onze Tweede Kamer nu aan het begaan is,” stelt Wellens.

“Niemand wil dit,” benadrukt hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
4 jaren geleden

De grootste blunder? Ik denk dat het veel eerder doelgericht is. Onze politici zijn de uitvoerders van de belangen van de elite en ze geven geen donder om het Nederlandse volk. Daarom zal Hoekstra ook geweigerd hebben om er een debat over te voeren. Onze deep state zit in de ministeries en die staan ook ten dienste van de Khazariaanse Maffia en de kapitalisten.

Deutsche Bank is echter niet de enige bank die in de problemen zit. De vier of vvijf grootste banken van Amerika hebben een schuld van 220 biljoen, wat uitgelegd wordt als hetzelfde als 2 jaar mondiaal bruto product, het geld dat de hele wereldbevolking in 2 jaar heeft uitgegeven. In China zijn er al banken ingestort en honderden staan in de rij. Het is één wereldwijd systeem en dat staat in zijn geheel op instorten. Daar veranderen ze in de EU nietsaan. Dan lijkt het er op dat ze alleen maar ons geld gaan weg sluizen naar de kapitalisten. Dus zorg voor je eigen geld, voor zover je dat nog hebt.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Nou, ik weet niet of iemand dit wil. Die milieuactivisten schijnen niet zo met betalen te zitten. En of je het nou verbrand in Australië of wat dichterbij … wat maakt ’t uit?

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

DB is bij het begin van de gecreëerde crisis al failliet verklaard. Over Italiaanse banken hoef je het eigenlijk niet te hebben want dat is een nog groter drama. Maar het is de bedoeling dat de Nederlandse gelden/kapitaal uit de pensioenfondsen richting EU gaan. Voor een gedeelte is dit al geregeld vanaf de kabinetten Lubbers. Komende 5 jaar verdampen zogenaamd de fondsen maar niet voordat het geld is ondergebracht in Duitsland. Vergeet niet dat de Duitsers amper zelf pensioenfondsen heeft van enige waarde. Zo wordt het spel gespeeld. Nederlanders mogen weer opdraaien voor de rest van de EU. Maar dit is niets nieuws want de Nederlandse belastingbetaler was ook verantwoordelijk voor de bekostiging van iedere tolweg in Frankrijk. Als we een lijstje maken wat de Nederlanders allemaal betaald hebben aan de EEG en de opvolger EU dan word je gillend gek.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

pinokkio heeft namens u getekend bij het kruisje. wee het klootjesvolk

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x