Homepagina » Financieel » Ontluisterend verhaal: U mag straks opdraaien voor het redden van Duitse en Italiaanse banken. ‘Niemand wil dit’
banken

Ontluisterend verhaal: U mag straks opdraaien voor het redden van Duitse en Italiaanse banken. ‘Niemand wil dit’

En weer zijn de banken negatief in het nieuws. Deutsche Bank blijkt de financieel adviseur van een lid van de Saoedische koninklijke familie smeergeld te hebben betaald in de hoop de rijke klant vast te houden.

Medewerkers van de bank hebben de adviseur één miljoen euro betaald.

Deutsche Bank kwam de fraude op het spoor na intern onderzoek. Na dat onderzoek verlieten zes medewerkers de bank, waarvan sommige nu topfuncties bij andere grote banken bekleden.

Op ons bordje

Het gaat al langer slecht met de door schandalen geplaagde bank.

Van alle Europese banken staat Deutsche Bank er het slechtste voor. Dat is voor ons ongunstig omdat het een systeembank is met een grote impact op het Europese financiële stelsel.

Onderzoeksjournalist Arno Wellens vreest dat de problemen bij de bank via de Europese bankenunie op ons bordje komen te liggen.

Nederlandse spaarders staan namelijk in deze unie garant voor de spaartegoeden van Duitse, Italiaanse en Spaanse banken.

Geen enkel debat

Wellens verbaast zich erover dat dit onderwerp zo weinig media-aandacht krijgt.

“Terwijl er zo gemanipuleerd wordt, duwt bondskanselier Merkel Nederland die bankenunie in, waarbij wij niet weten waar wij voor tekenen,” zegt hij.

“Nederland is hier zijn creditcard aan het weggeven,” vervolgt hij. “Eigenlijk hebben we dat al gedaan.”

Hier is geen enkel debat over geweest in de Tweede Kamer.

Niemand wil dit

Martin van Rooijen (50PLUS) wilde hier in 2018 een debat over voeren, maar dat heeft minister Hoekstra van Financiën geweigerd.

“Ik denk dat dit de grootste blunder is die onze Tweede Kamer nu aan het begaan is,” stelt Wellens.

“Niemand wil dit,” benadrukt hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
1 jaar geleden

De grootste blunder? Ik denk dat het veel eerder doelgericht is. Onze politici zijn de uitvoerders van de belangen van de elite en ze geven geen donder om het Nederlandse volk. Daarom zal Hoekstra ook geweigerd hebben om er een debat over te voeren. Onze deep state zit in de ministeries en die staan ook ten dienste van de Khazariaanse Maffia en de kapitalisten.

Deutsche Bank is echter niet de enige bank die in de problemen zit. De vier of vvijf grootste banken van Amerika hebben een schuld van 220 biljoen, wat uitgelegd wordt als hetzelfde als 2 jaar mondiaal bruto product, het geld dat de hele wereldbevolking in 2 jaar heeft uitgegeven. In China zijn er al banken ingestort en honderden staan in de rij. Het is één wereldwijd systeem en dat staat in zijn geheel op instorten. Daar veranderen ze in de EU nietsaan. Dan lijkt het er op dat ze alleen maar ons geld gaan weg sluizen naar de kapitalisten. Dus zorg voor je eigen geld, voor zover je dat nog hebt.

René
René
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Je kunt helemaal niet zorgen voor je eigen geld Rob, zodra het systeem instort is de waarde NUL.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Nou, ik weet niet of iemand dit wil. Die milieuactivisten schijnen niet zo met betalen te zitten. En of je het nou verbrand in Australië of wat dichterbij … wat maakt ‘t uit?

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

DB is bij het begin van de gecreëerde crisis al failliet verklaard. Over Italiaanse banken hoef je het eigenlijk niet te hebben want dat is een nog groter drama. Maar het is de bedoeling dat de Nederlandse gelden/kapitaal uit de pensioenfondsen richting EU gaan. Voor een gedeelte is dit al geregeld vanaf de kabinetten Lubbers. Komende 5 jaar verdampen zogenaamd de fondsen maar niet voordat het geld is ondergebracht in Duitsland. Vergeet niet dat de Duitsers amper zelf pensioenfondsen heeft van enige waarde. Zo wordt het spel gespeeld. Nederlanders mogen weer opdraaien voor de rest van de EU. Maar dit is niets nieuws want de Nederlandse belastingbetaler was ook verantwoordelijk voor de bekostiging van iedere tolweg in Frankrijk. Als we een lijstje maken wat de Nederlanders allemaal betaald hebben aan de EEG en de opvolger EU dan word je gillend gek.

Margie
Margie
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Het neusje van de zalm…
Wie gaat dat betalen???
Lieve, zoete Gerritje…

Carl
Carl
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

daarom heb ik zo’n pesthekel aan het Duitse gebeuren, een grote mond en blaaskaken en nu mag een ander land het oplossen dank je oma Merkel ga toch achter de geraniums zitten waar je thuishoort jhe heb er duidelijk al jaren geen verstand van met je alzheimer.

Rob
Rob
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Vergeet niet dat ook heel veel van ons kapitaal en pensioen fondsen geld juist ook naar China gaat, waar we helemaal geen controle over hebben. De helft van het bedrag, echt mega veel geld, is er vorig jaar al naartoe gegaan.

Nu het Corona virus er is, kan de economie van China wel eens gaan tanken, waardoor ons geld dus verlies gaat draaien en zeker niet rendement maakt.

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

pinokkio heeft namens u getekend bij het kruisje. wee het klootjesvolk

Gandalph
Gandalph
1 jaar geleden

Maar als het klapt, ben je ook van je schulden af.., Met veel Nederlanders met hypotheek, profiteren misschien zelfs meer.

exegese
exegese
1 jaar geleden

“Nederland is hier zijn creditcard aan het weggeven,”
“Eigenlijk hebben we dat al gedaan.”
Hier is geen enkel debat over geweest in de Tweede Kamer.

Hiermee wordt alles in 3 zinnetjes duidelijk !
We worden in de val gelokt door onze eigen “vrijwillig gekozen volksvertegenwoordigers”.
Met die ogen dienen we het te zien en met dat besef moeten we de volgende verkiezingen tegemoet zien. Alle 150 2e kamerleden zijn medeplichtig en zijn uw vertrouwen niet waard. Niet 1 uitgezonderd, zij hebben trouw gezworen aan de koning, (telg uit een zeer machtige oplichters familie) en ze hebben een vrijbrief ondertekend voor plunderaars van uw en mijn spaarpot en pensioenpot. Hun grootste fout is dat ze denken dat niemand het door heeft, ik hoop tenminste dat ze daar een gigantische fout maken. Hier kan het gewone volk het verschil maken en de macht niet meer weggeven aan notoire bedriegers met hun politieke stem. Stem nooit meer op bewezen bedriegers !

Elise
Elise
1 jaar geleden

En wie worden dan weer het meest getroffen? De allerarmsten, zieken, ouderen, nou ja de kwetsbaren dus.

frans
frans
1 jaar geleden

S/Arabie is grootste aandeelhouder DB en financiert de oorlogen en aanslagen. rondom dat woestijnland.
DB = SAB.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Dus als je lef hebt zorg je dat je nu zo veel mogelijk leningen afsluit en het geld omzet in fysiek goud en zilver, eventueel wat bitcoin. Vervolgens rustig wachten, de rente op de leningen zijn toch nagenoeg nihil.

Zodra alles instort is de schuld niet langer relevant of een schijntje, koop je dan af met slechts 20-40% van wat je origineel had geleend.

Rond 2008 deden veel mensen dit ook door geld te lenen in USA en Europa, het geld om te zetten, vervolgens terugbetalen (we hadden toen ruim 1.4 usd per euro voor een goede tijd).

Bart
Bart
3 maanden geleden

Wellens is een oplichter eerste klasse: stelt een boek over Deutsche Bank te koop, incasseert uw geld en weigert achteraf na herhaalde herinneringen pertinent het boek op te zenden wegens zogenaamd ‘druk’.
Verspil uw tijd niet aan deze idioot.

x

Check Also

gevallen

Ruim 10.000 sterfgevallen gemeld bij EMA na coronaprik, Nederland bijna koploper

Bij de Europese database van rapporten over ...

soros

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x