CoronaMens en Dier

Huisarts deelt nieuwe brief van gezondheidsinspectie en wordt gecensureerd, dit staat erin

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Huisarts Els van Veen, van meet af aan kritisch over het gevoerde coronabeleid, kreeg vrijdag een nieuwe brief van de gezondheidsinspectie. Dat terwijl het onderzoek van de inspectie nog loopt en ze er vorige maand is wezen praten.

De eerdere brieven die ze kreeg, repten van (anonieme) meldingen. Ze zou ‘desinformatie’ en ‘onzin’ op Twitter verspreiden en zelfs ‘doden op haar geweten’ hebben. De nieuwe brief rept opnieuw van een anonieme melding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Veen deelde de brief op Twitter, waarna er iets opmerkelijks gebeurde. Ze werd gecensureerd. De brief werd verwijderd.

Klaar met de censuur

Het leek neuroloog Jan Bonte om die reden ‘een uitstekend idee’ om hem nog eens te delen. Hij verzoekt anderen om hetzelfde te doen. Velen geven daar gehoor aan. “Ik ben wel een beetje klaar met de censuur van dergelijke organisaties,” zegt Bonte.

“Blijkbaar vonden de inspectie en de denktank desinformatie het nodig om de brief van Van Veen van Twitter te verwijderen.”

Onrechtmatige intimidaties

Hij laat de inspectie alvast weten dat eventueel aan hem gerichte correspondentie in zijn geheel op Twitter komt te staan, mét de namen van de betrokken mensen. “Dat u het maar vast weet.”

Jurist Alex Weijers merkt op dat zijn juristenploeg de brief ook heeft. “We volgen de onrechtmatige intimidaties op de voet,” laat hij weten.

In de (geanonimiseerde) melding staat:

“Er zijn zoals u weet een aantal artsen die op de sociale media een mening over Covid en vaccins verkondigen die haaks staat op de huidige wetenschappelijke consensus. Ze zaaien structureel twijfel over de effectiviteit van vaccins en beweren zelfs dat vaccins schadelijker zijn dan het Covid-19-virus.

Zij hebben met hun controversiële standpunten en nogal scherpe pen een stevige fanbase opgebouwd met letterlijk tienduizenden volgers. Het leidt tot een echoput die hen voortdurend bevestigt in het eigen gelijk en hen alleen maar radicaler en verbaal agressiever maakt.

Inmiddels noemen zij ook geregeld namen van collega-artsen die hen tegenspreken. Het gevolg is dat deze collega’s niet zelden op persoonlijke en zeer grove wijze worden lastiggevallen door andere gebruikers van de sociale media. Dit gebeurt op het sociale medium, maar soms worden ook de praktijken gebeld waar zij werken.

Het lijkt mij van belang dat artsen zich zonder gevaar moeten kunnen begeven in het openbaar debat, waaronder de sociale media. Deze collega’s maken het risicovol om dit te doen.

Beide handelswijzen (sic), het verspreiden van desinformatie en het delen van namen van collega’s die hen bekritiseren, lijken mij in strijd met de tweede tuchtnorm. Ik ben bezorgd om de veiligheid van mijn collega’s. Ik meen dat de inspectie hier ook een rol in kan spelen.”

De inspectie schrijft in de brief dat deze melding wordt meegenomen in het onderzoek naar de eerdere meldingen.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boris
Boris
1 jaar geleden

OOK deze lui komen straks voor het hekje te staan. Allemaal verantwoordelijk voor de vaccinatieschade die ze tegen willens en wetens in de doofpot proberen te stoppen. Het volk is er klaar mee!

Annette
Annette
1 jaar geleden

DE LEUGEN REGEERT! Zoveel is, na het lezen van dit belangrijke stuk, wel duidelijk.

Katten in het nauw maken heel rare sprongen. En dat is wat hier duidelijk gebeurt bij de gezondheidsinspectie. Volgens mij zijn die gasten daar wel helemaal totaal van het pad is.

Al deze belachelijke acties zullen er, althans naar mijn mening, alleen maar voor zorgen, dat er steeds meer artsen zullen komen, die dit leugenachtige circus niet meer serieus zullen nemen.

En HOE is het in vredesnaam mogelijk, dat ze maar door blijven gaan met de waarheid zo ongelooflijk geweld aan te doen?

Els van Veen en Jan Bonte en gelukkig nog wel wat meer artsen hebben gelukkig nog wel de beschikking over hun verstandelijke vermogens.

En wat zijn het een ongelooflijke grote kanjers om door te gaan met het vechten voor ons aller medische welzijn. Zij zijn ons grote voorbeeld.

In een aantal landen om ons heen, denk aan Groot Brittannië en Duitsland, stort het “corona” kaarthuis compleet in elkaar, maar hier in Nederland blijft het nog steeds hardnekkig in die misselijkmakende doofpot. Wat een duivelse krachten zitten hierachter.

Even een zijsprongetje: vorige week bij de Provinciale Verkiezingen, na de enorme winst van BBB, gingen er stemmen op om de dagelijkse gang naar het viaduct boven de A7, inmiddels meer dan 240 keer, op te schorten. Had het nog wel zin om daar iedere dag te gaan staan?

Na rijp beraad toch besloten om door te gaan, want wij staan daar al lang niet meer alleen voor de boeren. Wij staan er om voor onze vrijheid te strijden en om het onrecht aan te pakken.

Gezien de ontwikkelingen van de laatste dagen (2 VVD bestuurders, waarvan één, Fred Teeven, met een zeer bedenkelijke reputatie en een tante, die je ook niet serieus moet nemen, toch een verstandige keuze.

noh
noh
1 jaar geleden

Gelukkig ben ik hb en mn vwo laten gaan om zelfstandig hovenier te worden. Verdien lekker en hoef niet met onzin vakgebieden te werken. Het is best raar dat je zaken als corona de eerste seconde meteen begrijpt. De verbanden die ik in mijn brein erbij haal zijn onbeperkt. Ongeremd. kan voor complexiteit zorgen, deed t ook heel lang. Totdat ik t zelf helemaal begreep. Ik ben niet de idioot maar de wereld mij omheen. Als.je dat begrijpt gaat t leven zo ontzettend eenvoudig. Draaide mijn hersenen vroeger continu op 95%, draaien ze nu idle met soms enkele uitschieters.

Cornell
Cornell
1 jaar geleden

Als je iets wat waarheid is als desinformatie wilt neerzetten, dan moet je dat kunnen aantonen.

Dat aantonen doe je via empirische wetenschap.
Niet via zgn. peer reviewed science. Dat is peer restricted censorship!
Heeft niets met wetenschap te maken, maar alles met politiek doordrenkte methoden en technieken.

Als je dat dus niet empirisch wetenschappelijk kunt aantonen, verspreid je desinformatie als waarheid.

Da’s de kern van de manipulatie van waarheid over virussen en het niet bestaan van besmetting en ziek worden daarvan.

Dr. Lanka, dr. Kaufman, dr. Cowan etc. hebben het al lang uitgelegd. En zijn daarin niet weerlegd! Dat is echte wetenschap.

Worden zij ooit aangehaald?

Nee natuurlijk niet.

De leugen regeert.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x