Natuur en Milieu

VIDEO: “Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal. Afgelopen woensdag is er iets gebeurd, een ramp, waardoor onze hele voedselvoorziening kan instorten. En jullie weten weer eens van niks. Dat zei Arjen Lubach zondag in zijn programma ‘Zondag met Lubach’.

Meer dan een derde van alle groentezaden ter wereld komt uit Nederland. Met zaden valt veel geld te verdienen en dus vragen grote multinationals in toenemende mate patent aan op groenterassen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Afgelopen woensdag heeft het Europees Octrooi Bureau officieel besloten dat het toegestaan is om groenten te patenteren. Er stond één klein miniberichtje over in de krant. In Amerika zijn groentepatenten al heel lang de norm.

De koning van het Amerikaanse systeem heet Monsanto. De meeste mensen kennen Monsanto van de onkruidverdelger Roundup. Anderen kennen het als producent van Agent Orange, gif dat in Vietnam werd gebruikt om bomen te ontbladeren zodat Amerika de Vietcong beter uit de bomen kon schieten.

Monsanto claimt in Amerika de ene groente na de andere. Ze hebben al duizenden patenten en drukken kleine kwekers uit de markt. Monsanto probeert al een tijdje de Amerikaanse praktijken ook in Europa toe te passen. Sinds deze week staat de patentpoort wagenwijd open voor de paprika van Syngenta en de broccoli van Monsanto.

[VPRO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
9 jaren geleden

Als je gezondheid je lief is wordt het tijd om je eigen zaden in te slaan en je eigen moestuin aan te leggen. Als het even kan een moestuin die overdekt is, met bewezen schone grond, zodat schadelijke stoffen uit chemtrails (die we gelukkig wat minder zien de laatste tijd) niet alsnog je grond en oogst vergiftigen met aluminium-, barium-, strontiumzouten e.d.

In Amerika is ook al wetgeving van kracht die het verbied om natuurlijke groenten te hebben, te verhandelen, te transporteren, te delen en te eten.

MonSatan is lekker bezig en je leiders kijken weg… ze hadden namelijk ook NEE kunnen zeggen!

En de geniepige kleine berichtjes in onze kranten laten opnieuw zien dat ook onze media zich schuldig maakt aan landverraad, anders werd het wel met grote chocoladeletters gebracht.

Martin
Martin
9 jaren geleden

Hulde aan Lubach. Met humor bereik je een heel groot publiek. Humor is een wapen maar mag de boodschap niet overschaduwen. Dat doet Lubach (en zijn redactie) heel goed. Pay it forward.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Het nieuwe begin is erg dichtbij dus de ILLUSIE komt op een hoogtepunt om de wereld populatie in de zeik te nemen.

Matt
Matt
9 jaren geleden

Als ik het goed begrijp is wat monsanto en kornuiten nu doet is reeds veredelde zaden kruisen en er dan patent op aanvragen. Dus als wij zaden van monsanto kruisen met andere zaden zouden wij daar ook patent op kunnen aanvragen want je kunt niet zien welk deel van het nieuwe zaad gepatenteerd is en welk deel verkregen door de samensmelting, dus is het nieuw en kan er patent op worden aangevraagd.
Als monsanto het kan moeten wij het ook kunnen.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x