Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: “Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal”
VIDEO: "Verschrikkelijk nieuws voor groenten en dus voor ons allemaal"

VIDEO: “Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal”

Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal. Afgelopen woensdag is er iets gebeurd, een ramp, waardoor onze hele voedselvoorziening kan instorten. En jullie weten weer eens van niks. Dat zei Arjen Lubach zondag in zijn programma ‘Zondag met Lubach’.

Meer dan een derde van alle groentezaden ter wereld komt uit Nederland. Met zaden valt veel geld te verdienen en dus vragen grote multinationals in toenemende mate patent aan op groenterassen.

Afgelopen woensdag heeft het Europees Octrooi Bureau officieel besloten dat het toegestaan is om groenten te patenteren. Er stond één klein miniberichtje over in de krant. In Amerika zijn groentepatenten al heel lang de norm.

De koning van het Amerikaanse systeem heet Monsanto. De meeste mensen kennen Monsanto van de onkruidverdelger Roundup. Anderen kennen het als producent van Agent Orange, gif dat in Vietnam werd gebruikt om bomen te ontbladeren zodat Amerika de Vietcong beter uit de bomen kon schieten.

Monsanto claimt in Amerika de ene groente na de andere. Ze hebben al duizenden patenten en drukken kleine kwekers uit de markt. Monsanto probeert al een tijdje de Amerikaanse praktijken ook in Europa toe te passen. Sinds deze week staat de patentpoort wagenwijd open voor de paprika van Syngenta en de broccoli van Monsanto.

[VPRO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
5 jaren geleden

Als je gezondheid je lief is wordt het tijd om je eigen zaden in te slaan en je eigen moestuin aan te leggen. Als het even kan een moestuin die overdekt is, met bewezen schone grond, zodat schadelijke stoffen uit chemtrails (die we gelukkig wat minder zien de laatste tijd) niet alsnog je grond en oogst vergiftigen met aluminium-, barium-, strontiumzouten e.d.

In Amerika is ook al wetgeving van kracht die het verbied om natuurlijke groenten te hebben, te verhandelen, te transporteren, te delen en te eten.

MonSatan is lekker bezig en je leiders kijken weg… ze hadden namelijk ook NEE kunnen zeggen!

En de geniepige kleine berichtjes in onze kranten laten opnieuw zien dat ook onze media zich schuldig maakt aan landverraad, anders werd het wel met grote chocoladeletters gebracht.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  Mike
5 jaren geleden

[email protected] ‘… ze hadden namelijk ook NEE kunnen zeggen!’

Het zijn inderdaad onze politici en media die het grote verraad plegen.

We moeten met z’n allen deze politici aanschrijven en ze wijzen op hun schandelijke daden.
En de media…., hebben we die dan nog nodig met alle onafhankelijke onderzoeksjournalisten? Negeren die hap!!! Geen kranten meer, geen tv. Gooi die tv je huis uit! Zeg je abonnement op!

garriet60
garriet60
Reactie op  duitinzakje
5 jaren geleden

aanschrijven dat loont de straat op en zorgen dat deze regering opstapt dat LOONT

Carlijn
Carlijn
Reactie op  duitinzakje
5 jaren geleden

Ik keek al een tijd geen TV meer maar had mijn TV nog ergens op de vliering liggen, maar vandaag heb ik officieel mijn TV de deur uit gegooid.

Weg met dat ding. Heerlijk wat een rust 🙂

Heavenly
Heavenly
Reactie op  Mike
5 jaren geleden

Ik vraag mij af hoe dit alles te stoppen en wat we zelf kunnen doen als alleen over alles te discusieren ?
En chemtrails minder zien????
Ik woon in Middelburg en ik zie ze hier elke dag!!!
Ik wou dat ik wist hoe ze te stoppen.
Daarnaast is het ook al zo dat je denkt een eigen moestuintje aan te leggen met zaadjes ook al niet meer zo natuurlijk is.
Als ik moet geloven wat erover gezegd wordt, zijn zaadjes al bij voorbaat gemanipuleerd….hoezo gezonde groente kweken?

densie
densie
Reactie op  Heavenly
5 jaren geleden

er zijn in Nederland veel biol.dynamische zaden te koop bij een zaadhandel op de Veluwe…wellicht is dit duidelijk genoeg? gewoon even Googlen en je komt er van zelf…
namaste

Heavenly
Heavenly
Reactie op  densie
5 jaren geleden

Hartelijk dank….ik zal daar eens kijken 🙂

Martin
Martin
5 jaren geleden

Hulde aan Lubach. Met humor bereik je een heel groot publiek. Humor is een wapen maar mag de boodschap niet overschaduwen. Dat doet Lubach (en zijn redactie) heel goed. Pay it forward.

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Het nieuwe begin is erg dichtbij dus de ILLUSIE komt op een hoogtepunt om de wereld populatie in de zeik te nemen.

Matt
Matt
5 jaren geleden

Als ik het goed begrijp is wat monsanto en kornuiten nu doet is reeds veredelde zaden kruisen en er dan patent op aanvragen. Dus als wij zaden van monsanto kruisen met andere zaden zouden wij daar ook patent op kunnen aanvragen want je kunt niet zien welk deel van het nieuwe zaad gepatenteerd is en welk deel verkregen door de samensmelting, dus is het nieuw en kan er patent op worden aangevraagd.
Als monsanto het kan moeten wij het ook kunnen.

Rob Binnendijk
Rob Binnendijk
Reactie op  Matt
5 jaren geleden

Patent vragen op groeiend, levend organisme moet je gewoon niet willen. Denk even door, waar ze mee bezig zijn en waar dat naar toe gaat, wat is het eind, rechtszaken?, prijs opdrijven?, gezondheidsproblemen? etc. Dus Monsanto niet, Syngenta niet en wij ook niet.

Ferry
Ferry
Reactie op  Rob Binnendijk
5 jaren geleden

jaren geleden kwamen boze varkenskwekers in Duitsland ook al op straat om tegen Monsanto te betogen omdat al hun kweekdieren al een gen meedroegen van het veevoer verkocht door Monsanto en er daar octrooi of patent rechten moesten op betaald worden door de veehouders.
Ik weet niet hoe het verder is afgelopen met die zaak omdat ik dat niet opvolg.

trackback
BOINNK!!! | Eigentijdse nieuwsfeiten verzameld door Arie Goedhart
5 jaren geleden
blotepotepeter
blotepotepeter
5 jaren geleden

De EU is nooit ergens anders voor geweest dan dit soort dingen erdoor te gaan drukken.
(het idee dat het voor ons zou zijn…) Met miljoenen mensen in opstand komen had daarom óók helemaal niks uitgehaald. Dit is een agenda, en die gaat dóór. Ongeacht wat.
Met het EU verdrag van Maastricht werd Nederland een (Amerikaanse) corporate dictatuur.
En dit bolwerk wordt beschermd door een hele dikke laag politie- en militair geweld.
Ik heb de laatste decennia niks anders gedaan dan eindeloos petities tekenen vóór dingen die eigenlijk normaal zijn en tégen dingen die abnormaal zijn. Toch gaat dat gewoon verder allemaal.
Zo kwam er onlangs doodleuk een berichtje over de radio dat hier 8 JSF’s komen te staan.
Ik heb daar werkelijk niets over te mekkeren. En wat betreft die groentes, de tijd komt eraan dat er groente-gestapo voor je deur komt, met het beeldmerkje van Monsanto op de pet…
Voor 99% van het volk moet dat eerst realiteit zijn voordat er een lamp gaat branden.

Elise49
Elise49
Reactie op  blotepotepeter
5 jaren geleden

idd. Het helpt allemaal niks. Tig landen hebben voor Agenda 21/NWO getekend. Globalisering/privatisering zou alles goedkoper maken door concurrentie en dat gebeurde/gebeurt dus niet.(centrale banken) Mensen moeten meer voor elkaar gaan zorgen. Dat gebeurt dus niet, want dan word je financieel gestraft. Wat er allemaal gebeurt is idd. echt abnormaal. Mensen kunnen steeds moeilijker een leven opbouwen. Er komen steeds meer singels. Steeds meer stellen hebben moeite om een kind te krijgen of om het in te vullen. Zorg is een chaos en niet meer betaalbaar. enz. Het lijkt meer op depopulatie. De aarde voor maar een half miljard mensen? Dit laatste is een complottheorie, maar voor mij steeds meer een waarheid. Steeds meer mensen zijn aan het overleven ipv aan het leven. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat we in een oorlog gaan belanden. De reden: In Europa leven veel mensen en dus in 1 klap, heb je veel mensen opgeruimd. Volgende week staat de flitsmacht al in Polen/Litouwen enz. De elite enz. van Rusland is al verhuist meer naar het oosten. Als men al weet dat er een oorlog aankomt, dan zorgt men niet meer voor burgers!
Mijn zoon kreeg laatst een brief van defensie. Een bevestiging van inschrijfnummer. Nu is dit een standaard brief bij zijn leeftijd(binnenkort 17 jaar), maar het gaf me toch een naar gevoel. Zou graag willen weten bij welke leeftijd dat voorheen werd gedaan? Zijn er ouders die dit kunnen aangeven, dus wanneer zij die brief hebben ontvangen(welke leeftijd op de maand af)? Normaal zou ik denken dat zo’n brief pas binnenkomt tegen de achttien?

Bartelo
Bartelo
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Ik was 17 jaar toen ik die brief kreeg en dat is bijna 30 jaar geleden. Dus dat is in al die jaren niet veranderd. Al kijk ik nu toch heel anders tegen die leeftijd aan dan toen.

garriet60
garriet60
5 jaren geleden

ik vind dat de groente en fruit helemaal niet gepatenteerd mogen worden! ze zijn namelijk van de natuur en niet van MONSANTO de natuur geeft ons .onze voedsel en water en niet Monsanto dus afbranden die zooi .dit bedrijf moet verboden worden en ook DE NEDERLANDSE REGERING moet hier afstand van nemen!

Insight
Insight
Reactie op  garriet60
5 jaren geleden

Inderdaad . Je hebt een super argument. De natuur is NIET van Monsanto ! waar vandaan het gore lef om patenten te zetten op alles wat van de NATUUR is !
Maar zoals velen op deze planeet willen ze (we ?) de natuur beheersen en overheersen(controle en macht over de mensheid) i v p samen te werken met moeder Aarde ten goede voor iedereen.
Nederlandse regering wilt eigen zak vullen, kost wat kost.. ten koste van who ever…

Frank
Frank
5 jaren geleden

Als de barbaren aan de poorten kloppen, is het eind der beschaving nabij!
Zo verging het de grieken, de romeinen en zo al het ons ook vergaan.
De elite die te ver van de werkelijkheid staat ziet niet dat ze de ondergang alleen maar versnellen.

Faith
Faith
Reactie op  Frank
5 jaren geleden

Ja als je denkt dat Amerika nog in de race is wel ja, dan is het einde beschaving. Maar Amerika en hun barbaarse aanhang is uitgeschakeld. Het dringt geloof ik nog niet goed tot iedereen door maar dat komt nog wel. Jammer dat haast niemand Nieuwsuur afgelopen zaterdag heeft gezien. Maar er was een belangrijke voetbalwedstrijd dus lopen er wat mensen achter qua ontwikkelingen. Nout Wellink, lid raad v. bestuur Bank of China over tegenstander Amerika en hun handlangers: ”…ze lopen wat achter in hun denken. Het is ook moeilijk als je de belangrijkste natie in de wereld was en dat anderen dat op een gegeven moment gaan overnemen. En ze willen het niet zien. Gebrek aan realiteitszin, maar die realiteitszin zal nog wel door gaan dringen. China tegen US: Als jullie er nog niet klaar voor zijn op 30 maart, mogen jullie er altijd later nog op terugkomen. Besluit v. ABN AMRO duidt er op dat ze zich toch een beetje losgemaakt hebben van de maatschappelijke werkelijkheid…” Misschien kun je het gesprek nog in zijn geheel op uitzending gemist terugkijken. Ik wens alle pro Amerikanen en dus ook de popi jopies van de commercieele televisie, hoewel? de publieke omroep kan er ook ineens wat van, van gehersenspoelen, want sjonge jonge wat doet die VARA gids ineens zijn best, wat zeg ik? zijn UITERSTE best om ons op anti-Poetin te programmeren. Verdacht overdreven, ze lijken SBS/RTL ineens wel. Het vermoeden bestond natuurlijk al dat de geldgeile, op macht uit, dus agressieve en dominante maar leeghoofdige snelle boy’s daar de boel over zouden nemen, gezien SBSer/ ex Telegraaf (hoezo leeghoofd?) Peter R. de Vries daar ineens met zielige kindertjes op Ned1 te zien was. Daar ongeveer moet het omslagpunt gelegen hebben. Maar we kunnen zelfstandig denken hoor! In ieder geval veel sterkte met jullie verlies.

Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Patenten op groenten,
Volgende stap is patenten op dierenrassen, al in aanvraag.

Zouden de zogenaamde Annunaki ook patent op ons hebben?

De zorgverzekeraars en pharma hebben patent op onze gezondheid.
De economie heeft patent op onze vrijheid en tijdbesteding.

Nu krijgen we binnenkort de dienstplicht, want ons huidig systeem en de economie hebben oorlog nodig op te kunnen blijven bestaan.
En iemand erop aan spreken kan niet “want heeeeel Nederland doet het toch ook?”

jenne
jenne
5 jaren geleden

Nou ik ben oud en moe, komt er nu nooit is een eind aan, wij worden geregereerd door een party psychopaten, alles gaat naar de verdommenis, ik zie niet goed hoe wij dit kunnen saboteren, negeren is zinloos, het volkje wat ons dit allemaal lapt, wordt maar rijker en rijker, straks bezitten ze ook nog de menselijke genen, en da

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x