Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: “Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal”
VIDEO: "Verschrikkelijk nieuws voor groenten en dus voor ons allemaal"

VIDEO: “Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal”

Verschrikkelijk nieuws voor groenten, en dus voor ons allemaal. Afgelopen woensdag is er iets gebeurd, een ramp, waardoor onze hele voedselvoorziening kan instorten. En jullie weten weer eens van niks. Dat zei Arjen Lubach zondag in zijn programma ‘Zondag met Lubach’.

Meer dan een derde van alle groentezaden ter wereld komt uit Nederland. Met zaden valt veel geld te verdienen en dus vragen grote multinationals in toenemende mate patent aan op groenterassen.

Afgelopen woensdag heeft het Europees Octrooi Bureau officieel besloten dat het toegestaan is om groenten te patenteren. Er stond één klein miniberichtje over in de krant. In Amerika zijn groentepatenten al heel lang de norm.

De koning van het Amerikaanse systeem heet Monsanto. De meeste mensen kennen Monsanto van de onkruidverdelger Roundup. Anderen kennen het als producent van Agent Orange, gif dat in Vietnam werd gebruikt om bomen te ontbladeren zodat Amerika de Vietcong beter uit de bomen kon schieten.

Monsanto claimt in Amerika de ene groente na de andere. Ze hebben al duizenden patenten en drukken kleine kwekers uit de markt. Monsanto probeert al een tijdje de Amerikaanse praktijken ook in Europa toe te passen. Sinds deze week staat de patentpoort wagenwijd open voor de paprika van Syngenta en de broccoli van Monsanto.

[VPRO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  Als je gezondheid je lief is wordt het tijd om je eigen zaden in te slaan en je eigen moestuin aan te leggen. Als het even kan een moestuin die overdekt is, met bewezen schone grond, zodat schadelijke stoffen uit chemtrails (die we gelukkig wat minder zien de laatste tijd) niet alsnog je grond en oogst vergiftigen met aluminium-, barium-, strontiumzouten e.d.

  In Amerika is ook al wetgeving van kracht die het verbied om natuurlijke groenten te hebben, te verhandelen, te transporteren, te delen en te eten.

  MonSatan is lekker bezig en je leiders kijken weg… ze hadden namelijk ook NEE kunnen zeggen!

  En de geniepige kleine berichtjes in onze kranten laten opnieuw zien dat ook onze media zich schuldig maakt aan landverraad, anders werd het wel met grote chocoladeletters gebracht.

  99 likes
  • duitinzakje schreef:

   [email protected] ‘… ze hadden namelijk ook NEE kunnen zeggen!’

   Het zijn inderdaad onze politici en media die het grote verraad plegen.

   We moeten met z’n allen deze politici aanschrijven en ze wijzen op hun schandelijke daden.
   En de media…., hebben we die dan nog nodig met alle onafhankelijke onderzoeksjournalisten? Negeren die hap!!! Geen kranten meer, geen tv. Gooi die tv je huis uit! Zeg je abonnement op!

   34 likes
  • Heavenly schreef:

   Ik vraag mij af hoe dit alles te stoppen en wat we zelf kunnen doen als alleen over alles te discusieren ?
   En chemtrails minder zien????
   Ik woon in Middelburg en ik zie ze hier elke dag!!!
   Ik wou dat ik wist hoe ze te stoppen.
   Daarnaast is het ook al zo dat je denkt een eigen moestuintje aan te leggen met zaadjes ook al niet meer zo natuurlijk is.
   Als ik moet geloven wat erover gezegd wordt, zijn zaadjes al bij voorbaat gemanipuleerd….hoezo gezonde groente kweken?

   6 likes
 • blotepotepeter schreef:

  De EU is nooit ergens anders voor geweest dan dit soort dingen erdoor te gaan drukken.
  (het idee dat het voor ons zou zijn…) Met miljoenen mensen in opstand komen had daarom óók helemaal niks uitgehaald. Dit is een agenda, en die gaat dóór. Ongeacht wat.
  Met het EU verdrag van Maastricht werd Nederland een (Amerikaanse) corporate dictatuur.
  En dit bolwerk wordt beschermd door een hele dikke laag politie- en militair geweld.
  Ik heb de laatste decennia niks anders gedaan dan eindeloos petities tekenen vóór dingen die eigenlijk normaal zijn en tégen dingen die abnormaal zijn. Toch gaat dat gewoon verder allemaal.
  Zo kwam er onlangs doodleuk een berichtje over de radio dat hier 8 JSF’s komen te staan.
  Ik heb daar werkelijk niets over te mekkeren. En wat betreft die groentes, de tijd komt eraan dat er groente-gestapo voor je deur komt, met het beeldmerkje van Monsanto op de pet…
  Voor 99% van het volk moet dat eerst realiteit zijn voordat er een lamp gaat branden.

  23 likes
  • Elise49 schreef:

   idd. Het helpt allemaal niks. Tig landen hebben voor Agenda 21/NWO getekend. Globalisering/privatisering zou alles goedkoper maken door concurrentie en dat gebeurde/gebeurt dus niet.(centrale banken) Mensen moeten meer voor elkaar gaan zorgen. Dat gebeurt dus niet, want dan word je financieel gestraft. Wat er allemaal gebeurt is idd. echt abnormaal. Mensen kunnen steeds moeilijker een leven opbouwen. Er komen steeds meer singels. Steeds meer stellen hebben moeite om een kind te krijgen of om het in te vullen. Zorg is een chaos en niet meer betaalbaar. enz. Het lijkt meer op depopulatie. De aarde voor maar een half miljard mensen? Dit laatste is een complottheorie, maar voor mij steeds meer een waarheid. Steeds meer mensen zijn aan het overleven ipv aan het leven. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat we in een oorlog gaan belanden. De reden: In Europa leven veel mensen en dus in 1 klap, heb je veel mensen opgeruimd. Volgende week staat de flitsmacht al in Polen/Litouwen enz. De elite enz. van Rusland is al verhuist meer naar het oosten. Als men al weet dat er een oorlog aankomt, dan zorgt men niet meer voor burgers!
   Mijn zoon kreeg laatst een brief van defensie. Een bevestiging van inschrijfnummer. Nu is dit een standaard brief bij zijn leeftijd(binnenkort 17 jaar), maar het gaf me toch een naar gevoel. Zou graag willen weten bij welke leeftijd dat voorheen werd gedaan? Zijn er ouders die dit kunnen aangeven, dus wanneer zij die brief hebben ontvangen(welke leeftijd op de maand af)? Normaal zou ik denken dat zo’n brief pas binnenkomt tegen de achttien?

   3 likes
   • Bartelo schreef:

    Ik was 17 jaar toen ik die brief kreeg en dat is bijna 30 jaar geleden. Dus dat is in al die jaren niet veranderd. Al kijk ik nu toch heel anders tegen die leeftijd aan dan toen.

    1 likes
 • garriet60 schreef:

  ik vind dat de groente en fruit helemaal niet gepatenteerd mogen worden! ze zijn namelijk van de natuur en niet van MONSANTO de natuur geeft ons .onze voedsel en water en niet Monsanto dus afbranden die zooi .dit bedrijf moet verboden worden en ook DE NEDERLANDSE REGERING moet hier afstand van nemen!

  19 likes
  • Insight schreef:

   Inderdaad . Je hebt een super argument. De natuur is NIET van Monsanto ! waar vandaan het gore lef om patenten te zetten op alles wat van de NATUUR is !
   Maar zoals velen op deze planeet willen ze (we ?) de natuur beheersen en overheersen(controle en macht over de mensheid) i v p samen te werken met moeder Aarde ten goede voor iedereen.
   Nederlandse regering wilt eigen zak vullen, kost wat kost.. ten koste van who ever…

   7 likes
 • Martin schreef:

  Hulde aan Lubach. Met humor bereik je een heel groot publiek. Humor is een wapen maar mag de boodschap niet overschaduwen. Dat doet Lubach (en zijn redactie) heel goed. Pay it forward.

  22 likes
 • Matt schreef:

  Als ik het goed begrijp is wat monsanto en kornuiten nu doet is reeds veredelde zaden kruisen en er dan patent op aanvragen. Dus als wij zaden van monsanto kruisen met andere zaden zouden wij daar ook patent op kunnen aanvragen want je kunt niet zien welk deel van het nieuwe zaad gepatenteerd is en welk deel verkregen door de samensmelting, dus is het nieuw en kan er patent op worden aangevraagd.
  Als monsanto het kan moeten wij het ook kunnen.

  5 likes
  • Rob Binnendijk schreef:

   Patent vragen op groeiend, levend organisme moet je gewoon niet willen. Denk even door, waar ze mee bezig zijn en waar dat naar toe gaat, wat is het eind, rechtszaken?, prijs opdrijven?, gezondheidsproblemen? etc. Dus Monsanto niet, Syngenta niet en wij ook niet.

   6 likes
   • Ferry schreef:

    jaren geleden kwamen boze varkenskwekers in Duitsland ook al op straat om tegen Monsanto te betogen omdat al hun kweekdieren al een gen meedroegen van het veevoer verkocht door Monsanto en er daar octrooi of patent rechten moesten op betaald worden door de veehouders.
    Ik weet niet hoe het verder is afgelopen met die zaak omdat ik dat niet opvolg.

    2 likes
 • Frank schreef:

  Als de barbaren aan de poorten kloppen, is het eind der beschaving nabij!
  Zo verging het de grieken, de romeinen en zo al het ons ook vergaan.
  De elite die te ver van de werkelijkheid staat ziet niet dat ze de ondergang alleen maar versnellen.

  3 likes
  • Faith schreef:

   Ja als je denkt dat Amerika nog in de race is wel ja, dan is het einde beschaving. Maar Amerika en hun barbaarse aanhang is uitgeschakeld. Het dringt geloof ik nog niet goed tot iedereen door maar dat komt nog wel. Jammer dat haast niemand Nieuwsuur afgelopen zaterdag heeft gezien. Maar er was een belangrijke voetbalwedstrijd dus lopen er wat mensen achter qua ontwikkelingen. Nout Wellink, lid raad v. bestuur Bank of China over tegenstander Amerika en hun handlangers: ”…ze lopen wat achter in hun denken. Het is ook moeilijk als je de belangrijkste natie in de wereld was en dat anderen dat op een gegeven moment gaan overnemen. En ze willen het niet zien. Gebrek aan realiteitszin, maar die realiteitszin zal nog wel door gaan dringen. China tegen US: Als jullie er nog niet klaar voor zijn op 30 maart, mogen jullie er altijd later nog op terugkomen. Besluit v. ABN AMRO duidt er op dat ze zich toch een beetje losgemaakt hebben van de maatschappelijke werkelijkheid…” Misschien kun je het gesprek nog in zijn geheel op uitzending gemist terugkijken. Ik wens alle pro Amerikanen en dus ook de popi jopies van de commercieele televisie, hoewel? de publieke omroep kan er ook ineens wat van, van gehersenspoelen, want sjonge jonge wat doet die VARA gids ineens zijn best, wat zeg ik? zijn UITERSTE best om ons op anti-Poetin te programmeren. Verdacht overdreven, ze lijken SBS/RTL ineens wel. Het vermoeden bestond natuurlijk al dat de geldgeile, op macht uit, dus agressieve en dominante maar leeghoofdige snelle boy’s daar de boel over zouden nemen, gezien SBSer/ ex Telegraaf (hoezo leeghoofd?) Peter R. de Vries daar ineens met zielige kindertjes op Ned1 te zien was. Daar ongeveer moet het omslagpunt gelegen hebben. Maar we kunnen zelfstandig denken hoor! In ieder geval veel sterkte met jullie verlies.

   4 likes
 • Pascal schreef:

  Het nieuwe begin is erg dichtbij dus de ILLUSIE komt op een hoogtepunt om de wereld populatie in de zeik te nemen.

  4 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Patenten op groenten,
  Volgende stap is patenten op dierenrassen, al in aanvraag.

  Zouden de zogenaamde Annunaki ook patent op ons hebben?

  De zorgverzekeraars en pharma hebben patent op onze gezondheid.
  De economie heeft patent op onze vrijheid en tijdbesteding.

  Nu krijgen we binnenkort de dienstplicht, want ons huidig systeem en de economie hebben oorlog nodig op te kunnen blijven bestaan.
  En iemand erop aan spreken kan niet “want heeeeel Nederland doet het toch ook?”

  3 likes
 • Ron Blauw schreef:

  Dit is alvast voorsorteren op TTIP.
  Er zitten al 10-tallen patent aanvragen in de pijplijn.
  TTIP beHELst het patenteren van al het leven op de planeet.

  De Europese Commissie wil dit persé. Daarom ‘onderhandelen’ ze in het geheim. Uit de WikiLeaks documenten is al gebleken dat er een embargo van 5 jaar is afgesproken.
  PVVDcdA – ‘t hele zootje wil dit.
  ‘groei, die economie’ en zo. Feitenvrije propaganda.
  ISDS eruit, of een beetje verzachten – blijft ‘t een fascsistische coup.
  Wederom in ‘t geheim – wordt de hele agenda alsnog in het verdrag gefietst.

  Hier voor de geïnteresseerden een overzichtje van de nadelen die media en politiek – in koor- verzwijgen
  TTIP is moderne oorlogsvoering. Een overname, ons knechten, waarvoor geen schot hoeft te worden gelost.

  Boeren kampen met grote aantallen stuks vee dat dood neervalt in de stallen.
  Boeren, hun medewerkers, vrouwen en kinderen – een explosie van chronische aandoeningen.
  ARTE toont dit wel, Nederlandse media, politiek, en ‘wetenschap’ blijven -tegen beter weten in – hardnekkig ontkennen en doorgaan op deze letterlijk DOODLOPENDE weg:
  http://www.arte.tv/guide/de/050772-000/tote-tiere-kranke-menschen

  Jeffrey Smith interviewt de vrouw die heeft onderzocht hoe glyfosaat onze gezondheid ondermijnt.
  Het verwoest de werking van onze darmflora, leidt tot gebrekziekten, ondermijnt de enzymactiviteit in de lever die zorg draagt voor afbraak van toxische verbindingen.

  Je hoeft geen astronaut te zijn om te snappen dat TTIP bedoeld is om de bevolking te reduceren. De natte droom van de globalisten.::
  https://www.youtube.com/watch?v=h_AHLDXF5aw&feature=youtu.be

  Meer:
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/monsantos-roundup-vernietigt-ook-mannelijke-vruchtbaarheid/
  http://eugenicsanddepopulation.blogspot.nl/2011/01/eugenics-alert-use-of-gmo-food-to.html
  http://www.theorganicprepper.ca/codex-alimentarius-an-introduction-to-soft-kill-eugenics-2-12102012
  gmo The Eugenics Connection – F. William Engdahl Farm Wars:
  http://farmwars.info/?p=11879
  http://climategate.nl/2011/11/11/wageningen-ur-voedt-de-wereld-in-2050-met-geleuter/
  http://www.stopdebankiers.eu/pas-op-monsanto-vergiftig-nu-al-onze-kinderen/

  PR-baas Patrick Moore ‘Round Up is ongevaarlijk voor mensen, je kunt het gewoon drinken’ is nu gekozen tot boegbeeld van n.b. EXPO 2015 in Milaan.

  Auteur van het boek ‘How pesticides save the world’; tevens PR man voor de kernenergie industrie, teerzand winning, producenten van paraquat (een ander herbicide), uraniummijnbouwgigant, etc.

  De regering, Kamer, etc. gaat vol voor de agenda van de globalisten. Plofkippen, megastallen, ‘t is zelfs gesubsideerde Speerpunt van economisch beleid. Moord op/oorlog tegen de burgers.

  3 likes
 • Antonio schreef:

  Ik heb gisteren (1-4-2015) patent gekregen op mijn zoon, altijd al gedacht dat hij uniek was. Nu weet ik zeker dat hij het ook blijft.

  2 likes
 • Elizabeth schreef:

  Over goede zaden gesproken !
  123 zaden uit Souburg in Zeeland
  is echt te vertrouwen !
  Ze sturen zaden over de hele wereld voor 5 euro verzendkosten !
  En hebben ook zaden van “vergeten” groente !
  Laten we proberen positief te blijven !

  2 likes
 • jenne schreef:

  Nou ik ben oud en moe, komt er nu nooit is een eind aan, wij worden geregereerd door een party psychopaten, alles gaat naar de verdommenis, ik zie niet goed hoe wij dit kunnen saboteren, negeren is zinloos, het volkje wat ons dit allemaal lapt, wordt maar rijker en rijker, straks bezitten ze ook nog de menselijke genen, en da

  1 likes
 • jenne schreef:

  Nou ik ben oud en moe, komt er nu nooit is een eind aan, wij worden geregereerd door een party psychopaten, alles gaat naar de verdommenis, ik zie niet goed hoe wij dit kunnen saboteren, negeren is zinloos, het volkje wat ons dit allemaal lapt, wordt maar rijker en rijker, straks bezitten ze ook nog de menselijke genen, en dan het DNA veranderen, ons nu ja de mensen die dan leven tot stukken vlees degenereren.

  1 likes
 • Logiter schreef:

  Telkens als er een dergelijk voorstel doorgedrukt wordt,gebeurt er iets verschrikkelijks.
  Ik zeg (nog) niet dat er een link is tussen het handels verdrag en het Duitse toestel dat neerstortte in de Alpen,maar het komt ze wel verdomd goed uit!
  Goed opletten wat er nog meer tijdens de vliegtuigcommotie achter de schermen wordt verandert…
  Dit octrooi “geval” staat lijnrecht tegenover de Nederlandse grondwet,die zegt dat je het recht hebt op bescherming van jouw lijf tegen vijandelijke invloeden.

  1 likes
 • Hot Burmees schreef:

  Dan gooi ik er maar een oude Docu tegenaan over hoe het moet volgens Monsanto

  De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld)
  https://www.youtube.com/watch?v=fONUvkPPMGY

  BTW, wanneer TTIP en CETA worden aangenomen , hebben wij helemaal niks meer te zeggen , dan zal de USA het bepalen.
  Dan is alles verloren en heeft TPTB gewonnen , en kennelijk willen wij dat heel graag.
  Op enkelen dan na, hoeveel van de roepende in de woestijn hebben al jaren gelden gewaarschuwd en hoe is daar mee omgegaan, juist werden afgedaan als gestoord , ALUhoedjes, weggestopt , tot zelfs vermoord.
  Heeft men gereageerd? NEE, men dacht het zal wel loslopen en dat doet men niet, daardoor de weg volledig open maken voor zij die geen moer om ons geven , laat staan dat zij zich uberhaupt druk maken om ons. wij zijn lastig en met te veel, en juist die kracht laten wij massaal liggen.

  Ik heb slechts een voordeel, ik heb niks meer om mij echt druk over te maken en grote deel van de tijd hier zit erop, mag bijna de gevangenis weer verlaten, enige waar ik voor moet oppassen , dat ik niet weer in dezelfde val trapt.
  Wel jammer van best een leuke en mooie planeet en haar levens.
  De mens is het enige Diersoort die met vele tongen en veel verschillende gezichten van zich laat horen.

  PS, ik lees her en der , dat deze Pasen eens heel spannend kan gaan worden, zoniet…
  Wens ik iedereen veel wijsheid en de liefde van AL die is, toe.

  1 likes
 • Monique schreef:

  Er wordt nu gesuggereerd dat Arjen Lubach een primeur bracht m.b.t. vele patenten door Monsanto geclaimd. Onlangs, op 4 maart j.l. is dit onderwerp UITGEBREID behandeld in het programma Zembla. Te zien bij programma gemist.
  Ik denk dat de heer Lubach gewoon goed gekeken heeft en dit vervolgens heeft opgepikt in zijn programma.
  Desalniettemin is het goed dat ook hij dit onderwerp aan de kaak stelt. We zijn straks aan de goden overgeleverd met ons voedsel. Jammer dat dit soort onderwerpen niet in het t.v. nieuws te horen zijn, het is allemaal kritiekloos. Ninefornews, ik zou zeggen: de documentaire van Zembla op de website.
  En bedankt voor jullie vele informatie !

  1 likes
 • Gerrit schreef:

  “Europees Octrooi Bureau” heeft goedgekeurd? Wie? Namen graag. Het zijn namelijk mensen die dingen goedkeuren. Politici. Die zich verschuilen achter bureaus, commités, en andere organisaties. Geef ons namen.

  1 likes
 • Willem2 schreef:

  Schrijf uw parlementsleden hierover aan, schud ze wakker!

  0 likes
 • legalize schreef:

  Slavernij word weer ingevoerd zonder je het door hebt.

  Tuig van de bovenste plank, de rijken kunnen waarschijnlijk over een aantal jaren alleen nog echte groenten eten.

  0 likes
 • william schreef:

  Waar is onze democratie met deze belangrijke beslissingen die voor ieder mens van groot belang zijn en waar een helder denkend mens NEE op zou zeggen?!

  0 likes
 • Cath schreef:

  En dan heeft de regering er de mond vol van om met gezonde voeding diabetis, obesitas etc tegen te gaan.Dat rijmt toch niet met elkaar..?? Al die genetische troep zal er voor zorgen dat er nog meer mensen ziek worden, waar dan de Pharmacia weer garen bij zal spinnen.
  In opstand komen kan nog altijd, alleen wat weten de Nederlanders nou van Monsanto?? Als je al een sop dit gesprek komt staan ze je met grote ogen aan te kijken alsof je gestoord bent.. Maar goed ook de politici komen er wel achter, als er over een tig jaar geen natuurlijk voedsel meer is dan alleen dat uit de zaden van Monsanto trekken ze zich de haren uit he thoofd..

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

  Bill Gates is één van de rijkste ...

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  >