Homepagina » Natuur en Milieu » Mythe van de smeltende Noordpool: ijskap is dikker en groter dan 2 jaar geleden
Mythe van de smeltende Noordpool: ijskap is dikker en groter dan 2 jaar geleden

Mythe van de smeltende Noordpool: ijskap is dikker en groter dan 2 jaar geleden

Toen de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst nam, sprak hij de onheilspellende woorden: “De ijskap van de Noordpool smelt in rap tempo en kan over zeven jaar in de zomer helemaal verdwenen zijn.” Gore kreeg de Nobelprijs voor zijn campagne tegen klimaatverandering.

Mythe van de smeltende Noordpool: ijskap is dikker en groter dan 2 jaar geleden

Al Gore (AP)

De Mail on Sunday onthult echter dat de Arctische ijskap al voor het tweede jaar op rij is gegroeid. Een gebied ter grootte van de Amerikaanse staat Alaska was twee jaar geleden nog open zee, maar wordt inmiddels weer bedekt met ijs.

Uit satellietgegevens van het Amerikaanse National Snow and Ice Data Center, dat onder andere wordt gefinancierd door NASA, blijkt dat de oppervlakte van het zeeijs sinds 2012 met 1,71 miljoen vierkante kilometer (43 procent) is toegenomen. Volgens de Deense meteorologische dienst is de ijskap nog sneller gegroeid, namelijk met 63 procent.

De gebruikte satellietbeelden, die afkomstig zijn van de Universiteit van Illinois, laten zien dat het ijs ook een stuk dikker is geworden. Daardoor zal het in de toekomst minder snel smelten, aldus professor Andrew Shepherd van de Universiteit van Leeds. “De Arctische ijskap is vanwege de ongewoon koele zomer van 2013 dikker en sterker dan normaal,” zei hij. “Hier moet men rekening mee houden bij het maken van voorspellingen.”

Al jaren wordt beweerd dat de Noordpool in de zomer ijsvrij zal zijn, met de nodige rampen tot gevolg. Door het smeltende ijs zouden gigantische hoeveelheden methaan vrijkomen, waardoor de aarde sneller opwarmt omdat de warmte van de zon niet langer door het ijs wordt gereflecteerd.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry waarschuwde in 2009 dat de Noordpool in 2014 ijsvrij zou zijn. Deze uitspraak werd in hetzelfde jaar herhaald door Gore tijdens een toespraak voor wereldleiders bij de VN-klimaatconferentie in Kopenhagen, in een poging een nieuw klimaatverdrag erdoor te drukken.

Dergelijke misleidende voorspellingen worden nog altijd gedaan. Professor Peter Wadhams van de Cambridge-universiteit beweerde afgelopen maand nog dat de Noordpool dit jaar niet ijsvrij is, maar dat in september 2015 wel zal zijn.

Politici als Al Gore hebben vaak gezegd dat klimaatverandering ‘vaststaat’ en noemen mensen die twijfelen aan hun voorspellingen ‘klimaatontkenners’. Hoewel de voorspellingen van Wadhams zijn overgenomen door kranten en tv-zenders, zijn er maar weinigen die erin geloven.

Dr. Ed Hawkins van de Universiteit van Reading zei dat de afname van het zeeijs voor 2012 niet is te wijten aan klimaatverandering, maar aan natuurlijke variabiliteit. Dit gebeurde ook in de jaren twintig en dertig en heeft te maken met natuurlijke cycli, aldus Hawkins.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk001 schreef:

  In onderstaande link vind je de omvang van het zeeijs in september van 1979 tot 2013; de prognose voor september 2014 is ongeveer gelijk aan de omvang van 2013. Wie even de moeite neemt om te kijken ziet meteen dat twee jaar geleden (2012) een enorme uitschieter naar beneden was vergeleken met de dalende trend van ongeveer 1,2 miljoen km2 per 10 jaar. Op die trend zie je uitschieters naar boven (bijv 1996 met 8,0) en naar beneden.
  In 2009 had je precies hetzelfde kunnen zeggen, omdat 2007 net zo’n uitschieter naar beneden was en 2008 en 2009 weer “herstel” lieten zien; om vervolgens weer weg te zakken. Wie weet blijkt over pakweg 10 jaar dat de trend inderdaad is omgekeerd. Maar conclusies trekken op basis van twee jaar na een uitzonderlijke uitschieter is — zeker als je terugdenkt aan 2007 – 2009 — nogal kortzichtig.
  Politici als Gore en Kerry reageren overigens net zo kortzichtig op de uitschieters naar beneden als hier wordt gedaan op uitschieters naar boven.
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/files/2013/10/Figure3_Sept2013_trend.png

 • Pascal schreef:

  Dit kan ook de grootste onzin zijn!!

  Als het heelal ook zijn zomer en winter en herfst en lente heeft lijkt het mij heel normaal dat we straks geen polen meer over hebben en dat we 1000den jaren geen Elfstedentochten meer gaan zien.

  Normaal toch leven we toch in een simulatie dimensie??

  Zijn wij de Big Brother van de grote GODEN die hun second life spelen?

  • Huisheks schreef:

   Ben je nu de boel aan het stangen of zo ? Is het niet duidelijk genoeg… ???

   • Pascal schreef:

    Huisheks
    31 augustus 2014 21:54 at 21:54

    Wat is duidelijk genoeg??
    Het is 1 groot brok manipulatie en onzin wat ons al die jaren gegeven is en ik ga daar niet meer in mee. Vind het al erg dat vele er nog wel in meegaan!!

    Waar zijn die 3 grote ijsbrekers die allemaal vast kwamen te zitten op de noord pool maar die gelijk maar onderzoek gingen doen en die voor vele maanden voeding aan boord hadden. TOEVAL???????

    • Huisheks schreef:

     Als de aardas verschuift en de polar vortex zich in het midden van de U”SA bevindt, waar op dit moment – midden in de zomer – sneeuw valt, dan lijkt het mij logisch dat het zwaartepunt van ijs en sneeuw zich VERPLAATST, en niet dat het VERDWIJNT ! Dat lijkt mij duidelijk.
     Maar dat schijnt in het hele verhaaltje van ondergeschikt belang te zijn. Maar ….. jullie weten het.

 • kukumatz schreef:

  Maar ja, inmiddels hebben ze overal een belasting voor bedacht die het leven steeds ingewikkelder maken om rond te komen met je salaris.
  Dit betekent meer schuld en dus handelbaarder voor de Elite op deze wereld.
  Al Gore, zijn achternaam is wat dubieus, heeft de gehele wereld voorgelogen, wat toen al gezegd werd maar door niemand gelooft en elk anders denkend mens werd uitgespuugd door de rest van de “wetenschappers” die de US hielpen eraan te verdienen, net zoals ze de EU hierin hielpen de mensen BANG te maken.
  Deze man is een fantast eerste klas, wat de Elite hem voorkauwt, brengt hij de wereld in.
  Net zoals Rasmussen nu doet omtrent de Oekraïne, liegen en bedriegen op grote schaal.
  En iedere regering op de wereld maar tegen Al Gore opkijken, die man heeft er verstand van.
  Opnieuw leugens uit de US, wanneer komt de EU nu eens uit hun roes van alles te geloven?
  Hebben zij geen eigen denkvermogen maar geloven alles wat de US zegt?
  De US is niet alwetend en zeker niet te vertrouwen met wat ze zegt tegen ons en vooral de eigen bevolking, volgens mij hebben ze het evangelie van JUDAS aangenomen.

  • Huisheks schreef:

   Suspicious Observers is interessant om te volgen. Die man is ook een Amerikaanse wetenschapper en is al tijden bezig met The C (LIE) mate Change. Volgens mij zit hij wel aardig in de richting; ook met zijn solar flare voorspellingen. Leuk om eens te bekijken, op YOU Tube. Geeft eens een wat andere kijk op de dingen.

  • Jan schreef:

   Ik zie geen kortzichtigheid in de stelling dat CO2 niet oorzaak is van klimaatverandering. De temperatuur stijgt al 17 jaar niet meer op aarde, terwijl de uitstoot nog steeds exponentieel stijgt. Alle voorspellingen van het IPCC gaan ongelofelijk de mist in over het temperatuur verloop over de jaren. Klimaatverandering bestaat al 4,5 miljard jaar. De klimaatwetenschappers zouden wat meer over geologie moeten lezen, waarin cycli van 1000 jaar of meer heel gewoon zijn gebleken. Het is de bekrompenheid van de mens te denken in tijdsbestekken van hooguit een jaar of dertig. Het is de arrogantie van deze zelfde mens (de AGWers dan) dat ze van mening is dat het klimaat te analyseren is en ook nog eens te besturen. Al het geld wat in reductie van CO2 uitstoot is gestopt is verdampt, pleite, weg. Dat geld had ook ingezet kunnen worden om mensen te helpen in laagliggende gebieden zoals Myanmar te verhuizen naar hoger gelegen gebieden. Maar nee, arme mensen en mass helpen? Nee, politiek niet haalbaar. Wat een wereld.

   • days of our lives schreef:

    Klimaatverandering is van alle tijden, maar nog nooit ging het zo snel als nu.
    Co2 is een broekasgas, degene die kan bewijzen dat dat niet zo is, zal de nobelprijs winnen en ongelooflijke financiële rijkdom kunnen vergaren. “Helaas” lijkt dat niemand te lukken.

    Je 17 jaarsverhaal is een hoax. Jammer dat je toont dat je daar gevoelig voor bent. De opwarming gaat rustig door en steeds sneller.

    • Pascal schreef:

     Ik denk dat de goden hier een flinke schep in het zand doen met hun technieken wat toverspel is voor ons.

     Je heb gelijk dat het nog nooit zo snel is gegaan als nu en ik denk dat ze ons een beetje verplaats hebben naar de evenaar dat daarom ook de polen smelten. Zo zal ook hun land (Antartica) op deze planeet zichtbaar gaan worden

    • Piri schreef:

     CO2 een broeikasgas?????
     Hoeveel % zit er ook alweer in onze lucht??? Welke spectaculaire stijging? En dan te weten hoe belangrijk CO2 is voor al het leven hierop aarde.
     Zoek maar eens naar Bohr effect. Zelfs wij mensen hebben er plezier van. Adem minder (CO2) uit, en er komt meer O2 vrij. Buteyko was zo gek nog niet.
     Wat hebben onze planten en bomen nodig om te groeien?

 • Henk001 schreef:

  In onderstaande link kun je de oppervlaktes voor het minimum in september van 1979 tot 2013 zien. De verwachting voor 2014 is ongeveer evenveel als 2013. Wat meteen opvalt is een dalende trend van ongeveer 1,2 miljoen km2 per 10 jaar. Wat ook meteen opvalt is dat er uitschieters naar boven en naar beneden zijn. 2012 was een extreme uitschieter naar beneden. 2013 zat weer ongeveer op de dalende trendlijn. Om na twee jaar te zeggen dat de dalende trend voorbij is, is nogal kortzichtig. Vergelijk met 2007: ook een enorme uitschieter naar beneden. 2008 en 2009 lieten weer “herstel” zien, maar daarna ging het weer naar beneden. Overigens is de reactie van Gore en Kerry op de uitschieters naar beneden in 2007 en 2012 al even kortzichtig.
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/files/2013/10/Figure3_Sept2013_trend.png

  • Rene DH schreef:

   Goed dat je dit hebt uitgezocht Henk001. En heldere uitleg, bedankt. Als je de moeite neemt jouw link te bekijken, zie je dat de mythe helemaal NIET is doorgeprikt, maar dat alles er op wijst dat de oppervlakte van het Noordpoolijs wel degelijk in rap tempo afneemt.

   • M. Brandenburg schreef:

    De vraag is waarom men de ijsaangroei op de Zuidpool maar blijft negeren. IN elk alarmistische IPCC rapport gilt men om de ijsafname op de Noordpool(vroeger ijsvrij), of het smeltende IJS op Groenland(nog niet zo lang geleden compleet ijsvrij, vandaar de naam Groenland, groene velden zover het oog kon kijken), maar de groei die in elk rapport wordt genoemd van de Zuidpool negeert men, ook al is die groei procentueel groter dan het gecommuniceerde ijsverlies op de Noordpool.

    Het punt blijft de alarmisten riepen in 2013 is de noordpool ijsvrij, er is helemaal niets dat daarop wijst, we zien enkel maar dat de natuur dingen doet die wij niet konden voorspellen. Zoals dat de alarmisten riepen dat we in 2010 10 miljoen klimaatvluchtelingen zouden hebben (teller staat op nul) nu roept men 50 miljoen in 2030. Ze weten hoe het werkt, schuif de datum verder op en geen haan die je verantwoordelijk houdt voor je angst zaaierij. De Malediven zouden verdwijnen onder water en de bevolking moet vluchten, de bevolking goreit en de vraag is waar laten zij die op de verdwijnende eilanden. De de vraag stellen is hem beantwoorden.

    Angst zaaierij. En nietsmeer. De Temperatuur neemt al 18 jaar niet meer toe en er is zelfs sprake van lichte afkoeling, let wel de pauze duurt nu al bijna langer dan de opwarming waar de mens voor verantwoordelijk zou zijn(geen greintje bewijs geleverd voor deze theorie, en alles ontploft momenteel in hun gezicht). Daarnaast wordt het lachwekkend, de opwarming van de aarde in de periode van 1850 tot 1945 is veel hoger dan die laatste opwarming waar men de schuld van in de schoenen van de mens willen schuiven, hoe meer men zich er in verdiept, hoe belachelijker de alarmisten worden.

    Wanneer er warmte wordt gemist dan roept men het is in de oceanen, als je zegt niets wijst erop, dan roept men dat als je hen niet gelooft jij hun ongelijk maar moet aantonen. Gelukkig hebben we meer en meer data die aantoont dat die warmte daar niet is, maar het blijft de wereld op zijn kop, ik roep iets en jij moet bewijzen dat ik ongelijk heb.

    En ondanks dat meer en meer wetenschappelijk bewijs aantoont dat ik het fout heb, moeten we wel even een miljard Euro per dag blijven spenderen zonder ook maar een greintje effect. Welkom in de wereld van de alarmist.

    • Dr. Why schreef:

     alles wat u hier schrijft is al jaren weerlegd. Dus ofwel bent u totaal onwetend, of u wordt betaald door de olieindustrie en consoorten (of allebei).

     • M. Brandenburg schreef:

      Ahhh het non argument betaald oor de olie industrie, de industrie die miljarden pompt in de alarmistenbeweging en nog geen fractie van dat geld over maakt naar critici, zeg dan niets, het ultieme bewijs van geen argumenten.

      De gegevens laten juist zien dat we nu boven de 30 jaar gemiddelden zitten wat betreft poolijs en niets wijst erop dat het gaat smelten integendeel juist.

      Naast het non-argument u wordt betaald door de olie industrie(terwijl je niet weet dat die naast overheden de grootse donateurs van de alarmisten zijn) is het andere meest gehoorde als je onze theorie niet gelooft weerleg hem dan maar, de wereld op zijn kop u roept dus U bewijst. Voorlopig is wat nu gebeurd compleet in strijd met het voorspelde, en dus is het voorspelde complete onzin.

      Zoals het is een theorie en een theorie moet je bewijzen, behalve in de wereld van de MENS vernietigt alles denkenden, Daar roep je iets en wordt direct voor waar aangenomen.

      En alles wat ik zeg is al jaren weerlegt, indien u echt op de hoogte was, zou u weten dat de alarmisten nog helemaal niets bewezen hebben laat staan weerlegt, u zou op de hoogte zijn van het feit dat vooraanstaanden alarmisten met de staart tussen de benen al een jaar of twee één voor één het kamp van de alarmisten aan het verlaten is. U zou weten dat het juist het tegendeel via peer-reviewde artikelen met wetenschappelijk bewijs, en falsifieerbaar met de data voor een ieder toegankelijk allang openbaar zijn en als bewezen zijn geaccepteerd. U zou weten dat zelfs bij het KNMI de ruw data, compleet afwijkt van de door alarmisten gewijzigde data welke is gevoerd in de door hun geprogrammeerde modellen, modellen die nog niet één jaar juist hebben voorspeld(zelfs reconstructies uit het verleden met aanwezige data is tot nu toe telkens mislukt) en zelfs de lichte afkoeling in de laastet 18 jaar niet zagen aankomen, een afkoleing die volledig ingaat tegen de voorspellingen. U weet dan ook dat men in Australië nu met het dreigen van strafrechtelijke aanklachten de data van de alarmisten boven tafel hebben gekregen, alwaar de ruwe data een afkoeling over de laatste 50 jaar laat zien. U zou weten dat bij de twee keer dat de data van Noord-Amerika is overgeheveld naar een nieuw computer model men de oude waardes naar beneden hebben bijgesteld en de nieuwe waardes naar boven waardoor een artificiële warming heeft plaats gevonden, ook daar wijst de ruwe ongewijzigde data anders aan.

      Ik kan zo heel lang doorgaan, het ene na het andere sprookje van de alamristen ontploft in hun gezicht, het IPCC heeft zijn opwarming al naar beneden bijgesteld van 6 graden opwarming naar maximaal 1.5 graden opwarming en zelfs die modellen zitten al te hoog in verhouding tot de gemeten waardes. Let wel het IPCC past alle ruwe data naar boven aan!En nog zitten ze te hoog met de werkelijkheid in hun modellen. Wie het laatste rapport heeft gelezen komt tot de ontdekking dat de conclusie van het rapport zijn eigen bevinding tegenspreekt. Maar ja gelovigen lezen de rapporten toch niet en varen blind op de conclusies, ook blijken die voor een iedereen openbaar niet te kloppen, en welke zelfs door betrokken wetenschappers zijn tegengesproken. Maar die betrokken wetenschappers aan het rapport worden natuurlijk door de olie industrie betaald, jammer enkel dat het allemaal alarmisten betrof.

      Beste Dr Why, zeg dan niets!

     • Dr. Why schreef:

      beste Brandenburg,

      ik ga de discussie niet meer aan met gelovigen, dat levert niets op. Het enige wat jullie doen is dingen uit de context trekken, data misrepresenteren, roepen dat het 10 jaar geleden allemaal anders was (uiteraard, we hadden niet zoveel data toen), etc…

      U bent niet kritisch, u bent gewoon een ontkenner.

      Als u echt interesse hebt in de zaak, zoek het dan zelf maar op. Maar dan niet op youtube en consoorten.

     • Dr. Why schreef:

      ach, nog vergeten 🙂

      Hiermee: “Zoals het is een theorie en een theorie moet je bewijzen,”, beste Brandenburg, bewijst u dat u niets weet van hoe de wetenschap werkt. Men kan een theorie niet bewijzen, men kan ze hoogstens ontkrachten.

      En, er zijn genoeg mensen die nog wel over genoeg optimisme beschikken en die hier links gegeven hebben, die de feiten zonneklaar aantonen (wat ik niet doe, heeft geen zin). Misschien moet u ze eens bekijken…

     • days of our lives schreef:

      Speciaal voor dhr. Brandenburg en Dr. Why:
      http://static.skepticalscience.com/pics/SkepticsvRealistsv3.gif

      Vraag me echt af of dhr. Brandenburg zich realiseert hoezeer hij de plank misslaat. Ik zou me in zijn geval behoorlijk de oren van m’n kop schamen. Het is alsof je ontkent dat de wereld een bol is.

      Interessant detail van de “klimaatsceptici”-lobby: voortrekkers en financiers zijn o.m. de fossiele energiereuzen en de protestantse gemeenschap in de VS (met hun Republikeinse koldergenootschap Tea Party als uithangbord).

      Wie miljonair wil worden, wordt “invloedrijke” klimaatontkenner, geen kennis en vooropleiding vereist. De gemiddelde mondiale klimaatwetenschapper met tig jaar studie- en onderzoeksachtergrond, mag tevreden zijn als hij een bovenmodaal salaris haalt.

     • days of our lives schreef:

      Aanvulling:

      Waarom de kerk als voorvechter van het sceptische standpunt? Wel, omdat God de wereld heeft geschapen en de mens te nietig is om iets aan “Zijn” schepping te kunnen veranderen. Wat een gouden argument!

     • Dr. Why schreef:

      geweldig prentje, days of out lives, vat het mooi samen.

    • Frans schreef:

     ‘IJskappen smelten sneller dan ooit’

     De ijskappen op Groenland en Antarctica smelten sneller dan ooit. Dat zou blijken uit metingen met behulp van satellieten.

     Gezamenlijk verliezen Groenland en Antarctica ongeveer vijfhonderd kubieke kilometer aan ijs per jaar.

     De snelheid waarmee de twee grote ijskappen op aarde smelten, was in twintig jaar van satellietobservaties nog nooit eerder zo hoog.

     Dat melden Duitse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift The Cryosphere

     http://www.nu.nl/wetenschap/3866238/ijskappen-smelten-sneller-dan-ooit-.html

 • Lies schreef:

  Die klimaat veranderingen door de mens heeft ons miljarden gekost aan deze zogenaamde organisaties. Het goede is dat wij binnen enkele jaren via metingen en via satellieten ea andere gegevens hebben gekregen, waardoor wij hopelijk niet meer geld hoeven te betalen.

  • John schreef:

   Tenzij ze ons gaan voorliegen en dat gebeurd natuurlijk ook want het is wel de bedoeling dat we blijven betalen, het liefst een schepje er boven op.

   • days of our lives schreef:

    Grappig is juist dat onze overheid bijzonder “gunstig” handelt als het gaat om belastingen op vervuiling. Wij betalen, zeker vergeleken met de buurlanden, beduidend minder. De subsidies aan de fossiele industrie (afkomstig van ons belastinggeld) daarentegen: die zijn skyhigh. Grootverbruikers betalen bijvoorbeeld amper belasting over stroom en gas, de reguliere burger die niet op industriële schaal verbruikt betaalt de hoofdprijs. De vele innovatiesubsidies worden voor een groot deel opgeslokt door bedrijven als Shell, RWE etc., terwijl hun basisproduct al jaren onveranderd is. Innovatie is niet van die kant te ontdekken, behalve dan dat we ze wel royaal sponseren.

    Je bent dus ouderwets uit je nek aan het kletsen.

    http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/53522/nederlander-betaalt-e340-per-jaar-aan-subsidies-fossiele-brandstoffen/

  • M. Brandenburg schreef:

   Denk je nu echt dat overheden gaan stoppen met het uitmelken van de burger. Het geld is veel te hard nodig om iedereen even arm te maken. De ultieme droom van de politici iedereen even arm onder een socialistisch regime, onderwerping door stemrecht. Het enige verschil met Communisme, het resultaat totale armoe hetzelfde.

 • marcel schreef:

  Terug die Nobelprijs!!!!!

 • Jan schreef:

  Aan de schandpaal met alle AGW (Anthropogenic Global Warming) liegers en bedriegers die de mensheid ongelofelijk veel welvaart hebben ontzegd door maar angst te zaaien over CO2 als oorzaak.

  • Dr. Why schreef:

   weer kortzichtigheid troef dus…

   Het is overigens raar dat er hier geen link gelegd wordt met de olieindustrie, die er veel belang bij heeft om de klimaatverandering te ontkennen. Als ‘t gaat over fantasievolle “alternatieve energie”, dan is ‘t altijd de olieindustrie die dat allemaal tegenhoudt. Maar dat ze groot belang hebben om blijven olie te verbranden, en dus klimaatverandering te ontkennen, dat lukt precies niet. En dat is nochtans veel reëler dan die fantasietjes over vrije energie.
   Net zoals de tabaksindustrie altijd ontkende dat er een verband was tussen roken en kanker, en daar ook “wetenschappers” voor betaalde om dat te ontkennen. Net zo lang tot er zo veel bewijs was dat je je gewoon belachelijk maakte als je ‘t ontkende.
   Nu, van roken kan mij dat niet schelen, daar heb ik niet veel last van. Als je zo dom bent om te roken moet je ‘t zelf maar weten. Klimaatverandering daarentegen…

   Maar goed, laten we vooral doordoen met te vervuilen en olie te verbranden. Het is sowieso toch te laat, en ‘t zal mijn tijd nog wel meegaan.

 • IkBenTochNietGek schreef:

  Ik heb een paar jaar geleden berichten gelezen over de grootste fraudezaak ooit: Global Warming.
  Er zouden miljarden mee binnengehaald zijn d.m.v. overheidssubsidies om de co2-uitstoot tegen te gaan, er had ook iemand celstraf gekregen hiervoor maar gek genoeg kan ik nergens meer iets vinden hierover.
  Weet iemand anders toevallig wat ik bedoel?

 • IkBenTochNietGek schreef:

  Gevonden: Climategate schandaal.

 • Ferrimassi schreef:

  Men wil gewoon de originele zonde vervangen.. De kerk en de dreiging van het hellevuur werkt niet meer. Dus doen ze het maar zo. Je ben altijd fout is de theorie. Progressieve taxatie is het doel.
  De mens reduceren tot een vloek/last met de linkse elite als de priesterklasse. Agenda 21 etc..

 • Wat geweldig in deze wereld dat je met liegen en bedriegen zo ver kunt komen. Wij hier in Europa hebben daar niet zoveel last van….ohhh wacht wij hebben kabinet Rutte.

 • Luc schreef:

  En tegelijkertijd smelt wel de permafrost, maar dat is bijzaak zeker?

  • M. Brandenburg schreef:

   Ik zou wel heel graag willen weten waarom die permafrost smelt. Immers we weten ondertussen ook dat alarmisten de gecorrespondeerde temperaturen vanuit Rusland hebben gemanipuleerd, door enkel de weerstations te gebruiken die opwarming aangaven en honderden weerstations hebben genegeerd. Nemen we namelijk alle weerstations in Rusland mee dan is het daar ook al een jaar of 40 aan het koelen!!!!! Maar ja waarom kijken naar gemeten data wanneer je de religie van de ‘man made global warming’ aanhangt.

   Daarom is het des te interessanter om te leren waarom die permafrost ontdooit, want het heeft niets met de temperatuur te maken.

   • Ferrimassi schreef:

    @brandenburg, Dat komt door de zure regen die door het gat in de ozonlaag valt 😛
    De religie van de verzuipende ijsbeer is idd nergens op gebaseerd. Dus ik heb voor niks mijn scheten zitten affakkelen.

   • days of our lives schreef:

    Nee inderdaad, ijs smelt niet door warmte. Hoe komen ze erbij!

    Waar haal jij het verhaal vandaan dat Russische meters zijn gemanipuleerd cq. niet worden gebruikt voor de cijfertjes?

 • Pascal schreef:

  Of het uitmaakt weten wij geheel niets van!! Enkel de manipulatie op de gehele wereld populatie heeft een grote rol gespeelt.

 • rean van dommelen schreef:

  Feit: Al Gore Goor’s voorspelling : antartica in 2014 ijsvrij.
  Feit: Onderzoekers ingevroren op antartica in onderzoek naar verdwijning ijskap.
  Feit: Twee reddingsboten ( ijsbrekers notabene ) ingevroren bij reddingspoging.
  Climategate is hier, en ieder die daaraan twijfelt, ga wieberen.

  • Frans schreef:

   Feit: Al Gore’s voorspelling: 75% kans Artica in 2014 ijsvrij.

   Arctica, niet ANTarctica,
   Niet ijsvrij, 75% kans ijsvrij.

   Big Oil is hier, en ieder die daaraan twijfelt, ga denk na en onderzoek!

 • Toon schreef:

  Vreemd, hier beweerd prof. Andrew Shepherd dat het zeewater wel degelijk stijgt:

  http://www.bbc.com/news/science-environment-20546821 (11mm in de afgelopen 20 jaar).

  En de National Snow and Ice Data Center zegt op zijn website het volgende:
  “Arctic sea ice reached its maximum extent for the year on March 21 at 14.91 million square kilometers (5.76 million square miles), making it the fifth lowest maximum in the satellite record.”

  http://nsidc.org/news/newsroom/2014_maximum_MA.html
  met de link naar het uitgebreide rapport:
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/

  • days of our lives schreef:

   Mooi he…:)

   Dit artikel is cherry picking, omdat het een periode van 2 jaar benadrukt.

   Echte klimatologen baseren hun trends op periodes van 30 jaar, omdat je genoeg 2 jaarlijkse periodes kan vinden waarbij het ijs enigszins herstelde (of de temperatuur nog waty afnam, zie beruchte “16 jaar geen opwarming”, logisch als je El Niño als uitgangspunt neemt). Neem je 2 jaar ervoor en erna, dan is de afname steeds catastrofaal te noemen.

   Ben benieuwd hoe men over 10-20 jaar, als het ijs nog veel meer is afgenomen en de zeespiegel is gestegen (met meer natuurrampen tot gevolg) dat dan weer gaat recht lullen.

   We hebben gewoon een gigantisch probleem, en ondanks dat de meesten hier nul vertrouwen in politiek hebben, bedienen zij zich van dezelfde, zo gehate struisvogeltactiek.

 • M. Brandenburg schreef:

  Inderdaad het is schrikken, in dit tempo zal Groenland in 29.000 jaar compleet ijsvrij zijn!

 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

  De coronapandemie laat ons zien dat het ...

  timmermans

  Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

  Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

  >