Gezondheid

Studie die vaccins linkt aan autisme teruggetrokken na verhitte discussie

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een studie die vaccins linkt aan autisme en andere neurologische problemen is na hevige kritiek teruggetrokken door een wetenschappelijk tijdschrift. Dat laat Retraction Watch weten.

Het onderzoek, dat gepubliceerd was in het blad Frontiers in Public Health, ging over vragenlijsten die waren ingevuld door 415 moeders van kinderen die thuisonderwijs kregen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bijna 40 procent van deze kinderen was niet gevaccineerd. Kinderen die wel waren ingeënt bleken drie keer zo vaak te worden gediagnosticeerd met neurologische aandoeningen zoals autisme.

Significant verband

Nadat mensen zich op Twitter kritisch hadden uitgesproken over de studie, publiceerde het blad een verklaring waarin stond dat opnieuw naar het onderzoek werd gekeken.

De gevaccineerde kinderen werden een stuk minder vaak gediagnosticeerd met waterpokken en kinkhoest, maar hadden veel vaker last van longontsteking, allergieën, ADHD, autisme en oorontstekingen.

Volgens de onderzoekers is er een significant verband tussen vaccins en neurologische aandoeningen (autisme, ADHD en leerproblemen).

Verder onderzoek

Ze zeggen dat verder onderzoek nodig is om ‘deze onverwachte bevindingen te begrijpen’ en ‘de impact van vaccins op de gezondheid van kinderen te optimaliseren’.

In juli trok Frontiers nog een studie terug over chemtrails, een complottheorie die stelt dat overheden doelbewust schadelijke stoffen in de lucht brengen.

HPV-vaccin

Frontiers is niet het enige tijdschrift dat een studie over vaccins heeft teruggetrokken na kritiek.

In februari trok het tijdschrift Vaccine een onderzoek terug dat het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker linkte aan gedragsproblemen bij muizen.

Later werd een aangepaste versie van de studie alsnog gepubliceerd.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Franss
Franss
7 jaren geleden

Als je zoveel artikelen moet terugtrekken over onderwerpen waarvan een leek op zijn klompen kan aanvoelen dat er zeer kritisch naar gekeken zal worden door buitenstaanders, dan vraag je je af hoe goed de experts van Frontiers eigenlijk zijn. Zijn ze er wel?

Sizu_Sun
Sizu_Sun
7 jaren geleden

Een mogelijke oorzaak noemen voor autisme schijnt uit den boze te zijn in sommige kringen, dat weet ik onderhand wel. Maar van autisme is het nooit bewezen dat het een genen kwestie is, dit is een aanname die als bewezen feit volop beweert wordt, vooral in de discussies over mogelijke oorzaken van autisme. Ouders die hun kinderen hebben zien veranderen na vaccinaties worden vaak niet serieus genomen helaas. Jammer dat als je kritisch bent of vragen ergens bij hebt, je als malloot wordt afgeschilderd of zweef teef zoals door Lubach een tijdje terug. Nou is hij van de humor, maar het gebeurt in deze discussie meestal ook serieus. Makkelijk om mensen die ergens een andere gedachte over hebben als een stel gekke weg te zetten.

Dnnnoz
Dnnnoz
7 jaren geleden

Je moet ook geen kritiek hebben op het verdien model van de eigenaren van de mensheid en maatschappij.
Hun pro-vaccine volgers hekelen persoonlijke verantwoordelijkheid, en door kritiek op vaccinaties toe te staan maak je van vaccineren een zaak van; “eigen verantwoordelijkheid/risico”.
Ik denk dat de meesten hier precies weten hoe cognitieve dissonantie werkt.
Verantwoordelijkheid vreet mensen op van binnen, het leven is veel makkelijker zonder.

Het is net een religie, alles is zwart of wit en anders denkenden zien velen het liefst doodbloeden aan een kruis in het centrum terwijl iedereen tegen elkaar zegt; “moest die maar niet zo dom doen, eigen schuld”.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x