Buitenland

‘Russische bot’ veegt in dit interview de vloer aan met Sky News-presentatoren en leugenachtige politici

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twitter-gebruiker Ian56 wordt er door de Britse regering van beschuldigd een ‘’Russische bot’ te zijn. Een interview dat Sky News met hem afnam ging er verhit aan toe.

Het begon allemaal toen het Digital Forensic Research Lab van de Atlantic Council een bericht plaatste waarin stond dat op internet informatie werd verspreid over de vergiftiging van oud-dubbelspion Sergej Skripal die afkomstig leek te zijn van nepaccounts.

In het bericht werd specifiek verwezen naar Twitter-gebruiker Ian56789 als voorbeeld van een ‘ongewoon account’.

4000 procent

De Britse overheid claimde onlangs dat de activiteit van Russische trollen na de vergiftiging van Skripal en de aanval tegen Syrië op 14 april met maar liefst 4000 procent was toegenomen.

De overheid noemde Twitter-gebruiker Ian56789 als één van de accounts van het Kremlin.

De Guardian schreef: “Eén van de [Russische] bots, Ian56789, plaatste in 12 dagen tijd 100 berichten per dag en bereikte 23 miljoen gebruikers voordat het account werd opgeschort.”

Tijdens het interview met Sky News vroeg de presentatrice of Ian een ‘Russische bot’ is.

Complete leugen

“Dat is een complete leugen en verzinsel van de Britse overheid,” zei Ian, toevoegende dat de Britse overheid iedereen aanvalt die zich uitspreekt over de leugens die zij verspreidt.

Hij zei dat hij een doelwit is geworden omdat hij zoveel volgers heeft gekregen op Twitter.

Ian stelde dat de Syrische president Bashar al-Assad ‘niet de domste man ter wereld is’ en geen ‘rode lijnen zou overschrijden’ omdat hij de oorlog aan het winnen is.

“De jihadistische terroristen, Jaysh al-Islam, die het gebied in handen hadden, hebben de gifgasaanval [in Douma] in scène gezet,” zei hij.

Oorlogen van de neocons

Sky News-verslaggever Alistair Bunkall zei vervolgens dat zijn account opviel omdat hij consequent een anti-Brits standpunt inneemt.

“De vraag is: wat betekent het om pro-Brits of pro-Amerikaans te zijn?” vroeg Ian. “Betekent het dat je dan voor de 60 miljoen Britten bent of voor de kliek in de Britse overheid, die alles doet voor eigen gewin en de wapenfabrikanten?”

Hij voegde toe dat hij geen enkel contact heeft met het Kremlin en geen Russen kent.

“Ik ben een doodgewone Britse burger!” zei hij “Een doodgewone Britse burger die onderzoek doet naar de oorlogen van de neocons, die op dit moment worden gevoerd in Syrië,” klonk het.

Troll

Na het interview werd het bericht van de Atlantic Council aangepast. Er stond bij dat hij was geïnterviewd door Sky News en een pro-Kremlin account lijkt te hebben, in plaats van een account dat rechtstreeks vanuit het Kremlin wordt beheerd.

De schrijver van het bericht, Ben Nimmo, erkende dat Ian niet zoals verwacht een Russische bot is, maar een troll.

Zucht.

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: YouTube

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x