Mens en Dier

Ernst Jansz in brandbrief: ‘Willen wij in zo’n land leven? Hier word ik dus verdrietig van’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ernst Jansz, de oprichter van Doe Maar, heeft op Facebook een indrukwekkend bericht geplaatst dat veelvuldig wordt gedeeld. “Er moet mij iets van het hart. Waar ik verdrietig van word,” begint hij. We halen enkele belangrijke passages uit het bericht aan.

“Onze minister van Volksgezondheid heeft nog niet zo lang geleden voor de zoveelste keer verklaard dat de 1,5-metersamenleving en dus het verbod op evenementen en op onze concerten pas wordt opgeheven als er een vaccin is tegen het coronavirus. Voor soortgelijke RNA-virussen, zoals ook ebola en hiv, is echter nog nooit een vaccin gevonden, terwijl men er al zo goed als 40 jaar naar zoekt. Dat vertelt hij er niet bij. Of zou hij het niet weten? Volgens mijn buurman, die boer is, duurt het in de veehouderij 5 jaar voor een vaccin, getest op dieren, veilig wordt verklaard. Zal het dan bij mensen sneller kunnen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Jansz merkt op dat deze epidemie niet dodelijker was dan andere griepepidemieën van de afgelopen jaren. “Volgens het RIVM zijn er in de periode 2014 tot en met 2018 in Nederland door 4 jaarlijkse griepepidemieën in totaal 33.019 mensen gestorven. Dat is gemiddeld 8254 griepslachtoffers per jaar. Daar zijn we nu nog lang niet aan toe.”

Verdrietig

Komt dat door de lockdown? “Landen die niet hebben gekozen voor een strenge lockdown, zoals Zweden, komen er helemaal niet zo slecht vanaf als wordt beweerd, integendeel. Een handjevol landen die zo goed als geen lockdownmaatregelen namen, die scholen openlieten, waar geen 1,5-metersamenleving is en evenementen gewoon doorgaan, steekt daar nog veel gunstiger bij af: Wit-Rusland 269 coronadoden, Nicaragua 46, Taiwan 7 en Burundi 1. En dan Nederland: lockdown en aantal coronadoden 6013 (cijfers tot en met 8 juni). Ik was geschokt toen ik zag hoe weinig coronadoden er zijn in de landen zonder lockdown. Het lijkt erop dat de lockdown helemaal niet heeft geholpen, integendeel.”

De singer-songwriter vraagt zich af waarom onze regering dan toch zo star vasthoudt aan die verschrikkelijke 1,5-metersamenleving.

Hij zag hoe agenten mensen in hun woning moesten arresteren omdat ze door het raam van het verpleeghuis te dicht bij hun oude moeder waren gekomen. “Daar word ik dus verdrietig van.”

“En als je een feestje geeft, heb je kans dat de politie met loeiende sirenes op de stoep staat, zoals in Twente gebeurde. Het ging om een borrel drinken na het werk. Alle 10 betrokkenen worden vervolgd. Ja vervolgd. Dat is wat het beleid van onze regering met ons en ons land doet. Willen wij in zo’n land leven?”

Idee-fixe

De coronacrisis leidt tot werkeloosheid, huiselijk geweld, schulden, depressies, suïcide. “Waarom, waarom offert de minister-president de vrijheid, het geluk en de levens van zoveel van zijn eigen onderdanen op om een idee-fixe in stand te houden, namelijk dat deze epidemie vele malen dodelijker is dan een gewone griepepidemie, terwijl de cijfers ons simpelweg vertellen dat dat niet zo is?” vraagt Ernst Jansz zich af. “Maar nee, onze regering weet van geen wijken. Ik word er intens verdrietig van.”

Wat hij nog het ergste vindt, is dat de media geen enkel kritisch geluid laten horen. “Zelfs NRC en de Volkskrant, toch in het verleden onze ‘kwaliteitskranten’, geven foutieve, misleidende en tendentieuze informatie en dat zeg ik niet zomaar. Kritische wetenschappers worden uit de kranten en van de tv geweerd, krijgen geen platform. Waarom niet?”

“Kennelijk is het de bedoeling dat we wachten op en smachten naar het verlossende vaccin, ook al is het niet veilig getest. Waarom? Heeft de regering misschien al een deal gesloten om vaccins af te nemen, zoals in 2009, toen de toenmalige minister van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad 34 miljoen vaccins a 7,20 per stuk kocht tegen de Mexicaanse griep – dat is 244 miljoen euro – opgebracht door de belastingbetalers? In die Gezondheidsraad zat ook viroloog Ab Osterhaus, die later in opspraak kwam wegens zijn belang in het door hem zelf opgerichte bedrijf Viroclinics, dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep mede ontwikkelde. Jawel, dezelfde man die nu in alle gerespecteerde tv-programma’s een o zo welkome gast is en opnieuw zijn zegje mag doen. Het merendeel van de in 2009 aangeschafte vaccins werd trouwens vernietigd toen bleek dat er voor niets paniek gezaaid was en mensen bovendien ernstig ziek waren geworden na de vaccinatie.”

“En, alweer jawel, Viroclinics is momenteel bezig mede een vaccin te ontwikkelen tegen Covid-19. Is de geschiedenis zich misschien aan het herhalen?”

Ernst Jansz besluit: “Ik wilde mijn hart luchten en jullie daar deelgenoot van maken. Ik ben niet bang voor de consequenties.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
D3bb
D3bb
3 jaren geleden

Dit is een goed voorbeeld van een sterke blanke westerse man. Graag meer van deze sterk blanke mannen! Dankjewel Ernst Jansz voor je moed!

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Waarom? Omdat de mensen (nou ja, het zijn voor mij geen mensen) die Nederland regeren, zeer hoog in de piramide van de NWO/deep state/illuminati zitten. Is daarmee de vraag van Ernst voldoende beantwoord?

salvar
salvar
3 jaren geleden

van zoveel van zijn eigen onderdanen.
de man heeft volkomen gelijk , weer een die het durft te zeggen.
alleen ik ben geen onderdaan van rutte of wie ook .

voor de rest sta ik vierkant achter hem.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Ik word er ook verdrietig van, maar vooral geïrriteerd. De regering word volledig uit z’n voegen getrokken door deze politici en omgevormd in een marxistisch imperialist systeem!
De voortgang die ze maken, maken ze alleen maar omdat wij ons laten sussen met eindeloze betuttelingen en een batterij aan afleidende onderwerpen.
Wij worden heel erg langzaam ingesloten en geëuthanaseerd hier. Als we te lang wachten met wegbreken en vervangen van dit corrupte systeem zoals het nu in mekaar steekt, dan is het straks echt afgelopen en zal de volgende rij aan offer slachtoffers zich gaan presenteren. Ertussen jouw geliefden!

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x