Homepagina » Mens en Dier » Ernst Jansz in brandbrief: ‘Willen wij in zo’n land leven? Hier word ik dus verdrietig van’
ernst jansz
Foto: DWDD CC BY 3.0

Ernst Jansz in brandbrief: ‘Willen wij in zo’n land leven? Hier word ik dus verdrietig van’

Ernst Jansz, de oprichter van Doe Maar, heeft op Facebook een indrukwekkend bericht geplaatst dat veelvuldig wordt gedeeld. “Er moet mij iets van het hart. Waar ik verdrietig van word,” begint hij. We halen enkele belangrijke passages uit het bericht aan.

“Onze minister van Volksgezondheid heeft nog niet zo lang geleden voor de zoveelste keer verklaard dat de 1,5-metersamenleving en dus het verbod op evenementen en op onze concerten pas wordt opgeheven als er een vaccin is tegen het coronavirus. Voor soortgelijke RNA-virussen, zoals ook ebola en hiv, is echter nog nooit een vaccin gevonden, terwijl men er al zo goed als 40 jaar naar zoekt. Dat vertelt hij er niet bij. Of zou hij het niet weten? Volgens mijn buurman, die boer is, duurt het in de veehouderij 5 jaar voor een vaccin, getest op dieren, veilig wordt verklaard. Zal het dan bij mensen sneller kunnen?”

Jansz merkt op dat deze epidemie niet dodelijker was dan andere griepepidemieën van de afgelopen jaren. “Volgens het RIVM zijn er in de periode 2014 tot en met 2018 in Nederland door 4 jaarlijkse griepepidemieën in totaal 33.019 mensen gestorven. Dat is gemiddeld 8254 griepslachtoffers per jaar. Daar zijn we nu nog lang niet aan toe.”

Verdrietig

Komt dat door de lockdown? “Landen die niet hebben gekozen voor een strenge lockdown, zoals Zweden, komen er helemaal niet zo slecht vanaf als wordt beweerd, integendeel. Een handjevol landen die zo goed als geen lockdownmaatregelen namen, die scholen openlieten, waar geen 1,5-metersamenleving is en evenementen gewoon doorgaan, steekt daar nog veel gunstiger bij af: Wit-Rusland 269 coronadoden, Nicaragua 46, Taiwan 7 en Burundi 1. En dan Nederland: lockdown en aantal coronadoden 6013 (cijfers tot en met 8 juni). Ik was geschokt toen ik zag hoe weinig coronadoden er zijn in de landen zonder lockdown. Het lijkt erop dat de lockdown helemaal niet heeft geholpen, integendeel.”

De singer-songwriter vraagt zich af waarom onze regering dan toch zo star vasthoudt aan die verschrikkelijke 1,5-metersamenleving.

Hij zag hoe agenten mensen in hun woning moesten arresteren omdat ze door het raam van het verpleeghuis te dicht bij hun oude moeder waren gekomen. “Daar word ik dus verdrietig van.”

“En als je een feestje geeft, heb je kans dat de politie met loeiende sirenes op de stoep staat, zoals in Twente gebeurde. Het ging om een borrel drinken na het werk. Alle 10 betrokkenen worden vervolgd. Ja vervolgd. Dat is wat het beleid van onze regering met ons en ons land doet. Willen wij in zo’n land leven?”

Idee-fixe

De coronacrisis leidt tot werkeloosheid, huiselijk geweld, schulden, depressies, suïcide. “Waarom, waarom offert de minister-president de vrijheid, het geluk en de levens van zoveel van zijn eigen onderdanen op om een idee-fixe in stand te houden, namelijk dat deze epidemie vele malen dodelijker is dan een gewone griepepidemie, terwijl de cijfers ons simpelweg vertellen dat dat niet zo is?” vraagt Ernst Jansz zich af. “Maar nee, onze regering weet van geen wijken. Ik word er intens verdrietig van.”

Wat hij nog het ergste vindt, is dat de media geen enkel kritisch geluid laten horen. “Zelfs NRC en de Volkskrant, toch in het verleden onze ‘kwaliteitskranten’, geven foutieve, misleidende en tendentieuze informatie en dat zeg ik niet zomaar. Kritische wetenschappers worden uit de kranten en van de tv geweerd, krijgen geen platform. Waarom niet?”

“Kennelijk is het de bedoeling dat we wachten op en smachten naar het verlossende vaccin, ook al is het niet veilig getest. Waarom? Heeft de regering misschien al een deal gesloten om vaccins af te nemen, zoals in 2009, toen de toenmalige minister van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad 34 miljoen vaccins a 7,20 per stuk kocht tegen de Mexicaanse griep – dat is 244 miljoen euro – opgebracht door de belastingbetalers? In die Gezondheidsraad zat ook viroloog Ab Osterhaus, die later in opspraak kwam wegens zijn belang in het door hem zelf opgerichte bedrijf Viroclinics, dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep mede ontwikkelde. Jawel, dezelfde man die nu in alle gerespecteerde tv-programma’s een o zo welkome gast is en opnieuw zijn zegje mag doen. Het merendeel van de in 2009 aangeschafte vaccins werd trouwens vernietigd toen bleek dat er voor niets paniek gezaaid was en mensen bovendien ernstig ziek waren geworden na de vaccinatie.”

“En, alweer jawel, Viroclinics is momenteel bezig mede een vaccin te ontwikkelen tegen Covid-19. Is de geschiedenis zich misschien aan het herhalen?”

Ernst Jansz besluit: “Ik wilde mijn hart luchten en jullie daar deelgenoot van maken. Ik ben niet bang voor de consequenties.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mikkel schreef:

  Waarom? Omdat de mensen (nou ja, het zijn voor mij geen mensen) die Nederland regeren, zeer hoog in de piramide van de NWO/deep state/illuminati zitten. Is daarmee de vraag van Ernst voldoende beantwoord?

  50 likes
  • salvar schreef:

   @Mikkel

   ja je hebt de vraag zelf beantwoord.
   het tuig weet van geen wijken.
   wij de mensheid die kunnen (moeten) hier iets aan doen.
   als we niets doen hangt er iets verschrikkelijks boven ons hoofd , je wil het niet weten.

   21 likes
   • Sjaakie van den Hoek schreef:

    Salvar Zegt, wij de mensheid die kunnen (moeten) hier iets aan doen.
    als we niets doen hangt er iets verschrikkelijks boven ons hoofd , je wil het niet weten.

    Salvar is zo een grote roeptoeter, ik denk dat hij graag een biertje lust, maar geen lust heeft op de barrikade te klimmen.
    Flinke vent ben jij hoor.

    Ik zelf ga wel naar het Malieveld om verzet te plegen.

    8 likes
    • vladi schreef:

     sjaakie,wat weet jij nu van Salvar?
     op het malieveld heb ik vaak gestaan.
     ik kom uit Valkenburg (limboland).
     daar word niets veranderd.

     het malieveld is een opvangnet voor mensen net als ik toen,die daar wat leuzen schreeuwt en door de politie en ME aangestuurde route loopt waar geen hond is.
     nou,dat waren nog een veldslagen waar winst behaald werd…..

     de politie en ME kent dat gebied al heel lang.
     we moeten de wettenmakers aanpakken en het liefst voor een militair tribunaal slepen.
     gelukkig beginnen zich steeds meer geleerde te roeren.

     in mijn ogen moet de regering omver geworpen en een grote schoonmaak gehouden worden.
     goedschiks of kwaadschiks.

     fff

     7 likes
     • salvar schreef:

      @vladi

      inderdaad hij weet helemaal niets van mij.
      is maar goed ook.
      als je in zo,n samenleving niet meer kan leven moet je ze een stap voor zijn.
      zodra in de herfst alles op slot gaat kan je geen kant meer uit.
      jij weet wat ik bedoel.

      2 likes
 • D3bb schreef:

  Dit is een goed voorbeeld van een sterke blanke westerse man. Graag meer van deze sterk blanke mannen! Dankjewel Ernst Jansz voor je moed!

  34 likes
  • Ron schreef:

   Er zijn inderdaad nog veel sterke Hollanders meneer/mevrouw. Dat zegt genoeg. Dankjewel alstublieft.

   2 likes
   • D3bb schreef:

    Ik ben een vrouw… En ik bedoel dit niet alleen voor de Nederlandse mannen maar voor alle westerse mannen. Dit probleem komt voor in de gehele westen. Check Jesse Lee Peterson! 🙂 Fijne dag!

    0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Heel veel Nederlanders zijn boos en teleurgesteld.
  Dat mogen ze best laten weten.
  Waarom doen we dat niet massaal.
  Omdat we geen spreekbuis hebben !
  Eigenlijk alleen Internet, sociale media.
  De radio, tv en dagbladen snoeren ons bewust de mond.
  Nu lijkt het net alsof de Nederlander dit accepteert.
  Maar hij/zij accepteert dit niet.
  Dat moeten we meer laten horen.
  Keur het af.
  Vertel je afkeuring aan kennissen en vrienden.
  Denk vooral aan mensen die geen sociale media gebruiken.
  Laat van je horen.
  Wat nu gebeurt in ons land gaat alle normen te buiten.
  De vernietiging van onze samenleving moet stoppen.

  27 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik word er ook verdrietig van, maar vooral geïrriteerd. De regering word volledig uit z’n voegen getrokken door deze politici en omgevormd in een marxistisch imperialist systeem!
  De voortgang die ze maken, maken ze alleen maar omdat wij ons laten sussen met eindeloze betuttelingen en een batterij aan afleidende onderwerpen.
  Wij worden heel erg langzaam ingesloten en geëuthanaseerd hier. Als we te lang wachten met wegbreken en vervangen van dit corrupte systeem zoals het nu in mekaar steekt, dan is het straks echt afgelopen en zal de volgende rij aan offer slachtoffers zich gaan presenteren. Ertussen jouw geliefden!

  24 likes
  • Ruben schreef:

   Klopt helemaal.
   Op een dag zijn ze zelf aan de beurt.
   De mens houd zich stil in de hoop dat ze als laatste zullen worden opgegeten door de krokodil.
   Dit wat zich afspeelt in de wereld is tegen de hele mensheid gericht.
   Zeer in het bijzonder eerst de christenen en Israël.
   Maar uiteindelijk tegen de hele mensheid.
   Het gaat niet alleen om ons leven en vrijheid, maar bijzonder om onze ziel.
   Deze tijd is uitermate geschikt om ons zelf met God te verzoenen.
   Nu kan het nog…..

   6 likes
 • salvar schreef:

  echt ik heb het echt geprobeerd maar als je mensen verteld of in gesprek komt en je verteld hoe je er over denkt dan kijken ze je aan of nog wel spoort.
  we nu echt snel zijn want de wet per 1 juli komt eraan.
  wat willen ze nu precies?
  willen ze dat we braaf naar de slachtbank worden geleid of willen ze dat we een gewapende strijd aangaan?

  stel je de vraag aan je zelf of je zo wilt leven , ik denk van niet.
  het dring nog niet door bij een hoop mensen , die denken dat het zo over is en dat ze weer normaal kunnen leven , niet dus.
  wordt wakker en ga de strijd aan anders heb zometeen toch niets te doen als je werkelijk in loickdown gaat.
  begin met schijt te hebben aan 1,5 meter en die muilkorf afgooien dan begin je ten minste ergens mee.

  16 likes
 • salvar schreef:

  van zoveel van zijn eigen onderdanen.
  de man heeft volkomen gelijk , weer een die het durft te zeggen.
  alleen ik ben geen onderdaan van rutte of wie ook .

  voor de rest sta ik vierkant achter hem.

  15 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Welkom in Totalitaire Staat der Nederlanden.

  Het volk wil dat kennelijk gelet op de peilingen.

  Want als de VVD op 5 zetels had gestaan en evenals de coalitiepartijen dan hadden wij nu geen lockdown meer gehad. Zeker weten. Daar durf ik een fles Cointreau op in te zetten.

  13 likes
  • Defixiones schreef:

   Peilingen krijg je van de msm en zijn dus niet te vertrouwen. Kijk en luister om je heen en doe je eigen peiling. Ik ken alleen maar mensen die Rutte het liefst meenemen naar het groen zootje.

   1 likes
 • wolfje168 schreef:

  je mag dan niet bang zijn voor de consequenties, maar als je niemand mee krijgt is het zo zinloos

  10 likes
 • peter schreef:

  Even een dingetje: ik ben onder geen enkele voorwaarde onderdaan van de club ambtenaarclowns die hier momenteel dienst klopt, gezwijge van het gedrocht Rutte!

  Waarvan akte.

  7 likes
 • Hoop schreef:

  Pas maar op Ernst, straks zegt Rutte “ga weg als het je niet bevalt”

  6 likes
 • Evert schreef:

  Bij een ander artikel heb ik de coronawet vergeleken met de duitse rassenwetten, maar ik wil dat best hier herhalen.

  4 likes
 • Egetal schreef:

  zoveel branches zoveel lobbyisten.

  3 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  En het visioen dat in mijn hersenen was geplant
  And the vision that was planted in my brain

  corona het klinkt al zo lang

  Is nog steeds
  Still remains

  En niemand durfde
  And no one dared

  3 likes
 • Hein Mooijekind schreef:

  Media, de heren van Den Haag

  1 likes
 • Bert schreef:

  Veel vragen en twijfels van deze beste man.
  Hij wordt al wakker, bekijk het volgende en je wordt helemaal wakker.
  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=RYi-h1qcqxk

  1 likes
 • H.J. schreef:

  Gisteravond op de tv bij Beau een zielig figuur gezien Dinand Woestmanns.

  Wat een kruiwagen vol met rancune heeft deze Woestmans verzameld gelukkig bestaan er dan nog personen als deze Ernst Jansz, een verademing voor de echte Nederlanders.

  0 likes
 • x

  Check Also

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >