Buitenland

Tandarts: ‘Lockdown is als een hoge dosis chemotherapie’

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds maandag is Duitsland weer deels op slot. Cafés, restaurants, musea, bioscopen en theaters in heel het land blijven een maand dicht. Scholen en kinderdagverblijven mogen wel openblijven, in tegenstelling tot bij de lockdown in het voorjaar. De Duitse maatregelen verschillen weinig van het verzwaringspakket dat premier Rutte dinsdag bij ons aankondigde.

De Duitse tandarts Ulrich Keck reageerde in het tv-programma Presseclub, uitgezonden door de Duitse publieke omroep ARD, op de nieuwe lockdown die in het land van kracht is. Volgens de 65-jarige Keck veroorzaken de lockdowns meer schade dan het virus omdat ze wereldwijd leiden tot massale armoede. Hij zei dat de bijkomende schade volledig wordt genegeerd.

“Er sterven bijvoorbeeld op aarde elke dag 15.000 kinderen door honger,” zei hij. “Nu zijn dat er 30.000 omdat de bevoorrading is verstoord.”

Volstrekt onnodig

De tandarts zei verder dat de Duitse lockdown volstrekt onnodig is omdat in het land nog meer dan 7000 ic-bedden beschikbaar zijn. Hij vergeleek een lockdown met een hoge dosis chemotherapie, die vele bijwerkingen heeft en erg risicovol is.

Keck riep op om te stoppen met het zaaien van paniek. “We hebben elk jaar een griepgolf, die nu gewoon door Covid-19 beheerst wordt.”

Hij lijkt af te sluiten met een citaat van Benjamin Franklin: “Wie vrijheid opoffert voor veiligheid is beide niet waard.”

4.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
2 jaren geleden

Amen!

Jasper
Jasper
2 jaren geleden

Zojuist 1 geval van varkensgriep geconstateerd in Canada. Is dat een volgend virus (voor 2021) zodat iedereen het vaccin neemt? In The Economist zag ik een afbeelding van een varken.

Anna
Anna
2 jaren geleden

Helemaal eens met Dr. Ulrich Keck!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar het volk schreeuwt om meer maatregelen.

Dat gaan wij regelen, aldus Heil Junge en Heil Rutte.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x