Straling

Technologische heilstaat uit Black Mirror is dichterbij dan je denkt. Bekijk deze docu over de duistere kant van 5G en kunstmatige intelligentie

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

5G en kunstmatige intelligentie: als je de media, politiek en corporaties mag geloven kleven er uitsluitend voordelen aan deze sleutelaspecten van de tech-revolutie.

Over de fundamentele ‘duistere kant’ en ethische kwesties wordt nadrukkelijk gezwegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Welke impact heeft die nieuwe digitale infrastructuur op ons dagelijks leven? Welke effecten heeft dit op onze privacy, gezondheid, veiligheid en democratische invloed?

Enorme push

Veel tijd om over deze vragen na te denken hebben we niet. Steeds meer apparaten zijn namelijk al ‘smart’.

Ze zijn uitgerust met sensoren, iets van een besturingssysteem en mogelijkheden tot het zenden en ontvangen van data.

En aangezien in 2020 het draadloze 5G-datanetwerk operationeel moet zijn betekent dit draadloze en real-time dataoverdracht met nagenoeg glasvezelsnelheid.

Dit geeft een enorme push richting een nieuwe realiteit waarin contant geld uiteindelijk zal verdwijnen en de personal adds op elke straathoek zijn te vinden.

Duistere kant

Kortom: radicale veranderingen die zich momenteel (ongemerkt) razendsnel voltrekken.

We Are Change Rotterdam richt zich binnen de docu #Digitropolis uitsluitend op de ‘duistere kant’ van deze miljarden verslindende techno-stormloop.

Met deze docu bieden ze een tegenwicht dat bijdraagt om een realistischer beeld van deze ontwikkelingen te krijgen.

Dit onderwerp is zo veelomvattend, ingrijpend en urgent, dat ze dit thema ook letterlijk op de agenda willen zetten.

Bekijk de documentaire #Digitropolis hieronder:

[WeAreChangeRotterdam]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
6 jaren geleden

5G word onze ondergang..

Zonnemax
Zonnemax
6 jaren geleden

De goede kant van deze technologische ontwikkeling is dat we vrijwel volledig in staat zijn een duurzame kringloop economie te ontwikkelen waar arbeid een snel minder wordende factor is (in vele sectoren maar zeker niet alle).

Het is maar net hoe de mensheid de kennis wil inzetten en de welvaart wil verdelen. Om dit goed te doen moet een een nieuw model worden ontwikkeld naast het Angelsaksische en Rijnland model. Deze twee zullen niet voldoen om de “nieuwe economie” in goede banen te leiden.

Zo´n nieuw model ontstaat niet door je steeds op de “duistere zijde” van nieuwe ontwikkelingen te richten.
Positief gerichte energie zal uiteindelijk een massa laten ontstaan.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Een nadeel van smart die de mensen in de toekomst zullen gaan ervaren is agressievere vormen van corporatisme. Mensen zullen vaker beïnvloed worden door dit aspect en is voorspeld. Begin 2000 wisten een paar amerikanen aan de hand van een cartoon goed weer te geven hoe dat er ongeveer uit zal zien.

Het is al weer een tijd geleden en mogelijk zelfs van YouTube gehaald. Echter zal ik het voorbeeld pogen te schetsen en het begon met een man die van zijn werk naar huis reed. Onderweg werd hij gebeld door een operator met de vraag of hij wist dat hij nog een verkeersboete had openstaan. Deze vorm van communicatie zou tegen de tijd worden gelegaliseerd opdat schuldeiser(s) het recht krijgen schuldenaars waar dan ook te informeren, waarbij het strafbaar zal worden als deze vroegtijdig de verbinding verbreekt.

De operator verteld hem dat hij nog 5 dagen de tijd heeft om de boete te betalen. Meneer; over vier kilometer nadert u een benzinestation en kunt u al betalen. Voordat de man antwoord kan geven wijst ze hem er op dat hij dan ook 10% korting krijgt op alle chips producten, en 5% korting op een abonnement van een bepaald magazine. De man verteld dat hij daar niks aan heeft maar zij attendeert hem er op dat zijn dochter de afgelopen paar maanden vier van deze magazines heeft aangeschaft.

De operator graaft ondertussen dieper en komt nog een aantal zaken tegen waaronder een eerdere aankoop die hij in termijnen afbetaald, en dat hij over drie uur met zijn vrouw een concert zal bezoeken. Weer worden hem een flink aantal kortingen en mogelijkheden voorgelegd. Ook meldt de operator dat zijn vrouw volgende week donderdag vrij is en of het dan gelegen komt dat iemand van het bedrijf Energydunky langs komt, omdat de meter uitwijst dat de woning mogelijk een isolatie lek heeft wat hem geld kan besparen. Ook hier worden een aantal voordelen voorgesteld waar de man even over moet na denken. Voordat hij wil antwoorden verteld de operator dat hij nog 1500 meter heeft tot het benzinestation en of hij zijn keuze al heeft gemaakt.

Het gesprek ging nog even door maar wat de makers perfect in beeld brachten was de informatie die de operator bij zich had over hun leven. Daarnaast werd duidelijk hoe goed een dergelijke operator was getraind om op de juiste momenten in te springen. Ze stelde de vragen met een dermate hoge snelheid dat het gesprek tot dus ver nog geen minuut duurde waardoor de man weinig ruimte kreeg om een weloverwogen beslissing te maken. Hij raakte enigszins verward en gepikeerd en daar speelde de operator weer op in.

Begin 2000 moest ik erg om het filmpje lachen maar inmiddels komen dergelijke mogelijkheden dichter en dichter bij.

Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Het is echt heel erg hard nodig dat we ons bewust worden wat de gevolgen kunnen/zullen zijn van 5 G

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x