Homepagina » Straling » Technologische heilstaat uit Black Mirror is dichterbij dan je denkt. Bekijk deze docu over de duistere kant van 5G en kunstmatige intelligentie
Technologische heilstaat uit Black Mirror is dichterbij dan je denkt. Bekijk deze docu over de duistere kant van 5G en kunstmatige intelligentie

Technologische heilstaat uit Black Mirror is dichterbij dan je denkt. Bekijk deze docu over de duistere kant van 5G en kunstmatige intelligentie

5G en kunstmatige intelligentie: als je de media, politiek en corporaties mag geloven kleven er uitsluitend voordelen aan deze sleutelaspecten van de tech-revolutie.

Over de fundamentele ‘duistere kant’ en ethische kwesties wordt nadrukkelijk gezwegen.

Welke impact heeft die nieuwe digitale infrastructuur op ons dagelijks leven? Welke effecten heeft dit op onze privacy, gezondheid, veiligheid en democratische invloed?

Enorme push

Veel tijd om over deze vragen na te denken hebben we niet. Steeds meer apparaten zijn namelijk al ‘smart’.

Ze zijn uitgerust met sensoren, iets van een besturingssysteem en mogelijkheden tot het zenden en ontvangen van data.

En aangezien in 2020 het draadloze 5G-datanetwerk operationeel moet zijn betekent dit draadloze en real-time dataoverdracht met nagenoeg glasvezelsnelheid.

Dit geeft een enorme push richting een nieuwe realiteit waarin contant geld uiteindelijk zal verdwijnen en de personal adds op elke straathoek zijn te vinden.

Duistere kant

Kortom: radicale veranderingen die zich momenteel (ongemerkt) razendsnel voltrekken.

We Are Change Rotterdam richt zich binnen de docu #Digitropolis uitsluitend op de ‘duistere kant’ van deze miljarden verslindende techno-stormloop.

Met deze docu bieden ze een tegenwicht dat bijdraagt om een realistischer beeld van deze ontwikkelingen te krijgen.

Dit onderwerp is zo veelomvattend, ingrijpend en urgent, dat ze dit thema ook letterlijk op de agenda willen zetten.

Bekijk de documentaire #Digitropolis hieronder:

[WeAreChangeRotterdam]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  PS.

  Iemand gisteren nog DWDD gezien waar Jan Mulder terroristenexpert Beatrice de Graaf er op wees wat de sleepwet met aanslagen te maken had.

  Jan Mulder stelde dat als iemand een bermbom in Nederland wil plaatsen dat ook zonder internet gaat lukken. Volgens Jan draaide de sleepwet dan ook maar om één ding, SPIONAGE. Beatrice wilde er op reageren maar Mathijs van Nieuwkerk greep in en stuurde het onderwerp de andere kant uit.

  Enfin, Jan Mulder had zijn punt gemaakt. Want als een gek een bom in Nederland wil laten afgaan of een partij kalasjnikovs wil afleveren aan mensen met slechte bedoelingen, dan houdt niemand ze tegen. Die rijden zonder wifi verbinding vanuit de Kaukasus zo Nederland binnen. Dat kan op dit moment plaatsvinden terwijl ik type. Wie controleert dat nu? Niemand.

  32 likes
  • nietzoslimdieamis schreef:

   daar ben ik het helemaal mee eens,
   het enige dat ze willen is meer controlle over ons.

   18 likes
  • Bassie schreef:

   Maar ook met andere zaken houden ze geen rekening, zoals:
   spionage
   hacken
   overlopen
   computerstoring
   diefstal

   Ze gaan ervaan uit dat deze dingen nooit gaan gebeuren en de verzamelde data van onschuldige burgers dus veilig opgeslagen zal zijn.

   7 likes
  • Bassie schreef:

   Straks wanneer cash is afgeschaft en mensen alleen kunnen pinnen, dan wordt het makkelijker om iemand op te pakken.
   Stel dat iemand een geweer wil maken en hij opereert in z’n eentje.
   Dan moet hij de onderdelen los kopen. Ook al koopt hij ze los in diverse landen, de computer kan aan de hand van z’n aankopen het rekensommetje maken dat het om componenten van een geweer gaat. Dus krijgt zo’n persoon een bezoekje.
   Maar stel dat een onschuldig persoon soortgelijke onderdelen koopt of apparaten koopt waarin deze onderdelen zitten verwerkt, dan komt ook hij op het zwarte lijstje.
   Het hangt er dus vanaf hoe zaken geïnterpreteerd gaan worden of iemand dan verdacht is of niet.

   1 likes
 • Eksegese schreef:

  Het is echt heel erg hard nodig dat we ons bewust worden wat de gevolgen kunnen/zullen zijn van 5 G

  16 likes
 • Zonnemax schreef:

  De goede kant van deze technologische ontwikkeling is dat we vrijwel volledig in staat zijn een duurzame kringloop economie te ontwikkelen waar arbeid een snel minder wordende factor is (in vele sectoren maar zeker niet alle).

  Het is maar net hoe de mensheid de kennis wil inzetten en de welvaart wil verdelen. Om dit goed te doen moet een een nieuw model worden ontwikkeld naast het Angelsaksische en Rijnland model. Deze twee zullen niet voldoen om de “nieuwe economie” in goede banen te leiden.

  Zo´n nieuw model ontstaat niet door je steeds op de “duistere zijde” van nieuwe ontwikkelingen te richten.
  Positief gerichte energie zal uiteindelijk een massa laten ontstaan.

  27 likes
 • Gezinusk schreef:

  Een nadeel van smart die de mensen in de toekomst zullen gaan ervaren is agressievere vormen van corporatisme. Mensen zullen vaker beïnvloed worden door dit aspect en is voorspeld. Begin 2000 wisten een paar amerikanen aan de hand van een cartoon goed weer te geven hoe dat er ongeveer uit zal zien.

  Het is al weer een tijd geleden en mogelijk zelfs van YouTube gehaald. Echter zal ik het voorbeeld pogen te schetsen en het begon met een man die van zijn werk naar huis reed. Onderweg werd hij gebeld door een operator met de vraag of hij wist dat hij nog een verkeersboete had openstaan. Deze vorm van communicatie zou tegen de tijd worden gelegaliseerd opdat schuldeiser(s) het recht krijgen schuldenaars waar dan ook te informeren, waarbij het strafbaar zal worden als deze vroegtijdig de verbinding verbreekt.

  De operator verteld hem dat hij nog 5 dagen de tijd heeft om de boete te betalen. Meneer; over vier kilometer nadert u een benzinestation en kunt u al betalen. Voordat de man antwoord kan geven wijst ze hem er op dat hij dan ook 10% korting krijgt op alle chips producten, en 5% korting op een abonnement van een bepaald magazine. De man verteld dat hij daar niks aan heeft maar zij attendeert hem er op dat zijn dochter de afgelopen paar maanden vier van deze magazines heeft aangeschaft.

  De operator graaft ondertussen dieper en komt nog een aantal zaken tegen waaronder een eerdere aankoop die hij in termijnen afbetaald, en dat hij over drie uur met zijn vrouw een concert zal bezoeken. Weer worden hem een flink aantal kortingen en mogelijkheden voorgelegd. Ook meldt de operator dat zijn vrouw volgende week donderdag vrij is en of het dan gelegen komt dat iemand van het bedrijf Energydunky langs komt, omdat de meter uitwijst dat de woning mogelijk een isolatie lek heeft wat hem geld kan besparen. Ook hier worden een aantal voordelen voorgesteld waar de man even over moet na denken. Voordat hij wil antwoorden verteld de operator dat hij nog 1500 meter heeft tot het benzinestation en of hij zijn keuze al heeft gemaakt.

  Het gesprek ging nog even door maar wat de makers perfect in beeld brachten was de informatie die de operator bij zich had over hun leven. Daarnaast werd duidelijk hoe goed een dergelijke operator was getraind om op de juiste momenten in te springen. Ze stelde de vragen met een dermate hoge snelheid dat het gesprek tot dus ver nog geen minuut duurde waardoor de man weinig ruimte kreeg om een weloverwogen beslissing te maken. Hij raakte enigszins verward en gepikeerd en daar speelde de operator weer op in.

  Begin 2000 moest ik erg om het filmpje lachen maar inmiddels komen dergelijke mogelijkheden dichter en dichter bij.

  25 likes
 • PREDATOR schreef:

  5G word onze ondergang..

  19 likes
  • Bassie schreef:

   Nee hoor. Mensen gaan de antennes massaal van de daken wegrukken wanneer blijkt dat het de gezondheid negatief beïnvloedt.
   In Zaandam had men al verijdeld dat er een antenne in de buurt kwam.
   Daarna komen waarschijnlijk onverwoestbare antennes.

   1 likes
 • Marieke schreef:

  Als je er oog voor hebt weet je wellicht al dat ze bestaan: kleine bewegende vezeltjes. Gehecht aan haren, stof (huisstof, stof uit de droger), baardharen uit het scheerapparaat, zaadpluisjes, spinnenwebben.
  Ook in je lichaam zijn ze te vinden.
  Wrijf eens met een schijfje citroen of zout over je handpalm of voetzool en leg de piepkleine zwarte puntjes die uit je huid komen eens onder een simpele schoolmicroscoop. Of in het speeksel (red wine test). Ze bewegen en ze groeien. Meestal grijzig van kleur maar soms ook rood,blauw en paars(chakras?).
  Heel bizar!! AI? Een uit de hand gelopen experiment? Wie zal het zeggen…

  2 likes
  • Frans schreef:

   Deze stoffen kunnen in je lichaam “bedrading” aanleggen. of uitgroeien tot bedrading.
   Je kunt dan van buiten af aangestuurd worden. Zombielive.
   brainwash. etc.
   Weg van je IK- bewustzijn, weg van zelfbewustwording want daar heb je je ik-kracht voor nodig.
   Je wordt dan een prooi een machine die gehoorzaamt .

   De sterkste tegenhanger van bovenstaand is het groeiend spiritueel bewustzijn. daar gaat zelfbewustzijn aan vooraf.
   De hogere ik-krachten zijn het enige middel ter doorgroei in spiritueel bewustzijn en is de tegenkracht
   van het technologische.
   Want de toekomst is niet die van de technologie!! Maar van de verdere menswording. Hogere menswording.

   9 likes
  • Azrael schreef:

   Parasieten- of infestatiewaan is een psychiatrische aandoening gekenmerkt door de overtuiging besmet te zijn met pathogenen, terwijl dit medisch of microbiologisch niet aantoonbaar is. Het kan
   primair zijn als er geen oorzaak wordt gevonden, of secundair met onderliggende intoxicatie, medicijngebruik of psychiatrische- of somatische aandoening. De geschatte incidentie is 2-17 per
   1.000.000 personen. Vrouwen hebben het vaker dan mannen. Het komt op alle leeftijden voor met een gemiddelde aanvangsleeftijd van 57 jaar. Als we naar de geschiedenis van dit ziektebeeld kijken
   dan is de inhoud van de wanen veranderd in de tijd, en daarmee ook de benaming.

   2 likes
  • Anke schreef:

   Bah, doet me enken aan …..allemaal beestjes om ons heen; je weet wel dat liedje van jaren terug….toch nog de waarheid? Wat gebeurt er toch met ons en onze leefwereld? Zijn we allemaal aan het hallucineren?

   1 likes
 • Christgalactic schreef:

  5G zal de mensheid meer en meer emotioneel afhankelijker maken van het dit internet, wat volledig in het vizier van de elite ligt. En het zal zogezegd wel weer “veilig” zijn inzake EMS … maar overheden willen enkel hun zakken vullen met dit te stellen.

  Namaste

  5 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Het ergste is het bang-zijn. 5G komt! Wees vreselijk bang!!! Ben je bang, ben je ook geoverzuurd. En als je dat bent, reageer je sterker op straling. Zeker, 5G is behoorlijk iets. Afschermen dus. Vooral de slaapplaats.

  Meevaller: Zo erger het wordt, zo meer worden ook de veroorzakers van de Telecoms en hun gezinnen elektrogevoelig.

  5 likes
 • johan schreef:

  Wie slim is investeert daarom ook in Cryptocurrency´s want zoals jullie al weten of we het nou willen of niet het eraan komen dit soort technologieën als 5G, IOT, AI. investeer in jezelf met geld maak je geld verzeker je toekomst hiermee. En voor de rest bekijk het spel lekker op een afstand en maak je nergens druk over het is allemaal een spelletje voor de mind waar niemand de winnaar kan zijn of is of ooit gaat worden het is een wedstrijd en er is geen finish lijn………..het leven is oneindig…………….enjoy life

  3 likes
 • Bassie schreef:

  Sneller, sneller, sneller. Dat zeiden de slavendrijvers vroeger tegen de slaven. Wie z’n snelheid niet kon verhogen kreeg de zweep of de dood!
  Die kant gaan we uit, vrees ik.

  3 likes
 • John Kuhles ExomatrixTV schreef:

  Wie bezwaar maakt tegen de invoering van 5G-netwerken wordt al snel beschuldigd van complotdenken. Er wordt niet ingegaan op of zelfs maar gekeken naar wat 5G eigenlijk inhoudt. Kennelijk is er een blind vertrouwen dat onze overheid verantwoord omgaat met deze materie. Of dat vertrouwen terecht is, is echter maar zeer de vraag! Om te beginnen geldt in Nederland de hoogste norm ter wereld voor elektromagnetische straling (EMS). Stralingsniveaus vallen dus al snel binnen de aanvaardbare norm. Deze norm is als volgt vastgesteld: Een zak zout water werd zes minuten bestraald door een zender. Daarna werd gekeken hoe warm het water was en geconcludeerd dat het veilig was. Slechts het thermische effect van straling heeft de veiligheidsnorm bepaald, biologische effecten zijn helemaal niet onderzocht. Gezondheidsrisico’s spelen voor onze overheid dus geen enkele rol bij het bepalen van aanvaardbare stralingsniveaus! Nu al wéten 3500 mensen in Nederland dat hun gezondheidsklachten worden veroorzaakt door EMS, maar heel veel mensen met gezondheidsklachten weten dit niet. Artsen zijn veelal niet op de hoogte van de door straling veroorzaakte klachten en herkennen het dus niet als zodanig. Ook dieren, planten en bomen, met name bijen, kastanjes, iepen en tomaten, blijken te lijden onder EMS. En dan gaat het nog niet eens om 5G, maar om de huidige 4G-netwerken!

  Een tweede reden om onze overheid in dezen te wantrouwen is geld. De huidige frequenties zijn verkocht voor 9 miljard euro en jaarlijks wordt er veel winst- en loonbelasting geïnd bij de telecomproviders, die heel veel geld verdienen. Het is dus heel ordinair gewoon een verdienmodel!

  Bij onderzoek naar de effecten van 5G op dieren werden deze gezondheidsklachten gevonden: pijnsensatie en blaren in bestraalde huid, roodkleuring huid, beschadiging cornea van het oog, beschadiging van het membraan van leukocyten (lekkende witte bloedlichaampjes), beïnvloeding zenuw-spierfuncties, ontregeling aansturing oververhitte zweetkliertjes, celproliferatie door DNA (kankervorming!), activering stress-eiwitten bij celschade, verstoring eiwit-receptorbinding, bacteriënresistentie tegen antibiotica en veranderingen in het DNA. Dat is niet niks! Momenteel zijn er proeven gaande met 5G-zendmasten, onder ander in Noord-Groningen. De dieren daar worden helemaal gek!

  Hoe zouden we ons voelen zonder straling? Dit is nauwelijks vast te stellen. Zelfs als je je eigen wifi uitzet, heb je nog last van de wifi van de buren, een zendmast in de buurt, etc. Straling is overal. Beetje bij beetje worden de frequenties steeds verder opgevoerd, onze grenzen steeds verder opgerekt, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Moeten we dat wel willen?

  2 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  sleepwet : alles wat je “ooit” app`t, FB, twitter, pingt, linkedin, telegram, instagram etc.etc., zal en kan tegen jou gebruikt worden..

  dit al, terwijl art 27c SV jou nog niet bekent is gemaakt.. hier door is het onrechtmatig verkregen bewijs.. vraag is zou de wet maker dit weten, of worden wij op een bedrieglijke wijze politiek misleid..
  zolang nedeland niet over preambules in het recht beschikt kan alles.. een van de weinige landen waar de mensen rechten niet zijn geproclameerd..
  het bananenland wat ook als enigste land ter wereld geen constitutioneelhof heeft.. wat in achter eerste-kamertje word verduisterd.. door ja of nee, nooit door het controleren met wijsheid of de wet wel of niet in strijd is met voorgaande wetten, verdragen en mensenrechten..

  met de complimenten van

  :adrianus-johannes.

  1 likes
 • dna schreef:

  Onze botten, gewrichten en hersenen gaan dit niet aankunnen. De frequenties zullen allen uit balans brengen. Doodmaken, langzaam opbranden/kapotgaan.

  1 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5g

  ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

  Stop nu de uitrol van 5G en ...

  >