Homepagina » Straling » Telecomconcerns waaronder Nokia en Vodafone waarschuwen aandeelhouders voor kankerrisico mobiele telefoons. Zie hier wat ze tegen klanten zeggen
Telecomconcerns waaronder Nokia en Vodafone waarschuwen aandeelhouders voor kankerrisico mobiele telefoons. Zie hier wat ze tegen klanten zeggen

Telecomconcerns waaronder Nokia en Vodafone waarschuwen aandeelhouders voor kankerrisico mobiele telefoons. Zie hier wat ze tegen klanten zeggen

Populaire telecomconcerns waaronder Blackberry, Vodafone, EE en Nokia hebben aandeelhouders gewaarschuwd voor het mogelijke kankerrisico van mobiele telefoons, maar zeggen hierover niets tegen klanten, bericht de Daily Mail.

Ze hebben investeerders laten weten dat ze kunnen worden aangeklaagd door klanten als uit onderzoek zal blijken dat hun producten kunnen worden gelinkt aan de ziekte.

De eigenaars van EE schreven in een verklaring over hun jaarrapport dat ze niet kunnen verzekeren dat de gezondheid van klanten in de toekomst niet zal worden beïnvloed door hun producten.

Schadevergoeding

Nokia liet weten dat er onderzoek is gedaan waaruit blijkt dat het kankerrisico stijgt als gevolg van de elektromagnetische golven die telefoons uitzenden.

Hersenkankerpatiënt Neil Whitfield is de eerste Brit die een telecomconcern heeft aangeklaagd vanwege zijn aandoening.

Als hij zijn zaak wint kan hij een schadevergoeding van zo’n één miljoen pond tegemoet zien.

Belangrijker

“Als bedrijven investeerders waarschuwen dat er een risico is, zouden ze mensen die hun telefoons en netwerken gebruiken ook moeten waarschuwen,” zei hij.

“Ze hebben besloten dat de mensen met het grote geld belangrijker zijn dan de klanten,” voegde hij toe.

Een Italiaanse man sleepte onlangs Telecom Italia voor de rechter nadat bij hem een hersentumor was geconstateerd. Hij krijgt 7000 euro per jaar van de firma.

Gewaarschuwd

Het was voor het eerst dat een rechtbank de link tussen mobiele telefoongebruik en de ontwikkeling van een hersentumor erkende.

Dat kwam vooral omdat de rechter weigerde studies die waren gefinancierd door de telecomindustrie als bewijs te accepteren.

Blackberry en Nokia hebben aandeelhouders al gewaarschuwd voor mogelijke rechtszaken.

[Daily Mail]


Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Alles goed en wel maar je moet je kinderen tegenwoordig van kleins af aan een smartfoon kopen zodat ze vooral veel kunnen appen en youtube-filmpjes bekijken, anders hoor je er niet bij.
  De wat oudere zitten de hele godganse dag met dat ding in hun handen, waarbij ze hun hele omgeving niet eens meer waarnemen.
  Dat deze jongeren op hun dertigste een tumor krijgen zou mij niet verbazen, want het kan niet gezond zijn de hele dag zo’n stralingsbron in je hand.

  16 likes
 2. Op sigaretten staat verplicht vermeld dat roken schadelijk is voor de gezondheid, dit natuurlijk niet om u te waarschuwen of dat de overheid bezorgt is om u, maar wel om toekomstige claims te vermijden, want u was gewaarschuwd en wettelijke heeft de fabrikant juridisch dan wat meer pijlen op de boog. Binnenkort zullen deze vermeldingen eigenlijk ook op auto’s en telefoons moeten worden komen met heel vetgedrukte sticker er verplicht op geplakt.

  Eigenlijk zou op iedere auto een grote sticker verplicht moeten zijn net als dat bij sigaretten het geval is, om u zogenaamd te kunnen overtuigen dat dit alles zeer schadelijke voorwerpen of producten zijn die je leven kunnen verkorten.

  Ook zou iemand die betrokken raakt bij een auto-ongeluk de fabrikant aansprakelijk kunnen stellen, want men was niet gewaarschuwd voor de gevaren van het autorijden. Of wat te denken als u als voetganger of fietser wordt aangereden door een auto, dan zou juridisch gezien niet alleen de automobilist aansprakelijk moeten zijn, maar ook of alleen maar de fabrikant. Er zijn legio zaken te bedenken waarom de fabrikant, -de dealers-, aansprakelijk zijn.

  Voor de gehele wapenindustrie geldt hetzelfde, men zou ze aansprakelijk moeten stellen voor oorlog en geweld. Zij zijn uiteindelijk de producenten en daarmee feitelijk juridisch verantwoordelijken en niet de gebruiker. Veel juristen zullen dit willen tegenspreken en als een ridicuul idee afdoen, maar dat is nu eenmaal de tactiek van een jurist om te schermen met andere wetten.

  Feitelijk zou men juridisch geen onderscheid mogen maken tussen gebruiksvoorwerpen of producten die gevaarlijk zijn of gevaar kunnen opleveren zoals bij sigaretten of draadloze telefoons. Want maakt men dit onderscheid wel dan zou de waarschuwing op tabak moeten verdwijnen, omdat dit gezien kan worden als misleidend en discriminerend.

  14 likes
 3. Als ik dit zo lees, dan waarschuwen ze voor de mogelijke rechtzaken, niet voor het mogelijke gevaar.

  8 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

tuinplant

Deze veelvoorkomende tuinplant werkt beter tegen kanker dan bestaande medicijnen

De veelvoorkomende tuinplant moederkruid blijkt een stofje ...

paaseiland

Kan een bacterie die alleen op Paaseiland is te vinden veroudering genezen?

In de jaren zestig reisden onderzoekers af ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.