Mens en Dier

Gezin leeft 40 jaar in de wildernis en krijgt niets mee van WOII

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gezin wist 40 jaar lang te overleven in de Siberische wildernis. Toen geologen de Lykovs aantroffen waren ze niet op de hoogte van belangrijke historische gebeurtenissen, waaronder de Tweede Wereldoorlog.

De Siberische taiga is één van de meest afgelegen en verlaten gebieden op de planeet. De winter duurt er van september tot mei.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In een gebied van acht miljoen vierkante kilometer wonen misschien een paar duizend mensen. Siberië levert voornamelijk olie en mineralen, maar het terrein is zowel in de zomer als in de winter onherbergzaam.

Sprookje

In de zomer van 1978 zocht een team Sovjetonderzoekers vanuit het vliegtuig naar een open plek om een team geologen af te zetten. De piloot zag tot zijn verbazing een grote tuin. Journalist Vasily Peskov scheef in 1990 in zijn boek Lost in the Taiga dat het in dit deel van Siberië ‘minder gevaarlijk is om een wild dier tegen te komen dan een vreemdeling’.

De geologen, onder leiding van wetenschapper Galina Pismenskaya, besloten op onderzoek uit te gaan. Ze kwamen omgehakte bomen tegen, een schuur gevuld met gedroogde aardappelen en stuitten vervolgens op een hut.

Als in een sprookje ging de deur van de hut open en stapte een oudere blootvoetse man naar buiten. Hij liet het team naar binnen. In de hut vonden de geologen vijf mensen: de oude man, Karp Lykov (81), zijn zoons Savin (54) en Dmitri (38) en zijn beide dochters Natalia (44) en Agaifa (37). Karp en zijn vrouw Akulina waren in 1936 de taiga ingevlucht om religieuze vervolging te ontlopen.

Satellieten

Het gezin leefde van aardappelen, bladeren en de jacht. Dmitri en Agaifa hadden nog nooit andere mensen gezien. De zoons en dochters van Karp hadden gehoord van een wereld buiten het bos, met landen, steden en oorlogen, maar dat begrepen ze niet. Ze waren niet op de hoogte van de Tweede Wereldoorlog of de technologische ontwikkelingen die in de jaren dertig waren gerealiseerd.

Karp weigerde te geloven dat er mensen op de maan waren geland, maar kon zich wel iets voorstellen bij satellieten omdat het gezin al sinds de jaren vijftig kon zien hoe ‘de sterren soms snel door de lucht bewogen’.

Slechts drie jaar nadat het gezin was blootgesteld aan buitenstaanders werden drie van de Lykovs ziek. In 1981 stierven Natalia en Savin aan nierfalen. Dmitri werd geveld door longontsteking. Karp stierf in 1988 in zijn slaap.

Agaifa Lykov woont tot op de dag van vandaag in de Siberische hut. Ze is inmiddels de 70 gepasseerd. Een documentaire over het gezin kan hier worden bekeken.

Bron: Smithsonianmag.com Foto: Flickr/Kitty Terwolbeck

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NU
NU
11 jaren geleden

Die mensen moeten met rust gelaten worden! (net zoals het natuur). Wat een heerlijkheid lijkt me dat, zo’n bestaan, maar nee – de “beschaving” eist ook hun levens op. Wat een bloederige ziekte is het zeg, tis de bron van alle ellende!

Trudy
Trudy
11 jaren geleden

Wat een mooi verhaal, dank je Niburu ^_^

thamar
thamar
11 jaren geleden

M’n Rusisch is niet zo goed

Sander
Sander
11 jaren geleden

[quote name=”NU”]Die mensen moeten met rust gelaten worden! (net zoals het natuur). Wat een heerlijkheid lijkt me dat, zo’n bestaan, maar nee – de “beschaving” eist ook hun levens op. Wat een bloederige ziekte is het zeg, tis de bron van alle ellende![/quote]

Ga weg dan, wie houd je tegen?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x