Mens en DierCorona

Gideon van Meijeren reageert op ‘ophef’ rond corona-uitspraken: ‘Steeds hetzelfde trucje’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vijf Joodse organisaties willen dat Tweede Kamerfracties zich expliciet uitspreken tegen het gebruik van Holocaustvergelijkingen in het coronadebat. Ze hebben een brief gestuurd naar alle politieke partijen in het parlement.

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zei in een debat op 9 september dat de invoering van het coronatoegangsbewijs betekent dat ‘het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zo is dat mensen weer een pasje krijgen aan de hand waarvan ze moeten bewijzen of ze wel of niet toegang krijgen tot het sociaal-maatschappelijk leven’.

Hij werd vervolgens onderbroken door Kamervoorzitter Vera Bergkamp en uiteindelijk werd zijn microfoon zelfs uitgezet.

Zo doorzichtig

JA21-voorman Joost Eerdmans zei in WNL Op Zondag: “Het was vreselijk. Ik was daarbij en het hele debat ging uiteindelijk om Gideon. Hij begon van ja, de Joden mochten eerst ook de bus niet in en daarna het park niet in. Dit is gênant, dit is ongepast, dit is verschrikkelijk. Je kwetst mensen hiermee. Maar hij deed het ook puur voor de ophef, want daar gaat het ze dan om.”

Van Meijeren reageert op social media op de ‘ophef’. “Zo doorzichtig: eerst iemand zijn standpunt onvolledig en verkeerd weergeven, om vervolgens met zijn allen moreel verontwaardigd te zijn over dat verdraaide standpunt. Steeds hetzelfde trucje om niet in te hoeven gaan op de feiten en de ongemakkelijke waarheid die FVD benoemt.”

Eenzelfde glibberig pad

Voorzitter Bosma (PVV) liet hem tijdens het debat wel uitspreken. Van Meijeren zei zich genoodzaakt te voelen de valse aantijgingen te weerspreken. “Zoals ik meermaals herhaald heb, zijn de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in de Tweede Wereldoorlog in de verste verte niet te vergelijken met het leed dat ongevaccineerden vandaag de dag wordt aangedaan,” aldus Van Meijeren.

Hij voegde toe: “Dat neemt niet weg dat er in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog delen van de bevolking werden aangemerkt als ‘gevaarlijk’ en werden uitgesloten van het sociaal-maatschappelijk leven. Nu er eenzelfde glibberig pad van rechtsongelijkheid, discriminatie en sociale uitsluiting wordt bewandeld, zouden bij alle partijen de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Maar net als in de jaren dertig blijft het oorverdovend stil. Forum voor Democratie zal zich altijd met hand en tand blijven verzetten tegen al het beleid dat leidt tot een staat van apartheid in welke vorm dan ook.”

4.8 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Celia
Celia
1 jaar geleden

Dit is niet te geloven. Joost Eerdmans die eerst meelift op het succes van FVD en nu dit soort wartaal uitslaat. Diep triest.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Er zijn meerdere manieren om de ernst van de situatie luid en duidelijk te duiden. Een vergelijking met de holocaust is smeken om verontwaardigde moraalridders die kop er af willen komen hakken. Je weet dat je daar weg moet blijven, het is een mijnenveld . Ben ik nou zo slim of zij zo dom ?

Marco
Marco
1 jaar geleden

Goeiemorgen zeg, wat vallen er een hoop politici door de mand. Ook “mensen” waar ik het in de verste verte niet van had verwacht zoals Eerdmans en de rest van dat misselijke verraderlijke clubje Ja21.

Bezorgde burger
Bezorgde burger
1 jaar geleden

Weer goed en krachtig gesproken Gideon ! Het is zoals het is, beter kunnen we het niet verbloemen !
Er zijn gewoon parallellen met de jaren 30.. jammer maar t is zo !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

154
0
We lezen graag je reactie!x