Paranormaal

Telepathie tussen stellen: is het echt?

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Julie Beischel Mark Boccuzzi ontmoette en zich opgaf voor een experiment met telepathie, wilde ze hem niet gelijk vertellen over de krachtige connectie die ze voelde. Ze kenden elkaar immers nog niet.

Beischel en Boccuzzi zijn intussen getrouwd en stellen dat telepathie hen bij elkaar bracht. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt,” zei Beischel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De onderzoeksresultaten van het Institute of Noetic Sciences (IONS) ondersteunen hun bewering. Het stel werkt nu aan een boek, Psychic Intimacy, A Handbook for Couples, waarin wordt uitgelegd hoe stellen telepathie in de praktijk kunnen toepassen.

Psychische energie

Parapsychologie is voor wetenschappers een delicate discipline. Door sommigen worden ze gezien als randwetenschappers en door anderen worden ze in één adem genoemd met astrologen en helderzienden. Financiering blijkt lastig.

Hoofdonderzoeker Dean Radin van het IONS studeerde af in farmacologie en toxicologie en schreef al eens een boek over mediums. Hij houdt zich al jarenlang bezig met de vraag of telepathie echt is.

Radin vertelt het verhaal van Hans Berger, de Duitse psychiater en neuroloog die in 1924 de eerste elektro-encefalogram (EEG) van mensen maakte. Berger viel op een dag tijdens het paardrijden van zijn paard en werd bijna overreden door een aantal andere paarden. Zijn zus, op dat moment vele kilometers van hem verwijderd, voelde het gevaar en wilde dat haar vader een telegram verstuurde om erachter te komen wat er aan de hand was.

Berger was zo benieuwd geworden naar het fenomeen dat hij zijn studie wiskunde en astronomie verruilde voor geneeskunde in de hoop de bron van psychische energie te achterhalen.

Twijfel

Bijna 100 jaar later laat een verklaring nog altijd op zich wachten, maar zijn intussen ongeveer 200 wetenschappelijke experimenten gepubliceerd die wijzen op het bestaan van opzienbarende mentale connecties. Dat ze niet weten hoe het werkt geeft veel wetenschappers een ongemakkelijk gevoel.

“De experimenten en data laten overduidelijk zien dat er iets gebeurt,” zei Radin. “Er is twijfel omdat we er nog geen goede verklaring voor hebben.” Zelfs zijn meest sceptische vrienden zijn er anders over gaan denken.

Kwantumverstrengeling

Terug naar het experiment dat aan de basis stond van het huwelijk tussen Beischel en Boccuzzi. Beischel zat alleen in een kamer en kon Boccuzzi niet zien. Boccuzzi kreeg de opdracht om naar een foto van haar te staren.

Uit de data bleek dat Beischel verhoogde fysiologische activiteit vertoonde op het moment dat Boccuzzi haar kon zien. De activiteit piekte toen hij haar niet meer kon zien, alsof haar lichaam zei: “Waar is hij nu?”

De studie van Radin, die in 2008 is gepubliceerd, laat zien dat je iemands zenuwstelsel kunt activeren door je aandacht op de desbetreffende persoon te richten.

“Telepathie is een feit, ongeacht wat de ontkenners je zullen vertellen,” zei Chris Carter, schrijver van het boek Science and Psychic Phenomena: the Fall of the House of Skeptics. “De controverse gaat niet zozeer over het bewijs. De sceptici negeren eenvoudigweg het bewijs. Wanneer ze het niet kunnen negeren, ontkennen ze het en wanneer ze het niet kunnen ontkennen, proberen ze het te onderdrukken.”

Met de opkomst van de kwantumbiologie kan Radin zich gaan verdiepen in de correlatie tussen mensen die fysiek van elkaar zijn gescheiden. Telepathie lijkt enigszins op kwantumverstrengeling, aldus Radin. Er is een correlatie tussen twee punten in de ruimte, zonder dat er energieuitwisseling plaatsvindt tussen de twee punten.

Bron: Discovery.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anita Kroon
Anita Kroon
11 jaren geleden

Telepathisch tot elkaar komen is ook mij overkomen. Ik kreeg in mei 2005 op een gegeven moment een beeld van een bijzondere man en in augustus ontmoette ik hem in een café met de toepasselijke naam De Harmonie. Inmiddels wonen we al 8 jaar samen.

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

ja, ik ken het de andere kant op…
Toen mijn ex vreemd ging wist ik het. Het werd voor mij bevestigd toen ik de foto’s van de hotelkamer zag, precies de omgeving die ik voor me zag toen het gebeurde.

nella
nella
11 jaren geleden

Het bestaat inderdaad ik heb het vaak meegemaakt en kan je soms overkomen waar bij ie dan denkt ,hoe kan dat nou ,dat iemand belt waar je aan denkt hebben we denk ik allemaal,maar mijn dochter en ik bellen elkaar zo af en toe ,maar het gebeurd vaak dat ik de telefoon pak en zonder iets te doen haar stem hoor ze zegt ik bel jou ,de verbinding is er dus zonder dat ik haar nummer intik en zo zijn er veel dingen waarvan je denkt dat is ook toevallig???Telepathie,s gestuurd!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Nou kan ik jullie vertellen dat ik vanaf 1980 toen ik in het huwelijksbootje stapte het eerst elkaar aftasten was.Nu??Zij denkt iets, ik doe het.Ik denk iets zij doet het.Heel vaak zijn woorden overbodig maar wordt het gewoon al aangevoelt.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x