Homepagina » Paranormaal » Telepathie tussen stellen: is het echt?
Telepathie tussen stellen: is het echt?

Telepathie tussen stellen: is het echt?

Toen Julie Beischel Mark Boccuzzi ontmoette en zich opgaf voor een experiment met telepathie, wilde ze hem niet gelijk vertellen over de krachtige connectie die ze voelde. Ze kenden elkaar immers nog niet.

Beischel en Boccuzzi zijn intussen getrouwd en stellen dat telepathie hen bij elkaar bracht. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt,” zei Beischel.

De onderzoeksresultaten van het Institute of Noetic Sciences (IONS) ondersteunen hun bewering. Het stel werkt nu aan een boek, Psychic Intimacy, A Handbook for Couples, waarin wordt uitgelegd hoe stellen telepathie in de praktijk kunnen toepassen.

Psychische energie

Parapsychologie is voor wetenschappers een delicate discipline. Door sommigen worden ze gezien als randwetenschappers en door anderen worden ze in één adem genoemd met astrologen en helderzienden. Financiering blijkt lastig.

Hoofdonderzoeker Dean Radin van het IONS studeerde af in farmacologie en toxicologie en schreef al eens een boek over mediums. Hij houdt zich al jarenlang bezig met de vraag of telepathie echt is.

Radin vertelt het verhaal van Hans Berger, de Duitse psychiater en neuroloog die in 1924 de eerste elektro-encefalogram (EEG) van mensen maakte. Berger viel op een dag tijdens het paardrijden van zijn paard en werd bijna overreden door een aantal andere paarden. Zijn zus, op dat moment vele kilometers van hem verwijderd, voelde het gevaar en wilde dat haar vader een telegram verstuurde om erachter te komen wat er aan de hand was.

Berger was zo benieuwd geworden naar het fenomeen dat hij zijn studie wiskunde en astronomie verruilde voor geneeskunde in de hoop de bron van psychische energie te achterhalen.

Twijfel

Bijna 100 jaar later laat een verklaring nog altijd op zich wachten, maar zijn intussen ongeveer 200 wetenschappelijke experimenten gepubliceerd die wijzen op het bestaan van opzienbarende mentale connecties. Dat ze niet weten hoe het werkt geeft veel wetenschappers een ongemakkelijk gevoel.

“De experimenten en data laten overduidelijk zien dat er iets gebeurt,” zei Radin. “Er is twijfel omdat we er nog geen goede verklaring voor hebben.” Zelfs zijn meest sceptische vrienden zijn er anders over gaan denken.

Kwantumverstrengeling

Terug naar het experiment dat aan de basis stond van het huwelijk tussen Beischel en Boccuzzi. Beischel zat alleen in een kamer en kon Boccuzzi niet zien. Boccuzzi kreeg de opdracht om naar een foto van haar te staren.

Uit de data bleek dat Beischel verhoogde fysiologische activiteit vertoonde op het moment dat Boccuzzi haar kon zien. De activiteit piekte toen hij haar niet meer kon zien, alsof haar lichaam zei: “Waar is hij nu?”

De studie van Radin, die in 2008 is gepubliceerd, laat zien dat je iemands zenuwstelsel kunt activeren door je aandacht op de desbetreffende persoon te richten.

“Telepathie is een feit, ongeacht wat de ontkenners je zullen vertellen,” zei Chris Carter, schrijver van het boek Science and Psychic Phenomena: the Fall of the House of Skeptics. “De controverse gaat niet zozeer over het bewijs. De sceptici negeren eenvoudigweg het bewijs. Wanneer ze het niet kunnen negeren, ontkennen ze het en wanneer ze het niet kunnen ontkennen, proberen ze het te onderdrukken.”

Met de opkomst van de kwantumbiologie kan Radin zich gaan verdiepen in de correlatie tussen mensen die fysiek van elkaar zijn gescheiden. Telepathie lijkt enigszins op kwantumverstrengeling, aldus Radin. Er is een correlatie tussen twee punten in de ruimte, zonder dat er energieuitwisseling plaatsvindt tussen de twee punten.

Bron: Discovery.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Telepathisch tot elkaar komen is ook mij overkomen. Ik kreeg in mei 2005 op een gegeven moment een beeld van een bijzondere man en in augustus ontmoette ik hem in een café met de toepasselijke naam De Harmonie. Inmiddels wonen we al 8 jaar samen.

  1 likes
 2. dat kan klpoppen met geestverwanten over het algemeen. Ik heb dergelijke ervaringen, maar ook van een nicht die enkele minuten zat te denken of ze me het overlijden van mijn oma zou vertellen , en op hetzelfde moment heb ik over mijn oma zitten denken. Toen ik ineens plotseling niet meer aan mijn oma dacht en opstond ging het telefoon af. Ook metiemand waar ik erg verliefd was en nog ben, heb ik in mijn meditatieve momenten contact met haar gehad, ze vroeng me om te stoppen,wat ik ook deed, ze voelde mijn aanwezigheid. Maar thelepatie is niet wat men vaak dnkt, want in feite heb jij een dialoog op wezenlijk niveau, en jij kan er bewust van zijn, maar de andere niet, wel zo als ik reeds zei, mijn aanwezigheid wel voelde, dus ze zat ook aan mij te denken op dat moment. Een ander minder leuk geval was dat ik midden op straat ineens mijn naam hard en angstig hoorde roepen IN mijn hoofd. Bleek dat een dierbare vriendin op dat moment door een wagen werd aangereden op haar scooter in Spanje waar ze van overleed. Ik vraag aan de wteenschappers om niet obessief ermee om te gaan, het is voor ieder noganders, er zal hier en daar wel iemand kunnen zijn die wel woorden kan opvangen, en terug antwoorden, soort van gespreksvorm zo als we die met mondelinge overdracht kennen.

  1 likes
 3. Zielsverwantschap bestaat, dat twee zielen elkaar haarfijn aanvoelen op geestelijk niveau. Het kan zijn dat zielsverwanten ook hun minpunten hebben, maar ergens begrijpen ze elkaar op afstand met een soort van telepathische verbondenheid. Zielsverwanten hebben niet altijd per definitie ‘de perfecte relatie’ zoals je wel zou denken.

  Ik heb zelf een zielsrelatie in mijn verleden meegemaakt en deze is jammer genoeg geëindigd in een drama, ook voelden wij beiden dit drama aankomen en konden het niet afwenden. Even had ik momenten dat ik dacht dat na de dood van mijn vriendin deze verbinding misschien zou blijven, ik kreeg, zo leek het, overal een soort van hartjes toegestuurd door haar. Het kan natuurlijk ook de wens van de gedachte zijn geweest, maar er waren toch veel onverklaarbare ‘toevalligheden’ na haar dood.

  Erg of erger is ook als twee zielen elkaar hebben gevonden of bij elkaar ‘moeten’ zijn maar totaal niet op elkaar aansluiten of niet op elkaar zijn afgestemd en elkaar niet raken, dat geeft hommeles en een slecht gevoel. Uiteindelijk zal niemand in zo’n relatie echt gelukkig worden. Er is dan geen vonk, geen verbinding die mensen/zielen laat samenkomen of laat groeien. Dit zijn relaties waarin vaak één van de twee de boventoon voert of juist -ziels-ongelukkig wordt.

  Maar zal misschien ook wel weer bashert (http://www.families.com/blog/what-is-a-bashert) of je lot zijn. Ook ongelijke zielen horen waarschijnlijk om een bepaalde reden, die wij niet begrijpen of kennen, toch bij elkaar.

  Maar telepathie is echt, zelfs zo echt dat wij negatieve gedachten en invloeden van vreemden kunnen waarnemen waardoor iemand die daarvoor openstaat slecht of juist goed kan voelen. Wij kunnen zelfs voelen wat er in de wereld achter de coulissen gebeurt, ook daardoor kan een mens zich onverklaarbaar slecht voelen en betrekken sommigen dit slechte gevoel op zichzelf.

  1 likes
 4. Telepathie tussen stellen: is het echt?

  Telepathic Love… wat mooi is dat he ?
  Het is bijna alsof je in sprookjes gelooft. Maar is Liefde een sprookje ?
  Nee zeg ik dan. Het gaat erom,… hoe ga je met Liefde om ? Je houd van iemand of je haat iemand. Beide keuzes liggen bij het individu zelf. Het kan je ook op je pad gebracht worden door het Hogere. Om te leren met Liefde om te gaan of juist met haat. Als we dan weer terugkeren naar waar wij allen vandaan komen, heb je weer een klas gehaald. Of… je moet het nog eens overdoen, om te leren. Zo is alles wat je meemaakt met elkaar verbonden. Ja zelfs verleden en toekomst. Het gaat erom,… hoe gaan we er zelf mee om en daar is nog een hoop te leren. Ook ik, degene die dit aan jullie schrijft.
  Alles wat je denkt, zegt, voelt, is trilling. Alles om je heen, maakt deel uit van die trilling. En is als geheel met elkaar verbonden. Als iedereen zich daar toch eens in zou willen verdiepen, alleen dat al, zou maken dat er geen oorlog meer hoeft te zijn, geen haat meer. Allen zouden ervan bewust zijn, dat we allemaal broeders en zusters zijn, vanwaar je ook komt. Zo is het ook met degenen, welke ons zijn voorgegaan. Zij die naar de hemel zijn en op ons wachten en er dus nog steeds zijn. Geen verdriet meer, geen haat alleen maar verbondenheid, met elkaar.
  Blank of zwart maakt niet uit. We zijn allemaal levende zielen. Mensen ik roep jullie op… geef het een kans. En ja,… dan is er ook de mogelijkheid van telepathie. Jullie zouden dan niet meer hoeven schrijven. Iets te zeggen. Alleen een blik, zou dan al genoeg zijn. Omdat jullie allemaal broeders en zusters zijn.
  Dat deze wens van mij eens bewaarheid zal gaan worden.

  Amen

  1 likes
 5. ja, ik ken het de andere kant op…
  Toen mijn ex vreemd ging wist ik het. Het werd voor mij bevestigd toen ik de foto’s van de hotelkamer zag, precies de omgeving die ik voor me zag toen het gebeurde.

  0 likes
 6. Het bestaat inderdaad ik heb het vaak meegemaakt en kan je soms overkomen waar bij ie dan denkt ,hoe kan dat nou ,dat iemand belt waar je aan denkt hebben we denk ik allemaal,maar mijn dochter en ik bellen elkaar zo af en toe ,maar het gebeurd vaak dat ik de telefoon pak en zonder iets te doen haar stem hoor ze zegt ik bel jou ,de verbinding is er dus zonder dat ik haar nummer intik en zo zijn er veel dingen waarvan je denkt dat is ook toevallig???Telepathie,s gestuurd!!

  0 likes
 7. Nou kan ik jullie vertellen dat ik vanaf 1980 toen ik in het huwelijksbootje stapte het eerst elkaar aftasten was.Nu??Zij denkt iets, ik doe het.Ik denk iets zij doet het.Heel vaak zijn woorden overbodig maar wordt het gewoon al aangevoelt.

  0 likes
 8. [quote name=”Marcel E”]ja, ik ken het de andere kant op…
  Toen mijn ex vreemd ging wist ik het. Het werd voor mij bevestigd toen ik de foto’s van de hotelkamer zag, precies de omgeving die ik voor me zag toen het gebeurde.[/quote]Ja dat zit er ook in Marcel,dat is minder leuk ,maar je kan het beter weten,zo word je dus met de neus op de feiten gedrukt,ik herken het…sterkte…!

  0 likes
 9. Twee zielen, één gedachte.

  0 likes
 10. [quote name=”Pablo”]dat kan klpoppen met geestverwanten over het algemeen. Ik heb dergelijke ervaringen, maar ook van een nicht die enkele minuten zat te denken of ze me het overlijden van mijn oma zou vertellen , en op hetzelfde moment heb ik over mijn oma zitten denken. Toen ik ineens plotseling niet meer aan mijn oma dacht en opstond ging het telefoon af. Ook metiemand waar ik erg verliefd was en nog ben, heb ik in mijn meditatieve momenten contact met haar gehad, ze vroeng me om te stoppen,wat ik ook deed, ze voelde mijn aanwezigheid. Maar thelepatie is niet wat men vaak dnkt, want in feite heb jij een dialoog op wezenlijk niveau, en jij kan er bewust van zijn, maar de andere niet, wel zo als ik reeds zei, mijn aanwezigheid wel voelde, dus ze zat ook aan mij te denken op dat moment. Een ander minder leuk geval was dat ik midden op straat ineens mijn naam hard en angstig hoorde roepen IN mijn hoofd. Bleek dat een dierbare vriendin op dat moment door een wagen werd aangereden op haar scooter in Spanje waar ze van overleed. Ik vraag aan de wteenschappers om niet obessief ermee om te gaan, het is voor ieder noganders, er zal hier en daar wel iemand kunnen zijn die wel woorden kan opvangen, en terug antwoorden, soort van gespreksvorm zo als we die met mondelinge overdracht kennen.[/quote]Pablo fijn om jouw ervaring te lezen,ook die gespreksvorm is mij niet vreemd,ik doe dat in denkvorm,er was laatst iemand afwezig op een bijeenkomst ,er werd gevraagd waarom hij er niet was ik dacht aan die persoon,kreeg door dat hij bij iemands ziekbed zat ,nm zijn moeder ,er werd naar hem getelefoneerd,en het bleek zo te zijn,mensen keken wel vreemd naar mij ….

  0 likes
 11. Resonantie.
  Kijk Rupert Sheldrake op Youtube.

  Plotseling weten wat een ander denkt of beweegt.

  Resonantie kun je dempen door onecht (b.v. krampachtig) door het leven te gaan.
  Opportunistisch gedrag is zoiets (verkooppraatjes, hedendaagse politici hebben geen mededogen maar willen de wereld naar hun hand zetten).

  Stress kan je ontvankelijk maken voor resonantie … “wanneer je mentaal op scherp staat”, uiterste concentratie bij topprestaties in b.v. sport.
  Het zelfde geld voor onvoorwaardelijke liefde. Het ontspannen accepteren van je naaste zonder voorwaarden te stellen; het eenheidsgevoel.

  0 likes
 12. [quote name=”nella”]Ja dat zit er ook in Marcel,dat is minder leuk ,maar je kan het beter weten,zo word je dus met de neus op de feiten gedrukt,ik herken het…sterkte…![/quote]

  Hahaha,
  Dank je Nella, al lang geleden hoor ;o)
  Maar idd. je kunt echt tot op detailniveau dingen meekrijgen van je partner zonder aanwezig te zijn.

  0 likes
 13. Het leuke is dat telepathie steeds meer gaat toenemen en niet meer alleen met dierbare wat mijn ervaring vanuit het verleden is geweest. Vorige week telepathie met iemand gehad waarmee ik niet direct een nauwe band heb. Ik vind het altijd een feestje als er weer eens telepathisch contact is en betrap mezelf erop dat ik tegenwoordig meer met mijn gedachten communiceer dan dat ik uitspreek. Daar word ik wel eens op ‘afgerekend’ 🙂 Als we in de toekomst steeds meer telepathisch gaan communiceren dan verdwijnen de dubbele agenda’s en gaan we eindelijk over op zuivere communicatie! Dus, oppassen met wat we denken 😉

  0 likes
 14. [quote name=”Monique”]Het leuke is dat telepathie steeds meer gaat toenemen en niet meer alleen met dierbare wat mijn ervaring vanuit het verleden is geweest. Vorige week telepathie met iemand gehad waarmee ik niet direct een nauwe band heb. Ik vind het altijd een feestje als er weer eens telepathisch contact is en betrap mezelf erop dat ik tegenwoordig meer met mijn gedachten communiceer dan dat ik uitspreek. Daar word ik wel eens op ‘afgerekend’ 🙂 Als we in de toekomst steeds meer telepathisch gaan communiceren dan verdwijnen de dubbele agenda’s en gaan we eindelijk over op zuivere communicatie! Dus, oppassen met wat we denken ;)[/quote]
  Jeetje, ja, dat is ook zo met de dubbele agenda’s hahahaha..daarom is de politiek zeker op gebrand om ons hiermee, dus de bewustwording der mensheid, met al hun “onvermogen” in slaap proberen te houden.

  0 likes
 15. Hallo iedereen,

  Ik zit met een paar vragen over de pijnappelklier. Wil graag in contact komen met mensen die hier zelf ervaring mee hebben. Het liefst met iemand die hier al jaren ervaring mee heeft..

  U kunt me bereiken op : [email protected]

  Alvast bedankt 🙂

  0 likes
 16. [quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,

  Ik zit met een paar vragen over de pijnappelklier. Wil graag in contact komen met mensen die hier zelf ervaring mee hebben. Het liefst met iemand die hier al jaren ervaring mee heeft..

  U kunt me bereiken op : [email protected]

  Alvast bedankt :)[/quote]Ik ben ook op zoek …..meld het als ik iets weet…

  0 likes
 17. Over je pijnappelklier hier : Zoek maar verder op Google en ook youtube heeft er veel over, In het Engels vooral Pineal Gland!
  http://www.alleendewaarheid.nl/het-activeren-en-ontgiften-van-de-pijnappelklier/

  0 likes
 18. Voor als je telepathie ontkent: een gewaagd experiment.

  “Let op: de grey alien is uiterst deskundig in telepathie. Hij kan gemakkelijk in je brein binnendringen. Voordeel daarvan is, dat een telepathische ervaring met een ‘grey’ je bewust kan maken van wat telepathie is. Maar voor hetzelfde geld is een alien bij je binnengedrongen, terwijl je het zelf niet door hebt. Het contact vindt plaats als je de moeite neemt om aan de ‘Grey’ te denken. Want energie volgt op gedachte, neem dat maar van mij aan. Onthoud en stamp het in je oren: ENERGIE VOLGT OP GEDACHTE.”

  Lees verder op http://ashtar.weebly.com/een-experiment.html

  0 likes
 19. Ik kan zeggen dat ik en mijn partner sinds het begin van onze relatie een telepatische band hebt.. soms op basis van beelden.. maar vooral emoties.. ik kan haar bvb voelen als ze enthousiast is… verdriedig is… of andere emoties.. en zij ook van mij… wij zijn allebij spiritueel en ik vroeg me af of andere stellen zijn die dit ook hebben… contacteer ons op nethan1976 @ Hotmail . com

  0 likes
 20. Telepathie heeft niks met liefde te maken, het heeft met wilslracht te maken. Als jij de wil hebt om ongeacht waar je bent altijd in contact te kunnen blijven en te weten hoe het met je geliefde gaat dan zou je dat kunnen ontwikkelen na verloop van tijd. Het menselijk brein kan veel meer dan de meeste denken. Stel de liefde bekoelt, verdwijnt de telepathie neen deze blijft aanwezig. Hoe verder je het ontwikkeld hoe meer je ermee kan doen. Maar wil je het ontwikkelen? De meeste van de “bovennatuurlijke” dingen kunnen worden tewerkgesteld gewoon door de wilskoracht om het ook daadwerkelijk te verwezenlijken.

  Net hetzelfde als met gewoon een boek schrijven. Als je echt een boek wil schrijven dan zal je een boek schrijven maar als je de wil niet hebt om daadwerkelijk een boek te schrijven dan zal er ook nooit een boek komen. De manier waarop deze “bovennatuurlijke” krachten te weeg worden gebracht of hoe je doet zal je nooit weten aangezien het je lichaam is dat het voor je doet. Je doet toch ook niet de moeite om te ademen je doet het gewoon.

  0 likes
 21. Ha! Absolutely… Effective EXACT Telepathy :
  Yahoo Group – “TELEPATHY-1”

  0 likes
 22. http://www.thetruehistoryandthereligionofindia.org/th_contents.htm

  als je de universum van a tot z wilt of kunt begrijpen en ohja, Natuurlijk bestaat telepathie, maar deze koptext slaat nergens op! zeker niet als er een Vraagteken staat. Xjs

  0 likes
 23. Een drama als een ander er misbruik van maakt. Een gave? Nee een vloek.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Het linkse media-establishment laat dit geluid, het echte geluid, niet toe op tv. Kijk hoe Jensen klimaatdoemdenkers ontmaskert

Het linkse media-establishment laat dit geluid, het echte geluid, niet toe op tv. Kijk hoe Jensen klimaatdoemdenkers ontmaskert

De talkshow van Robert Jensen werd pas ...

Het Europees Parlement is een eurofiel rariteitenkabinet. Waarom een stem op CDA of VVD een stem voor een EU-superstaat is

Het Europees Parlement is een eurofiel rariteitenkabinet. Waarom een stem op CDA of VVD een stem voor een EU-superstaat is

De Europese verkiezingen staan weer voor de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.