Homepagina » Archeologie » Tempel van Atlantis gevonden op de Bahama’s?
Tempel van Atlantis gevonden op de Bahama's?

Tempel van Atlantis gevonden op de Bahama’s?

Op 50 kilometer ten zuiden van de Bimini-eilanden is mogelijk een nieuwe archeologische vindplaats ontdekt.

Zo’n 6 meter onder het wateroppervlak zijn duizenden steenblokken aangetroffen. De stenen wegen naar schatting drie tot vier ton per stuk.

Aan de bovenzijde van het bouwwerk bevinden zich grote platte stenen die doen denken aan een verhoogd platform, zoals de top van piramides die in Midden- en Zuid-Amerika zijn gevonden.

Glaucofaan

Enkele kleinere stenen zijn inmiddels onderzocht door twee verschillende laboratoria. Het blijkt dat de blokken zijn gemaakt van blauwschist, gesteente dat onder extreme druk en bij zeer lage temperaturen op een diepte van ongeveer 35 kilometer wordt gevormd alvorens het door middel van geologische processen naar het aardoppervlak wordt gestuwd.

Vanwege het mineraal glaucofaan hebben de stenen een blauwe of paarse kleur. Ze bevatten daarnaast kwarts en opaal.

Hoewel blauwschist van nature niet voorkomt in de omgeving van de Bahama’s, wordt het wel aangetroffen op Jamaica en Cuba. Op andere plaatsen in de wereld is blauwschist gebruikt als bouwmateriaal. Zo werd het materiaal op Kreta gebruikt om circa 1500 voor Christus muren en woningen mee te bouwen. De Minoïsche beschaving haalde blauwschist naar alle waarschijnlijkheid uit Griekenland of Turkije.

Slapende profeet

Algemeen wordt gedacht dat de Bahama’s pas rond 500 na Christus bewoond waren. Wie is verantwoordelijk voor het bouwwerk ten zuiden van Bimini? De vindplaats bevindt zich voor een kustlijn die 6000 jaar geleden onder het wateroppervlak lag. Het bouwwerk zelf kan nog wel vele malen ouder zijn.

Gaat het mogelijk om het legendarische eiland Atlantis waar Plato al over schreef? De Amerikaanse ‘slapende profeet’ Edgar Cayce voorspelde dat een tempel van Atlantis zou bestaan in de wateren van de Bahama’s en dat het bouwwerk ten zuiden van de eilandengroep Bimini zou worden gevonden.

Waar kwamen de blokken blauwschist vandaan? Kwamen ze uit Jamaica of van Cuba? Voor de westkust van Cuba werd in 2001 ook een mogelijke archeologische vindplaats ontdekt. Op ruim 240 meter diepte trof het Canadese bergingsbedrijf ADC Communications toen grote steenblokken aan.

Bron: Andrewcollins.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bell schreef:

  Zeer lage temperaturen of zeer hoge temperaturen?

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  De Bahama’s is zeker een bijzondere plek en de geheime genootschappen weten dat en mede daarom zijn de Bahama’s een belastingparadijs voor multinationals en steenrijke mensen. Er is daar nogal wat “buitenaardse” (leylijnen)energie te vinden. Ook zulk soort (leylijnen)energie is te vinden op Malta, Cyprus en dergelijke plekken.

  0 likes
 • pk schreef:

  Een woord ontbreekt, handgemaakt

  Zijn de stenen gevormd of niet

  0 likes
 • malachiet schreef:

  Een mooie vondst. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat er geen goede foto’s van zijn. Althans op de url van de bron kan ik geen duidelijke afbeeldingen vinden.

  Zelf ben ik van mening dat Antartica Atlantis is. Dat lijkt me namelijk de meeste logische plek en komt ook overeen met de beschrijving van Plato. Hoe dan ook hoop ik dat Atlantis binnen nu en een aantal jaren echt ontdekt gaat worden.

  0 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”malachiet”]Een mooie vondst. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat er geen goede foto’s van zijn. Althans op de url van de bron kan ik geen duidelijke afbeeldingen vinden.

  Zelf ben ik van mening dat Antartica Atlantis is. Dat lijkt me namelijk de meeste logische plek en komt ook overeen met de beschrijving van Plato. Hoe dan ook hoop ik dat Atlantis binnen nu en een aantal jaren echt ontdekt gaat worden.[/quote]

  In het bronartikel wordt verwezen naar een korte video, misschien biedt dat uitkomst.

  0 likes
 • Femke schreef:

  Zo’n 6 meter? Moet dat kilometer zijn?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >