Homepagina » Buitenland » Brr: World Economic Forum maakt dystopisch filmpje over ‘mondkapje van de toekomst’
world economic forum
Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

Brr: World Economic Forum maakt dystopisch filmpje over ‘mondkapje van de toekomst’

Het World Economic Forum heeft weer een dystopisch filmpje gemaakt, ditmaal over mondkapjes. Er is een mondkapje ontwikkeld dat mensen test op corona terwijl ze het dragen. Een ingebouwde sensor analyseert druppeltjes in je adem, waarna je binnen 90 minuten uitslag krijgt.

De test is even ‘nauwkeurig’ als de PCR-tests die in laboratoria worden gebruikt, aldus het World Economic Forum. En je hoeft geen staaf meer in je neus te steken.

Verwerken in kleding

Het mondmasker is ontwikkeld door het Wyss Institute van de Harvard-universiteit en gebaseerd op een nieuw soort biosensortechnologie. De sensor reageert op de aanwezigheid van bepaalde moleculen, zoals het ‘genetisch materiaal in coronavirusdeeltjes’.

De uitvinders zeggen dat de mondkapjes lokale corona-uitbraken kunnen helpen beteugelen. De technologie kan ook na de pandemie worden toegepast, bijvoorbeeld door de sensor te verwerken in kleding. De sensoren kunnen de resultaten naar je smartphone sturen.

Dystopische onzin

De reacties op het filmpje zijn vrijwel uitsluitend negatief. Zo schrijft Iain: “Niemand is onder de indruk van jullie dystopische onzin.”

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, zei in 2016 in een interview dat we dit soort ‘wearables’ binnen 10 jaar in onze kleding bij ons dragen. De volgende stap: een chip in je hoofd of onder je huid (dixit Schwab).

4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Once
Once
3 maanden geleden

Helemaal van de pot gerukt!

sam
sam
3 maanden geleden

Denk dat Australië er al 100 miljard besteld heeft

Chris
Chris
3 maanden geleden

Niet te geloven dat monster, maar koningin Mathilde van België zit ook in het bestuur van de Swabfoudation, stille waters he, ze deugen ook niet!!! En allemaal voor de lieve centen!!!

Don
Don
3 maanden geleden

Ze kunnen zovéél verzinnen. De mate van hun macht en de mate van uitvoering van hun krankzinnige ideeën hangt van ONS af.
Doen WIJ niet mee en slaan WIJ de handen ineen in plaats van ons door hen tegen elkaar op te laten zetten, dan zijn ZIJ machteloos. Maar ja, schapen hebben nogal volgzame eigenschappen…..dus ik houd m’n hart vast voor de komende periode…..

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

109
0
We lezen graag je reactie!x