Homepagina » Mens en Dier » Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’
freek de jonge
Foto: Brankoc CC BY-SA 3.0

Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond hij eerder deze maand met een bord op de Dam in Amsterdam waarmee hij aandacht vroeg voor racisme. Vroeger uitte de cabaretier nog openlijk kritiek op het overheidsbeleid. Zo ook gedurende de Mexicaanse grieppandemie. In zijn oudejaarsconference Volendam uit 2009 haalde hij uit naar de WHO, het RIVM en de virologen met belangen. De geschiedenis lijkt zich in veel opzichten te herhalen. Maar zie je Freek de Jonge anno 2020 kritische uitspraken doen over het coronabeleid van Rutte?

“Het is werkelijk de grootste zwendel van de afgelopen jaren. Ze hebben vandaag weer het glas geheven – want dat doen ze bij het RIVM als er een dode is. Ze zoeken hun gelijk. Normaal gesproken gaan er per jaar 3000 mensen dood aan de griep. Dit jaar 53. En dan hebben we voor 120 miljoen van die vaccins gekocht, veel te veel. En dan proberen we – en dat is dan nog het gluiperigste van alles – wat we over hebben te slijten aan Macedonië. Dat is de ongelooflijk gluiperige Nederlandse handelsgeest. VOC-mentaliteit,” zei De Jonge in de conference.

Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast

Tegen de mensen die zich hadden laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep zei hij: “Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast. Heel langzaam wordt u van binnenuit uitgehold. In uw behoefte om te willen deugen.”

Er is 120 miljoen door de gootsteen gespoeld omdat één of andere viroloog in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie de boel knettergek heeft gemaakt, sprak De Jonge.

Bekijk het fragment hier terug (vanaf 51:55).

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
5 maanden geleden

Is dat niet die verwarde voorbeeldburger die (nog steeds) overweegt asielzoekers in huis te halen en ons graag op onze democratische plicht wijst om toch vooral te gaan stemmen?

Ontkenner
Ontkenner
5 maanden geleden

Redactie,

“Mexicaanse grieppandemie”
Stop met het gebruiken van het woord pandemie. Er is pas sprake van een pandemie als een groot deel van de wereld bevolking dreigt te worden uitgeroeid. Dus meerdere 100-den miljoenen doden.

Mexicaanse griep en ook deze Corona variant komt tot 0.01% slachtoffers, niet 5%.

exegese
exegese
5 maanden geleden

“Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast. Heel langzaam wordt u van binnenuit uitgehold. In uw behoefte om te willen deugen.”

Dit waren krasse uitspraken volledig waar en ook nu uiterst actueel. Helaas zal de man het niet in zijn hoofd halen om heden ten dage dezelfde kritische houding aan te nemen. Het is al moeilijk genoeg om de overduidelijke leugens te blijven verkopen als waarheid. Het kaartenhuis begint in te storten.

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  exegese
5 maanden geleden

@exegese

Zou hij dit nu doen, dan zal hij ook na kritische bewoordingen een corona virus, a la Youp van ‘t Hekje krijgen. Onder druk en bedreiging, wel te verstaan. Het vaccin, wat er voor zorgt dat de hel in je lijf en leven losbarst, moet en zal er komen, inclusief het teken van het beest…

1996….”Ronald Kane, vice-president van Cubic Corporation, een Ameri­kaans bedrijf dat ‘high tech’ controle-en volgsystemen fabri­ceert, zei over de implan­teerba­re chip bij de mens: “Als wij het voor het zeggen hadden, dan zouden wij een chip implante­ren bij iedereen, om te beginnen bij al degenen die in een kinderdag­ver­blijf zitten.”…..

https://www.hetknp.org/implanteerbare-biochip-bij-mens-komt-steeds-dichterbij/

Inmiddels een kwart eeuw verder en zijn we middels een vaccinatie zover.

Tony
Tony
5 maanden geleden

Dan is er dus in al die jaren nog niet veel veranderd! Het is zelfs nog erger geworden. Wij worden allemaal voor de gek gehouden en met een kluitje in het riet gestuurd.

Het heeft eerder met oplichterij en mensen voor de gek houden te maken, dan met een eeuwenlange handelsgeest.

johan den haag
johan den haag
5 maanden geleden

Je hoeft inderdaad niet op elk vlak met iedereen eens te zijn of juist tegen te zijn. Hier gelukkig is hij tegen de overheid.

De geluiden worden sterker. Maar ook de tegenacties van de overheden om straks maar dat vaccin voor Big pharma the big bucks op te laten leveren.

Mensen hou vol, blijf strijdbaar.

ben
ben
5 maanden geleden

freek de jonge, wie is dat ?

JohnDoe
JohnDoe
Reactie op  ben
5 maanden geleden

Waarschijnlijk familie van ene Hugo de Jonge, zelfde religieuze achtergrond en schoenen fetisj….

Etyoi#%hill
Etyoi#%hill
5 maanden geleden

Ook met Tim Douwsma, Famke Louise etc etc gaat het er niet om dát ze zich zo uitspreken, maar dat de msm ze uitgebreid toont. Ze worden geduld, dus worden ze gebruikt om wat reuring te brengen, maar wel de grote besmettelijkheid leugen in tact houdend. Part of the plan om zo maar te zeggen. Lijkt er wel op dat ook dat steeds meer mensen dat doorzien. Maar het zal nog een hele strijd worden om alle beleidsgluipers uit te roken en te vervangen.

Mikkel
Mikkel
Reactie op  Etyoi#%hill
5 maanden geleden

Ze worden gebruikt om te laten zien hoe belachelijk de critici zijn. Echte deskundigen die verbaal gehakt maken van die propagandatafels op tv, die zullen ze nooit uitnodigen.

Nu hebben ze voor de domme tv-kijker het beeld neergezet dat er geen deskundigen/artsen bestaan die een op keiharde feiten gebaseerd tegengeluid hebben.

Alex
Alex
5 maanden geleden
Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  Alex
5 maanden geleden

@Alex

Toen kon men er nog om lachen en dachten mensen “och, het is maar een spelletje”.

Nu heft het RIVM werkelijk het whisky glas “op de corona zwendel, salud!”…

Freek de Jonge, Hugo de Jonge, wat hebben die de Jonge’s toch met pimpschoenen?

Petrus
Petrus
5 maanden geleden

Ik heb hem dit jaar nog niet gehoord.

Dani
Dani
5 maanden geleden

Hahahaha, zolang “we” er maar warmpjes bijzitten,maakt het niet uit dat je soms even van kamp wisselt, en je principes als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.
Oh wacht, die hebben geen..

Deze, volwassen mensen kunnen heel goed inzien waar ze mee bezig zijn, ze hebben hun kans gehad.
Ik verwijs even naar wat blogjes op geenstijl, meneertje stond vooraan met het vingertje, dus elke moeite om nu integer over te komen is vergeefs.
Ga maar lekker op de subsidie zitten, want ook Freek valt heus de hand niet aan die hem voed.

x

Check Also

vaccinatie

Onrust over vaccinatiekader Gezondheidsraad: ‘Enge ontwikkeling!’

Een vaccinatiekader dat is ontwikkeld door de ...

vaccinatiebewijs

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

In Israël is bijna de helft van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x