Mens en Dier

Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond hij eerder deze maand met een bord op de Dam in Amsterdam waarmee hij aandacht vroeg voor racisme. Vroeger uitte de cabaretier nog openlijk kritiek op het overheidsbeleid. Zo ook gedurende de Mexicaanse grieppandemie. In zijn oudejaarsconference Volendam uit 2009 haalde hij uit naar de WHO, het RIVM en de virologen met belangen. De geschiedenis lijkt zich in veel opzichten te herhalen. Maar zie je Freek de Jonge anno 2020 kritische uitspraken doen over het coronabeleid van Rutte?

“Het is werkelijk de grootste zwendel van de afgelopen jaren. Ze hebben vandaag weer het glas geheven – want dat doen ze bij het RIVM als er een dode is. Ze zoeken hun gelijk. Normaal gesproken gaan er per jaar 3000 mensen dood aan de griep. Dit jaar 53. En dan hebben we voor 120 miljoen van die vaccins gekocht, veel te veel. En dan proberen we – en dat is dan nog het gluiperigste van alles – wat we over hebben te slijten aan Macedonië. Dat is de ongelooflijk gluiperige Nederlandse handelsgeest. VOC-mentaliteit,” zei De Jonge in de conference.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast

Tegen de mensen die zich hadden laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep zei hij: “Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast. Heel langzaam wordt u van binnenuit uitgehold. In uw behoefte om te willen deugen.”

Er is 120 miljoen door de gootsteen gespoeld omdat één of andere viroloog in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie de boel knettergek heeft gemaakt, sprak De Jonge.

Bekijk het fragment hier terug (vanaf 51:55).

4.7 15 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Is dat niet die verwarde voorbeeldburger die (nog steeds) overweegt asielzoekers in huis te halen en ons graag op onze democratische plicht wijst om toch vooral te gaan stemmen?

Ontkenner
Ontkenner
3 jaren geleden

Redactie,

“Mexicaanse grieppandemie”
Stop met het gebruiken van het woord pandemie. Er is pas sprake van een pandemie als een groot deel van de wereld bevolking dreigt te worden uitgeroeid. Dus meerdere 100-den miljoenen doden.

Mexicaanse griep en ook deze Corona variant komt tot 0.01% slachtoffers, niet 5%.

exegese
exegese
3 jaren geleden

“Uw immuunsysteem is in zijn grondvesten aangetast. Heel langzaam wordt u van binnenuit uitgehold. In uw behoefte om te willen deugen.”

Dit waren krasse uitspraken volledig waar en ook nu uiterst actueel. Helaas zal de man het niet in zijn hoofd halen om heden ten dage dezelfde kritische houding aan te nemen. Het is al moeilijk genoeg om de overduidelijke leugens te blijven verkopen als waarheid. Het kaartenhuis begint in te storten.

Tony
Tony
3 jaren geleden

Dan is er dus in al die jaren nog niet veel veranderd! Het is zelfs nog erger geworden. Wij worden allemaal voor de gek gehouden en met een kluitje in het riet gestuurd.

Het heeft eerder met oplichterij en mensen voor de gek houden te maken, dan met een eeuwenlange handelsgeest.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x