Buitenland

Thatcher waarschuwde 32 jaar geleden in deze epische speech al voor Europese superstaat

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Groot-Brittannië is na 47 jaar lidmaatschap uit de EU gestapt. Op 20 september 1988 kwam toenmalig premier Margaret Thatcher al met een profetische waarschuwing.

In Brugge verraste ze vriend en vijand met een zeer eurosceptische toespraak.

“Om nauwer samen te kunnen werken hoeft er niet meer macht te gaan naar Brussel,” zei de Iron Lady.

Spreiding van macht

“Besluiten hoeven in dit geval ook niet te worden genomen door een bureaucratie,” voegde ze toe.

Landen zoals de Sovjet-Unie – die probeerden de boel vanuit het centrum te runnen – komen er nu achter dat juist de spreiding van macht tot succes leidt, aldus Thatcher.

Ook dient men besluiten juist buiten het machtscentrum te nemen, zei ze.

Europese superstaat

Ze sprak over landen in Oost-Europa die zich aan het centrale gezag van Moskou aan het onttrekken waren, terwijl sommige binnen de Europese Gemeenschap volgens haar de tegengestelde richting in wilden slaan.

Thatcher vervolgde: “We hebben niet met succes de grenzen van de staat teruggedrongen, om ze op Europees niveau opnieuw opgedrongen te krijgen via een Europese superstaat die een nieuwe heerschappij uitoefent vanuit Brussel.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[ProductiehuisEU]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barry
Barry
3 jaren geleden

Het heeft in ieder geval weinig geholpen, het europese vasteland heeft gekozen voor een ussr achtige opzet, met alle gevolgen van dien. Het ziet er naar uit dat dit voorlopig niet gaat verdwijnen, gezien het grote aantal voorstanders die denken dat ze er beter van worden. Meeste mensen kunnen op langere termijn niet vooruit denken, ze zien niet dat zij stukje bij beetje de controle aan het verliezen zijn. Overheden of machthebbers zijn niet voor het volk, interesseert ze ook helemaal niet. Alleen de macht telt, het maakt ze niets uit of u nu wel of niet de rekeningen kunt betalen. Zolang de eu voorstanders dat niet zien wordt het nooit (meer) wat.

Henk
Henk
3 jaren geleden

Zo te horen was dit dus al een voor opgezet plan . De EU is een mislukt project , kost klauwen vol geld , illegale opgezette instantie die niet democratisch is gekozen , verzond en verzint honderd duizend regeltjes om zichzelf bezig te houden , is voor een groep uit gerangeerde poppetjes die ze kwijt moesten in de landen van herkomst . Opheffen en er mee stoppen NEXIT dus .

David
David
3 jaren geleden

Zij was dus al bekent met de agenda!

GeVanK
GeVanK
3 jaren geleden

Europa zal nooit een superstaat worden, God steekt daar een stokje voor. Het is al vaak geprobeerd maar zal steeds falen: Zie: Nebukadnezar’s droom in het boek van Daniel: https://www.youtube.com/watch?v=N1gCUL2kNj8

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x