Buitenland

Thatcher waarschuwde 32 jaar geleden in deze epische speech al voor Europese superstaat

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Groot-Brittannië is na 47 jaar lidmaatschap uit de EU gestapt. Op 20 september 1988 kwam toenmalig premier Margaret Thatcher al met een profetische waarschuwing.

In Brugge verraste ze vriend en vijand met een zeer eurosceptische toespraak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Om nauwer samen te kunnen werken hoeft er niet meer macht te gaan naar Brussel,” zei de Iron Lady.

Spreiding van macht

“Besluiten hoeven in dit geval ook niet te worden genomen door een bureaucratie,” voegde ze toe.

Landen zoals de Sovjet-Unie – die probeerden de boel vanuit het centrum te runnen – komen er nu achter dat juist de spreiding van macht tot succes leidt, aldus Thatcher.

Ook dient men besluiten juist buiten het machtscentrum te nemen, zei ze.

Europese superstaat

Ze sprak over landen in Oost-Europa die zich aan het centrale gezag van Moskou aan het onttrekken waren, terwijl sommige binnen de Europese Gemeenschap volgens haar de tegengestelde richting in wilden slaan.

Thatcher vervolgde: “We hebben niet met succes de grenzen van de staat teruggedrongen, om ze op Europees niveau opnieuw opgedrongen te krijgen via een Europese superstaat die een nieuwe heerschappij uitoefent vanuit Brussel.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[ProductiehuisEU]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barry
Barry
4 jaren geleden

Het heeft in ieder geval weinig geholpen, het europese vasteland heeft gekozen voor een ussr achtige opzet, met alle gevolgen van dien. Het ziet er naar uit dat dit voorlopig niet gaat verdwijnen, gezien het grote aantal voorstanders die denken dat ze er beter van worden. Meeste mensen kunnen op langere termijn niet vooruit denken, ze zien niet dat zij stukje bij beetje de controle aan het verliezen zijn. Overheden of machthebbers zijn niet voor het volk, interesseert ze ook helemaal niet. Alleen de macht telt, het maakt ze niets uit of u nu wel of niet de rekeningen kunt betalen. Zolang de eu voorstanders dat niet zien wordt het nooit (meer) wat.

Henk
Henk
4 jaren geleden

Zo te horen was dit dus al een voor opgezet plan . De EU is een mislukt project , kost klauwen vol geld , illegale opgezette instantie die niet democratisch is gekozen , verzond en verzint honderd duizend regeltjes om zichzelf bezig te houden , is voor een groep uit gerangeerde poppetjes die ze kwijt moesten in de landen van herkomst . Opheffen en er mee stoppen NEXIT dus .

David
David
4 jaren geleden

Zij was dus al bekent met de agenda!

GeVanK
GeVanK
4 jaren geleden

Europa zal nooit een superstaat worden, God steekt daar een stokje voor. Het is al vaak geprobeerd maar zal steeds falen: Zie: Nebukadnezar’s droom in het boek van Daniel: https://www.youtube.com/watch?v=N1gCUL2kNj8

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x