Straling

Grootste onderwijsvakbond Canada: ‘Zet mobieltjes uit tijdens de les’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De vakbond voor basisschoolleraren van Ontario (ETFO) heeft tijdens een jaarlijkse bijeenkomst besloten dat mobieltjes van leerlingen tijdens de les uitgeschakeld en opgeborgen moeten worden.

De bond wil daarnaast dat straling van mobiele telefoons en wifi wordt erkend als mogelijk gevaar op de werkplek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Wij maken ons zorgen om de gezondheid en veiligheid van onze leden, met name vrouwen,” zei lerares Sandra Wash tijdens een presentatie.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeerde in 2011 dat mobiel bellen mogelijk kankerverwekkend is, vooral voor kinderen. De WHO plaatst mobiel bellen in dezelfde categorie als DDT en uitlaatgassen.

Schoolbesturen kunnen niet langer zeggen dat wifi veilig is. Zowel mobieltjes als wifi werden door telecombedrijven op de markt gebracht zonder dat er een veiligheidsonderzoek aan vooraf was gegaan.

De ETFO, de grootste onderwijsvakbond in Canada, stemde ook over een voorstel om wifizenders in het plafond van klaslokalen te verbieden. Wifi is schadelijk voor kinderen. Blootstelling aan microgolven afkomstig van wifi kan leiden onvruchtbaarheid, hartritmestoornissen, leerstoornissen, gedragsveranderingen, leukemie en kanker.

Meer informatie over straling vindt u hier.

Achtergrondinformatie: Safeschool.ca

Bron: Newswire.ca

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
10 jaren geleden

De schadelijke straling van oa mobieltjes moet zo snel mogelijk wereldwijd bekend gemaakt worden. Dit is de grootste biologisch experiment dat ooit gedaan is wereldwijd. Iedereen krijgt op de lange duur last van de schadelijke, kankerverwekkende stralingen.
Iedereen moet kunnen lezen bij aanschaf van een mobieltje bijvoorbeeld de schadelijke gevolgen van het gebruik van zichzelf, andere mensen, planten en dieren en het milieu. Bovendien is het ook grondstof verspilling en er worden voor bepaalde zeer zeldzame grondstoffen oorlogen gevoerd die in de mobieltjes zitten.
Verzekeringsmaatschappijen willen in de nabije toekomst ongelukken die veroorzaakt worden door gebruik van oa mobieltjes in het verkeer, de veroorzaker zelf van het ongeval alles te laten betalen en niet alleen voor de automobilisten, maar voor alle soorten verkeersdeelnemers.
Er zijn ook zeer ernstige psychische gevolgen voor de regelmatige gebruikers van het gebruik van oa mobiele telefoontjes of Ipad ed.
Kortom deze moderne electronisch amusement is gewoon maatschappij ontwrichtend.

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Terug naar signalen via de kabel is de beste optie.Maar wat associaal met je mobieltje rondlopen, maakt nogal dom.De fabrikanten hebben de mensheid er zo verslaafd aan gemaakt, dat je ruzie zou krijgen als het mobiele verkeer VERBODEN WERD.Wat Wifi doet op 5.4 gigahertz, doet uw magnetron al op 2.8 gigahertz.En daar steekt toch ook niemand zijn hoofd in, om de hersenen op te warmen?

Aequus
Aequus
10 jaren geleden

Wat een Win, Win situatie.Er worden meteen twee problemen opgelost, gelukkig zien ze de ernst van de straling in en tevens kunnen de kinderen gewoon weer bij de les blijven zoals het ook behoord te zijn. Laat dit een voorbeeld zijn voor de volwassenen onder ons want vrouwen ik hou iedere keer mijn hart vast zoals jullie de mobieltjes onder jullie BH stoppen. De kans op borstkanker wordt zo vele en vele malen groter, Tevens is dit nog eens een goede boodschap naar de tweede kamer om het ook in Nederlandse klassen toe te gaan passen en tevens om voortaan een goed voorbeeld te zijn als jullie gewoon met je werk bezig zijn in de tweede kamer. Want eerlijk gezegd ik stoor mij er groen en geel aan als je dat via beelden op televisie ziet gebeuren, de ongeinteresseerdheid van de overige kamerleden als een kamerlid zijn praatje aan het doen is. Goed voorbeeld, doet goed volgen en daar hebben jullie toch de meeste voorbeeldfunctie in.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

[quote name=”Dondervogel”]Terug naar signalen via de kabel is de beste optie.Maar wat associaal met je mobieltje rondlopen, maakt nogal dom.De fabrikanten hebben de mensheid er zo verslaafd aan gemaakt, dat je ruzie zou krijgen als het mobiele verkeer VERBODEN WERD.Wat Wifi doet op 5.4 gigahertz, doet uw magnetron al op 2.8 gigahertz.En daar steekt toch ook niemand zijn hoofd in, om de hersenen op te warmen?[/quote]

Als je een paar honderd meter op straat loopt zie je al een paar “telefoonzombies” wiens wereld bestaat uit een paar vierkante centimeters beeldscherm. Als je dit 20 jaar terug zou vertellen dat die verschijnsel zou bestaan over 20 jaar zou men je niet geloven.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x