Homepagina » Natuur en Milieu » Bloedmaan leidt tot voorspellingen over einde van de wereld
Bloedmaan leidt tot voorspellingen over einde van de wereld

Bloedmaan leidt tot voorspellingen over einde van de wereld

Om de zoveel tijd komt er een nieuwe voorspelling voorbij: de wereld zoals we die kennen komt ten einde. Deze week was het grootste gedeelte van Noord-Amerika in de ban van de eerste van de vier ‘bloedmanen’. Het was een groot spektakel: de volle maan trok door de schaduw van de aarde en kleurde bloedrood.

De komende twee jaar zullen er nog eens drie totale maansverduisteringen zijn. Ze vallen allemaal op joodse feestdagen: 8 oktober, 4 april 2015 en 28 september 2015. Volgens sommige pastoors is hier geen sprake van toeval. Ze wijzen erop dat God beloofde dat hij ons tekenen zou geven door middel van de zon en de maan, en ‘die zien we nu’.

Eén van die pastoors is Mark Biltz, oprichter van El Shaddai Ministries in de staat Washington. In zijn boek ‘Blood Moons: Decoding the Imminent Heavenly Signs’ schrijft hij over aanwijzingen in Bijbelteksten dat er iets belangrijks staat te gebeuren. “Er is een goede kans dat er oorlog komt met Israël,” zei Blitz. “Ik acht het ook mogelijk is dat er sprake zal zijn van een economische calamiteit. Ik baseer dat op de Bijbel en op patronen.”

Pastoor John Hagee schreef een bestseller over de bloedmaan. “Er is een gevoel dat dingen veranderen en dat God op een bovennatuurlijke manier met ons probeert te communiceren,” zei hij.

Volgens wetenschappers zijn maansverduisteringen niet zeldzaam. Tijdens de 21e eeuw kwam een tetrade – een serie van vier totale verduisteringen – negen keer voor. Tussen 1600 en 1900 is er geen enkele tetrade geweest. Duidt dit op de terugkomst van Jezus? Hagee en Blitz zeggen niet expliciet dat de verduisteringen wijzen op de wederkomst, maar volgens Blitz behoort het zeker tot de mogelijkheden.

Blitz merkt op dat eerdere tetrades samenvielen met belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Israël. In 1492 werden de Joden verbannen uit Spanje en ontdekte Christoffel Columbus Amerika. In 1948 werd de moderne staat Israël geboren en in 1967 won Israël de Zesdaagse Oorlog en veroverde het Jeruzalem.

Waarom is deze tetrade belangrijker dan alle andere die deze eeuw zullen plaatsvinden? Dat heeft volgens Blitz te maken met joodse feestdagen. “We trekken rode grenzen – politieke rode grenzen,” zei hij. “Ik denk dat deze vier bloedmanen Gods rode grenzen zijn. Zijn tekenen.”

Wat er ook gebeurt, we weten dat er op 28 september 2015 – op de joodse feestdag Soekot – een totale maansverduistering en een supermaan zal zijn. De maan lijkt dan 14 procent groter dan normaal en kleurt mogelijk weer bloedrood.

[Washington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Wij zijn op een punt beland waar wij een toekomst ingaan, die totaal anders is dan die van onze voorouders. De tragische situatie waarin wij nu zitten, heeft alles te maken met onze eigen spiritualiteit.

  We, humanity as a whole, are going to face The great Waves of Change in the years and decades to come.
  The great Waves of Change are Growing economic hardship, Political instability, Declining in available energy, Declining in natural resources, Climate change and catastrophic weather, Loss of arable land and fresh water, Pandemic disease, Escalating worldwide conflict and Intervention from without.

  Global Upheaval and Unprecedented Change – Preparation For Challenging Times http://www.youtube.com/watch?v=DoACvxo_6U0&list=TL2_26f5oGOD0e8BME7kJkJ0AWCsruGABj
  ‘Great Waves Of Change’ – Marshall Vian Summers, FREE copy of the book here: http://www.GreatWavesOfChange.org, http://www.NewMessage.org

  4 likes
  • Ach, hou toch op man met deze flauwekul!

   17 likes
  • Wat is er zo tragisch? Onze levensverwachting is langer dan ooit. We zijn rijker dan ooit; die rijkdom is nog steeds oneerlijk verdeeld, o.k., maar dat was vroeger niet anders. Er is misschien geestelijke armoe, maar die is er ook altijd in meerderheid geweest. En gewapende conflicten…, die waren er vroeger meer dan nu! (We worden overspoeld met beelden van voornamelijk slecht nieuws, maar dat is slechts een fractie van de wereldgemeenschap) Kijk hoe de wereld er aan toe was 50, 100, 200 jaar geleden. Ook geen lolletje, hoor.
   We moeten ons wel bewust zijn van hoe we met deze welvaart omspringen. De keerzijden leiden tot zorg: zorgvuldig omgaan met onze reserves, met onze planeet. Onze rijkdom gebruiken voor een duurzame leefwijze en niet steeds meer verspilling.

   15 likes
  • Vergelijken met vroeger hebben wij nu te maken met meer dan 7 miljard mensen en het neemt nog steeds toe. Verder is het economische model, die wij nu hanteren, gebaseerd op oneindige groei om onze leefstijlen te kunnen handhaven. Met zo’n model gaat men vanuit dat de grondstoffen bronnen oneindig zijn. Dit is naar mijn mening onmogelijk.

   Apocalypse, Man: Michael C. Ruppert on World’s End (Part 1)
   http://www.youtube.com/watch?v=aNVHbzlzUS8

   1 likes
 2. In de geschiedenis hebben mensen al honderden keren gedacht dat de wereld verging. Ze wisten het zeker, de voortekenen of de berekeningen logen niet! En al die keren draaide de wereld gewoon door, soms ook in figuurlijke zin. Het geeft je natuurlijk een speciaal gevoel te geloven dat je in een bijzondere tijd leeft, alsof je uitverkoren bent dat je dit mag meemaken. Maar de volgende opsomming van 3800 v Chr tot heden van al die keren dat men hetzelfde zei als nu zou misschien een beetje ontnuchterend kunnen werken:
  http://abhota.info/
  En over die joodse feestdagen: die zijn gekoppeld aan de joodse maankalender, die dus de maancyclus volgt. Als er één samenvalt dan is de kans vrij groot dat er meer zullen zijn, te meer daar er wel 13 feestdagen verdeeld over 33 dagen zijn.
  Die van 8 oktober komt trouwens een dag te vroeg voor Sukkot

  9 likes
  • Dat moet natuurlijk 13 feesten over 33 dagen zijn. En de oudste bekende eindtijdvoorspeling stamt uit 2800 vChr, niet 3800; och milleniumpje meer of minder…

   2 likes
 3. Kan iemand vertellen wat er gebeurd is in Nederland in:

  1492
  1948
  1967

  7 likes
  • 1492 tot zover kon je terug gaan in de genealogische gegevens van jou familie. 1948 is jou vader geboren en na jou verwekt te hebben kwam jij in 1967 ter wereld. Whahaha lol!

   1 likes
 4. Volgens mijn idee vallen bijna alle feestdagen van gelovigen op “bijzondere” dagen in de wereld van de astrologie aangezien de meeste geloven daarvanuit de meeste zijn ontstaan…

  Lig hier dus niet echt wakker van.

  6 likes
 5. Als het maar wel op een maandagmorgen gebeurd

  4 likes
 6. News flash,

  De mensen die deze website bekijken worden ook steeds bewuster van dit soort berichten.
  De wereld vergaat helemaal niet, wie van die mensen die dat denken hebben dat gehoord en van wie?
  Haha. mensen kan je sowieso niet vertrouwen op hun eigen waarheid.
  Doom denkers geloven dit, ik lach ze uit.

  4 likes
 7. Juist ja, hij schreef een bestseller, dat was het moment dat ik ophield met lezen.

  3 likes
 8. We zullen zien… afwachten. Meer kunnen we niet doen, en dan zie we wel hoe of wat of wie er gelijk heeft. Feit is wel dat bij dergelijke bloedmanen in t verleden vlak voor 1e en 2e wereldoorlog was en zelfs verder terug in geschiedenis. Maar dan nog, stel dat t einde nabij is.. kan niemand iets aan veranderen, natuur doet wat ie wil. Dus al wil je niet dat de aarde vergaat, stoppen kun je t toch niet. Wij zijn slechts mens (zoogdier) n zandkorrel op t strand in t Heelal. Zonder magische krachten/machten. Als en ik zeg als we gaan; dan gaan we met zn alle. Maar ik denk eerder dat t bang makerij is van NWO… But we shall see

  2 likes
 9. Ik ben een gelovige christen en voelde al bij het begin van de oorlog in syria dat het einde der tijden nabij was. Jezus Christus komt terug, geloof me vrij!!!

  2 likes
 10. Het ‘Rampenbestrijdingsproject’ van de Wereldleraar wordt nu al zo’n 40 jaar zwaar aangevallen, is dat dan niet het EINDE VAN DE WERELD?

  1 likes
 11. Ten eerste mixt Niburu de King James bijbel met de Hebreeuwse bijbel, die twee totaal verschillende dingen zijn.
  Ten tweede zou ik wat meer acceptabel bewijs willen zien naast deze ”bestseller” en de King James bijbel.

  0 likes
 12. Het zeer interessant om te lezen hoe de mensheid denken en proberen onbekende en soms goddelijke zaken te verklaren. De vraag is is de God met al zijn heerlijkheid en voorzienigheid zo menselijkgeworden dat zijn Eigen prefecte creatie vanwege onze menselijke ijdelheid die ik ook tot de een deel van de goddelijke creatie ziet vernietig. Ik ben bang dat wij Godswerk beoordeel en onze eigenzinnige handelingen als een fout van God bestempelen, met het word zonde. Als wij God met al zijn heerlijkheid, verheerlijken met de woorden Vader jij ben de Alfa en de Omega, Jij ben alles weten, jij ben de almachtige dan twijfel ik dar er ooit de een einde zal komen in het leven hierop aarde. God creatie is duurzaam, hij maakt nooit iets twee maal. Dat is simple te bewijzen met de regen het nogsteeds de een en dezelfde regen die door verdamping, condentatie en wolkenvorming terug op aarde valt. Is dat soms ooit veranderd. Is de zon ooit uit een andere richting op gekomen dan het oosten. We kunnen het beargumenteren met rotatie van de aarde om de zon, dan rijst de vraag van waarom is de rotaie richting nooit veranderd. Dat geeft weer de duurzaamheid van God creatie aan. Dus laten we leven voor de tijd wij hier zijn op aarde, want zoals het leven nooit zal eindige zal de dood nooit stoppen, want deze factoren zijn beide goddelijke creatie met doelmatige voor het bestaan hierop aarde. Kan je een leven voorstellen zonder tegenstelling. Dat betekent stil zitten zonder verandering, dus geen leven.

  0 likes
 13. Mijn excusses voor mijn spelling fouten. Ik herlees mijn stuk niet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...