Homepagina » Binnenland » De titel grootste leugenaar gaat naar: Rob Jetten. Kijk hoe de D66-leider er op los loog tijdens het lijsttrekkersdebat
De titel grootste leugenaar gaat naar: Rob Jetten. Kijk hoe de D66-leider er op los loog tijdens het lijsttrekkersdebat
Foto: RN7 Wikimedia Commons

De titel grootste leugenaar gaat naar: Rob Jetten. Kijk hoe de D66-leider er op los loog tijdens het lijsttrekkersdebat

Donderdag vond het eerste tv-debat met de leiders van de belangrijkste politieke partijen in de Tweede Kamer plaats.

In het debat kruisten diverse lijsttrekkers de verbale degens. Het ging onder meer over het klimaat, immigratie, Zwarte Piet en de jaarwisseling.

Over de provincie, waar het debat eigenlijk om draaide, werd nauwelijks gepraat.

Onwaar

Vooral D66-leider Rob Jetten loog er op los tijdens het lijsttrekkersdebat. Alle ‘feiten’ van Jetten die zijn gefactcheckt door NRC, blijken onwaar.

Dat terwijl zijn partij, en dan met name minister Kajsa Ollongren, steeds waarschuwt voor het gevaar van nepnieuws.

Jetten zei onder meer dat alle windparken op de Noordzee worden gebouwd door Deense bedrijven.

Kolencentrale

Die uitspraak is onjuist. Het Deense bedrijf Orsted bouwt de komende jaren een groot windpark op de Noordzee, maar ook andere bedrijven zijn daar actief.

Zo bouwen ook Shell, Eneco, Van Oord en het Zweedse Vattenfall windparken op de Noordzee.

Jetten beweerde verder in het debat over klimaat dat de gezondheid van Amsterdammers slechter is dan de rest van Nederland door de kolencentrale aan de Hemweg.

Onderzoek

Hij baseerde dit op een rapport dat Greenpeace in 2017 aanhaalde, waaruit zou blijken dat honderden kinderen astma-aanvallen krijgen en per jaar zo’n 30 mensen vroegtijdig overlijden als gevolg van de centrale.

Naar aanleiding van de beweringen van Greenpeace liet de gemeente Amsterdam onderzoek doen naar de gezondheidseffecten.

De lokale GGD kwam tot de conclusie dat niet gesteld kan worden dat de gezondheid van Amsterdammers extra geschaad wordt door de kolencentrale.

[NRC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Politici liegen nou eenmaal altijd. Jetten is dus een groot politicus, zeker als het gaat over klimaatfascisme, immigratieleugens en wat dies meer zij. Werkelijk niets is te dol om ons landje naar de filistijnen te helpen. Wie daar nog op stemt is rijp voor de psychiater.

  56 likes
  • Rikk schreef:

   Wie uberhaupt nog stemt is rijp voor de psychiater! Heb je het creme de la creme bezig gezien tijdens het RTL debat? Daar ga je toch niet serieus op stemmen? Ik kan het me niet voorstellen

   48 likes
   • weg met ons schreef:

    @Rikk

    Ben het volledig met je eens, maar alleen als niemand, maar dan ook niemand meer gaat.

    Maar de mens is hopeloos verloren, omdat scheepsladingen vol met standaard religieuzen, vol met idealistische groengekken en mensen die ziekelijk trouw blijven aan hun linkse nazi partij wel gaan. Overigens, links en rechts zijn achterhaalde begrippen. De Zio macht zal het worst zijn, die zijn midden met de mes in ieders rug! Die zeggen: hoereer de laatste goede politici, de plichtsgetrouwe ambtenaren, de schapen en slaven, de goed gelovige gekken, de zalverige idioten, de milieudebielen die kiezen voor roof ons geld onder mom van milieu, iedereen die gebruikt/misbruikt kan en wil worden en maak ze af na gebruik/misbruik. Dat is de strategie in deze oorlog tegen de bevolking van de nep joden.

    Daarom, stem dan maar voor de illusie, de valse droom en hoop op de FvD.

    10 likes
    • Rikk schreef:

     @weg met ons

     Omdat het toch al is zoals je naam al aangeeft en de FvD ook gecontroleerde oppositie is, hoef ik niet weer een illusie armer te worden.
     Dus aan stemmen op al dat gekrakeel, nee dank je, daar doe ik niet meer aan mee.
     En als ruim 50% niet meer stemt bij de 2e kamer verkiezingen, dan worden er best wat echte machthebbers nerveus

     10 likes
     • weg met ons schreef:

      @Rikk

      Weer met je eens. Niet stemmen of wel stemmen is proberen een ongeluk te voorkomen die niet is te voorkomen, omdat dit ongeluk schijnbaar eerst moet komen, om voor een paar decennia de totale macht te grijpen en de mens tot slaaf te maken of juist proberen dit te voorkomen. Bedenk het maar hoe deze mindfuck is om te buigen in echte waarheid en vrijheid.

      Hoe krijg je de massa zover, die verstandloos, arrogant, kinderlijk of hoogmoedigig met achterlijke vorm van zelfverzekerdheid door het leven gaat en kiest voor de eigen onderdrukking en ondergang????

      Bedenk het maar even.

      9 likes
     • weg met ons schreef:

      @Rikk

      Er blijft dan nog maar één oplossing en dat is een burgeroorlog en de politici aan de stropdas opknopen, maar ja, las net dat hele volksstammen aan het protesteren zijn voor meer milieubelasting en daarbij scanderen “weg met ons”.

      Geen buitenlanders die meelopen, geen hoofddoek of ander middeleeuws denkenden. Die zitten ongetwijfeld lekker warm in hun gratis huis met de gratis kachel en gratis gas op 30 graden.

      8 likes
     • Rikk schreef:

      Tot de tijd van echte chaos, wordt de huidige bubbel in stand gehouden dat is de mens eigen. Een beetje aan de knoppen draaien zonder échte verandering, de chaos komt eraan.

      Uit chaos komt orde. En welke orde dat zal zijn, tsja dat zien we pas als we er zijn. Ik heb er maar 0,00000005% invloed op.

      6 likes
     • Rikk schreef:

      Gefeliciteerd !, ben je toch nog beroemd geworden als hele volksstammen je naam scanderen!

      En na die burgeroorlog chaos, wordt het langzaam weer net zoals nu, in ieder geval zolang de mens een duaal wezen is. Mijn advies, geniet van je leven en accepteer die onzin om je heen voor zover je er niet aan ontkomt. Ik zie er steeds meer de (galgen) humor van in.

      4 likes
    • peter schreef:

     als je niet stemt blijft het huidige zootje zitten
     als je wel stemt,kiest dan de beste van de slechten.
     alleen wanneer 80 procent niet meer stemt, zijn er resultaten te behalen.
     dus ik zou het helaas toch maar bij fvd of pvv houden.
     veel succes op 20 maart.
     niet stemmen, dan ook niet meer zeuren over het resultaat.

     3 likes
     • John Doe schreef:

      @Rikk -Ik respecteer je mening, maar dat herhalen van *niet stemmen* wordt nu een beetje irritant.
      Wat heeft het voor nut om je hoofd in het zand te steken?.
      Ga juist WEL stemmen, omdat als je het niet doet.. het precies die stemmen zijn die b.v een FvD of PVV te kort komt.
      Juist niet stemmen is wat de VVD, PVDA, D66 kliek wil, want hoe minder oppositie hoe beter.
      De trouwe (met stront in de ogen) stemmers die al 10-20 jaar of langer voor deze partijen stemmen gaan WEL braaf naar de stembus, en voila.. weer dezelfde idioten aan het stuur.
      Dat je niet meer wilt stemmen is je recht, maar dat 10x herhalen op dit forum is behoorlijk irritant.
      En hoe kom je er bij “FvD is gecontroleerde oppositie”.. beetje kansloos niet.
      Citeer “Wie uberhaupt nog stemt is rijp voor de psychiater!”.. dat heb ik nou met mensen die uberhaupt nog TV kijken, zelf doe ik dat al 13 jaar niet meer.
      Ook al stemt 50% in het vervolg niet meer, denk je nou echt dat ze zenuwachtig worden in Den Haag?.. vergeet het maar.
      Het gevolg is dat *gewoon* dezelfde prutsers het weer voor het zeggen hebben, daar wordt wel links of rechtsom voor gezorgd.
      Persoonlijk ben ik die carriere leugenaars spuugzat, dus niet stemmen is eigenlijk zeggen dat je het wel prima vindt zo, dus veranderd er ook niks.

      1 likes
  • Gezinusk schreef:

   eksegese,

   Tja politici als Jetten hebben ze ook zo uit de hoge hoed getoverd om de gecreëerde globaliseringsagenda voort te zetten die de oligarchen/ multinationals het beste uitkomt. Neem de onderwerpen die ten sprake kwamen, het zegt genoeg. Dat ligt gewoon in de lijn van de agenda van de Council on Foreign Relations, Bilderberg, en word verder doorgetrokken door het pluche te Brussel/EU. Dan hebben we het over de griezels Juncker, Timmermans, Tusk, Verhofstadt etc.. Ik heb het debat 30 minuten aangekeken en was er klaar mee.

   Ben er ook van overtuigd dat de verkiezingen in Nederland niet eerlijk verlopen. Al jaren niet denk ik. Misschien handig om de volgende keer onafhankelijke internationale waarnemers te sturen. Daarnaast dient de opiniepeilingen afgeschaft te worden. Het is nergens voor nodig en beïnvloed alleen maar. Net zoals de mensen die bij de live debatten in de zaal zitten en een vraag mogen stellen. Vragen die ze ruimschoots van te voren moesten opgeven en geselecteerd worden. Zodoende houden de gevestigde partijen de vuile was buiten en komen ze niet onverwachts voor verrassingen te staan. Democratische bezig zijn noemen ze het dan. Mooi niet dus.

   23 likes
   • eksegese schreef:

    @Gezinusk, je schreef : Ben er ook van overtuigd dat de verkiezingen in Nederland niet eerlijk verlopen. Daarnaast dient de opiniepeilingen afgeschaft te worden. Het is nergens voor nodig en beïnvloed alleen maar.

    Volledig mee eens ! Vandaag kopt de “Televaag” : Regeringspartijen verliezen 40 procent.

    Vervolgens de alinea : De VVD blijft met 23 zetels de grootste partij, gevolgd door Forum voor Democratie (FVD) met negentien zetels. Samen met de PVV is FVD op dit moment goed 23 procent van de stemmen.

    Ik ken helemaal niemand in mijn omgeving die er maar over peinst om weer op die ruimschoots bewezen bedriegersbrigade van de VVD te stemmen.

    Ik geloof daar helemaal geen snars van !

    9 likes
    • weg met ons schreef:

     @eksegese

     De huidige nazi’s weten vanuit hun oude leerschool, der Adolf en z’n zionistische commissarissen, hoe de macht gegrepen dient te worden. In honderd jaar, sinds de machtsovername in de VS op 23 december 1913, is er niets veranderd in positieve zin.

     Wie de Duitse taal machtig is, even een libertarisch uiteenzetting over de stand der dingen in een paar minuten….

     httpsutu.be/gecLqGB_Fww

     6 likes
    • Gezinusk schreef:

     @eksegese,

     Ik ken een boel mensen die ooit VVD stemden maar daar niks meer mee te maken willen hebben. Het zelfde geld voor het CDA en PvdA. Politieke partijen die stuk voor stuk de andere richting uit gingen dan werd voorgeschoteld. Hetgeen heeft na mijn idee van alles te maken met de Council on Foreign Relations en de Europese variant Bilderberg. Politici worden er lid van, hetzij een aantal maal uitgenodigd. Worden als betrouwbaar gezien om de besloten agenda voor 10 a 15 jaar vooruit in te zien. Een draaiboek volgens plan en praten de jaren er na. Hoor ze maar eens aan. Het komt allemaal uit het zelfde straatje.

     4 likes
 • Boma schreef:

  Wat zijn eigenlijk de criteria om als politici aan de bak te komen? Is dat op basis van de juiste kennis, of juiste kennissen? Ik heb daar in ieder geval nooit een helder antwoord op gekregen. Wel is het opvallend dat er nooit één tussenzit die zich bezig houdt met de volgende generatie…

  15 likes
  • Eksegese schreef:

   Politici van geplande betekenis worden uitgekozen door de Bilderbergclan. Zij bepalen de carrièrekansen en loopbaan van politici die mogen (lees moeten) scoren. Alleen Pechtold heeft er zo’n puinhoop van gemaakt dat ze hem noodgedwongen hebben moeten dumpen na diverse Bilderbergconferenties te hebben bijgewoond. Alle politici van betekenis zijn daar geweest.

   14 likes
   • vladi schreef:

    volgens mij worden de geselecteerd psychopaten chantabel gemaakt en na een opleiding sociopatie worden ze in positie gebracht.

    fff

    16 likes
    • Defixiones schreef:

     Klopt, de voorselectie begint op studentenverenigingen. De allergrootste sukkels met de minste ruggengraat worden benadert voor de politiek. (ontgroening) en als je goed kan liegen en geen empathie kent, dan staat niets een fijne politieke carrière in de weg !
     Je ziet het al aan die koppen., daar zit toch geen normaal figuur bij ?

     11 likes
  • Defixiones schreef:

   Hier heb je de politici op een rijtje. Zonder kinderen zijn de EU en immigratie pushers en de wat betere politici hebben een gezin. Duidelijker kan het niet : https://www.youtube.com/watch?v=GOgtALakLEY

   6 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Ja dit land wordt bestuurd door de verkeerde mensen vandaar die roze boten die voorang krijgen door de stad. Drugs gebruikers Relnichten en kindertjes misbruikers zijn het die aan het roer staan, je kon laatst Rob Jetten nog zien met die klimaat mars, kindertjes misbruiken noem ik dat.

    11 likes
 • eksegese schreef:

  Misschien wordt het tijd voor een protestactie op het binnenhof door de gele hesjes met biologische bommen. Hahaha, dat is pas echte shit en zeer effectief denk ik, zeker als je het herhaalt tot het gewenste resultaat is bereikt. Echt een prima vondst.

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13826:gele-hesjes-beginnen-met-biologische-oorlogvoering&catid=10:buitenland&Itemid=23

  20 likes
  • Mammon schreef:

   Stront en Urine, zijn geweldige middelen!

   Ze kunnen nog een stapje verder gaan….

   Enorme voorraden kleine spuitjes kopen met een stalen naald voorop.
   Deze spuitjes vul je met overheerlijke Stront en Urine mengsels.
   Maak vervolgens houten pijlen met de spuit er voorop gelijmd (is dan de pijlpunt)

   Deze pijlen, gevuld met Stront en Urine, schiet je met (zware) pijl en bogen, zo de Bloedbaan
   van de Politie en ME Hoerenzonen in, die schijnbaar wel hun Meesters willen dienen en denken
   tegen het eigen Volk in te mogen hakken!

   Yep, dit is wellicht Ziek en Goor… Maar who Cares?

   Je ziet, je hebt als Volk middelen die boven de Elite staan. Gebruik Ze, Hoe ziek ook!

   20 likes
   • vladi schreef:

    zo ziek en goor is het niet.

    adrenochrome en genocide via oorlog,dat is goor.
    een gepast middel gezien het feit dat de gedupeerden de schuldslavernij van de elite (sociopaten) beschermd.

    fff

    6 likes
   • Louise schreef:

    Oh jeetje Mammon, doe maar rustig aan, kijk even nu in de morgen.be. (Allemaal)
    Onze oncle Vladi gaat los op nep nieuws , zware boete en beledigen autoriteiten , boete of gevangenis straf…. Ja wij denken dat we nu in een losgeslagen tijd leven, maar we weten natuurlijk nog niet wat ons te wachten staat, stel dat onze druiloren dat overnemen , gaat lekker in de wereld hè……..🤫

    5 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    ouch… Politie/ME zijn ook maar mensen die daarna thuis willen komen om te eten met hun familie.
    De meesten zitten liever op kantoor, of rijden liever door de stad dan in zo’n stress situatie te zitten.

    Veel van de Franse politie stond simpatiek tegenover de beweging (zo van: ik hoef het er niet mee eens te zijn, maar ik bescherm je recht om te demonstreren door auto’s om te leiden).

    Toen begon Frankrijk ME vanuit het buitenland in te huren; en de escalaties begonnen (kip/ei ik weet niet welke eerst begon).

    Prima dat je boos bent, maar richt je pijlen op de 1%ters. (pun not intended)

    Katniss, in the arena, remember who the real enemy is.

    0 likes
  • Aradhel schreef:

   Of zoals de #giletjaune met #cacatovs..

   2 likes
 • salvar schreef:

  ik zag en hoorde hem en kreeg bijna een hartverzakking en ddat is pas ongezond.

  7 likes
  • Louise schreef:

   Niet doen salvar, dat zijn ze niet waard, ik heb ‘t 5 min aangekeken , maar het is zo hemeltergend dom, ik denk dat er op sommige scholen beter gediscussieerd wordt…Een discussie aangaan doe je meestal met mensen van gelijkwaardig niveau, anders is het een meningen wedstrijdje…. ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal geen zin heb in dit soort schamel toneelspel ., elke keer als je denkt ze kunnen niet verder zakken, komt er zoiets onnozels voorbij…..
   Ik kan nog wel wat hebben, maar hier word ik zo flauw van dat ik er nog lang niet uit ben of ik ga stemmen..
   Het enige positieve is dat mensen zich gaan focussen op hun eigen leven, wat wil ik nu echt,, wie ben ik en wat is uiteidelijk belangrijk in m’n leven,, verantwoordelijkheid voor jezelf en geliefden,,,,,, Als de mens evolueert wordt de maatschappij vanzelf een stuk beter…………Wat een sukkels en dan ook nog geregisseerd antwoord geven… Maar heee ook deze periode gaat voorbij…….

   9 likes
   • Kees schreef:

    Als jullie het allemaal zo irritant vinden, waarom kijken jullie dan? Ik kijk niet eens naar dat soort programma’s. Waarom zou ik? Om me daarna kwaad te maken om het niveau? Nee dank je. Dus kijk gewoon noet, hoef je je ook niet kwaad te maken.

    Stemmen doe ik sowieso niet. Heeft geen nut. Ik ben al 35 jaar stemgerechtigd. Heb 1x gestemd. Nutteloos.

    6 likes
    • AnnoNimbus schreef:

     Kees, omdat de bijbel aangeeft:
     2 Samuel 9: Keep your friends close and your enemies closer… Be kind to each of them.

     Je bent lauw, en niet meer warm noch koud…

     0 likes
   • salvar schreef:

    @louise
    je heb gelijk moet me niet meer kwaad maken is het uiteindelijk ook niet waard.

    5 likes
 • Godwint schreef:

  Onthoud; Politici zweren trouw aan de koning, niet aan hun kiezers.
  Al wat u ziet is theater.

  16 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Ze leggen daarbij hun hand op dat boek, weet je wat er daar gebeurd? Als je je hand op dat boek legt?
   Daar onderteken je een onzichtbaar contract met jou bloed. Een vraag in deze is; ‘Bij wie onderteken je nou een onzichtbaar contract met jou bloed’?

   4 likes
 • johan den haag schreef:

  Als dit leugens zijn, waarmee het volk gemanipuleerd wordt ( niks nieuws maar toch) dan zouden daar in de kamer minstens vragen over gesteld kunnen worden. Als dit dan niet gebeurt, deugt ook werkleijk geen een partij

  5 likes
 • Wil schreef:

  Je moet toch gaan stemmen alleen niet op die ellende wat er nu in den haag zit.
  Ik vind het jammer dat Johan Vlemmings niet meer mee doet, hij wilde de minister van feest worden en aangezien er helemaal niks serieus meer aan is met dit kabinet roep ik Johan op om weer mee te doen. En dat heel Nederland massaal op hem stemt! dan maken we er een groot feest van om naar de klote te gaan.

  4 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Als ik die onsympathieke nagemaakte grijns zie dan ga je al over je nek. Echt van zijn kruin tot zijn tenen is deze man nep.
  Je vraagt je toch af uit welk stripverhaal ze deze leugenaar gehaald hebben.
  Hij weet helemaal niets, echt nul kennis van zaken dit pretpakket figuur.

  4 likes
 • Only you schreef:

  Ze zijn hun verkiezingsprogramma, helemaal verloren, zeker door dat referendum debacle?

  2 likes
 • johan den haag schreef:

  Als dit leugens zijn, waarmee het volk gemanipuleerd wordt ( niks nieuws maar toch) dan zouden daar in de kamer minstens vragen over gesteld kunnen worden. Als dit dan niet gebeurt, deugt ook werkleijk geen een partij

  2 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  En dan die altijd maar vreemd grijnzende `nep-nieuws` en klimaat `gekkie`/drammertje van een Rob Jetten (de etalage pop).
  Het is namelijk zo dat 97% van de echte afgestudeerde klimatologen zijn het eens het klimaat gedoe is gewoon mythe en blijkt gewoon misleidende onzin dus `fake news`.
  We moeten het maar eens hebben over D66 en hun eigen nepnieuws (nog eens 6 voorbeelden)
  De partij heeft een problematische verhouding met dat wat ze zegt te willen bestrijden
  Rob Jetten en Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, ANP/Remko de Waal
  Uitgerekend op de dag dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) haar campagne tegen nepnieuws en desinformatie aftrapt, blijkt een partijgenoot in Vlaardingen een ordinaire trol. Het gif van nepnieuws en desinformatie heeft zich namelijk genesteld in de gemeenteraad van Vlaardingen in de persoon van D66-fractievoorzitter Koen Kegel. En zo gaat het al de hele maand. Een overzicht.
  Dinsdag 5 maart – Rob Jetten houdt de Kerdijklezing. De partij brengt twee verschillende versies in omloop. In de eerste – overgenomen door de NOS – hekelt de D66-leider agressie van mensen met een migratieachtergrond naar homoseksuelen. In de tweede versie – die hij daadwerkelijk uitspreekt – noemt hij die angst ‘projectie’ van diezelfde homoseksuelen.
  Donderdag 7 maart – Jetten stelt in het AD dat hij 50.000 Polen naar Nederland wil halen vanwege ‘alarmerende cijfers van het CBS’. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt dezelfde dag nog de opmerkingen van Jetten maar ‘wonderlijk’ te vinden. “Wij zijn van de feiten“, laten de nationale statistici weten.
  Diezelfde avond – Het RTL Nieuws verkiezingsdebat met de landelijke fractievoorzitters vindt plaats. NRC Handelsblad checkt de uitspraken en wat blijkt: alle gecheckte feiten die Jetten te berde brengt, blijken onwaar. De papieren courant ontdekte overigens eind vorig jaar al dat de D66-leider loog over uw bakker op de hoek. Willem Treur (TPO) en Geert Wilders (PVV) vermoedden destijds al zoiets.
  Vrijdag 8 maart – D66 Provinciale Statenkandidaat voor Noord-Holland Felix Woudenberg – die kent u nog van dit filmpje – stelt dat Thierry Baudet van Forum voor Democratie zijn wetgeving laat beïnvloeden door niemand minder dan Gerard Joling. Dat is leuk geprobeerd van deze D66’er met het korte lontje maar TPO meldde eerder al dat dit een hoax was van het ANP. Baudet kondigde het voorstel namelijk aan op TPO terwijl hij nog niet eens Kamerlid was en Joling nog niets had gezegd.

  0 likes
 • x

  Check Also

  greenpeace

  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

  warmtepomp

  Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

  In maart kregen honderden huishoudens van de ...

  >