Financieel

Toezicht op Federal Reserve stap dichterbij (video)

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de belangrijkste beleidsdoelen van de Republikeinse Afgevaardigde Ron Paul lijkt te worden verwezenlijkt.

De toezichtscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde unaniem voor een wetsvoorstel dat de Federal Reserve verplicht details vrij te geven over haar financiële beleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Daarnaast moet een accountantscontrole van de verantwoordingsstukken worden uitgevoerd. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel volgende maand voorgelegd aan het Huis van Afgevaardigden.

Fiduciair geld

Paul, sinds jaar en dag tegenstander van de Fed en fiduciair geld in het algemeen, steunde eerder een wetsvoorstel voor toezicht op de Fed dat onderdeel werd van de Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act. De Fed werd verplicht om inzicht te geven in haar leenbeleid ten tijde van de financiële crisis.

Onder meer bleek dat de bank voor meer dan $16 biljoen aan leningen en swaps verstrekte aan financiële instellingen over de hele wereld in een poging de wereldmarkten te stabiliseren en geld te laten vloeien.

Meerderheid

Het wetsvoorstel voor bankentoezicht dat uiteindelijk de Amerikaanse Senaat overleefde was volgens Paul niet voldoende en de meeste van zijn collega’s zijn het nu met hem eens. Zijn wetsvoorstel wordt inmiddels gesteund door meer dan 257 leden (meerderheid) van het Huis van Afgevaardigden. Voorzitter van de Fed Ben Bernanke is tegen de wetgeving omdat volgens hem daardoor de onafhankelijkheid van de centrale bank zou worden aangetast.

De versie die is bestemd voor de Senaat, geïntroduceerd door zijn zoon Rand, kan nog niet rekenen op veel steun. Het wetsvoorstel moet eerst worden goedgekeurd door een Senaatscommissie die wordt voorgezeten door senator Tim Johnson, maar hij wil niet zeggen wanneer het in stemming zal komen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coos
Coos
12 jaren geleden

Deel 1
Einstein: “Een probleem kun je nooit oplossen met dezelfde denkwijze, als waardoor het is ontstaan.”
Dus kun je een systeem (bijv. politiek) niet veranderen door het te bestrijden, ook niet van binnenuit, omdat je een soortgelijke energie toepast (helaas SOPN…).

Toch vond ik Ron Paul al jaren een verfrissende uitzondering, maar vroeg me tegelijkertijd af hoe iemand meer dan 35 jaar in de politieke slangenkuil kan overleven, zonder (enorme) compromissen aan te gaan en “deals” te sluiten.

Coos
Coos
12 jaren geleden

Deel 2
Jammer genoeg is de laatste tijd gebleken, dat er door R.P. toch een wat scheve schaats gereden wordt. Eerst wilde hij zich niet publiekelijk bekennen over 911 (en andere false-flag operaties), daarna nam hij een wat vreemde houding t.a.v. de tea-party aan (hoe kun je iets ondersteunen, dat vrijwel geheel een republikeins feestje is geworden, met nota bene Paling en Glenn Beck als voornaamste woordvoerders?), was hij niet echt uitgesproken over de occupy-beweging – die helaas ook al weer geïnfiltreerd is – en blijft hij regelmatig optreden bij Alex Jones, die overduidelijk steeds minder “zuiver op de graat” is.

Coos
Coos
12 jaren geleden

Deel 3
Wat voor mij de klap op de vuurpijl was, is dat zijn zoon Rand nu officieel de uitgesproken pratende pop voor het establishment, Willard Romney (de echte naam van Mitt), ondersteunt, waardoor voor mij zijn geloofwaardigheid tot het nul niveau is geslonken, en maar weer eens bovenstaande uitspraak van Einstein bewezen wordt.
Erger nog: hij bestrijdt zelfs het systeem niet, hij is er een onderdeel van…

Marcel Koenders
Marcel Koenders
12 jaren geleden

Ron Paul, in een reeks van goede berichten. Langzaam maar gestadig biedt de verandering zich aan. De EU ligt nog in een kronkel de Euro kunstmatig in leven te houden (dat duurt dus nog even), IJsland heeft zich ontworsteld aan het debacle van 2008 (er is zelfs sprake van groei), Obamacare is er door (zorgt voor een welvaardige geneeskundige voorziening voor alle Ameikanen), Ron Paul krijgt instemming de FED verantwoording af te laten leggen, Nigel Farage windt geen doekjes om wat hij vindt van de EU-koers, stemmen gaan op drugs te legaliseren (na 20 jaar strijd alleen maar erger geworden, dus nu tijd voor iets nieuws), de kweek van hennep wordt wereldwijd steeds meer toegestaan (het gebruik voor medicinale doeleinden en legio andere toepassingsmogelijkheden) en steeds meer sightings van UFO’s wereldwijd. Breed scala aan onderwerpen, lang niet alles negatief en…. voorzichtig aan druppelt er af en toe wat echt nieuws via de reguliere media onze huiskamers binnen.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x