Homepagina » Financieel » Toezicht op Federal Reserve stap dichterbij (video)

Toezicht op Federal Reserve stap dichterbij (video)

Eén van de belangrijkste beleidsdoelen van de Republikeinse Afgevaardigde Ron Paul lijkt te worden verwezenlijkt.

De toezichtscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde unaniem voor een wetsvoorstel dat de Federal Reserve verplicht details vrij te geven over haar financiële beleid.

Daarnaast moet een accountantscontrole van de verantwoordingsstukken worden uitgevoerd. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel volgende maand voorgelegd aan het Huis van Afgevaardigden.

Fiduciair geld

Paul, sinds jaar en dag tegenstander van de Fed en fiduciair geld in het algemeen, steunde eerder een wetsvoorstel voor toezicht op de Fed dat onderdeel werd van de Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act. De Fed werd verplicht om inzicht te geven in haar leenbeleid ten tijde van de financiële crisis.

Onder meer bleek dat de bank voor meer dan $16 biljoen aan leningen en swaps verstrekte aan financiële instellingen over de hele wereld in een poging de wereldmarkten te stabiliseren en geld te laten vloeien.

Meerderheid

Het wetsvoorstel voor bankentoezicht dat uiteindelijk de Amerikaanse Senaat overleefde was volgens Paul niet voldoende en de meeste van zijn collega’s zijn het nu met hem eens. Zijn wetsvoorstel wordt inmiddels gesteund door meer dan 257 leden (meerderheid) van het Huis van Afgevaardigden. Voorzitter van de Fed Ben Bernanke is tegen de wetgeving omdat volgens hem daardoor de onafhankelijkheid van de centrale bank zou worden aangetast.

De versie die is bestemd voor de Senaat, geïntroduceerd door zijn zoon Rand, kan nog niet rekenen op veel steun. Het wetsvoorstel moet eerst worden goedgekeurd door een Senaatscommissie die wordt voorgezeten door senator Tim Johnson, maar hij wil niet zeggen wanneer het in stemming zal komen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Deel 1
  Einstein: “Een probleem kun je nooit oplossen met dezelfde denkwijze, als waardoor het is ontstaan.”
  Dus kun je een systeem (bijv. politiek) niet veranderen door het te bestrijden, ook niet van binnenuit, omdat je een soortgelijke energie toepast (helaas SOPN…).

  Toch vond ik Ron Paul al jaren een verfrissende uitzondering, maar vroeg me tegelijkertijd af hoe iemand meer dan 35 jaar in de politieke slangenkuil kan overleven, zonder (enorme) compromissen aan te gaan en “deals” te sluiten.

  0 likes
 2. Deel 2
  Jammer genoeg is de laatste tijd gebleken, dat er door R.P. toch een wat scheve schaats gereden wordt. Eerst wilde hij zich niet publiekelijk bekennen over 911 (en andere false-flag operaties), daarna nam hij een wat vreemde houding t.a.v. de tea-party aan (hoe kun je iets ondersteunen, dat vrijwel geheel een republikeins feestje is geworden, met nota bene Paling en Glenn Beck als voornaamste woordvoerders?), was hij niet echt uitgesproken over de occupy-beweging – die helaas ook al weer geïnfiltreerd is – en blijft hij regelmatig optreden bij Alex Jones, die overduidelijk steeds minder “zuiver op de graat” is.

  0 likes
 3. Deel 3
  Wat voor mij de klap op de vuurpijl was, is dat zijn zoon Rand nu officieel de uitgesproken pratende pop voor het establishment, Willard Romney (de echte naam van Mitt), ondersteunt, waardoor voor mij zijn geloofwaardigheid tot het nul niveau is geslonken, en maar weer eens bovenstaande uitspraak van Einstein bewezen wordt.
  Erger nog: hij bestrijdt zelfs het systeem niet, hij is er een onderdeel van…

  0 likes
 4. Ron Paul, in een reeks van goede berichten. Langzaam maar gestadig biedt de verandering zich aan. De EU ligt nog in een kronkel de Euro kunstmatig in leven te houden (dat duurt dus nog even), IJsland heeft zich ontworsteld aan het debacle van 2008 (er is zelfs sprake van groei), Obamacare is er door (zorgt voor een welvaardige geneeskundige voorziening voor alle Ameikanen), Ron Paul krijgt instemming de FED verantwoording af te laten leggen, Nigel Farage windt geen doekjes om wat hij vindt van de EU-koers, stemmen gaan op drugs te legaliseren (na 20 jaar strijd alleen maar erger geworden, dus nu tijd voor iets nieuws), de kweek van hennep wordt wereldwijd steeds meer toegestaan (het gebruik voor medicinale doeleinden en legio andere toepassingsmogelijkheden) en steeds meer sightings van UFO’s wereldwijd. Breed scala aan onderwerpen, lang niet alles negatief en…. voorzichtig aan druppelt er af en toe wat echt nieuws via de reguliere media onze huiskamers binnen.

  0 likes
 5. ahumm….ik was eerst voorstander van Ron Paul maar ook hij hoort bij het clubje ongeregeld als georganiseerde tegenpool (ogenschijnlijk) dus hoe positief dit ook lijkt toch kritisch blijven.

  0 likes
 6. Het gaat toch om een audit op de Fed? Of dat niet wordt bewerkstelligd door Paul, Obama, de Hulk, Batman of Chuck Norris. Achter de schermen is het toch hetzelfde toneel.

  0 likes
 7. [quote name=”Marcel Koenders”] Obamacare is er door (zorgt voor een welvaardige geneeskundige voorziening voor alle Ameikanen)[/quote]

  http://endoftheamericandream.com/archives/15-reasons-why-the-obamacare-decision-is-a-mind-blowing-disaster-for-america

  zo goed is het allemaal niet…en dit is nog maar een tip van de ijsberg

  0 likes
 8. op de meeste amerikaanse blogs zijn ze zeer positief over ron paul, mijn vertrouwen in de politiek is al jaren verdwenen, hoe goed je bedoelingen ook zijn en hoe graag je ook verandering wil ze zullen hoe dan ook altijd je kop indrukken. ‘There is always a bigger fish’ aldus qui-gon ginn

  0 likes
 9. ja ik ben er ook bang voor en zo lang de illuminatie er zijn blijft ook zulke ministers er zijn of ze worden dood gemaakt .dat clubje moet eerst weg .

  0 likes
 10. Er zal best één en ander aan te merken zijn op Ron Paul, maar toch zou het een zegen zijn als hij President van de Verenigde Staten werd, en Nigel Farage in de EU de positie van Barosso overnam. En wat zou Farage dan doen? De EU in zijn huidige vorm ontbinden en zijn functie afschaffen! 🙂

  0 likes
 11. Deel1:
  Ron Paul is een eeuwige held.
  Een libertarier, Rand Paul daarentegen is geen libertarier, maar ook geen leugenaar, want hij heeft altijd gezegd dat hij hoe dan ook de republikeinse kandidaat zou steunen, hij is er alleen wel wat vroeg mee. Je moet Rand en Ron sowieso appart zien.

  Verder zie ik hier Coos over dat Ron Paul 9/11 niet als inside job benoemd in het openbaar, maar dat is gewoon tactisch als je dat zou doen word je helemaal geridiculiseerd.. Hoewel 9/11 wat mij betreft gewoon een inside job is is zijn verklaring ook gewoon goed. Dat ze hun aanvallen omdat ze hun thuisland sinds 1950 ofzo bezetten en bombarderen. Dat ze met hun buitenlandse beleid alleen maar vijanden maken en dat ze nu de agressor zijn in de oorlogen.
  Overigens waarschuwt Ron Paul wel voor inside jobs en oorlog propaganda.
  http://www.youtube.com/watch?v=YkbAa-Wi7KA

  0 likes
 12. Deel2:
  Om nog even verder in te gaan op Coos, de tea party is in 2007 opgericht door Ron Paul supporters en is nou verkracht door de gevestigde orde.

  En occupy is van begin af aan een door de media gecreeerde beweging: http://www.youtube.com/watch?v=DIx_lFRajio

  The Ron Paul Rabble: Political Pioneers
  http://www.youtube.com/watch?v=Ak5Op4Bo4QU

  Ron Paul is bezig met een revolutie, als je de insiders niet kunt veranderen zorg je ervoor dat je de insiders word.. en dat gebeurt nu over heel Amerika in de republikeinse partij.
  En de kans dat Ron Paul de republikeinse presidentskandidaat word is ook nog niet uitgesloten.

  0 likes
 13. Oja even voor de mensen die gedemotiveerd zijn door Obama.. Toen hij verkozen werd kwam ik hier geregeld en ik las hier allemaal dingen over hoe hij een lichtwezen was gesteunt door aliens en weet ik veel wat.. Ook toen was het open informatie dat zijn hoofdsponsors Goldman Sachs en het militair industrieel complex etc. waren.

  0 likes
 14. Ik hoop dat sommige mensen die Ron Paul als held zien wel begrijpen dat hij de rol van de overheid kleiner wil maken. Maar dan wel de corporaties de gaten laat vullen waar de overheid niets meer over te zeggen heeft.

  Of dat nu een verandering is waar überhaupt iemand op zit te wachten vraag ik mij af.

  0 likes
 15. @wouter
  Ik zit daar op te wachten ja.
  Ron Paul is een libertarier, een voluntarist, oftewel het non-agressie principe.
  Achter alles wat de overheid doet zit een pistool en die boze corporaties waar jij het over hebt maken daar dankbaar gebruik van, door de regering geforceerde monopolies etc.
  We hebben vrije markt nodig concurrentie..
  Jij brengt het zo met het woord corporaties alsof vrije markt slecht is. Die corporaties zijn juist zo slecht door de overheid. Ze maken misbruik van de monopolie op geweld die de overheid heeft door de overheid te infiltreren/om te kopen.

  0 likes
 16. [quote name=”P. Sprenkels”]op de meeste amerikaanse blogs zijn ze zeer positief over ron paul, mijn vertrouwen in de politiek is al jaren verdwenen, hoe goed je bedoelingen ook zijn en hoe graag je ook verandering wil ze zullen hoe dan ook altijd je kop indrukken. ‘There is always a bigger fish’ aldus qui-gon ginn[/quote]
  Het feit dat er altijd een grotere vis is wil niet zeggen dat je de handdoe maar in de ring moet gooien en op moet gaan in de massa. Doe vooral jezelf een plezier en sta voor waar je in gelooft, ook al ben je de enige.

  0 likes
 17. [quote name=”Coos”]Deel 1
  Einstein: “Een probleem kun je nooit oplossen met dezelfde denkwijze, als waardoor het is ontstaan.”
  Dus kun je een systeem (bijv. politiek) niet veranderen door het te bestrijden, ook niet van binnenuit, omdat je een soortgelijke energie toepast (helaas SOPN…).[/quote]
  De SOPN geeft uitdrukkelijk aan dat het niet uit is op een strijd. Het vertegenwoordigt enkel de mensen die inzien dat verandering noodzakelijk is. Niets doen en aan de zijlijn blijven staan is ook geen optie voor velen.

  0 likes
 18. de nationale munt is van iedere burger, is maar normaal dat de centrale bank open boeken aanbiedt aan de minister van Financiën.
  Federal Reserve verplicht details vrij te geven over haar financiële beleid.
  De Fed werd verplicht om inzicht te geven in haar leenbeleid ten tijde van de financiële crisis…..ook aan het adres van ECB
  Voorzitter van de Fed Ben Bernanke is tegen de wetgeving omdat volgens hem daardoor de onafhankelijkheid van de centrale bank zou worden aangetast, kan niet fungeren als een particuliere of privé-bank

  0 likes
 19. @Vrillon,

  Misschien moet je de mensen die in moderne slavernij werken (sweatshops voor GAP Nike etc) voor 25ct per dag, eens uitleggen hoe goed de ‘vrije markt’ is. En dat zij helemaal niet mogen klagen om aan de lopende band schoenen in elkaar te zetten voor die 25ct per dag terwijl de schoenen per paar voor 125E verkocht worden.

  Wordt vervolgd…

  0 likes
 20. @Vrillon

  Deel2

  Je kunt niet zeggen dat een corporatie per definitie slecht is door de overheid.
  Een corporatie is slecht omdat het een groots mogelijke winst wil halen en zo laag mogelijke kosten moet hebben, ten koste van wat?
  Dit word vaak vergeten, dit gaat vaak ten koste van het milieu, en hele volksstammen mensen voor een habbekrats keihard moeten werken.

  Allemaal om zo de concurrentie voor te blijven.

  Het hele beleid van concurrentie is (in mijn ogen) verkeerd. hiermee halen we het slechtste in ons naar boven.

  Als maatschappij zouden wij veel verder komen als wij zouden samenwerken ipv te concurreren met elkaar.

  0 likes
 21. Deel 1

  @wouter

  Je hebt een vertekend beeld van de vrije markt.

  Slavernij is verboden in een libertarische samenleving. Als die mensen voor 25 ct daar werken doen ze dat vrijwillig.

  Een corporatie is inderdaad niet per definitie slecht door de overheid.
  En de reden die jij aanbrengt klopt niet.
  Die volksstammen kun je niet geforceerd aan het werk zetten in een libertarische samenleving, zij doen dit uit vrije wil, wat betreft het milieu, Als je er niemand (+eigendom) schaden mee toebrengt mag je je eigen grond bevuilen, maar je moet je dan natuurlijk wel beseffen dat de waarde van je grond aanzienlijk zal dalen.

  0 likes
 22. Deel2

  Wat betreft samenwerken.. als je wilt samenwerken moet je in vrijheid leven, geforceerd samenwerken werkt niet, daar is toch geen verdere toelichting voor nodig neem ik aan.

  Met de overheid met al zijn reguleringen (meestal beinvloed door die corporaties die infiltreren/omkopen) overal worden er allerlei ontwikkelingen tegengehouden, zonder overheid waren we al een stuk verder geweest op technisch gebied etc.

  0 likes
 23. [quote name=”Moondust”]
  De SOPN geeft uitdrukkelijk aan dat het niet uit is op een strijd. Het vertegenwoordigt enkel de mensen die inzien dat verandering noodzakelijk is. Niets doen en aan de zijlijn blijven staan is ook geen optie voor velen.[/quote]
  Daar heb je natuurlijk gelijk in, alleen begeeft de SOPN zich automatisch in dezelfde arena c.q. negatieve dualistische model, door aan de verkiezingen deel te nemen. Dus niets doen is ook geen optie en zou voor mij de IJslandse oplossing een alternatief kunnen zijn.

  0 likes
 24. Echter, in IJsland speelde de media mee en wordt de bevolking echt goed geinformeerd over de stand van zaken, zodat ze ook een goede keus konden maken. Dit zie ik helaas in NL zo snel nog niet gebeuren, omdat er hier sprake is van gelijkgeschakelde publicaties met vooral non- of desinformatie.

  0 likes
 25. Een voor mij mooi alternatief is soevereiniteit: het daadwerkelijk claimen van je naam en je als zodanig totaal vrij kunnen bewegen. Wanneer dit door voldoende mensen gedaan wordt, zal het 100-monkey-syndroom in werking treden, en zullen de oplossingen zich min of meer vanzelf aandragen…

  0 likes
 26. [quote name=”Vrillon”]Deel 1

  @wouter

  Je hebt een vertekend beeld van de vrije markt.

  Slavernij is verboden in een libertarische samenleving. Als die mensen voor 25 ct daar werken doen ze dat vrijwillig.

  Een corporatie is inderdaad niet per definitie slecht door de overheid.
  En de reden die jij aanbrengt klopt niet.
  Die volksstammen kun je niet geforceerd aan het werk zetten in een libertarische samenleving, zij doen dit uit vrije wil, wat betreft het milieu, Als je er niemand (+eigendom) schaden mee toebrengt mag je je eigen grond bevuilen, maar je moet je dan natuurlijk wel beseffen dat de waarde van je grond aanzienlijk zal dalen.[/quote]

  Ik heb een vertekend beeld? Of misschien een heel ander dan jouwe?

  http://www.youtube.com/watch?v=TFC18pFvo1g

  Vrije wil hè…

  0 likes
 27. [quote name=”Vrillon”]Deel2

  Wat betreft samenwerken.. als je wilt samenwerken moet je in vrijheid leven, geforceerd samenwerken werkt niet, daar is toch geen verdere toelichting voor nodig neem ik aan.[/quote]

  Als wij als een soort willen blijven bestaan dan kunnen wij niets anders doen dan samenwerken.

  [quote name=”Vrillon”]
  Met de overheid met al zijn reguleringen (meestal beinvloed door die corporaties die infiltreren/omkopen) overal worden er allerlei ontwikkelingen tegengehouden, zonder overheid waren we al een stuk verder geweest op technisch gebied etc.[/quote]

  Sommige corporaties hebben meer macht dan je misschien wel zou denken.. En hoeveel verder zouden wij op technisch gebied zijn als er geen patenten zouden bestaan denk je?

  En

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

zeebodem

Duizenden mysterieuze gaten ontdekt in de zeebodem. Onderzoekers staan voor groot raadsel

Onderzoekers van het Monterey Bay Aquarium Research ...

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.